ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ…
Περίεργη υπόθεση αυτή των ΣΜΑ, η οποία έβαλε φωτιά στους αυτοδιοικητικούς μετά και την «εμπλοκή» ενδιαφέρον του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Έχουν δημιουργηθεί δύο μέτωπα τα οποία διεκδικούν για λογαριασμό τους την νομιμότητα αφήνοντας την λύση του ζητήματος «σκουπίδια» στο μέλλον!

ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ…
Είναι φωτογραφικός ο διαγωνισμός, λέει ο πρόεδρος Αστικού ΚΕΤΛ, είναι όλα νόμιμα, λένε ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος ΑΣΔΑ Ν. Καλαντζής και Θ. Μπέγκας, ενώ υπάρχει και μία ομάδα καλοθελητών που μοιράζουν χαρτιά νομιμότητας και παρανομίας και του κουτρούλη ο γάμος επιβεβαιώνεται.

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ…
Ενώ η διακήρυξη του διαγωνισμού είναι του τύπου όσοι «πιστοί» προσέλθετε, εν τούτοις οι τυχεροί ή άτυχοι και σ’ αυτό το διαγωνισμό φωτογραφίζονται. Αυτές οι φωτογραφίσεις είναι που κάνουν τους ενδιαφερόμενους να διεκδικούν την νομιμότητα με το μέρος τους!

ΟΙ… ΔΙΑΛΟΓΟΙ!
Βγαίνουν Περιφερειάρχης και πρόεδρος ΚΤΕΛ και μιλούν για «φωτογραφίες» για να εισπράξουν αυστηρή απάντηση από Καλαντζή – Μπέγκα. Κάπου ανάμεσα μπαίνει κι ένας Λώλος από Ηγουμενίτσα που τα κάνει ακόμη πιο ακαταλαβίστικα τα πράγματα. «Η ταμπακέρα» όμως που είναι το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων τα οποία θα φορτωθούν στις πλάτες των πολιτών ούτε που απασχολεί τους εμπλεκόμενους.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ…
Μην μου πει κανείς ότι πίσω από κάθε διαγωνισμό δεν παίζονται παιχνίδια, διότι ένας τέτοιος μόλις θα έχει έρθει από την… Ζιμπάμπουε! Εκτός από τις φωτογραφίσεις υπάρχει η νομιμοφάνεια, η οποία δίνει λύσεις και με το ανάλογο τίμημα να το πληρώνει ο λαός. Ωστόσο, όλοι κόπτονται για το καλό μας που λέει και το άσμα!

❁ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ…
Τις έννοιες «διεύρυνση» και «μετατόπιση» προσπάθησε να ερμηνεύσει σε άρθρο του στα ΝΕΑ ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στέλνοντας μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση. «Είναι ευπρόσδεκτος κάθε πολίτης στην ΝΔ, αρκεί να υπηρετήσει τις θέσεις και τις ιδέες για τις οποίες έγινε αποδεκτή η παράταξη στις εκλογές του 2019. Αυτό είναι διεύρυνση. Αλλά όταν επιλέγονται άτομα με άλλες θέσεις και ιδέες για να στηρίξουν κάτι το οποίο δεν πιστεύουν, αυτό λέγεται απλή μετατόπιση», εξηγεί ο Αντώνης Σαμαράς και μια ανακατωσούρα την έφερε στο Μαξίμου και στα περίχωρα!

■ ΟΙ… «ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ»!
Ο Α. Σαμαράς δυνάμωσε την φωνή όλων των Νεοδημοκρατών που μια μουρμούρα την έχουν από την εισροή «αλλοδαπών» στην κυβέρνηση και μάλιστα σε καίριες θέσεις αλλάζοντας σ’ ένα βαθμό την φυσιογνωμία της φιλελεύθερης παράταξης κι’ έτσι όπως πορεύτηκε από την ίδρυσή της το 1974 και δώθε. Με λίγα λόγια, είναι της άποψης ναι στην διερεύνηση, όχι όμως στην μετατόπιση – παράδοσή της σε άλλου τύπου ιδέες. Δέστε αυτό το συνονθύλευμα στο ΣΥΡΙΖομάνι όπου έγινε μια «μετατόπιση» των κρατικοδίαιτων ΠΑΣΟΚΩΝ τύπου Φωτόπουλου που το μέλημά τους είναι το πως θα πιούν το αίμα του κράτους!

