ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ…
Όπως τα έχουν προβλέψει οι ειδικοί επιστήμονες γιατροί κι εμείς αρνούμαστε να συμμορφωθούμε ως προς τας… υποδείξεις, που λέει και το σχετικό άσμα. O κορωνοϊός σαρώνει σε όλη την χώρα και φυσικά δεν αφήνει την Ήπειρο και τα Γιάννινα απ΄ έξω ενώ στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν κρεβάτια για δείγμα!

Η ΑΝΑΜΟΝΗ
Οκτώ ΜΕΘ το ΠΓΓΝΙ και όλες κατειλημμένες με ασθενείς να περιμένουν στη σειρά να τύχουν του ευεργετήματος της νοσηλείας τους σ΄ αυτές. Το ίδιο συμβαίνει σε όλη τη χώρα που περιμένουν στη σειρά ν΄ αδειάσουν θέσεις, κυρίως μετά από θάνατο, για να την καταλάβει κάποιος άλλος «υποψήφιος». Είναι δραματικό αυτό που αναφέρω αλλά είναι μια πραγματικότητα που την ζούμε τα δυο τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από τότε που μπήκαμε στο φθινόπωρο. Φανταστείτε τι μας περιμένει το επόμενο εξάμηνο του χειμώνα.

ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ
Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, μυαλό δεν βάζουμε. Οι καθοιονδήποτε τρόπο και λόγο αρνητές του εμβολιασμού επιμένουν στις θεωρίες συνωμοσίας και ψάχνουν να δουν ποιοι εμβολιασμένοι έχουν… κορωνοποιηθεί για να στηρίξουν τις θεωρίες τους και να κομπάζουν για τον αρνητισμό τους. Όταν χτυπήσει τους ίδιους και το σπιτικό τους ο ιός, τότε αναθεματίζουν το ανάλγητο κράτος που δεν έχει πέντε εκατομμύρια ΜΕΘ για θεραπεία. Ούτε που τους πάει στο μυαλό ότι καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη όπως λένε οι ειδικοί.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ
Αφήστε που επιρρίπτουν τις ευθύνες στους εμβολιασμένους οι ανεμβολίαστοι ότι εκείνοι είναι που μεταδίδουν τον ιό χωρίς να δικαιολογούν αυτή την άποψη ως «ειδικοί» επιστήμονες που είναι. Μου το είπε και ο πνευματικός μου λένε πολλοί από δαύτους που όμως και οι πνευματικοί νοσούν και ενίοτε ταξιδεύουν προς τας αιωνίους μονάς όπως γίνεται και στο Άγιο Όρος.

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
Λίγο παραπάνω από τους μισούς κατοίκους στο 53% ανέρχονται οι εμβολιασμένοι στο νομό Ιωαννίνων, ενώ στην Ήπειρο προηγείται ο νομός Πρέβεζας με 10 μονάδες παραπάνω! Οι υπόλοιποι σφυρίζουν αδιάφορα περιμένοντας να δημιουργηθεί η ανοσία για να προστατευτούν οι ίδιοι. Ώσπου όμως να γίνει κάτι τέτοιο Κύριος οίδεν πόσους θα έχει καλέσει κοντά του για καλήν απολογία! Μακάβρια θα μου πείτε, αλλά πως αλλιώς μπορεί κανείς να περιγράψει την ωμή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα ο κόσμος και μαζί μ΄ αυτόν η χώρα μας και ο τόπος μας.

ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ
Δεν εμβολιάζομαι, δεν εμβολιάζομαι. Δεν βάζω εγώ τον σατανά μέσα μου, ακούς καθημερινά να διαλαλούν οι «επαναστάτες» κατά του εμβολίου τινές εκ των οποίων πιάνουν στασίδια στις εκκλησίες και τα μοναστήρια. Και «δόξα τω Θεώ» έχουμε και στην περιοχή μας τέτοια φαινόμενα με τους «πνευματικούς» να χτυπούν την επιδημία με ξόρκια. Όταν τα πνευματικά τους τέκνα τραβήξουν τον λαχνό που λέγεται κορωνοϊός, τότε μιλούν για θέλημα Θεού που θέλει αυτά τα τέκνα μαζί του εν τόπω χλοερώ για να τα επαναφέρει στη ζωή την Δευτέρα παρουσία!

