ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΝΤΟΡΑ…
Ενεργό και καθοριστικό ρόλο στη Βουλή αναλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από την ΝΔ. Ο ρόλος της Ντόρας θα είναι να έχει την εν γένει λειτουργία της κυβέρνησης και κυρίως την προώθηση του κυβερνητικού έργου βοηθώντας έτσι σημαντικά το έργο της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η ΕΜΠΕΙΡΗ…
Έμπειρη σε ζητήματα πειθαρχίας και κυβερνησιμότητας η Ντόρα, η οποία είχε θητεύσει στο πλάι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις πολύ σκληρές εποχές του ΠΑΣΟΚ, ξέρει να δίνει μάχες και να επιβάλλει την πειθαρχία όπου χρειάζεται και όπως χρειάζεται. Φαίνεται πως ο Κυριάκος χρειάστηκε να «επιστρατεύσει» την αδελφή Ντόρα όταν διεπίστωσε ότι κάποιοι συνεργάτες του στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου είναι για μπάτσες ή για παιδική χαρά.

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ…
Πλάι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα θα είναι το στρατηγείο της «σιδηράς κυρίας» και από κει θα γίνονται οι έλεγχοι και των συμπεριφορών βουλευτών – υπουργών και εν γένει του κυβερνητικού έργου. Θα ομιλείται μία γλώσσα και όλα θα κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση και θα μπει τέλος στην διγλωσσία και στην άγνοια κινδύνων από τη στάση και τις συμπεριφορές των κυβερνώντων. Και οι κυβερνητικοί θέλουν την Ντόρα τους ένα πράγμα!

❁ ΤΟ ΡΕΥΜΑ…
Όπως το είχαμε εκτιμήσει για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ. Ο Ανδρουλάκης είχε το ρεύμα και κατάφερε να χτυπήσει πρωτιά με 37% με δεύτερο τον ΓΑΠ και τρίτο τον Λοβέρδο, με μια μονάδα διαφορά ο δεύτερος με τον τρίτο! Από κει και πέρα οι υποψήφιοι απλά συμμετείχαν στην γιορτή δημοκρατίας όπως χαρακτήρισαν την εκλογική διαδικασία.
 
■ Ο Β’ ΓΥΡΟΣ…
Τα μάτια στραμμένα στην επόμενη Κυριακή για τον β’ γύρο και στην επόμενη Δευτέρα που θα υπάρξει νέος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ πλέον, αφού αυτό επανέρχεται στην βάση του. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι δημοσκόποι που έφερναν πρώτο τον Λοβέρδο και τρίτο τον ΓΑΠ τελικά έπεσαν καντάρια έξω σχετικά με τον πρώτο!
 
❖ Η ΔΙΨΑ…
Αξιοσημείωτη η συμμετοχή σε τέτοιους δύσκολους από πάσης απόψεως καιρούς κι’ αυτό δείχνει ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ διψούσε για κάτι άλλο στο κόμμα και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η επιστροφή αυτή σημαίνει ότι κάποιες προσδοκίες τους δεν περπάτησαν όπως θα ήθελαν. Αναμφισβήτητα οι επιστροφές αυτές έγιναν από τις δεξαμενές του ΣΥΡΙΖΑ όπου είχαν μεταναστεύσει το 2015 και το 2019! Σε λιγότερο ποσοστό από ΝΔ, η οποία κι εκείνη είχε δεχτεί ΠΑΣΟΚΙΚΟ κόσμο. 
 ❁ Η ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ…
Αν όλα πάνε ομαλά μέχρι την Κυριακή και αν ξανασηκωθεί κόσμος από καναπέδες και καφενεία, τότε μπορεί να ξημερώσει μία άλλη μέρα για την σοσιαλιστοαριστερή παράταξη και πάντως όχι με τον ΓΑΠ, ο οποίος εμετρήθη, εξηγήθη και μια φορά ακόμη ευρέθη λειψός!
 
■ Η ΗΠΕΙΡΟΣ…
Η Ήπειρος πλην Άρτας και ιδιαίτερα τα Ιωάννινα ψήφισαν Ανδρουλάκη, κάτι που είχε φανεί καθαρά από τις συγκεντρώσεις που έκανε αυτός κατά την προεκλογική περίοδο. Γενικά η επαρχία στήριζε Ανδρουλάκη – ΓΑΠ ενώ η Αττική στήριζε Λοβέρδο! Απομένει η κρίση της επόμενης Κυριακής, αν θα κρατήσει την πρωτιά ο Ανδρουλάκης ή οι ΠΑΣΟΚΟΙ διψούν για ΓΑΠ, κάτι που δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή, δηλαδή η επιστροφή ΓΑΠ. Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ δρομολογούν την επιστροφή της Αλεξοπαρέας στο 3%. Θυμηθείτε το!
 
