ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Τώρα κατάλαβαν οι αρχές του Μετσόβου ότι ο ιός δεν αστειεύεται και δεν αφήνει απ’ έξω τους Μετσοβίτες από χτυπήματα. Από πέρσι φωνάζουμε να συμμορφωθούν ως προς τις υποδείξεις των ειδικών και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κι εκείνοι εξακολουθούν να τους αγνοούν όλους με αποτέλεσμα να μετρούν ανθρώπινες απώλειες και να είναι το πένθος βαρύ για τις οικογένειες.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ…
Καμαρώνουν οι αρνητές στο Μέτσοβο και τα μέτρα τα γράφουν στα αχαμνά τους. Καθημερινά καταγράφονται κρούσματα και οι ντόπιοι δεν εννοούν να συμμορφώνονται, κάτι που ανάγκασε τον ίδιο τον δήμαρχο να βάλει φωνές καθώς επίσης και ο Μετσοβίτης Περιφερειάρχης. Κι’ όμως «αγρόν αγοράζουν» ακόμη στο Μέτσοβο που περιμένει κόσμο στις γιορτές ως τουριστικός προορισμός που έχει καταστεί από τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ.

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ…
Οι ίδιοι οι επαγγελματίες δεν δείχνουν να παίρνουν στα σοβαρά τα μέτρα προστασίας αφού οι έλεγχοι δεν είναι οι ενδεδειγμένοι όπως μας πληροφορούν φίλοι. Η αστυνομία δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει αυτό που γίνεται σε άλλες περιοχές κι έτσι φαίνεται να υπάρχει άτυπο άσυλο και ερχόμαστε τώρα να μετράμε απώλειες ανθρώπων και ούτε αυτό να συγκινεί πολύ κόσμο.

ΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ…
Ολόκληρες οικογένειες νόσησαν ή νοσούν και πρέπει να φτάσουν στο αμήν για να πάνε για περίθαλψη. Κάποιοι κρατούν μυστική τη νόσηση με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την μετάδοση του ιού. Ο δήμαρχος μάλλον αργά κάνει παρέμβαση και θα έπρεπε από την αρχή και από τότε, από γάμους και βαπτίσια, να ζορίσει τους συντοπίτες του να προσέχουν. Έστω και τώρα ας τον πάρουν στα σοβαρά οι Μετσοβίτες και να πάρουν τα μέτρα τους αν θέλουν να μείνουν μακριά από ταλαιπωρίες. Σκοταδιστές αποκάλεσε κάποιους ο Καχριμάνης!

❁ Η…ΡΕΒΑΝΣ!
Έπρεπε από την αρχή να μην ξανα μπει στο πολιτικό προσκήνιο ο ΓΑΠ και να μείνει με την ανάμνηση της πρωθυπουργίας τρίτης γενιάς στην οικογένεια Παπανδρέου. Τρίτη φορά θα σπάσει τα μούτρα του στο να ηγηθεί ξανά του ΠΑΣΟΚ αν την Κυριακή το βράδυ παραμείνει στην δεύτερη θέση.

■ ΔΙΕΣΩΘΗ!
Αφού δεν απέφυγε την αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής που τελευταία στιγμή διεσώθη του διασυρμού, έπρεπε να μην πάει σε δεύτερη εκλογή απέναντι στον πρώτο Ν. Ανδρουλάκη. Θα έπρεπε να αρθεί υπεράνω της περίστασης και να μην πάει καθόλου στις εκλογές, αλλά να παραχωρήσει την προεδρία στον πρώτο, δείχνοντας τον δρόμο της αξιοπρέπειας.

❖ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ…
Όμως, τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Δεν έχει ανάγκη ο τόπος από επιστροφές στο παρελθόν και μάλιστα σε καταστάσεις που πλήρωσε με μία κρίση οικονομική που κρατά τώρα δέκα χρόνια. Το ξέρω, θα φταίει ο Καραμανλής που παρέδωσε μία κατεστραμμένη χώρα, που όμως εκείνος την είχε παραλάβει από τον Σημίτη, ο οποίος την είχε παραλάβει από τον Ανδρέα και πάει λέγοντας. Αλλά, εκείνο το «λεφτά υπάρχουν» αντηχεί ακόμη στ’ αυτιά μας και ελέχθη εκ στόματος Γιώργου που ανήμερα τ’ Αι Γιωργιού από Καστελόριζο μας έβαλε στα μνημόνια.

