ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ!..
Ακούστε και τούτο. Σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών έγινε συζήτηση για το ζήτημα της αθωωτικής απόφασης σε «σκάνδαλο» με πρωταγωνιστή τον πρώην τσάρο Οικονομικών του Δήμου κ. Θωμά Γιωτίτσα, ο οποίος μάλλον δεν την αποδέχεται την συγκεκριμένη απόφαση, ενώ ο ίδιος τον Δεκέμβριο του 2020 με την ψήφο του στην ίδια επιτροπή την είχε κάνει αποδεκτή! Πότε είχε δίκιο ο κ. Γιωτίτσας, τότε ή τώρα; Να σημειωθεί ότι κατηγορούμενος για το «σκάνδαλο» όπως το χαρακτήρισε ο κ. Γιωτίτσας, ήταν και ο αείμνηστος πατέρας του Δημήτρης Γιωτίτσας ο οποίος δεν απαλλάχτηκε εν ζωή!

Η ΣΙΩΠΗ…
Στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου προεδρεύει ο κ. Αρλέτος και ύστερα από τα περί σκανδάλου που έκανε ο κ. Γιωτίτσας ο νεότερος παρίστατο και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της ΑΝ. ΔΗΜ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Β. Κοσμάς, ο οποίος, αν και ο ίδιος κατηγορούμενος, δεν έβγαλε τσιμουδιά για την αθωωτική απόφαση. Εκείνος που αποκατέστησε την τάξη ήταν ο Δημ. Σύμβουλος Στέφανος Μάντζιος, ο οποίος, αν και δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος την επίμαχη περίοδο, εν τούτοις έκανε ειδική αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός απαντώντας κυρίως στον κ. Γιωτίτσα, ο οποίος δεν πήρε ή δεν ήθελε να πάρει χαμπάρι τι έγινε!

❁ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ!
Να σταματήσει αυτός ο ευτελισμός της Δημοκρατίας που γίνεται κάθε χρόνο με το πρόσχημα της αποκατάστασης μετά το τέλος των συνταγματαρχών της επταετούς δικτατορίας. Να σταματήσει αυτός ο διασυρμός στην επάνοδο της δημοκρατίας που τα τελευταία χρόνια γίνεται μια απέραντη πασαρέλα κυρίων και κυριών κάθε λογής προέλευσης, που εκεί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, σουλατσάρουν μ’ ένα κολονάτο ποτήρι σαμπάνια πίνοντας εις υγείαν όλων ημών των αφελών, περιφερόμενοι τα σαρκία τους με την ιδέα ότι εκείνοι έχουν την ευθύνη της αποκατάστασης και της εμπέδωσης της Δημοκρατίας στον τόπο μας μετά το 1974.

■ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ..
Την γιορτή μνήμης την καθιέρωσε ο Εθνάρχης διότι έτσι το επέβαλαν οι καιροί. Όλα όσα ακολούθησαν έκτοτε καθιστούν αυτή την εκδήλωση ένα πανηγυράκι κακής ποιότητας όπου κάθε πονεμένος προσέρχεται για μια φωτογράφιση όπου στον καιρό του διαδικτύου προσφέρεται για δημόσιες σχέσεις και κυρίως να βλέπουν οι οχτροί και να σκάνε από τη ζήλεια τους!

❖ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ…
Με τα πανάκριβα κοστούμια οι άντρες και με τα ολόσωμα κυρίως φορέματα οι κυρίες από το Κολωνάκι μέχρι την Κηφισιά και μέχρι την ΜαγουλοΚαρδίτσα συρρέουν ντάλα καλοκαίρι στην αυλή του Προεδρικού μεγάρου σε μία επίδειξη μόδας και πλούτου. Όσοι έχουν μάτια είδαν κι εφέτος αυτό το φιγουρινάτο πάρτυ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πρώτης πολίτη της χώρας που για δεύτερη χρονιά είναι η κυρία Κατερίνα…

