ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΗΛΘΕ!
Περίμεναν, λέει, τον υπουργό Κ. Καραμανλή να παραλάβει βραβείο για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας. Ήλθε μόνο η υπουργός Μενδώνη κι εκείνη «βραβεύτηκε» ως αρμόδια, επί του πολιτισμού ακολουθούμενη από ένα σωρό αλλά πολιτικά πρόσωπα, κυρίως κυβερνητικά. Την διαφορά στο σκηνικό την έκαναν οι ΣΥΡΙΖαίες Όλγα Γεροβασίλη και Μερόπη Τζούφη που διεκδικούσαν μερτικό από την υπόθεση αναστήλωση που επί ημερών τους ξεκίνησε, αφού ήταν το πρώτο που γκρεμίστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015 ενώ ήταν λίγων ημερών πρωθυπουργός ο Αλέξης τους.
 ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ…
Ένα παράπονο το έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας που δεν κλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραστεί στο μεγάλο έργο που ξεκίνησε επί ημερών τους στην Ήπειρο, το οποίο ήταν και το μοναδικό, για να λέμε την αλήθεια. Έτσι όμως είναι αυτά τα πράγματα. Στην πολιτική άλλοι δουλεύουν, άλλοι δρέπουν δάφνες. Θυμηθείτε τι έγινε στην Ιονία Οδό όπου ο τεράστιος Σπίρτζης την εγκαινίαζε κομμάτι – κομμάτι για να την παραδώσει τελικά ο Αλέξης τους. Είχε ξεκινήσει επί Καραμανλή Β’ και Γ’. Σουφλιά και έδρεψαν δάφνες ο Σπίρτζης με τον Τσίπρα!
 ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ…
Δεν ήλθε όμως ο Καραμανλής στο γιοφύρι για δύο λόγους: α) που να τρέχει στα Τζουμέρκα και β) τι ν΄ απαντήσει στους Ηπειρώτες αφού τους έχει αφήσει έξω από κάθε σχεδιασμό μεγάλων έργων όπως ο άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά και ο άξονας Ιονίας οδού – Πρέβεζας. Φύλαξε τα ρούχα του και άφησε την Μενδώνη που ήταν και το αντικείμενό της.

❁ Η ΕΞΑΓΟΡΑ…
«Τι να έκανα και πώς να εμπόδιζα το ξεπούλημα της Μακεδονίας αφού οι βουλευτές μου εξαγοράστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ»! Το είπα ανερυθρίαστα ο άλλοτε σέμπρος – σώγαμπρος στον ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική εξογολόγηση του συμπεριφερόμενος ως μετανοούσα Μαγδαληνή!

■ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ…
Ώστε έτσι λοιπόν! Εξαγοράστηκαν οι βουλευτές του κι έβαλαν την υπογραφή ξεπουλήματος κι εκείνος έμεινε γυμνός από «στρατό». Άραγε με τι στρατό να πολεμήσει ο πολέμαρχος Καμμένος που ντύνονταν στρατάρχης και έκοβε βόλτες με ελικόπτερο μεταξύ Βουλιαγμένης – Πενταγώνου;

❖ ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ…
Δεν φταίω εγώ αλλά οι άλλοι, είπε ο πρώην αρχηγός των ΑΝΕΛ που στις εκλογές του 2015 πλάνταξε στο κλάμα από την χαρά του πέφτοντας στην αγκαλιά του Τσίπρα στην πλατεία Κουμουνδούρου παραδίδοντάς του αρχές και ιδέες τις οποίες είχε διδαχτεί από τον μέντορα του Γεωργαλά, με τον οποίο ανακάλυπταν την 17Ν στο πρόσωπο του Αν. Παπανδρέου!

❁ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!
Τι εννοούσε όμως με την λέξη εξαγοράστηκαν; Εννοούσε εξαγορά σε χρήμα, σε θέσεις, σε αξιώματα; Ότι και να εννοούσε σημασία έχει ότι ο ίδιος είχε ανοίξει τέτοιους δρόμους όταν άνοιγε την πόρτα που μαντριού του και το κοπάδι του γινόταν ένα με το κοπάδι της «αριστεράς» και βοσκούσαν στα ίδια λιβάδια της εξουσίας για 41/2 χρόνια!