❖ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ!..
Δεν μασάει τα λόγια του ο Α. Σαμαράς, έστω κι αν αυτό του στοίχισε την απομόνωση την πολιτική για 15 χρόνια. Δεν μπορεί να του αφαιρέσει κανείς το δικαίωμα των ελεύθερων απόψεων ακόμη και για αυτή την φυσιογνωμία της παράταξης. Ο φόβος να μπαίνουν «αλλοδαποί» από την κεντρική είσοδο και να φεύγουν από τις πλαϊνές πάντοτε υπάρχει και αυτόν τον φόβο τον εξέφρασε.

❁ Η ΣΤΗΡΙΞΗ…
Κατά τ’ άλλα, στην ίδια συνέντευξη ο πρώην Πρωθυπουργός στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και δεν δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση γενικά να κάνει σπέκουλα. Όταν χρειάζεται κάνει παρεμβάσεις τέτοιες, οι οποίες είναι διορθωτικές και προσθέτουν πόντους και δεν αφαιρούν!

■ ΟΙ ΠΡΩΗΝ…
Όσον αφορά την κοινή είσοδό του στην ΔΕΘ με τον άλλον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή που τόσο πολύ συζητήθηκε, ο ίδιος ο Σαμαράς δήλωσε ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο, αντίθετα δείχνει ότι στην ΝΔ οι πρώην με τους νυν δεν έχουν διαφορετικά βιλαέτια, αλλά νοιάζονται για τον τόπο και την σύμπνοια της παράταξης. Το ότι ο Κ. Καραμανλής δεν μιλάει αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νοιάζεται κι εκείνος για την παράταξη και την πατρίδα. Αν κάποτε στο εγγύς ή απώτερο μέλλον χρειαστεί να μιλήσει θα το κάνει, αρκεί να έχει κάτι να πει όπως έλεγε ο Καραμανλής Α’ και όλα στην ώρα τους όπως έλεγε ο ίδιος.

❖ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΝΔ…
Εσωκομματικές εκλογές τον άλλο μήνα για τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Με μια καθυστέρηση δύο ετών περίπου ήλθε η ώρα για ανασύνταξη δυνάμεων για παν ενδεχόμενο το καλοκαίρι του 2022. Και στην Ήπειρο άρχισαν οι κινήσεις υποψηφίων, οι οποίοι ζήλεψαν την δραστηριοποίηση των προηγούμενων και είπαν να γίνουν εκείνοι οι άξιοι αντικαταστάτες.

❁ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ…
Όχι πως έχει κάποια ουσιώδη αξία η παρουσία αυτών των οργανισμών, αλλά να μην καταργείται το έθιμο. Ποιος ρωτάει τις οργανώσεις για το πως θα προαχθούν τα συμφέροντα των περιοχών τους; Οι ίδιες οι οργανώσεις πόσα θέματα προώθησαν για λύσεις από τους υπουργούς; Την εποχή του διαδικτύου όλα αυτά που πρέσβευαν οι κομματικοί μηχανισμοί κατά το παρελθόν, ανήκουν σ’ αυτό το παρελθόν!

■ ΤΟ ΕΘΙΜΟ…
Παρ’ όλα αυτά, το «έθιμο» θα τηρηθεί και όσοι πιστοί στην ΝΔ προσέλθετε στις κάλπες αφού πρώτα ανανεώσετε την συνδρομή σαν ελάχιστη συμβολή στον αγώνα! Υποψήφιοι κι αν δεν έχουν σκάσει μύτη ακόμη, κάποια στιγμή θα γίνει κι’ αυτό. Τα ονόματα που ακούγονται για διαδοχή του Θ. Τζαρούχη είναι σε φάση διερεύνησης.

