ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ…
Έγραψα ότι μόνο ο Βελόπουλος τους απέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστούν διότι Φώφη, Κουτσούμπας – Βαρουφάκης είπαν «Τσίπρας γιοκ»! ο Βελόπουλος κρατά στάση αναμονής ακόμη μέχρι να του ανοίξει όρεξη ΣΥΡΙζοποίησης όπως έγινε με τον Πανούλη τον Καμμένο, ο οποίος μάλλον συνεχίζει την επιχείρηση του πατέρα του Ηλία στο χώρο των αυτοκινήτων. Μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε!

Η ΜΑΝΤΕΨΙΑ…
Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ και πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης μάντεψε ο Αλέξης τον Μάιο του 2019 κι από κοντά όλο το ΣΥΡΙΖομάνι. Την ίδια μαντεψιά έκανε την περασμένη Κυριακή και σχίζουν τα «πτυχία» τους οι χαρτορίχτρες και οι καφετζούδες όλες αυτές τις μέρες! Εκτός του Κούλογλου που είδε ισοπαλία μεταξύ Κυριάκου – Αλέξη, ο οποίος μάλλον χάρη τους έκανε!

❁ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ!
Πήγε στην ΔΕΘ η «γαλοπούλα» και ξανά γλου – γλου όπως τότε, παλιά στο περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που τάιζε όλους με όλα και τελικά έκανε την κότα και έτρωγε από παντού χαστούκια!

■ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ…
Εγώ δεν θέλω εκλογές διότι αυτό είναι δικαίωμα του Μητσοτάκη που εξακολουθεί να είναι Μητσοτάκης και όχι Τσίπρας και άμα θέλει ας τις κάνει, μας είπε και απλά ήθελε να τελειώνει αυτό το μαρτύριο το οποίο ήταν αναγκασμένος να υποστεί έστω και αν το «εκκλησίασμα» των δημοσιογράφων φρόντισαν να τον περιποιηθούν με προδέρμ!

❖ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ…
Ντύθηκε μεσαία τάξη και παρίστανε τον πονεμένο από το δράμα που περνάει αυτή που ειρήσθω εν παρόδω, τα 4½ χρόνια την ρήμαξε για τα μάτια της «go home Merkel» και του Σόιμπλε που από την αναπηρική καρέκλα γ….σε κι έδερνε!

❁ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ…
«Θα κυβερνήσω με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις όταν κερδίσω τις εκλογές», είπε και κοίταξε δεξιά και αριστερά να δει ποιους έχει. Τελικά, μάλλον ο Βελόπουλος του μένει να κάνει κάτι τέτοιο, με τον οποίο θα μπορεί να πουλά γιατροσόφια για την φαλάκρα δίπλα στα φούμαρα!

■ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…
Έχει ξανακυβερνήσει με την δεξιά ο κυρ Αλέξης και ήταν τότε που έκανε τον Καμμένο συνεταίρο ενώ δίπλα του είχε και τους Κασιδιάρηδες όταν χρειάζονταν των οποίων η ψήφος ήταν ιερή όπως είχε πει ο περιβόητος πρόεδρος της Βουλής και πατέρας του γνωστού απαλλοτριωτή τραπεζών!

❖ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Μέρα – νύχτα ζητούσε εκλογές από το 2012 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 ο Τσίπρας. Εκεί, τον Δεκέμβριο του 2014, με την συμπαράσταση – συνεργασία της Χρυσής Αυγής έριξε τον Σαμαρά για να φέρει τα τριτο – τέταρτο μνημόνια και να κρατήσει εκτός φυλακών τους Χρυσαυγίτες! Είχε προηγηθεί η άρνηση του «υπερπατριώτη» Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας για να αξιοποιηθεί σε κάτι από υπουργός ολίγων ημερών στα στερνά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχει κι εκείνος στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

❁ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ…
Θα μου πείτε, τι τα θέλουμε και τα θυμίζουμε τέτοιες ώρες αυτά τα παλιά. Είπαμε όμως να αποφεύγουν οι ίδιοι να μας ξύνουν τις μνήμες με όλα όσα λένε και κάνουν για να μην αναγκαζόμαστε να θυμόμαστε. Τα θυμούνται οι Έλληνες και όταν ρωτούνται απαντούν κατά 80% όχι πάλι ΣΥΡΙΖΑ, όχι πάλι Τσίπρας – Πολάκης κλπ! Μέχρι και ο Καρανίκας τους έβαλε χέρι για τις π……ριές που κάνουν, λένε και σκέφτονται.

■ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ!..
Έλα εσύ, φύγε εσύ, έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τον πρωθυπουργό. Είπε ο Κυριάκος να ξεκουράσει λίγο τον Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, εδώ που τα λέμε, δεν ήταν αποτυχημένος αλλά επειδή έφαγε πολύ «ξύλο» για την δράση του, είπε να τον χαλαρώσει για λίγο και να δείτε που κάποια στιγμή θα τον αξιοποιήσει και πάλι ο Μητσοτάκης όπως έκανε με τον Θεοδωρικάκο.