❖ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ…
Αμφισβητείται από πολλές πλευρές η ρήση ότι ο Καχριμάνης μίλησε με τον Θεό, ο οποίος του αποκάλυψε το κύκλωμα κλοπής εικόνων και ο οποίος έκανε σκοπό της ζωής του να γίνουν αποκαλύψεις και να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.
 
❁ ΑΡΝΕΙΤΑΙ!..
«Ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο εγώ και όσοι βάζουν στο στόμα μου αυτή την φράση με έχουν αδικήσει και με έχουν στεναχωρήσει» λέει ο Περιφερειάρχης, ο οποίος δεν έχει τέτοια ικανότητα όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Όμως, η πέτρα του σκανδάλου στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο πρώην φίλος του δήμαρχος Φ. Φίλιος, ο οποίος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Ηγούμενου Ιερέα Μονής Τσούκας και ο οποίος στην κατάθεσή του και για να γίνει ακόμη πιο πειστικός, αποκάλυψε ότι σ’ εκείνον είχε εξομολογηθεί ο Καχριμάνης ότι «μίλησε με τον Θεό» σε παλαιότερες εποχές που οι γονείς του Περιφερειάρχη πήγαιναν να «εξομολογηθούν», συγγνώμη, να κοιτάζουν τα μάτια τους στον οφθαλμίατρο Φ. Φίλιο, διότι, ως γνωστόν, ήταν και τέτοιος εκτός από τρεις θητείες δήμαρχος!
 
■ Η ΧΡΕΩΣΗ…
Στο εδώλιο του «κατηγορουμένου» ο Αλέκος που χρεώθηκε συνομιλία χωρίς ο ίδιος να έχει ιδέα. Το ότι είναι θεοσεβούμενος δεν αμφισβητείται και αυτό είναι που τον οδήγησε στην εξακρίβωση του κυκλώματος που όμως κατά το δικαστήριο δεν ήταν εκείνο που λυμαίνονταν τα ιερά και τα όσια των εκκλησιών και των μοναστηριών.
 
❖ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ…
Είπε ο Φίλιος στο δικαστήριο ότι ο ίδιος ο Καχριμάνης του εκμυστηρεύτηκε αυτή την συνομιλία του με τον Θεό, για να την πάρει όμως πίσω λίγες μέρες μετά αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι ήταν η πηγή αποκάλυψης αυτής της ιδιαιτερότητας. Προφανώς θα τον «περιποιήθηκε» ο Αλέκος και θα ίσχυσε αυτό που λέγεται: ποιος είδε το Θεό και δεν φοβήθηκε!
 
❁ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!..
Όλα τα παραπάνω ήταν μία ηλιαχτίδα πλάκας κατά την μεγάλης διάρκειας και σοβαρότητας δίκης των εικόνων. Μια δίκη που όμως δεν εξελίχθηκε όπως αρκετοί ανέμεναν και που προς θλίψη τους άλλαι αι βουλαί των ανθρώπων άλλα η δικαιοσύνη κελεύει!
 
■ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ…
Ευχές για ταχεία και ασφαλή ανάρρωση του δεσπότη Αιτωλίας – Ακαρνανίας – Κοσμά, ο οποίος ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά όπως χιλιάδες άλλοι ορθόδοξοι – χριστιανοί και όχι μόνο. Αρνητής ο ίδιος και ο οικογενειακός περίγυρός του, χτυπήθηκε σκληρά από τον κορωνοϊό και ως αρνητής είπε να φτάσει στο σταυρό διότι έτσι επέβαλε το ιερό καθήκον ενός αρνητή για να τον σύρουν με το ζόρι στην ιατρική επιστήμη μπας κι αποφύγει το μοιραίο, στο οποίο όμως ο ίδιος και με άλλους ομοίους του μέσω κηρυγμάτων έστειλαν αδιάβαστον άλλο κόσμο. Κάτι ανάλογο και με τον Γ. Τράγκα, που κι αυτός σε ΜΕΘ δίνει μάχη.
 
❖ ΟΙ ΑΤΡΩΤΟΙ…
Δεν κολλάει στις εκκλησίες, ήταν το δόγμα τον δεσπότη Κοσμά, για ν΄ αποδειχτεί το αντίθετο στην πράξη, με τον ίδιο να πέφτει θύμα αυτού του είδους της φιλοσοφίας και νάτον τώρα να δίνει μάχη ζωής στον «Ευαγγελισμό», διότι, πως να το κάνουμε, η ζωή, είναι γλυκιά και άνευ όρων παράδοση δεν δίνεται ακόμη και απ’ αυτού του τύπου τους «αγίους» που αγνοούν την ύπαρξη μίας επιστήμης που λέγεται ιατρική.
 