❁ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ…
Κάπου εκεί, ανάμεσα στην πασαρέλα και στους ξεκαρδισμούς, γίνονται και βραβεύσεις «σπουδαίων» Ελλήνων που κάτι καλό έκαναν το περασμένο διάστημα. Εφέτος ευτυχώς δύο νέα παιδιά είχαν την τιμητική τους που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ήταν η μόνη ξεχωριστή πράξη που ίσως άξιζε τον κόπο η πρόσκληση. Στα πρόσωπα αυτών των δύο νέων παιδιών βραβεύτηκαν η μικρή ή μεγάλη προσπάθεια των νιάτων της χώρας, διότι σ’ αυτά θα στηριχτεί το μέλλον κι όχι σ’ αυτή την ατέλειωτη μπουρζουαζία που έπαιρνε πόζες ανφάς και προφίλ και μόνο κωλοτούμπες δεν έκαναν για να τραβήξουν την προσοχή.

■ ΤΟ ΚΛΑΜΑ…
Το πολύ κλάμα έπεσε από την άγαμη συνταξιούχο θυγατέρα που ετιμήθη με πρόσκληση εφέτος ύστερα από το μπερντάκι που τράβηξε πέρσι στην Σακελλαροπούλου που δεν την περιέλαβε στη λίστα. Εφέτος που τιμήθηκε, μας είπε ότι πήγε να δει αν θα πάει να τιμηθεί ο ναυαγοσώστης που φρόντισε να φορτώνεται η χώρα με λαθραίους! Αυτός ντε που καταχέριαζε τους λιμενικούς που δεν τον άφηναν να κάνει το έργο του μεταφέροντας πάσης φύσεως και φυλής μουσαφιραίους, τους οποίους ξεφόρτωνε στην Ομόνοια για να λιάζονται. Επειδή τον πήραν χαμπάρι νωρίς και τον έβγαλαν από την λίστα της βράβευσης η άγαμη συνταξιούχος ένεκεν πατρός, τράβηξε ένα μπερντάκι στην Πρόεδρο που εφέτος την κάλεσε, ως δημοσιογράφο ή συνοδό μητρός, θα σας γελάσω!

❖ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ…
Τα καλά νέα αυτή τη φορά έρχονται από Ηγουμενίτσα και από τον περιβόητο ΟΛΗΓ ο οποίος είναι σχεδόν έτοιμος να έλθει εις «γάμον κοινωνίαν» με επενδυτή – αγοραστή, αφού οι διαδικασίες ανάδειξης φτάνουν στο τέλος. Τα καλά νέα έχουν να κάνουν με την «προίκα» που θα δοθεί στους «γαμπρούς» έτσι ώστε να γίνει πιο θελκτική η νύφη, καθότι άνευ «προικός» ουδέν γενέσθαι!

❁ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ…
Πριν από ένα μήνα περίπου είχε επισκεφτεί την Ηγουμενίτσα ένας ακόμη υπουργός Ναυτιλίας, ο Γ. Πλακιωτάκης, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα τεκταινόμενα στην υπόθεση ΟΛΗΓ όσον αφορά την πώληση σε ιδιώτες, κυρίως τα οφέλη και τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία από αυτό το εγχείρημα. Ήλθε, είδε και απήλθε με την υπόσχεση ότι τον Αύγουστο θα υπάρξουν νεότερα για το τι μέλλει γενέσθαι.

■ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ…
Ο κ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε με πολύ κόσμο στην Θεσπρωτία, ιδιαίτερα με αυτοδιοικητικούς όπου ο καθένας είπε το μακρύ και το κοντό του, που ανάθεμα και αν ήξεραν τι είναι αυτά που ζητούσαν και με τι θα ήταν ικανοποιημένοι έτσι ώστε να δοθεί η άδειά τους να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ που έχει την ευθύνη για τον ΟΛΗΓ.

