ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ…
Έγινε όπως πρώτη αποκλειστικά η στήλη είχε αποκαλύψει προ καιρού. Μένει εκτός παραχώρησης από ΤΑΙΠΕΔ σε νέο ιδιοκτήτη του ΟΛΗΓ η χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας έτσι όπως ήταν το αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Μένουν εκτός το πάρκινγκ, δύο κτήρια και τμήμα του κεντρικού δρόμου, ενώ θ’ αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα στην παραλιακή περιοχή της Ηγουμενίτσας και στα «καταφύγια» Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ…
Σ’ αυτή την απόφαση οδηγήθηκε το υπουργείο του υπουργού Ναυτιλίας Πλακιωτάκη και του υπουργού οικονομικών Χ. Σταϊκούρα σε συνεννόηση φυσικά με το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο έχει παραχωρηθεί η αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας. Είχαμε πρώτοι γράψει ότι ο Πλακιωτάκης είχε πάρει σοβαρά το όλο ζήτημα και μετά την επίσκεψή του τον Ιούλιο στην Θεσπρωτία είχε πάρει στα σοβαρά τα αιτήματα των κατοίκων και αποφάσισε να δώσει λύση σε μία εκκρεμότητα που έρχονταν από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ, όπου το είπα – ξείπα ήταν σε ημερησία διάταξη. Σ’ αυτά τα είπα – ξείπα ήταν συμμέτοχοι και οι ντόπιοι αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες του τόπου.

Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ…
Το πως γίναμε κοινωνοί των σκέψεων και αποφάσεων του Πλακιωτάκη δεν είναι του παρόντος. Σημασία έχει ότι λύνεται ένας γόρδιος δεσμός και το σκληρό ΤΑΙΠΕΔ επείσθη ν’ αφήσει ένα κομμάτι της προίκας από τον ΟΛΗΓ κι’ αυτό διότι δεν είναι και τόσο προσοδοφόρο και εκμεταλεύσιμο. Φυσικά, τα «κατόπιν ενεργειών μας» δεν έχουν και τόσο μεγάλη αξία, διότι αυτές οι ενέργειες έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ με παρέμβαση απλή άνωθεν.

ΕΚΤΟΣ – ΕΝΤΟΣ!!!
Εντός, εκτός παραμένει το Δρέπανο! Εκτός παραχώρησης ΤΑΙΠΕΔ αλλά εντός εκμετάλλευσης από ΟΛΗΓ στου οποίου την ιδιοκτησία εξακολουθεί να υπάρχει με παραχώρηση στον Δήμο! Δηλαδή, ο ΟΛΗΓ το παραχωρεί στο Δήμο με το αζημίωτο και ο Δήμος με την σειρά του το παραχωρεί σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση. Έτσι έχουν μέχρι αυτή την στιγμή τα πράγματα στο περιβόητο σήριαλ ΟΛΗΓ, ΤΑΙΠΕΔ, Δήμος Ηγουμενίτσας!

❁ ΦΤΩΧΗ Η ΔΕΘ!
Πολύ φτωχή η εφετεινή ΔΕΘ όσον αφορά τους εκθέτες. Λίγοι επιχειρηματίες ντόπιοι, κάποια επιμελητήρια και κάποια υπουργεία προσπάθησαν να καλύψουν τα κενά της διεθνούς αποχής η οποία λόγω πανδημίας ήταν εμφανής!

■ Η ΚΑΓΚΕΛΟΦΡΑΞΗ…
Σε μεγάλο ποσοστό εμφανείς ήταν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ η οποία είχε καγκελοφράξει όλη την Θεσσαλονίκη εμποδίζοντας το έργο των γνωστών – αγνώστων που είναι ο μπαχαλακισμός. Εφέτος την τιμητική τους είχαν οι αντιεμβολιαστές, οι οποίοι κυρίως κρατώντας ελληνική σημαία και εικόνες αγίων προσπάθησαν να εξορκίσουν το… κακό εμβόλιο που αλλάζει το πατριωτικό – χριστιανικό DNA του Έλληνα.

