ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ!
Πολύ αισιόδοξο και πολύ αποφασισμένο για το ΠΔ λίμνης είδα τον υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αφεντιά μου και στον Σπ. Θεμελή στην εκπομπή «ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ» στην ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Μέσα σ’ αυτή τη χρονιά θα έχει εκδοθεί το περιβόητο προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα καθορίζει τους όρους και τα όρια λειτουργίας του «χρυσαφιού» που λέγεται λίμνη Ιωαννίνων, μας είπε και έδειχνε να πιστεύει ότι τελικά ύστερα από δεκάδες χρόνια κάποιοι το έχουν πάρει στα σοβαρά το ζήτημα και επιτέλους θα δώσουν λύσεις!

ΤΑ ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ…
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αμυράς μίλησε για το πρόγραμμα του υπουργείου «ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ» που σαν στόχο έχει την προστασία κάποιων βουνών της χώρας από πάσης φύσεως δραστηριότητες έτσι ώστε να διατηρήσουν τη φύση αλώβητη. Του βάλαμε ως οφείλαμε αν υπάρχουν και άλλα βουνά της Ηπείρου τυχερά να μπουν σ΄ αυτό το πρόγραμμα όπως τα βουνά στη Λάκκα Σουλίου. Ο κ. Αμυράς μας είπε ότι το όλο θέμα εξετάζεται και ότι κι άλλα βουνά θα τύχουν της ίδια προστασίας κρατώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν κι αυτά τα βουνά.

❁ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ
Αν δεν μπορούν εκεί στην περιφέρεια Αττικής ας τους στείλουμε τον Δ. Μαυρογιώργο να τους απεγκλωβίσει από τα χιόνια και κυρίως από την βλακεία και την αθλιότητα. Δεν χρειάζεται όμως να έχεις εκπαιδευμένους υπαλλήλους πάσης μορφής για την αντιμετώπιση θεομηνιών αλλά και εκπαιδευμένους πολίτες οι οποίοι βάζουν το κεφάλι στον ντορβά αντί να έχουν ένα ζευγάρι αλυσίδες στο πορτ-μπαγκάζ και κυρίως να ξέρουν να τις φοράνε στα αυτοκίνητα και στον άξονα που έχει κίνηση το αυτοκίνητό τους.

■ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΕΔΙΛΑ
Στη Μεσογείων και στην πλατεία Συντάγματος περπατούσαν εποχούμενοι οι πάσης φύσεως Αθηναίοι κι όχι στην Κατάρα έλεγαν και ξαναέλεγαν οι εγκλωβισμένοι στο χιονιά. Ναι αλυσίδες δεν είχαν, τους έψαξε όμως κανείς αν είχαν χιονοπέδιλα να κάνουν σκι; Μη γελάτε! Ακούστηκαν και τέτοιες απόψεις από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ το τριήμερο της θεομηνίας στην Αττική οδό η οποία αλήθεια, σε τίνος ιδιώτη τα χέρια έχει δοθεί και που ντρέπονται ή φοβούνται να λένε το όνομά του; Και πού είστε; Σας στέλνουμε Μαυρογιώργο να παραδώσει μαθήματα στον Πατούλη, ο οποίος όλο μόστρα ήταν πριν τον ορυμαγδό!

❖ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;
Θιασώτης της καταστροφολογίας για μια ακόμη φορά ο τιτανοτεράστιος πρώην πρωθυπουργός λατρευτός της Δούρου που ψάχνει θεομηνίες για να κάνει γνωστή την αντιπολιτευτική του παρουσία. Χειμώνα καλοκαίρι περιμένει θεομηνίες για να επενδύσει σε αντιπολιτευτικό λόγο, πατώντας στις δυσχέρειες που η ίδια η φύση προκαλεί και που σε καιρό νηνεμίας κανείς δε σκέφτεται να πράξει τα δέοντα!

❁ Η ΠΡΟΛΗΨΗ
Η λέξη «πρόληψη» για μια φορά ακόμη διεγράφη από την σκέψη όλων μας και ο ζαμανφουτισμός είναι το ενδημικό φρούτο τέτοιων εποχών. «Κανείς δε μας σκέφτεται 15 ώρες εγκλωβισμένους στην Αττική οδό» έλεγαν και ξαναέλεγαν οι εγκλωβισμένοι και έριχναν κατάρες προς κάθε κατεύθυνση βγάζοντας τους εαυτούς τους από το κάδρο των ευθυνών που ξεκίνησαν για ταξίδι των είκοσι λεπτών και αυτό διήρκησε 15 και πλέον ώρες!