❁ ΑΨΗΦΙΣΤΑ!..
Πήρε αψήφιστα ο δεσπότης Κοσμάς την υπόθεση κορωνοϊός και περί άλλων εδίδασκε ακόμη και από άμβωνος. Το αγαθό ζωή γι’ αυτόν και άλλους ομοίους έρχεται σε δεύτερη μοίρα και εννοούν να μπολιάζουν το ποίμνιο με το μπόλι της αμφιβολίας και της άγνοιας παίρνοντας στο λαιμό τους κόσμο και κοσμάκη, που λόγω πολλών συγκυριών αφήνονται στα χέρια ρασοφόρων, οι οποίοι μετατρέπονται σε ειδήμονες ακόμη και για ζητήματα προστασίας της υγείας!
 
■ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ…
Ο ίδιος ο Θεός δεν συναινεί σ’ αυτού του είδους τις θρησκοληψίες και δοκιμάζει τους ιδίους του «εκπροσώπους» του επί της γης μπας και συνέλθουν και μπουν στον ορθό δρόμο της σωφροσύνης, της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας! Το ανεύθυνο αντάρτικο στην αντιμετώπιση της πανδημίας απαξιώνει τους ίδιους και το έργο τους και μόνο για ιλαροτραγωδία μπορεί να κάνει λόγο κανείς!
 
❖ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ…
Όχι, ο Θεός δεν θέλει τα πλάσματά του να ταλαιπωρούνται και να θυσιάζονται στο βωμό της βλακείας και της ανευθυνότητας. Τα δημιουργήματά του τα έφτιαξε κατ’ εικόνα και ομοίωση και τα προίκισε με νου για να μπορούν να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος. Ας μη παραποιούν αυτές τις βουλές του Κυρίου ορισμένοι Κοσμάδες που την είδαν Θεοί και πάνε να αλλάξουν την ανθρώπινη κοινή λογική, η οποία επιτάσσει την υπακοή στους κανόνες προστασίας της ζωής κι όχι να γεμίζουν τα νεκροταφεία από ανθρώπινα θύματα!
 
❁ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ…
Λυπάμαι ειλικρινά που σε ώρες δύσκολες για έναν ιεράρχη γίνομαι επικριτικός, αλλά επιβάλλεται εκ των πραγμάτων. Οι ιεράρχες πρέπει να γίνονται παραδείγματα ζωής κι όχι το αντίθετο. Σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή πρέπει να γίνονται μπροστάρηδες κι όχι να είναι αρνητές όταν μάλιστα καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εκατόμβης σε ανθρώπινες ζωές. Αυτή η στάση ορισμένων κληρικών δεν δείχνει το δρόμο προς την ζωή αλλά τον δρόμο προς τον σκοταδισμό κι’ αυτό ο ίδιος ο Θεός δεν το επιθυμεί, ούτε το ευλογεί. Συνέλθετε λοιπόν, ω κληρικοί της άρνησης και της απιστίας, ως προς την κανονικότητα. Βάλτε πλάτη να σωθούν πρώτα οι ανθρώπινες υπάρξεις και μετά οι ψυχές τους για τις οποίες κόπτεσθε!
 ■ ΤΑ ΣΑΡΚΙΑ ΤΟΥΣ!
Γνωρίζω πολλούς ενδεδυμένους το ράσο, το οποίο καλύπτει ένα σωρό αδυναμίες και πάνω απ’ όλα το μίσος εναντίον των πιστών. Έχουν κάνει επάγγελμα τις ανόητες περιφορές των σαρκίων τους ακόμη και σε δικαστικές αίθουσες. Αγάπα και συγχώρα, ήταν η φιλοσοφία του ΠαπαΘανάση που «έφυγε» στην αρχή της εβδομάδας. Ένας παπαΘανάσης που δεν είχε περγαμηνές επιστημονικές, αλλά είχε πίστη στο Θεό και αφοσίωση στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Δεν είχε κρεμασμένα διάφορα χρυσαφικά κι άλλα τέτοια μπιχλιμπίδια στο στήθος του, αλλά είχε ένα τριμμένο ράσο, το οποίο όμως τιμούσε με το παραπάνω και γι’ αυτό θα μείνει ως παράδειγμα πιστού στο καθήκον. Δεν πήγε σε δικαστικές αίθουσες ο παπαΘανάσης να βρει το δίκιο και να σπάει την ανία του σε σχέση με κάποιους άλλους που τις έχουν κάνει δεύτερο σπίτι τους κουβαλώντας μαζί τους κι ένα σωρό άλλους καθοδηγούμενους για να μαθαίνουν! 
Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.