❖ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ…
Την τιμητική τους είχαν στην ΔΕΘ η ΕΛΑΣ και η πυροσβεστική. Εκεί τα στελέχη τους έκαναν διάφορες επιδείξεις τραβώντας το ενδιαφέρον κυρίως της πιτσιρικαρίας η οποία ήταν εκείνη που βρήκε κάποιο ενδιαφέρον για την Έκθεση. Χωρίς την επίδειξη εμβολιαστικού πιστοποιητικού και τέστ, έκθεση γιόκ!

❁ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ…
Ως είθισται, η Παρασκευή βράδυ πριν τα εγκαίνια, είναι αφιερωμένη στην συνάντηση των εκπροσώπων ΜΜΕ, κυρίως επαρχιακών, με τον αρχηγό του κόμματος της ΝΔ. Εκεί off the record λέγονται πράγματα που δεν γράφονται και ο καθένας μπορεί να βάλει ένα ζήτημα που απασχολεί τον κλάδο ή την Περιφέρεια. Δυστυχώς κι εκεί, σ’ αυτή την συνάντηση, οι «ενημερωτές» μεταξύ Κολωνακίου και πλατείας Συντάγματος προσπαθούν να κλέψουν τον χρόνο από τον ηγέτη λες και εκείνος εκλέγεται από αυτά τα δύο κέντρα!

■ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
Σ΄ αυτή την σύναξη το παρόν δίνει ο «Π.Λ.» δια της αφεντιάς μου και η κουβέντα στρέφεται πάντοτε γύρω από ζητήματα Ηπείρου. Ο οδικός άξονας Γιάννινα – Κακαβιά, ο οδικός άξονας Εγνατία – Μαυρομάτι και ο κόμβος Ιόνιας – Πρέβεζας ήταν το αντικείμενο της συζήτησης! Μάλλον πάνε περίπατο τέτοιου είδους οράματα αφού απάντηση δεν υπήρξε και φρόντισε γι’ αυτό ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου!

❖ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΛΗΝ  ΗΠΕΙΡΟΥ!
Κατά τ’ άλλα, ο Μητσοτάκης έκανε ένα σωρό παροχές και στην ομιλία του το Σάββατο βράδυ, κάτι που έβαλε πολύ κόσμο σε υποψία πρόωρων εκλογών! Όταν ρωτήθηκε στην δεξίωση για κάτι τέτοιο το απέκλεισε λέγοντας: «Ελάτε το 2023 να με ξαναρωτήσετε». Συνήθως τέτοιου είδους αποκλεισμοί γίνονται σε επιβεβαιώσεις και το 2022 είναι σιμά – κοντα!

❁ ΤΑ ΑΣΦΑΙΡΑ…
Ο κ. Μητσοτάκης διασκεδάζει την αγωνία του Τσίπρα με το αν θα γίνουν ή όχι εκλογές πρόωρες, ο οποίος Τσίπρας σκέφτεται μη τυχόν κάνει καμία μα…..α ο Μητσοτάκης και κάνει τώρα εκλογές. Τα άσφαιρα που ρίχνει κάθε τόσο μάλλον δεν τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη ο κόσμος αν υπολογίσει κανείς τ’ αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.
■ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ…
Θα έλθω σύντομα στα Γιάννινα, μου είπε ο Πρωθυπουργός κι εννοεί μεταξύ άλλων να επισκεφτεί το χωριό Λιά Θεσπρωτίας για πολλούς και διάφορους λόγους. Είναι ένα «τάμα» από τότε που το 1991 μαζί με τους γονείς του είχε παραβρεθεί στα εγκαίνια ενός ξενώνα που είχε φτιάξει ο οικογενειακός φίλος Νίκος Γκατζογιάννης, γιός της δολοφονημένης Ελένης από τις αριστερές – προοδευτικές δυνάμεις της παρέας Σκεύη με αιτία την εγκληματική πράξη της μητέρας να φυγαδέψει τα παιδιά της στην Αμερική για να μη πέσουν στα χέρια των «συμμοριών» με το περιβόητο παιδομάζωμα. Εκεί στην πλατεία Αριστοτέλους συνάντησα τον υφυπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα, οποίος μεταξύ άλλων, μου είπε ότι θα έλθει Γιάννινα και θα ανακοινώσει την χρηματοδότηση ανάπλασης στον Δήμο πολλών εκατομμυρίων! Τέτοια καλά ακούγονται, αρκεί να εφαρμόζονται στην πράξη…