❁ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…
Μετά από εκείνο ακολούθησαν άλλα 21/2 μνημόνια, ένα με Σαμαρά και 11/2 με Τσίπρα. Αυτά τα λεφτά που δεν υπήρχαν τελικά οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στο 5% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 36%, διότι εκεί βρήκαν στέγη οι ΠΑΣΟΚΟΙ που ήθελαν σώνει και καλά να είναι πάντοτε κυβερνητικοί. Δέστε πόσοι πρωτοκλασάτοι πρώην υπουργοί και βουλευτές ξενητεύτηκαν από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ και που έκαναν τα κουμάντα στα 41/2 χρόνια που βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

■ Η ΣΤΗΡΙΞΗ…
Δεν λέω, ένα μικρό κομμάτι ΠΑΣΟΚων, οι σοβαρά σκεπτόμενοι, μέτρησαν τα πράγματα σοβαρά και στήριξαν ΝΔ το 2019, για ν’ απαλλαγούν από τον τυχοδιωκτισμό ακόμη και πρώην συντρόφων τους. Ενδεχομένως και κάποιοι απ’ αυτούς τους κεντροδεξιούς «μετανάστες» να βρέθηκαν στις κάλπες την περασμένη Κυριακή, όχι όμως αυτά που φημολογούνταν περί στήριξης από ΝεοΔημοκρατικούς κύκλους να βάζουν πλάτη σε Λοβέρδο, διότι το αποτέλεσμα δεν έδειξε κάτι τέτοιο!

❖ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ…
Έρχεται κι εκείνος ο Λοβέρδος και φόρα – παρτίδα συστήνει Ανδρουλάκη για νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ πλέον! Πράξη πολέμου προς τον ΓΑΠ, ο οποίος, αν τυχόν και εκλεγεί που αυτό δεν φαίνεται, θα τον έχει στο πυρ το εξώτερον! Ο Λοβέρδος επενδύει σε σιγουράκι μπας και είναι εκείνος ο τυχερός της επόμενης μέρας και οριστεί ως άτυπος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και της κοινοβουλευτικής ομάδας, αφού ο Ανδρουλάκης δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης στη Βουλή.

❁ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ…
Στην Ήπειρο και ιδιαίτερα σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία πετάχτηκε για ένα διήμερο ο Αλέξης Τσίπρας που θυμήθηκε ότι υπάρχουν κι αυτές οι περιοχές στον ελληνικό χάρτη. Είχαν προηγηθεί στελέχατα τύπου Τζανακόπουλου – Ζαχαριάδη και Θεανώς ως ντελάληδες, που καλούσαν κόσμο να τιμήσει τον Αλέξη τους στην ομιλία του χθες βράδυ στο «DU LAC». Ανακάλυψαν την Κόνιτσα η Θεανώ, του Φιλιάτες ο Ζαχαριάδης και το Ράγιο Θεσπρωτίας ο ίδιος ο Αλέξης!

■ ΤΑ ΖΟΡΙΑ…
Βλέπετε τα ζόρια από διεργασίες σε ΚΙΝΑΛ και από την κινητικότητα σε εσωτερικό και εξωτερικό του Κυριάκου ανάγκασαν τα Συριζόπουλα να σκάσουν μύτη από την Κουμουνδούρου και ν’ αρχίσουν τις περιοδίες μπας και περισώσουν δυνάμεις, τις οποίες βλέπουν να χάνονται και πάει περίπατο το όνειρό της επανόδου στην εξουσία!

❖ ΟΙ ΝΤΕΛΑΛΗΔΕΣ…
Μαζί με τον μητροπολίτη. Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά σε Νοσοκομείο της Αττικής ο Γ. Τράγκας, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ακινδυνότητας του κορωνοϊού. Ντελάλης αντίστασης στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ο Γ. Τράγκας και ο ίδιος έγινε το σύνθημα του αντιεμβολιασμού προς το λαό που τον άκουγε και τον έπαιρνε στα σοβαρά. Στο πλάι του διαπρύσιος αρνητής ειδικός «λοιμωξιολόγος» γνωστός αοιδός Γρ. Πετράκος, ο οποίος έχει διοριστεί από τον Γ. Τράγκα διευθυντής στο κόμμα που έχει ιδρύσει και με το οποίο θα κατέβει στις επόμενες εκλογές!

