ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

«ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ»…
Πρόγραμμα «Απάτητα Βουνά» θα εφαρμοστεί από το υπουργείο περιβάλλοντος στο οποίο συμμετέχει και ο δικός μας Γιώργος Αμυράς ως υφυπουργός και αναφέρονται κάποια βουνά της χώρας που θα προστατευτούν από ανθρώπινες παρεμβάσεις.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ…
Δε γνωρίζουμε με ποια κριτήρια επελέγησαν αυτά τα βουνά, αλλά δεν είδα να συμπεριλαμβάνονται πουθενά τα βουνά του Σουλίου, τα οποία, απ’ ότι φαίνεται, δε συγκινούν κανένα ακόμη και από την ιστορική συμβολή τους στους εθνικούς αγώνες. Φαίνεται πως τα βουνά αυτά αφήνονται στην τύχη τους και στην επενδυτική μανία της ενεργειακής ενίσχυσης της χώρας μέσω ΑΠΕ!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ…
Το πρόγραμμα «Απάτητα Βουνά» ανακοινώθηκε από τον υπουργό κ. Σκρέκα και τον υφυπουργό Γ. Αμυρά ως κατάκτηση της πολιτείας έναντι στην ασυδοσία των επιχειρηματιών που φυτεύουν χιλιάδες ανεμογεννήτριες σε όλη την Ελλάδα. Και αυτά τα «Απάτητα Βουνά» είναι μόνο έξι σ’ όλη τη χώρα, ενώ αυτά που πατούνται και θα πατηθούν είναι χιλιάδες σ’ όλη τη χώρα, καθότι ο Θεός προτίμησε την Ελλάδα να την σπείρει με πέτρα και ιδιαίτερα την Ήπειρό μας! Άρα είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε με καταπατημένη Ολύτσικα και τα υπόλοιπα Τζουμέρκα τα περήφανα!

ΚΑΤΙ ΝΕΟ…
Εν τω μεταξύ, ο κ. Αμυράς μόλις προχθές ανακοίνωσε ότι κάτι νέο σχεδιάζει το υπουργείο που σε συνεργασία με τον Αλ. Καχριμάνη, χωρίς να γίνεται πιο αποκαλυπτικός για λόγους που ο ίδιος θεώρησε σκόπιμο. Δηλαδή, εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι και η τύχη μας δουλεύει, κ. υπουργέ; Θα τον αντέξουμε έναν τέτοιο σχεδιασμό απ’ όπου κι αν προέρχεται…

❁ Ο ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ…
Εγώ είμαι αυτοδημιούργητος ενώ ο Μητσοτάκης τα βρήκε έτοιμα. Κάτι τέτοιο φάνηκε να είπε ο Αλέξης και τινάχτηκε το διαδίκτυο στον αέρα από το γέλιο! Αυτοδημιούργητος με τη λέξη άεργος είναι δύο έννοιες αντίθετες μεταξύ τους και κλήθηκε ο «πατέρας» Φλαμπουράρης να βγάλει από το αδιέξοδο το γιό του φίλου του λέγοντας ότι το παιδί δεν πρόκανε να βάλει ένσημα γιατί έγινε βουλευτής και πρωθυπουργός!

■ Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ!
Μη λες τέτοια Αλέξη μου περί αυτοδημιούργητου και σε μαλώσει κανένας Βαρδινογιάννης που, πως να το κάνουμε, κάποια ένσημα τα έχει κολλήσει. Λέω Βαρδινογιάννης επειδή θυμήθηκα εκείνες τις παρεούλες που κάνατε επί παντοδυναμίας σου στον πρωθυπουργικό θώκο!

❖ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ…
Από την άλλη μεριά, ο Κυριάκος έχει βάλει και καμιά δεκαριά χρόνια ένσημα σε καλοπληρωμένες, δε λέω, τραπεζικές θέσεις προτού γίνει βουλευτής και μετέπειτα πρωθυπουργός. Θα είχε ενδιαφέρον να δίνονταν στη δημοσιότητα τα βιβλιάρια ενσήμων πολλών πολιτικών που την είχαν δει σωτήρες χωρίς να κολλήσουν ένσημα. Έχουμε ένα σωρό τέτοιους και μάλιστα πολύ γνωστούς!