❖ ΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ…
Ας μείνουν μακριά τα πολιτικά και «άλλα» γραφεία από μία τέτοια διαδικασία για να μην ακούγονται ψίθυροι περί χειραφέτησης. Ήδη κυκλοφορούν ονόματα προσκείμενα σε οικογένειες και φάρες, κάτι που απαξιώνει την ίδια την διαδικασία. Ας το προσέξουν διάφορα «γκεσέμια» που περιφέρουν τις διάφορες φήμες στα κεντρικά στέκια της πόλης.

❁ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ…
Δεν γίναμε πιο σοφοί από όλα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση Καχριμάνη – Καραγιάννη στην Αθήνα και που αφορούσαν τις εκκρεμότητες μεγάλων έργων στην Ήπειρο. Η μόνη ενημέρωση που υπήρξε ήταν ότι θα ξανασυναντηθούν να ξανακουβεντιάσουν αν και πότε θα ξανασυναντηθούν. Σε δουλειά να βρίσκονται, δηλαδή, προφανώς καλά νέα δεν υπάρχουν προς το παρόν, διότι αν υπήρχαν, θα τα είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις Ριζόπουλου, Κεφάλας με Καραγιάννη. Σοφότεροι δεν γίναμε.

■ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…
Εκεί που υπάρχουν νέα είναι, κατά Δήμο Ιωαννιτών μεριά, όπου ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε έργα ανάπλασης της πλατείας και του Πνευματικού Κέντρου Κατσικάς ύψους 7 εκ. ευρώ. Κάτι που το είχαμε γράψει μετά την ΔΕΘ όταν ο ίδιος ο κ. Πέτσας μου το είχε αναφέρει. Το αν είναι πολλά ή λίγα τα λεφτά για τα έργα θα το δούμε στην ώρα του.

❖ Η ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ…
Έγραφα παραπάνω για παιχνίδια σε διαγωνισμούς για μικρά και μεγάλα έργα. Μπορεί να είναι πονηρά ή αθώα, αλλά έχουμε γίνει μάρτυρες σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ποιος δεν θυμάται το κόστος του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης που ζητήθηκε πανωπροίκι τις δεκαετίες του 80-90 με την περιβόητη «δυναμική συμπύκνωση» του εδάφους, το οποίο ήταν σαθρό για να δεχτεί το βάρος του Βιολογικού. Πέρασαν τόσα χρόνια και το ίδιο ζήτημα πάει να επαναφέρει η ανάδοχος εταιρία που ανέλαβε το έργο επέκτασης του Βιολογικού ζητώντας πανωπροίκι για τον ίδιο λόγο. Αν δοθούν ή όχι εδώ είμαστε να το δούμε. Να σημειωθεί ότι τα «παιχνίδια» που λέγαμε για έργα στην προκείμενη περίπτωση κράτησαν μόνο οκτώ χρόνια μετά τον διαγωνισμό!

❁ ΑΞΙΟΣ!
Καθηγητής της Βιοπληροφορικής στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογικών της Σχολής Επιστημών Υγείας εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Παπαλουκάς πριν λίγες μέρες και πραγματικά είναι μία καθ’ όλα άξια εκλογή. Τα θερμά συγχαρητήρια στον Κων/νο και από τον υπογράφοντα, ενώ τα εύσημα ανήκουν και στην οικογένεια Παπαλουκά με τον Πατέρα Λουκά να μοιράζεται την χαρά του γιού, ενώ στην Πανεπιστημιακή κοινότητα προστίθεται ένα πανάξιος Πανεπιστημιακός δάσκαλος απ’ αυτούς που ο χώρος έχει ανάγκη.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.