■ ΠΑΠΑΛΑ!..
Επιτελικό κράτος… Πάπαλα αυτή τη φορά. Μιλάμε για το περιβόητο κράτος των Αθηνών που τελικά δεν διεσώθη πρώτα από το στρατηγό-φονιά χιονιά και μετά από ένα διασυρμό άνευ προηγουμένου, όλοι οι υπεύθυνοι(!) ψάχνουν για τους υπεύθυνους που τελικά δεν είδαμε να υπάρχουν τέτοιοι την ώρα που τους χρειάζεται ο πολίτης.

❖ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ…
Με το να αναθεματίζουμε την κυβέρνηση δε δίνουμε λύση σε κανένα πρόβλημα. Το να επισημαίνουμε τις παραλείψεις και τον ζαμανφουτισμό και κυρίως την πρόληψη είναι τελικά «κενό γράμμα», αφού λάθος επαναλαμβανόμενο είναι εγκληματική πράξη. Κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε εκείνοι ως πολιτεία και εμείς ως πολίτες!

❁ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ…
Το «κράτος» πρέπει να είναι εκεί όταν ο πολίτης το χρειάζεται , διότι ο πολίτης είναι εκεί έκων-άκων όταν πρόκειται για άμεση ανταπόκριση στις υποχρεώσεις του. Επομένως, δίκαια η αγανάκτηση όλων των πληγέντων από τις θεομηνίες.

■ ΗΛΘΕ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!Έπεσαν έξω λίγες ώρες για την έλευση του χιονιά στην Αττική οι μετεωρολόγοι και αυτό υπήρξε μια δικαιολογία από τους ανευθυνοϋπεύθυνους, οι οποίοι προσπαθούν να προστατέψουν τα οπίσθιά τους! Θα έκλειναν δυο ώρες αργότερα την Αττική οδό οι «ιδιοκτήτες» της για να μη χάσουν έσοδα και τα έκαναν όλα μπάχαλο. Τώρα θα αποζημιώσουν με 2.000 ευρώ τον κάθε πληττόμενο-εγκλωβισμένο για να χρυσώσουν τα χάπια που τα κατάπιναν επί 24ώρο στα σύνορα της Αθήνας με τον έξω κόσμο!

❖ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!
Και φυσικά όλοι δείχνουν Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δε βοήθησε στον απεγκλωβισμό, ούτε ανέβηκε στις κολώνες της ΔΕΗ να αποκαταστήσει τις βλάβες από τα δέντρα που τα θέλουμε το καλοκαίρι για σκιά αλλά όχι το χειμώνα που μ’ ένα δυνατό αέρα και μ’ ένα χιονιά χάνουν τη κορμοστασιά τους και τις ισορροπίες τους και αναπαύονται στα καλώδια της ΔΕΗ, που ακόμη δεν έχουν υπογειοποιηθεί όπως είναι το λογικό. Αλλά πού να τα μάθει αυτά η ΔΕΗ όταν για χρόνια ολόκληρα έκαναν πάρτι τα καλόπαιδα του συνδικαλισμού με μπροστάρη τον περιβόητο Φωτόπουλο που επί άλλου Μητσοτάκη τέτοιο καιρό ανεβοκατέβαζε διακόπτες χωρίς να διαμαρτύρεται τότε το πόπολο όπως κάνει τώρα και δικαίως!

❁ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…
Έβλεπα αυτές τις μέρες τα στελεχάτα της κυβέρνησης να περιδιαβαίνουν τα Αθηναϊκά ΜΜΕ και να προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στην ΕΛΠΙΔΑ που τελικά ήταν κατάρα για τους Αθηναίους. «Δεν είναι η ώρα για επίρριψη ευθυνών: Είναι ώρα δουλειάς», έλεγαν μ’ ένα στόμα, που αν είχαν κατά νου τη δουλειά, θα είχαν λάβει μέριμνα προτού «χυθεί το γάλα» σ’ όλη την Αττική και αφήσουν θαμμένο κόσμο στο χιόνι στην Αττική οδό του Μπόμπολα(;) που κάποτε του την έδωσε προίκα το ΠΑΣΟΚ, για να μην ξεχνιόμαστε!

■ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ…
2.000 ευρώ για να κλείσουν τις πληγές σε πληττόμενους ή για να κλείσουν στόματα των ανθρώπων της Αττικής οδού που δεν υπολόγισαν σωστά την έλευση της ΕΛΠΙΔΑΣ και για να μην χάνουν 2,80 ευρώ έστελναν κόσμο για «θάψιμο» από Ελευσίνα μέχρι το «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

❖ Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ…
Με δυο χιλιάδες ευρώ θα βουλώσει τα στόματα η κυβέρνηση, λένε τα ΣΥΡΙΖΟπουλα που ξαναβρήκαν ευκαιρία για σπέκουλα και ως ένα βαθμό έχουν δίκιο. Διότι τι να τα κάνουν τα δύο χιλιάρικα, αφού θα τα χαλάσουν, οπότε ας μη τα δώσουμε καθόλου! Το θυμάστε αυτό; Ήταν τότε που ο πρωθυπουργός της περιόδου «ΜΑΤΙ» είχε πει το περιβόητο «Θα τους δίναμε 2.000 ευρώ αλλά θα τα χαλάσουν, οπότε γιατί να τους τα δώσουμε;» Μιλάμε για σκεπτικό ενός άλλου κόσμου έξω από την στρατόσφαιρα!
❁ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ…
Εισπράττει 2,80 ευρώ διόδια ο Μπόμπολας και τώρα πληρώνει 2.000 αποζημίωση, αν φυσικά τα πληρώσει εκείνος και δεν τα χρεώσει σε όλους εμάς που δεν είχαμε την ατυχία να εγκλωβιστούμε στο «σπιτικό του». Αυτό θα το δούμε το καλοκαίρι που εν μέσω καύσωνος θα πληρώνουμε τα γ…κα του χειμώνα.

■ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ
«Η σύγκριση δεν πρέπει να γίνεται με το χθες αλλά με τις ανάγκες του σήμερα», είπε ο Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως θα γίνουν αλλαγές για ν’ αποφευχθούν ανάλογες δυσκολίες στο μέλλον! Σαν σκέψεις καλές, αλλά με ίδια πρόσωπα, ίδια μυαλά, ίδιες πρακτικές να δεις που θα ξαναζήσουμε ίδια γεγονότα!

❖ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!
Όμως όλα ο Μητσοτάκης; Έξω από τις ευθύνες οι Πατούληδες και οι δήμαρχοι που είναι επιφορτισμένοι με αυτού του είδους τις εργασίες; Για αυτά τα έργα εκλέγονται και σε αυτά στηρίζουν την επιλογή των συμπολιτών. Για νερό, σκουπίδια και καθαρούς από χιόνια δρόμους εκλέγονται οι δήμαρχοι. Αν και αυτά δεν μπορούν να βάλουν πλάτη, τότε ας μην έχουν παράπονο που οι δημότες τους στέλνουν στον αγύριστο και με το φως του ήλιου και στο απόλυτο σκοτάδι.

❁ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…
Ανέλαβε τις ευθύνες και ζήτησε συγνώμη ο πρωθυπουργός για όλο το τουρλουμπούκι που επικράτησε με το χιονιά. Ούτε ένας «υπεύθυνος» δεν έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού και εννοώ τους υπουργούς του. Αφήνω απ’ έξω περιφερειάρχη Πατούλη και δημάρχους που κατά τ’ άλλα δίνουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Αυτοί θα κριθούν σ’ επόμενες εκλογές αν δεν έχει πλακώσει η λησμονιά.

■ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ…
Πήγε στο «Χ/Κώστα» με πυρετό και ανεμβολίαστη και έφυγε με άδεια αναρρωτική πέντε ημερών. Στο ενδιάμεσο τράβηξε ένα μπερντάκι στο υγειονομικό δυναμικό πρώτα κι σ’ όλο το νοσοκομείο στη συνέχεια επειδή έκαναν αυτό που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα υγείας, όπως αυτά προβλέπονται σε καιρό πανδημίας!

❖ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ…
Σ’ αυτό το παραλήρημα το διαδικτυακό βρήκε συμπαραστάτες κάθε λογής αρνητή της πραγματικότητας και όλοι μαζί τα έβαλαν με το σύστημα χωρίς να υπολογίζουν τις παραμέτρους που καθιστούν αδύνατη την εδώ και τώρα αποκατάσταση της βλάβης της υγείας και μάλιστα σε καιρούς που ο κορωνοϊός δεν αφήνει πολλά περιθώρια αγνόησης και παλικαρισμών.

❁ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ…
Όταν το παράπονο και οι καταγγελίες αρχίζουν με την «κακή» συμπεριφορά των γιατρών σε ανεμβολίαστη, αντιλαμβάνεται κανείς τη σκοπιμότητα της δημόσιας διαμαρτυρίας στην οποία συμπαρίστανται τα πρωτοπαλίκαρα του αρνητισμού, είτε ΣΥΡΙΖΟπουλα είναι αυτά, είτε «Παπαδόπουλα» και «καλογεροπαίδια»! Από τα γραφόμενα του καθενός μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα για το λόγο της διαμαρτυρίας!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.