ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΠΡΟΙΚΑ ΠΕΤΣΑ…
Ήλθε ο Κυριάκος με τον Καραμανλή για να εξαγγείλουν έργα να μην έρχονταν και ο Στ. Πέτσας να φέρει κι εκείνος προίκα για την αυτοδιοίκηση με τα έργα «Τρίτση» και ο τεράστιος Αυγενάκης που μας χαρίζει το κλειστό και θα τον ευγνωμονούν όλες οι γενιές των ξιφομάχων!
 Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ…
Σ’ εκείνον που μπορεί κανείς να έχεις εμπιστοσύνη ότι μπορεί να περπατήσει πράγματα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, ένας ονόματι Καραγιάννης, ο οποίος υποσχέθηκε ότι ο άξονας Γιάννινα – Κακαβιά θα δημοπρατηθεί εντός του 2022. Ένας δρόμος 70 χιλιομέτρων που θα είναι κλειστός ταχείας κυκλοφορίας και ο οποίος αλλού θα είναι τετράιχνος, αλλού τρίιχνος και θα συνδέει την Ελλάδα με τα δυτικά Βαλκάνια και θα οδηγεί και στην Ευρώπη, λέμε τώρα. Ας γίνει μέχρι την Κακκαβιά και για τα υπόλοιπα βλέπουμε!
 Η ΤΙΜΗ…
Τον σύνδεσμο της οικογένειας Μητσοτάκη με την Ήπειρο υπενθύμισε ο Γιαννιώτης πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στον πρωθυπουργό. Του υπενθύμισε τους αγώνες του παππού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πολέμησε με το σύνταγμα των Κρητών στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913. Να θυμίσουμε εμείς ότι για την συμμετοχή του παππού Κυριάκου Μητσοτάκη είχε τιμηθεί σε σχετική εκδήλωση ο πατέρας του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε «Ελευθέρια» της πόλης από τον τότε δήμαρχο Νίκο Γκόντα ως ελάχιστη τιμή προς όλους τους Κρήτες που συμμετείχαν στους αγώνες απελευθέρωσης της πόλης μας.
❁ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ…
Θα έλθω μέχρι τα Χριστούγεννα στα Γιάννινα μου είχε πει τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και το περασμένο ΠαρασκευοΣάββατο το έκανε πράξη. Από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι ο Κυριάκος ήταν στα Γιάννινα και τους είδε όλους πλην του δημάρχου και τους συν αυτώ λόγω νόσησης από κορωνοϊό.
 ■ ΤΑ…ΔΩΡΑ!
Ήλθε ο πρωθυπουργός και δώρα φέροντας και ήταν αυτά η ολοκλήρωση του άξονα Γιάννινα – Κακαβιά, η μελέτη σύνδεσης Ιόνιας – Πρέβεζας και η κατασκευή δρόμου στην παραλιακή οδό Πρέβεζας – Μεσοπόταμου! Αυτά τα πολυσυζητημένα έργα που ίσως αυτή τη φορά κάτι πάει να γίνει με πρώτο έργο τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά που τόση κουβέντα γίνεται εδώ και 15 χρόνια, όπου τηρείται το έθιμο «στον τόπο τα βιολιά»!
 ❖ ΟΙΚΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ…
Εκεί στην Περιφέρεια, που είναι οικείος του χώρος, όπως ο ίδιος είπε, ανακοίνωσε τα έργα ο πρωθυπουργός έχοντας δίπλα του τον αρμόδιο υπουργό Κ. Καραμανλή τον γ’ (προσέξτε το γ΄ μικρό), ο οποίος έκανε την καρδιά του… κόμπο και ήλθε κατά Ήπειρο μεριά για να πιστοποιήσει την θέληση της κυβέρνησης, ν’ ασχοληθεί και ολίγον με αυτή!
 ❁ Η ΜΙΣΗ ΗΠΕΙΡΟΣ!
Ολίγον από Γιάννινα και ολίγον από Πρέβεζα είχε το μενού της επίσκεψης του πρωθυπουργού με τα επιτελεία του. Δεν είχε καθόλου από Άρτα και Θεσπρωτία που ήταν εκτός μενού λες κι εκεί δεν κατοικούν Ηπειρώτες. Πχ ο άξονας που θα συνδέει την Εγνατία οδό με το τελωνείο στο Μαυρομάτι παρακάμπτοντας την πόλη της Ηγουμενίτσας ούτε που καν μπαίνει σε σκέψη κυβερνητικών και όχι μόνο. Ούτε η Περιφέρεια, ούτε οι βουλευτές και δήμαρχοι Άρτας – Θεσπρωτίας έβαλαν ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος κι έτσι από δω πάνε και οι άλλοι. Για τραίνο και φυσικό αέριο ιτς κρις!
