ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ…
Μια αποδεδειγμένα χρήσιμη και σπουδαία σχολή άλλοτε ΤΕΙ τώρα πανεπιστημιακή λειτουργούσε στην Πρέβεζα και εφέτος καταβάλλεται λυσσαλέα προσπάθεια από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το υπουργείο Παιδείας να «μεταφερθεί» στα Ιωάννινα…

Η ΛΥΣΣΑ…
Λύσσαξαν οι Πανεπιστημιακοί να κάνουν την μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής με το αιτιολογικό της ενσωμάτωσης για καλύτερη λειτουργία, αποκρύπτοντας την αδυναμία μετακίνησης ή παραμονής διδακτικού προσωπικού στην Πρέβεζα. Πού να πηγαίνεις και να έρχεσαι Πρέβεζα; Καλύτερα να έλθει η σχολή στα Γιάννινα, σκέφτηκαν και βουρ βάλθηκαν να την μετακομίσουν για τα καλά και συμφέροντα. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με τμήματα ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και υφυπουργίας στην Παιδεία της δικής μας Βουλεύτριας σήμερα!

ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΧΙ!
Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στην άρνηση μεταφοράς του συγκεκριμένου τμήματος. Ε και; Θα κάνει πίσω ο Αλμπάνης και η λοιπή παρέα που νοιάζονται για τα Γιάννινα και οι άλλοι νομοί να κουρεύονται; Να δείτε που η Άρτα δεν θα μείνει για πολύ ακόμη στο απυρόβλητο. Όσες αρνητικές αποφάσεις και να πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ!
Εν τω μεταξύ, κόκκινο πανί αποτελεί για την Πρέβεζα ο πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής Ιωάννης Σωτηρόπουλος μαζί με άλλους 13 καθηγητές, οι οποίοι ψήφισαν την μεταφορά του στα Ιωάννινα! Έχει δημοσιευτεί επιστολή του προέδρου εστίασης κ. Κόκκαλη με την οποία περνά γενεές 14 τον κ. Σωτηρόπουλο και τον καλεί να περιοριστεί στα καθήκοντά του!

❁ ΤΡΙΙΧΝΟΙ!..
Μόνο τρίιχνοι κλειστοί δρόμοι μπορούν να γίνουν και μόνο αυτοί χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ είπε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε πρόσφατη συνέντευξή του. Πρόκειται για τους πολυβασανισμένους δρόμους Γιάννινα – Κακαβιά και Καμπή – Πρέβεζα. Αν μας κάνουν τρίιχνοι, το προχωράμε. Αλλιώς από δω πάνε και οι άλλοι!

■ Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ…
Όπως το γράψαμε σε προηγούμενο σχόλιο το «νέο κλειστό» που ακούγαμε αλλά δεν βλέπαμε αρχίζει να δρομολογείται με το ξήλωμα και τη μεταφορά του από Ελληνικό στα Ιωάννινα. Δύο εκατομμύρια το ξήλωμα και 5-7 εκατ. Ευρώ το ξαναστήσιμο! Ένα μικρό ερώτημα: πόσο θα κόστιζε ένα καινούργιο για να μην έχουμε και υποχρέωση σε Αδωνο-Αυγενάκηδες.

❖ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ…
Βουλωμένο γράμμα διαβάζουν κάποιοι νεοέλληνες που ανακάλυψαν εσχάτως ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες ενίοτε είναι χορηγοί συνεδρίων, τα οποία έχουν επιστημονικό περιεχόμενο και σκοπούς.

❁ Η ΑΦΟΡΜΗ…
Αφορμή για την ανακάλυψη(;) στάθηκε ο καθηγητής Βασιλακόπουλος – πνευμονολόγος, που είχε το «θράσσος» να συμμετέχει σε συνέδριο της ειδικότητάς του και μάλιστα να πάει για φαγητό στην ταβέρνα Ζιώγα στην Καλαμπάκα που φημίζεται για την προβατίνα στα κάρβουνα κι άλλα τέτοιου είδους τερψιλαρύγγια!

■ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ…
Αυτός ο Βασιλακόπουλος που τον βλέπουμε στον καιρό της πανδημίας να παίζει στην «ΛΑΜΨΗ» σ’ όλα τα κανάλια και να δίνει οδηγίες για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και κυρίως της ζωής και που τόσο έχει μπει στα μάτια των ανεμβολίαστων – αρνητών! Αυτός ντε που ξυπνάει στα άγρια χαράματα πιάνει στασίδια σ’ όλα τα κανάλια δίνοντας οδηγίες προς ανεμβολίαστους, ανοίγοντας παράλληλα μέτωπα με εκείνους που κατέχουν καλύτερα την ιατρική επιστήμη, όπως εκείνος ο καφετζής που φτιάχνει καφέδες σε μπακιρένια μπρίκια όπως ο ίδιος αποκάλυψε!

❖ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ…
Εκεί, στην Καλαμπάκα, στου Ζιώγα, έγινε του Βασιλακόπουλου με τους Ζιωγάδες να έχουν τα πάνω χέρια καθότι έπαιζαν εντός έδρας! Μετά τον ξυλοδαρμό έμαθαν ότι ήταν της γαλάζιας γενιάς παιδιά, οπότε φρόντισαν άνωθεν να κατακάτσει ο κουρνιαχτός! Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες!

❁ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ…
Δεν θα αργήσουμε να πιάσουμε τα 10.000 κρούσματα την ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Ήδη χτυπήσαμε κοντά στις 7.000 περίπου προχθές και η ζωή τραβά την ανηφόρα, όπως λέει και το σχετικό άσμα. Όσο τον πρώτο λόγο θα έχουν οι «επιστήμονες» τύπου Πετράκου τα κρεβάτια στα νοσοκομεία θα γίνονται δυσεύρετα και τα νεκροταφεία θα υποδέχονται φέρετρα. Στα Γιάννινα τα εκατοστήσαμε!

■ ΤΑ ΜΕΤΡΑ…
Με δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα θα προσέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες και όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ αυστηρότερα θα είναι τα μέτρα για τα μαγαζιά που δεν θα δέχονται πελάτες χωρίς εμβόλια και χωρίς τεστ! Ένα ακόμη αυστηρότερο μέτρο μπας και συμμαζευτούν οι νεοέλληνες που κατά 40% περίπου έχουν γίνει αρνητές επειδή το εμβόλιο είναι… εφεύρεση του διαβόλου!

❖ Η… ΣΥΝΤΑΓΗ!
Επειδή κάποιοι «άπιστοι» δεν πείθονται με τίποτα, τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είναι εκείνα της πλαγίας οδού, όπως έκανε μεγάλη εταιρεία τροφίμων στην Ήπειρο, η οποία κατάφερε να φτάσει στο 99% τους εμβολιασμούς των εργαζομένων σ΄αυτή. Εφάρμοσε πρώτη το διπλό τεστ rapid την εβδομάδα και απαγόρευσε την ομαδική μεταφορά τους με οχήματα της επιχείρησης από τον φόβο του συνωστισμού! Έτσι αναγκάζονταν να πηγαίνουν για δουλειά με δικά τους μέσα ή να τους μεταφέρουν άλλα πρόσωπα, κάτι που κατέβαζε κατά πολύ τα μηνιαία έσοδα. Αποτέλεσμα: κανένα κρούσμα πλέον στην εταιρεία η οποία κάποια στιγμή πήγε να πάρει «φωτιά»!

❁ ΠΛΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ!
Παντού, πλην εκκλησιών, μοναστηριών και άλλων λατρευτικών χώρων καθώς και super market, θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας, (εμβόλια, τεστ) είναι η απόφαση του υπουργείου Υγείας. Αυτό έδωσε αφορμή για σχολιασμό ένθεν κακείθεν χωρίς να δοθούν πειστικές απαντήσεις αν ο ιος μεταδίδεται ή όχι σ’ αυτούς τους χώρους. Εδώ χρειάζεται να βάζει ο Θεός το χέρι του!

■ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;
Αυτή η εξαίρεση στις εκκλησίες ήταν που έκανε τον Τσίπρα να σηκώσει φωνές και τα έβαλε με την κυβέρνηση λέγοντας ότι την στιγμή που η κοινωνία μετράει θανάτους εκείνη μετρά ψηφαλάκια! Ποιος μιλάει. Αλήθεα, τώρα θυμάται τους κινδύνους από την εκκλησία ξεχνώντας τις πορείες για τον Κουφοντίνα! Πότε είναι με την εκκλησία και πότε όχι; Ο ίδιος δεν έδιωξε τον υπουργό Παιδείας για χάρη του Ιερωνύμου;

❖ Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ…
«οι παχουλές και οι παχουλοί πρέπει να έχουν και την ανάλογη ενδυμασία, διαφορετικά είναι αντιαισθητικοί και δεν πρέπει να κυκλοφορούν δημόσια! Είναι η νέα οδηγία από νεαρό χορογράφο εξ Αθηνών που, μετά το άγριο κράξιμο που έφαγε, προσπάθησε ανεπιτυχώς να βάλει τέλος στην ζωή του!

❁ Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ…
Αυτό λοιπόν το σαχάλι κατασκεύασμα του διαδικτύου γράφοντας τέτοιου είδους π…..ριές γίνεται δημοφιλές και μέσα απ’ αυτή την δημοφιλία αποκτά πελάτες και κατά αυτόν τον τρόπο προσπορίζεται πλουσιοπάροχα, αφού πάνω του επενδύουν διαφημιστικές εταιρείες για να πλασάρουν τα προϊόντα τους.

■ ΧΥΔΑΙΟΣ!..
Όσο πιο χυδαίος γίνονταν τόσο περισσότερους ακόλουθους αποκτούσε, τους οποίους ως είναι φυσικό τους εξαργυρώνει με τα προϊόντα που του εμπιστεύονται μέσω διαφήμισης και αυτό λέγεται εργασία την σήμερον ημέραν. Σαν αυτόν υπάρχουν χιλιάδες «σελέμπριτις», έτσι τους λένε, που επενδύουν είτε στις ιδιαιτερότητες που έχουν όπως ο εν λόγω που ποτέ δεν έκρυψε ότι του άρεσαν οι ψιλοτάκουνες γόβες και τα γυναικεία εσώρουχα με τα οποία φωτογραφίζονταν και μ’ αυτά προκαλούσε το ενδιαφέρον του κοινού και σ’ αυτό επένδυαν διαφημιστικά προϊόντα εταιρείας κατανάλωσης.

❖ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ…
Αυτός ο ανήσυχος τύπος μετά το κράξιμο που έφαγε για το δικό του κράξιμο σε παχουλή κυρία που φορούσε ριγέ μπλούζα δεν άντεξε και πήρε των ομματιών του στις ραχούλες και τις ρεματιές της Πάρνηθας απειλώντας να θυσιαστεί για την μ…α που έκανε προς την συγκεκριμένη κυρία.

❁ ΤΑ ΜΗΜΥΜΑΤΑ…
Το πήρε βαρειά το ζήτημα και είπε να απαλλάξει την κοινωνία από την παρουσία του στέλνοντας μηνύματα δεξιά και αριστερά, προειδοποιώντας για την φτώχεια που θα ζήσει ο τόπος από την έλλειψη της παρουσίας του. Άρχισε μάλιστα να χτυπάει το έδαφος με τις γόβες για να προετοιμάσει τον Άδη για την υποδοχή που θα του έκανε!

■ ΤΑ ΧΑΠΙΑ…
Δυστυχώς για εκείνον, ήλθαν στριμόκωλα τα πράγματα και κάτι προέκυψε και τα χάπια που πήρε δεν ήταν ικανά να ικανοποιήσουν την επιθυμία για πρόωρο φευγιό. Η ΕΛΑΣ του «Μητσοτάκη γ….. σαι» - αυτό ήταν το σύνθημά του και γι’ αυτό αποκτούσε φόλοουερς – μπήκε στον κόπο να τον ψάχνει για να τον αρπάξει από την αγκαλιά του χάρου και να μην φτωχύνει ο όμορφος κόσμος ο ηθικός στον οποίο ο ίδιος ζούσε, ανέπνεε και δούλευε τους αφελείς!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.