■ ΟΙ ΓΙΔΕΣ…
Άμα της γίδας της ανοίξεις την πόρτα για τα λάχανα μια φορά, τότε δεν σε χρειάζεται πλέον διότι πηγαίνει μόνη της. Έτσι έγινε με τον Πάνο Καμμένο. Οδήγησε στο λαχανόκηπο της εξουσίας τους Κουίκηδες, τους Παπαχριστόπουλους, τις Κουντουράδες και τώρα κλαίει σε άδειο μαντρί κατηγορώντας τον διπλανό τσοπάνη για εξαγορά!

❖ ΜΕ ΧΡΗΜΑ Ή ΘΕΣΕΙΣ!
Αν όμως η λέξη εξαγορά είχε να κάνει με χρήμα, τότε η δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Αν επίσης εννοούσε εξαγορά με αξιώματα που μεταφράζονται σε χρήμα, όπως θέσεις στην Ευρωβουλή, τότε ας πρόσεχε με τις επιλογές του. Δεν ήξερε π.χ. ότι η Κουντουρά θα έκανε ότι έκανε στην ΝΔ καθώς επίσης ο Παπαχριστόπουλος που δεν άφησε κόμμα που να μην το περάσει για να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, όπως εκόπτετο, για να βρεθεί εκτός πάσης εξουσίας από τον πρώην σύντροφό του;

❁ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!
Ήταν για κλάματα ο αρχηγός των ΑΝΕΛ για να μην χρησιμοποιήσω την άλλη φράση περί κλαμένου – Καμμένου στην παρουσία του στην τηλεόραση. Έκανε ό,τι κάνουν τα ζευγάρια εκείνα που όταν χωρίζουν, τότε είναι που ανακαλύπτουν όλα τα κουσούρια του – της πρώην συζύγου φορτώνοντάς τους τα!

■ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ!!!
Όμως, ο πρώην «στρατάρχης» Π. Καμμένος στην ίδια τηλεοπτική παρουσία βρήκε άριστη την συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον χειρισμό που έκανε η κυβέρνηση! Το πίστευε ή όχι, ο ίδιος το ξέρει. Τον καλό λόγο τον είπε γιατί το πίστευε ή γιατί ήθελε να μπει στο μάτι του Αλέξη που του εξαγόρασε τους βουλευτές;
❖ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ!..
Στο λαιμό των ΣΥΡΙΖΟπουλων έκατσε η ΕλληνοΓαλλική – συμφωνία – συμμαχία και δεν μπορούν να το καταπιούν. «Κι εμείς θα το κάναμε, αλλά δεν προκάναμε μωρ’ μάνα μου. Όμως δεν πρόκειται να την αποδεχτούμε, λένε μ’ ένα στόμα για να κάνουν αντίσταση στον Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση που πώς να το κάνουμε, τους έκατσε βαριά μια τέτοια επιτυχία.

❁ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ…
Μια νέα εποχή ξεκινά για την ΠΙΝΔΟΣ η οποία ισχυροποιεί ακόμη πιο πολύ την θέση της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, περνώντας στην δημιουργία Βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας του κοτόπουλου. Πρόκειται για μια μονάδα που «χτίστηκε» στις εγκαταστάσεις όπου είχε δημιουργηθεί η ΣΒΕΚΗ, η οποία εδώ και μία δεκαετία είχε τελειώσει τον βίο της και τον ρόλο για τον οποίο είχε δημιουργηθεί.

■ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ…
Από τα σφαγεία της ΣΒΕΚΗ της δεκαετίας του ’80 στο σήμερα όπου οι σύγχρονες εγκαταστάσεις βάζουν σε άλλο επίπεδο το εξαιρετικό Ηπειρώτικο προϊόν που είναι το κοτόπουλο, το οποίο είναι συνώνυμο με την ΠΙΝΔΟΣ. Για να γίνει αυτό έγινε επένδυση 9,5 εκατ. Ευρώ από την ΠΙΝΔΟΣ, η οποία είχε φροντίσει πριν να εξαγοράσει την ΣΒΕΚΗ, η οποία είχε κατεβάσει ρολά και παρέμεινε ως κουφάρι στον κάμπο του Ροδοτοπίου.

❖ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ…
Το προηγούμενο Σάββατο παρουσία των αρχών της Ηπείρου έγιναν τα εγκαίνια της νέας μονάδας στην οποία παρουσιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις και οι νέες δραστηριότητες που ανοίγουν νέους ορίζοντες στην διάθεση του επεξεργαζόμενου κοτόπουλου στην αγορά φέρνοντάς το πιο εύκολα στο τραπέζι των πολιτών.