❖ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ…
Το διαχρονικό ζήτημα στο Δήμο Ηγουμενίτσας είναι η λεγόμενη «χερσαία ζώνη» η οποία πρέπει να περιέλθει στην ιδιοκτησία του. Να σημειωθεί ότι αυτή είχε περιέλθει στο Δήμο επί εποχής Α. Μπέζα αλλά επεστράφη στον ΟΛΗΓ ο οποίος έκτοτε έχει το πάνω χέρι και ανάλογα συμπεριφέρεται!

❁ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!
Όμως, όπου να ναι τα ψέματα τελειώνουν και ο ΟΛΗΓ με όποια άλλα περιουσιακά στοιχεία οδεύει προς νέους ιδιοκτήτες. Αυτό το σήριαλ μέχρι το Φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί και ο ΟΛΗΓ θα αλλάξει καθεστώς με ό,τι αυτό να σημαίνει. Πληροφορίες της στήλης θέλουν τον ΟΛΗΓ να οδηγείται στο νέο καθεστώς έχοντας ως προίκα τα τρία καταφύγια, Σύβοτα, Πλαταριά, Σαγιάδα αφήνοντας έξω το πάρκινγκ, το παλιό τελωνείο και το Δρέπανο, τα οποία ίσως διατεθούν για την εκμετάλλευση από τον Δήμο, κάτι που ήταν και ζητούμενο.

■ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΡΙΤΗΣ…
Εκείνος όμως που οριστικά θα αποφασίσει για όλη την «προίκα» είναι το ΤΑΙΠΕΔ στου οποίου την «ιδιοκτησία» είναι ο ΟΛΗΓ και όπως είναι φυσικό, έχει τον πρώτο λόγο. Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι το ΤΑΙΠΕΔ σκέφτεται πολύ σοβαρά ν’ αφήσει έξω από την προίκα και το «πάρκινγκ» και το παλιό τελωνείο και σ’ αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης που φαίνεται να έχει κάνει τις σχετικές εισηγήσεις – παρεμβάσεις για να ισορροπήσει τα πράγματα στην Θεσπρωτία. Ο Πλακιωτάκης του οποίου η επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα θεωρήθηκε από ορισμένους ως επίσκεψη άνευ ουσίας και αξίας!

❖ Η… ΓΑΡΓΑΡΑ!
Ο υπουργός Ναυτιλίας πήγε Ηγουμενίτσα να δει και ν’ ακούσει και πίστευε ότι είχε να κάνει με προσγειωμένους διεκδικητές των δικαίων. Το ότι δεν έδωσε άμεση λύση εκείνη την ώρα στους δημάρχους και λοιπούς «συγγενείς» το θεώρησαν ορισμένοι φιάσκο και άρχισαν τις κατάρες. Να δούμε αν υλοποιηθεί αυτή η επιθυμία εκχώρησης στοιχείων στο Δήμο όπως γράφουμε τι θα έχουν να πουν οι γνωστοί μόνιμοι αντιρρησίες που, ενώ το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ τα έκαναν όλα γάργαρα, έρχονται τώρα να γίνουν επαναστάτες του γλυκού νερού και χωρίς αιτία!

❁ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ…
Εκτός από την επίσκεψη Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα, είχε προηγηθεί η επίσκεψη Παύλου - Παππά στο υπουργείο του, τους οποίους ο υπουργός του είδε και τους συζήτησε στο πόδι κι όχι στο γραφείο όπως επιβάλλουν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς. Εκεί, στο γραφείο προφανώς λίγοι έχουν το προνόμιο να συναντιώνται. Οι παραπάνω έμαθαν ότι ένας από τους λίγους ήταν ο Ριζόπουλος, τους ήλθε αχαμνά και δεν το έκρυψαν. Τι έκανε εκεί ο εν λόγω, ρωτήστε τον κ. Πλακιωτάκη! 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.