❖ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ…
Αντικαταστάτης του Χρυσοχοΐδη ο Τάκης, έτσι τον αποκαλούν, ο οποίος έπεσε στον λάκκο των λεόντων και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Το συγκεκριμένο υπουργείο θέλει μεγάλη ψυχή, και γερά νεύρα για να διοικηθεί και ο Θεοδωρικάκος καλείται ν’ αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

❁ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ…
Δέστε τώρα το υπουργείο Προστασίας ο Κυριάκος το εμπιστεύτηκε σε αριστερές – προοδευτικές δυνάμεις ρίχνοντάς τους στα βαθειά. ΠΑΣΟΚΟΣ ο Χρυσοχοΐδης, Κνίτης ο Θεοδωρικάκος με υφυπουργούς – γενικούς γραμματείς «αλλοδαπούς» τύπου Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ), Τσουβάλας (Τόσκας, άρα ΣΥΡΙΖΑ) κλπ. Όλοι αυτοί σ’ ένα χώρο που παλιά δεξιοκρατούνταν και ο Έλληνας αστυνομικός έχει φάει πολλές μπάτσες και μπάτσους τους ανέβαζαν, μπάτσους του κατέβαζαν. Είχαν σώσει την Ελλάδα από τα δεσμά του κομμουνισμού και ποτέ δεν τους το συγχώρησαν οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί.

■ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙΑ!
Στα βαθειά λοιπόν ο Θεοδωρικάκος από τα πολύ ρηχά που ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών. Όταν λέω ρηχά εννοώ μέχρι τις ακροποταμιές όπως έγινε αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 όπου ήλθε στα Γιάννινα για να αναπτύξει την αυτοδιοίκηση καλώντας κόσμο και κοσμάκη που επένδυσαν σε μεγαλόπνοα σχέδια.

❖ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΟΙ  ΕΛΠΙΔΕΣ!
Εκεί στο Θεογέφυρο και δίπλα στον ποταμό Καλαμά οι αυτοδιοικητικοί Ηπείρου άλλοι έκαναν όνειρα κι άλλοι έπνιγαν τους καημούς και τους αναστεναγμούς οραματιζόμενοι βουλευτικά αξιώματα μέχρι και υπουργικούς θώκους. Εκεί ο Θεοδωρικάκος όριζε και διόριζε εκλεκτούς σε χώρους διαχείρισης προγραμμάτων στα οποία επένδυσαν και αφελείς δήμαρχοι οι οποίοι στη συνέχεια τρωγόπιναν σχεδιάζοντας το μέλλον. Άλλος την έβλεπε Περιφερειάρχης, άλλος Βουλευτής και πιθανόν κάποιος θα την έβλεπε και… Πατριάρχης!

❁ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ…
Όσο είδατε ανάπτυξη της αυτοδιοίκησης εσείς άλλο τόσο κι εμείς. Φεύγοντας από το υπουργείο Εσωτερικών ο Θεοδωρικάκος άφησε πίσω του ένα σωρό ορφανά τα οποία από την τόση ορφάνια τους ξέχασαν να πληρώσουν το φαγοπότι και την φιέστα στο «δίπλα στο ποτάμι»! τουλάχιστον μέχρι πριν δυο μήνες δεν είχαν πληρώσει, διότι δεν γνώριζαν τίνος ήταν υποχρέωση να πληρώσει!

■ ΟΞΩ ΡΕΕΕ!
Μαθαίνω ότι ο Θεοδωρικάκος ούτε θέλει ν’ ακούει για την τύχη των «ορφανών» που άφησε από την θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών! Μάλιστα, λέγεται, ότι ούτε θέλει να ξέρει, ούτε ν’ ακούει γι’ αυτά τα οποία, ως ήταν φυσικό, όχι μόνο δεν τα μάζεψε ο Βορίδης αλλά τα έστειλε αδιάβαστα όταν έμαθε για τον βίο και την πολιτεία τους.

❖ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ…
Με κάποια «ορφανά» θα λογαριαστούμε πολύ σύντομα καθότι ουδέν κρυπτόν σ’ αυτό τον κόσμο. Ο ίδιος ο Θεοδωρικάκος θα τους περάσει την θηλεία στο λαιμό και εμείς θα τραβήξουμε το σκαμνί. Καμία λύπηση στην αλητεία μέσω κουκούλας.

❁ Η… ΛΑΪΔΑ!
Φυσικά αυτό το φιάσκο δεν το χρεώνω στον Θεοδωρικάκο ο οποίος ενδεχομένως να μην γνωρίζει αυτές τις εκκρεμότητες, αλλά είναι εκείνος ο οποίος ως υπουργός Εσωτερικών τότε ήταν ο υψηλός καλεσμένος στον οποίο επένδυσαν οι αυτοδιοικητικοί για να κάνουν μία στάλα έργο στους δήμους, ενώ κάποιοι άλλοι έστηναν καριέρα «γαμπρίζοντες» στην εξουσία. Όλα τα παραπάνω από τον μπάρμπα Γιώργο τον αγράμματο προς την Λαΐδα που της έπεσε ο φερετζές και φάνηκε το… στριγκάκι!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.