❖ Η ΣΧΕΔΙΑ…
Την πήρε από την παράταξη Μπέγκα και την έβαλε στη θέση της προέδρου στη «ΣΧΕΔΙΑ» κι εκείνη με το πρόσχημα του… αέρα της αλλαγής στο φορέα έφερε την απόλυτη μπαχαλοποίηση. Ο λόγος για το δήμαρχο Μ. Ελισάφ και τις συν αυτόν συνεργαζόμενες δυνάμεις, περιφέρεια, μητρόπολη, κλπ., που νόμισαν ότι βρήκα το απόλυτο κελεπούρι για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο πρόεδρο Στ. Τζιμογιάννη που για τρεις περίπου δεκαετίες είχε την ευθύνη της διοίκησης και διαχείρισης του φορέα.

❁ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ…
Όχι πως δεν έπρεπε να γίνουν αλλαγές στο καθεστώς που υπήρξε, αλλά οι αλλαγές να κινούνται προς το καλύτερο και όχι να γίνεται «πλιάτσικο», όπως κυκλοφορεί εσχάτως στις διάφορες πιάτσες!
■ ΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ…
Δάνειο δύναμης από την παράταξη Μπέγκα η νέα πρόεδρος της «ΣΧΕΔΙΑΣ» για να μην υπάρξουν τριγμοί στο νέο σχήμα και να βουλώσουν και το στόμα του πρώην δημάρχου που ήταν ένθερμος υποστηρικτής του προηγούμενου προέδρου κ. Τζιμογιάννη και εν γένει του όλου σχήματος. Με αυτή την στήριξη η νέα πρόεδρος προσπαθεί να φέρει τα πάνω κάτω και κατηγορείται από τους πρώην ότι το μόνο που πετυχαίνει είναι να σπαταλά τα χρήματα που βρήκε μπόλικα από την εποχή τους!

❖ Η ΔΙΚΗ…
Εν τω μεταξύ, κάπου τον Απρίλιο αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση που έχει απασχολήσει τη «ΣΧΕΔΙΑ» με την συνεργασία που είχε με στέλεχος που και αυτό επί τόσα χρόνια προσέφερε με το αζημίωτο τις επιστημονικές υπηρεσίες του και που ξαφνικά προέκυψε κάποια παρανομία! Εκεί θα μάθουμε ποιος και τι έκανε και με ποιόν ήταν και είναι το δίκαιο.

❁ Η ΔΙΑΜΑΧΗ…
Πάντως η δημόσια διαμάχη μεταξύ πρώην και νυν προέδρων μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν στους ωφελούμενους από προγράμματα της «ΣΧΕΔΙΑΣ». Δεν μπορεί επί τριάντα σχεδόν χρόνια όλα να γίνονταν στραβά και ίσιωσαν με μιας και από την ανάληψη της προεδρίας από την κ. Μαρκούλα, η οποία ως ειδική γιατρός, ζητά από τον κ. Τζιμογιάννη να πάει να κοιταχτεί!

■ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ…
Ημέρες ευχαριστιών ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή τις αλλαγές ή ανάθεση καθηκόντων αντιπεριφερειαρχών από τον Καχριμάνη σ’ όλη την Ήπειρο. Πήγαν οι δημόσιες ευχαριστίες προς τον Καχριμάνη σ’ άλλο κόσμο και περισσεύουν τα μεγάλα λόγια για τον Αλέκο που τους έδωσε την ευκαιρία ν΄ αποδείξουν ότι και αυτοί μπορούν να φανούν χρήσιμοι και ν΄ αποδειχτούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του. Αν απέδιδαν τόσα όσα υπόσχονται όλες οι δημόσιες ευχαριστίες, η Ήπειρος θα ήταν ένας μικρός παράδεισος, αν όχι μεγάλος!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.