 ■ Η…(ΑΟΙ)ΔΟΣ!
«Ήλθα εδώ σ’ ένα γνώριμο και αγαπημένο τόπο για μένα», είπε ο Μητσοτάκης και «ήλθα για δουλειά κι όχι για τσίπουρα όπως με ήθελαν τα fake news», είπε ο Κυριάκος αφού θυμήθηκε τα όσα έγραψε η «αοιδός» βουλευτής απόφοιτη ριάλιτι Ραλία Χρηστίδου πριν από λίγες μέρες. Η συγκεκριμένη «αοιδός» είχε ποστάρει φωτογραφία του Κυριάκου με τον τότε υποψήφιο Γ. Αμυρά στο Μέτσοβο, που όμως ήταν από την προεκλογική περίοδο του 2019. Μάλιστα, ήταν τόση η αλητεία, που η εν λόγω καρφώθηκε από την χρονολογία που είχε δημοσιευτεί η σχετική φωτογραφία, η οποία καθόλου δεν την συγκίνησε. Αρκεί να πάρει λίγα λεπτά δημοσιότητας, αφού τα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα έχουν πάψει ν’ απασχολούν το κοινό φιλοθεάμον και μη προ πολλού!
 
❖ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ…
Εκτός από τις ανακοινώσεις των έργων, τα οποία πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά και να μην μείνουν στην σφαίρα των υποσχέσεων, ο Κυριάκος ήλθε στην Ήπειρο και για κομματική δουλειά που είχε να κάνει με το προσυνέδριο αφιερωμένο κυρίως στους νέους. Από δω από τα Γιάννινα ανακοίνωσε το όνομα του νέου γραμματέα Παύλου Μαρινάκη που είναι μέχρι τώρα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Με αυτή την επιλογή ο Κυριάκος θέλει να σηματοδοτήσει το ενδιαφέρον για την νέα γενιά, στην οποία ήταν αφιερωμένο το μοναδικό προσυνέδριο στα Ιωάννινα. Μέχρι τα γραφεία του κόμματος και της Μ. Κεφάλα επισκέφθηκε ο Κυριάκος!
 ❁ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ…
Από δω από τα Ιωάννινα ο Κυριάκος ανακοίνωσε και την μετάθεση του 14ου συνεδρίου για την επόμενη Άνοιξη, ενώ ήταν προγραμματισμένο για 5-6 Δεκεμβρίου του 2021. Με αυτή την κίνηση θέλησε να συμβάλλει στην αποφυγή σε κλειστούς χώρους του συνωστισμού πολλών ατόμων όπως είναι μία τέτοια εκδήλωση και φυσικά μιλάμε για καιρούς πανδημίας.
 
■ Η ΑΠΟΥΣΙΑ…
Απών από την όλη εκδήλωση της ΝΔ και κυρίως από την επίσκεψη Μητσοτάκη ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, ο οποίο «χτυπήθηκε» από κορωνοϊό την Παρασκευή το μεσημέρι. Ενώ είχε προγραμματιστεί επίσκεψη στο δημαρχείο το μεσημέρι της Παρασκευής, από Δήμο μεριά ανακοινώθηκε το σχετικό χαμπέρι, οπότε όλα «κλειστά» στην κάτω πλατεία αφήνοντας την τιμητική στην άνω όπου οι φωτογραφίες με τον Κυριάκο του καθενός ήταν στην ημερήσια διάταξη. Ο καθένας έβρισκε ένα ρόλο για να φωτογραφηθεί με τον λατρεμένο τους Κυριάκο, που όμως στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην ΝΔ ήταν αλλού για αλλού και τις δύο φορές! Να τα λέμε κι αυτά! Να πούμε όμως περαστικά στον δήμαρχο και να υπολογίσουμε ότι δεν ήταν πολιτική πράξη η ασθένειά του λόγω της παρουσίας του Γιωργάκη την ίδια μέρα στα Γιάννινα!