❁ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ!
Στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Αττικής δίνει την δική του μάχη ο Γ. Τράγκας που αυτή την φορά είναι μάχη ζωής, όχι ενάντια στον ιό που «γεννήθηκε» στην Κίνα πριν από δύο χρόνια και που δεν αστιεύεται. Μακάρι να την βγάλει καθαρή!

■ ΓΙΑ VIP ΑΣΘΕΝΕΙΣ!
Για θέσεις VIP στον χώρο της υγείας μίλησε ο ανεκδιήγητος Γιαννακός και σήκωσε καπνό στο σύστημα. Αφορμή πήρε από τις περιπτώσεις Κοσμά – Τράγκα που βρήκαν θέσεις ΜΕΘ για νοσηλεία, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι πολίτες νοσηλεύονται σε απλές κλινικές διασωληνωμένοι. Φυσικά αυτό έβγαλε στα κάγκελα τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη, ο οποίος αρνήθηκε κάτι τέτοιο και καλεί τον Γιαννακό να το αποδείξει, ενώ απειλεί με προσφυγή στην δικαιοσύνη.

❖ Ο Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ…
Ευτυχώς που υπάρχει και κανένας πατριώτης Ευρωβουλευτής και σκέφτεται πατριωτικά και εθνικά και στο Ευρωκοινοβούλιο. Αναφέρομαι στον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος για πολλοστή φορά ασχολείται με τα τερτίπια της Αλβανίας που εννοεί να παριστάνει το «άτακτο παιδί» των Βαλκανίων με τον Έντι Ράμα να πρωτοστατεί!

❁ Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ…
Η ιδέα της μεγάλης Αλβανίας έχει καρφωθεί στο μυαλό του Αλβανού Πρωθυπουργού κι αυτή τη φορά στο σχεδιασμό του είναι η επέκταση της Αλβανίας προς Κόσοβο και Σκόπια και φυσικά και προς Ελλάδα μεριά βάζοντας μπροστά τους λεγόμενους Τσάμηδες, οι οποίοι έχουν βάλει στο νου επιστροφή στα μέρη που εγκατέλειψαν οι ίδιοι κάτω από το βάρος των εγκλημάτων τους.

■ Η ΕΡΩΤΗΣΗ…
Αυτή την στάση του Αλβανού Πρωθυπουργού στηλιτεύει ο Μ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζητά να μάθει που το πάει η Αλβανία, η οποία μάλιστα ζητά να γίνει μέλος της. «Αρχές της ΕΕ είναι να προωθούνται οι αρχές συμφιλίωσης και στα Βαλκάνια κι όχι να τις υπονομεύουν, τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος δεν έπαψε να συμπεριφέρεται πατριωτικά!

❖ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…
Δεν είναι μονάχα υπόθεση του Μανώλη Κεφαλογιάννη να υπερασπίζεται Εθνικού περιεχομένου ζητήματα όταν υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι θα έπρεπε να σκέφτονται και να πράττουν προς το συμφέρον της χώρας και να μην αφήνουν τους Έντι Ράμηδες να ασχημονούν και να απειλούν έχοντας στο πλάι τους Ερντογάνηδες, των οποίων το παιχνίδι παίζουν.

❁ Η ΕΚΘΕΣΗ…
Πριν λίγες μέρες οι Τσάμηδες είχαν οργανώσει έκθεση φωτογραφίας στον περίβολο του προεδρικού μεγάρου στην Αλβανία κατηγορώντας την Ελλάδα, η οποία τους στερεί το δικαίωμα επιστροφής τους στις πατρικές εστίες! Αυτού του είδους τις εκδηλώσεις τις ευλογεί το Αλβανικό κράτος ρίχνοντας λάδι στη φωτιά στις σχέσεις των δύο χωρών. Αυτές τις συμπεριφορές καταγγέλλει ο Μ. Κεφαλογιάννης και δεν εννοεί να τους χαριστεί!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.