❁ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ…
Ο Πρόεδρος της ΠΙΝΔΟΣ κ. Αντρέας Δημητρίου μιλώντας για το νέο εγχείρημα αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν μέχρι να δημιουργηθεί αυτή η μονάδα, η οποία σε δύσκολους καιρούς κατάφερε να δίνει μια νέα πραγματικότητα και σήμερα λειτουργεί προσφέροντας προϊόντα κοτόπουλου αρίστης ποιότητας. Εκτός από τα προϊόντα δημιουργούνται και 100 νέες θέσεις εργασίας όπως τόνισε ο κ. Δημητρίου.

■ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ…
Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στους παράγοντες που συνετέλεσαν να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο της ΠΙΝΔΟΣ και μεταξύ αυτών και στην συμπαράσταση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, η οποία ήταν εκείνη που βοήθησε στην αγορά της ΣΒΕΚΗ. Ήταν τότε που η τράπεζα είχε ακόμη τον συνεταιριστικό χαρακτήρα κι’ έβαζε πλάτη σε τέτοιου είδους επενδύσεις.

❖ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ…
Δεν έχει νόημα ν’ αναφερθώ στις παρουσίες των επισήμων που σε τέτοιες περιπτώσεις προσέρχονται για ένα «κομμάτι» δημοσιότητας. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί να πει ότι ήταν κι’ αυτός εκεί. Υπάρχουν όμως οι πρωταγωνιστές στην υπόθεση ΠΙΝΔΟΣ που είναι οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση. Σ’ αυτούς ανήκουν τα εύσημα διαχρονικά και αυτοί έχουν δικαίωμα «δια να ομιλούν» και ομιλούν ο καθένας με το έργο του και την δράση του.

❁ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ…
Εκτός από τον Πρόεδρο Αν. Δημητρίου και την διοίκηση, η ψυχή της ΠΙΝΔΟΣ είναι ο γενικός Δ/ντής Λάζαρος Τσακανίκας, ο οποίος αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, δεν αποφεύγει όμως το βάρος της λειτουργίας της. Υπηρετεί την επιχείρηση εδώ και πολλές δεκαετίες οδηγώντας το καράβι με ασφάλεια, περνώντας το μέσα από μύρια κύματα. Να τα λέμε κι’ αυτά.

■ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ…
Μία λεπτομέρεια: Για τη νέα μονάδα η οποία είναι υπερσύγχρονη έχει ληφθεί μέριμνα να γίνονται επισκέψιμοι οι χώροι επεξεργασίας και μάλιστα από μαθητές σχολείων! Πρόκειται για μία πρωτοπορία σε μια τέτοια μονάδα στην οποία οι επισκέπτες μέσα από μια τζαμαρία θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις «γραμμές» επεξεργασίας των προϊόντων από την αρχή μέχρι την αποθήκευση. Πολύ σωστή σκέψη και ενέργεια…

❖ ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ…
Είναι να θαυμάζει κανείς ιεράρχες σαν αυτόν της Λάρισας που έδειξε τον δρόμο για το πως μπορούμε να εκσυγχρονίζονται σε ιδέες, απόψεις και πράξεις. Εκείνοι οι «πιστοί» αρνητές τον έβριζαν κι εκείνος τους ευλογούσε! Τον έβριζαν διότι προσπαθεί να σώσει κόσμο από θάνατο συνιστώντας τον εμβολιασμό ακόμη και στον περίβολο της εκκλησίας!

❁ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ…
Κάτι δεν πήγε καλά με την διακήρυξη των ΣΜΑ και η Αποκεντρωμένη είπε όχι διότι δεν εκπληρούσε τα κριτήρια ίσης μεταχείρισης και διαφάνειας! Αυτά τα δύο έφταναν να επισημάνουν ότι κακώς οι διοικούντες τον ΦΟΣΔΑ έκαναν του κεφαλιού τους. Εκείνο το «Διαφάνεια» είναι όλα τα λεφτά και δικαιώνει προηγούμενα σχόλια της στήλης που έκανε λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες σε διαγωνισμούς. Να δω πως θα μαζέψουν τον τραχανά που είχαν απλώσει!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.