 ❖ Ο ΓΑΠ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ…
Ναι, ο ΓΑΠ στα Γιάννινα εν όψει των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ αυτή την εβδομάδα. Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ θέλει να ξαναγίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να φέρει τον ήλιο της ανάπτυξης όπως ο πατέρας του το 1981! Το είπε κι αυτό και βρίσκει ακόμη ανθρώπους που τον παίρνουν στα σοβαρά και πάνε να τον δουν, να τον ακούσουν και να τον χειροκροτήσουν! Αφήστε που κάποιοι επιμένουν να θέλουν να τους… ξανασώσει ο ΓΑΠ όπως τότε, το 2010 – 2011!
 ❁ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ!
Αλήθεια, τι απορίες λύνει ο ΓΑΠ στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ – ΚΙΔΗΣΩΤΕΣ – ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ που πάνε να τον ακούσουν στις μαζώξεις που κάνει; Λοβέρδος – Ανδρουλάκης κάτι έχουν να πουν, ακόμη και ο Καστανίδης, εκείνος ο ΓΑΠ που τα έκανε όλα μαντάρα τι νέο έχει να προσφέρει στο κόμμα του και στην χώρα εκτός από το να σεμπριάσει κάποια στιγμή με τον Τσίπρα για να συναντήσει εκεί την Ξενογιαννακοπούλου του κι όλα τ’ άλλα τα παιδιά που πριν βασιλέψει ο ήλιος ο πράσινος λάκισαν για λίγες σταγόνες εξουσίας, όπως οι γίδες στα λάχανα;
 ■ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ…
Έγινε το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ την περασμένη Δευτέρα το βράδυ στην ΕΡΤ. Μία κουβέντα χαλαρή χωρίς πολλές εκπλήξεις. Λοβέρδος – Ανδρουλάκης το δίδυμο που ξεχώρισε και ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Πιο συγκροτημένος και πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα ο Λοβέρδος, πιο ευρωπαϊστής και αποξενωμένος από το ελληνικό γίγνεσθαι ο Ανδρουλάκης, ο οποίος προσπάθησε να φέρει τον αέρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Από την παρέα καθόλου δεν έλειψε ο ΓΑΠ, ο οποίος φοβήθηκε προφανώς να μπει στη σύγκριση, διότι έχει δώσει εξετάσεις και ως αρχηγός και ως πρωθυπουργός και κόπηκε από τον ίδιο τον λαό. Σε τι προσδοκά αυτός ο άνθρωπος, μόνο ένας Θεός το ξέρει.
 ❖ Η… ΜΑΧΗΤΡΙΑ!
Ακούστε και τούτο. Το κυλικείο της Βουλής των Ελλήνων το τελευταίο διάστημα, κατόπιν διαγωνισμού έχει περιέλθει εις χείρας Μετσοβίτη, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης εδώ και πολλά χρόνια. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θέλησε να βάλει στον συγκεκριμένο χώρο και Ηπειρώτικα προϊόντα, τα οποία γεύονται με ευχαρίστηση πολιτικοί, εργαζόμενοι και επισκέπτες πλην μίας κομμουνίστριας βουλεύτριας, η οποία απαίτησε αυθεντικό Αμερικάνικο προϊόν τύπου cola και όχι ανάλογο Ηπειρώτικο, το οποίο είναι, αν όχι καλύτερο, εξίσου καλό με το Αμερικάνικο! Απέρριψε το Ηπειρώτικο προϊόν απαιτώντας το προϊόν των φονιάδων των λαών Αμερικάνων που λανσάρουν τέτοια… δολοφονικά προϊόντα που είναι το όπιο των λαών! Τέτοια πράγματα από πρώην αστή – ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΑ νυν φανατική κομμουνίστρια που πολεμά το κατεστημένο! Α ρε τιμημένο ΚΚΕ, πόσους «καμμένους» κρύβεις στον κόρφο σου!
 
❁ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΩ!
Χαζαμάρες, χαζαμάρων, ω χαζαμάρες! Τα είπε όλα ο παπάς από την Κοζάνη με καταγωγή από τα ορεινά Ιωαννίνων. Όσο πιο απλά μπορούσε να μιλήσει για την περιπέτεια της Πανάγιως που εμπιστεύονταν τον πνευματικό της παπά που της έλεγε ότι με το εμβόλιο μπαίνει ο 666 στο σώμα κι όχι τους επιστήμονες γιατρούς. «Να την την Πανάγιω τώρα διασωληνωμένη στο νοσοκομείο», είπε ο παπάς και έριξε το ανάλογο φασκέλωμα στον πνευματικό ιερέα τον οποίο εμπιστεύτηκε η Πανάγιω! 
Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.