ΤΟ ΔΟΓΜΑ…
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω είναι το «δόγμα» που πρέπει να επικρατήσει τελικά με το μυαλό που κουβαλάμε όλοι μας. Αρκεί όμως αυτό το δόγμα να το ενστερνιζόμαστε όλοι. Το να περιμένουμε από το κράτος να μας σώσει όλους είναι επί ματαίω.
ΤΟ ΧΑΠΙ
Περιμένουμε το χάπι και γι΄αυτό δεν εμβολιαζόμαστε είναι η νέα version που πλασάρεται από τους αρνητές του εμβολίου. Όμως το χάπι εκτός του ό,τι θα αργήσει, θα είναι κι αυτό σε μικρές παρτίδες και θα είναι χρήσιμο αφού πρώτα έχεις μπει σε νοσοκομείο και αφού έχεις βρει κρεβάτι! Ως τότε, χαιρετισμούς στον Άγιο Πέτρο…

Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
Πριν από ένα χρόνο τέτοια εποχή είχαμε μπει σε καραντίνα με υποπολλαπλάσια κρούσματα. Η ελπίδα μας ήταν το εμβόλιο, για το οποίο λέγαμε ποιος θα το πρωτοκάνει και με ποιον τρόπο θα είμαστε εμείς οι τυχεροί και οι προνομιούχοι. Μέχρι που ήρθε ο καιρός και τα εμβόλια υπάρχουν εν αφθονία για να έχουμε την πολυτέλεια οι νεοέλληνες, κατά 40% περίπου, να τα αποδοκιμάζουμε με χίλιες δυο προφάσεις! Κάτι ανάλογο θα γίνει και με το χάπι. Ωστόσο, οι ανθρωποθυσίες θα πολλαπλασιάζονται στο βωμό σκοπιμοτήτων και βλακείας, με το συμπάθιο…

ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ
Το καλό το είπε ο Άγιος Πειραιώς Σεραφείμ. «Εκτός από αριστερούς διαβόλους, υπάρχουν και δεξιοί διάβολοι», αναφερόμενους στους αρνητές-επαναστάτες, αμετανόητους αντιεμβολιαστές. Κυρίως, αυτοί που κάνουν σημαία τον αντιεμβολιασμό τους και η κάθε πτέρυγα για διαφορετικούς λόγους. Οι αριστεροί του Τσίπρα κυρίως για λόγους επαναστατικότητας για να πέσει η κυβέρνηση, και οι άλλοι από υπερπατριωτισμό μην τυχόν το εμβόλιο τους αλλάξει το DNA! Τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους τα ξεχνούν!

ΤΟ ΚΑΣΚΑΒΑΛ
Και το κασκαβάλ, τυρί βλάχικης προέλευσης, συμπεριλαμβάνεται στα προϊόντα ΠΟΠ, όπως η φέτα. Το τυρί που φτιάχνονταν παλιά στις στάνες, όπου κι αν βρίσκονταν αυτές, είτε στα ορεινά, είτε στα χειμαδιά και την ονομασία κασκαβάλ την πήραν από τα άλογα στα οποία φορτώνονταν μετά το πήξιμο του τυριού και που το στράγγισμα γίνονταν κρεμασμένο στα άλογα.

Ο ΠΡΟΓΟΝΟΣ
Στο εξής θα είναι προστατευόμενο προϊόν, όπως μαθαίνουμε από Περιφέρεια μεριά, και τις διαδικασίες αναγνώρισης τις έχει κάνει ο Αλέκος Καχριμάνης καθότι βλάχικης καταγωγής και ο ίδιος. Πρόκειται για ένα τυρί κίτρινο, από πρόβειο και γίδινο γάλα, το οποίο παρασκευάζονταν κατά τον 17ο αιώνα και λέγεται ότι ήταν ο πρόγονος του σημερινού κασεριού! Μαζί με το κασκαβάλ στο κλαμπ των ΠΟΠ μπαίνουν το τσαλαφούτι και η σαρδέλα Καλλονής.

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ
Ένα χρόνιο αίτημα που βασάνιζε τους Βορειοηπειρώτες ήταν αυτό της θέσπισης εθνικής σύνταξης από πλευράς της Ελληνικής πολιτείας. Φαίνεται πως κάτι πάει να περπατήσει ύστερα από την διαβεβαίωση που έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στον Βορειοηπειρώτη τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα, τον οποίο κάλεσε στο Μαξίμου και τα κουβέντιασαν.

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Πρόκειται για αποκατάσταση της τάξης σε ένα σκλαβωμένο κομμάτι Ελληνισμού που έμεινε έτσι μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και πάντως χωρίς την θέληση των Ελλήνων που διαμένουν εκείθεν των συνόρων με ευθύνη άλλων δυνάμεων. Ήταν τότε που μοιράζονταν ο κόσμος και η μοιρασιά, τους χάρισε στον Χότζα που ήταν η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου και μόλις το 1990 άνοιξαν οι φυλακές αυτές!

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
Ήταν και είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να καλύψει καθοιονδήποτε τρόπο και αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού, έστω και τώρα. Αυτή την κάλυψη υποσχέθηκε ο Κυριάκος και θα την εντάξει στον προϋπολογισμό του 2022, καθώς επίσης και την θέσπιση επιδομάτων απόρων Βορειοηπειρωτών. Να το δούμε και στην πράξη, λέμε εμείς…

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.