❖ ΤΑ ΜΕΤΡΑ…
Ο άλλοτε «δικός» μας Ηπειρώτης Επιθεωρητής ΕΛΑΣ Β. Ελλάδος Κώστας Σκούμας είχε τον πρώτο λόγο για τα μέτρα ασφαλείας για το τριήμερο έναρξης της 85ης ΔΕΘ εν όψει και της έλευσης των πολιτικών, που επισκέφτηκαν και θα επισκεφθούν τις επόμενες μέρες την Θεσσαλονίκη. Θέλω και είμαι περίεργος να δω αν την επόμενη Κυριακή που θα έχει την τιμητική του ο Τσίπρας θα είναι εκεί οι αντιεμβολιαστές!

❁ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘ!
Είχαμε αρνητές εμβολιασμού στις πλατείες και στους δρόμους και τώρα τους συναντάμε και στις ΜΕΘ! Άνθρωποι – Έλληνες, αρνούνται την περίθαλψη έτσι όπως τα πρωτόκολλα υγείας προβλέπουν και απειλούν με προσφυγές για καταπάτηση του συντάγματος και των δικαιωμάτων τους! Ήδη έχουμε τους πρώτους θανάτους από τέτοιου είδους αρνητές με τους συγγενείς να ζητούν τα ρέστα!

■ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ…
Αφού έχουν τέτοιες απόψεις και αφού αρνούνται την ύπαρξη του κορωνοϊού και αφού αρνούνται την επιστήμη, τότε για ποιο λόγο σέρνονται στα νοσοκομεία για να βρουν την υγεία τους; Ας κάτσουν στα σπίτια τους και αν είναι να τους βρει το μοιραίο, ας τους βρει στο σπίτι και ν’ απολαμβάνουν τον θάνατό τους με τους άλλους αρνητές φίλους και συγγενείς και ν’ ανοίγουν και σαμπάνιες αν χρειαστεί για το «ευτυχές» γεγονός!

❖ Η ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ…
Μένοντας στο σπίτι θα ελαφρύνουν και τις ΜΕΘ που έχουν αρχίσει να φορτώνουν κατά 92% από ανεμβολίαστους που δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό, πιστεύοντας σε όλα όσα υποστηρίζονται από την «ιατρική» καλογέρων την οποία έχουν κάνει ευαγγέλιο ή από τους διάφορους αλμπάνηδες τύπου Πολάκη που προτείνουν σκυλοτροφές ή κάτι παρόμοια για θεραπεία!

❁ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…
Να συμφωνήσουμε στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης αλλά να υπάρχει αυτή και στους εμβολιαζόμενους, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα όταν πρέπει να υποστηριχθούν ιατρικά και οι θέσεις είναι κατειλημμένες από αρνητές. Γιατί να πληρώνουν όλοι μαζί την ξεροκεφαλιά εκείνων που την έχουν δει επιστήμονες του πληκτρολογίου, οι οποίοι την λέξη λογική την έχουν γραμμένη στ’ από τέτοια τους;

■ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…
Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και οι φόβοι για δυσκολίες εκφράζονται από πολλές πλευρές. Οι φόβοι για μεγαλύτερη εξάπλωση του κορωνοϊού ελοχεύουν με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για μαθητές, γονείς και δασκάλους. Τα δυο προηγούμενα χρόνια ήταν χρόνια κουτσουρεμένα στο χώρο της μάθησης αφού αυτή έγινε με τηλεκπαίδευση. Αν υπολογίσουμε ότι ο κορωνοϊός έχει αρχίσει να προτιμά και νέες ηλικίες, τότε τα μέτρα προστασίας πρέπει να είναι πιο αυξημένα. Πρώτα – πρώτα γονείς και δάσκαλοι πρέπει να πειστούν, όσοι δεν πείθονται, να εμβολιαστούν για να γίνουν παραδείγματα στα νέα παιδιά.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.