ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΔΡΑΜΑ…
Έγραψε για το δράμα που βίωσε ως παιδί δολοφονημένης μάνας από τους Συμμορίτες ο Νίκος Γκατζογιάννης και όταν γύρισε ταινία το έργο «ΕΛΕΝΗ» σύσσωμο το ΚΚΕ αντιδρούσε και έκλεινε τους κινηματογράφους που είχαν το «θράσος» να παίζουν την ταινία!

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ…
Τώρα που τους «δίνουν» ψυχρά οι πρώην σύντροφοι για τα εγκλήματα που έκαναν την περίοδο του συμμοριτισμού τα θεωρούν π…ριες και προσπαθούν να κλείσουν τ’ αυτιά τους σε τέτοια ακούσματα. Είναι αληθινό ότι κρύβεται στον Περισσό όπου γίνεται το μαύρο – άσπρο και είναι το δικό τους ανάκτορο απ’ όπου πέρασαν πολλοί «βασιλείς» με τελευταίο το σημερινό Δ. Κουτσούμπα που τόσο πολύ ενοχλήθηκε και αναγκάστηκε να βγάλει γλώσσα στην ίδια την ιστορία, την οποία έγραψαν οι προκάτοχοί του.

Η ΠΡΟΒΟΛΗ…
Αλήθεια, πότε από την Ελληνική τηλεόραση και ιδιαίτερα από την κρατική ΕΡΤ θα προβληθεί η «ΕΛΕΝΗ» του Γκατζογιάννη, η οποία για μας τους Ηπειρώτες έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον; Εδώ στην Ήπειρο και στην περιοχή του Τσαμαντά διαδραματίστηκαν τα τραγικά γεγονότα την περίοδο του εμφυλίου λένε οι αριστεροί, συμμοριτών λένε οι κανονικοί άνθρωποι. Εκεί στο χωριό Λια ζούσε η Ελένη Γκατζογιάννη με τα παιδιά της και το έγκλημά της ήταν ότι είχε τον άνδρα στην Αμερική, στον οποίο φυγάδευσε τα παιδιά της και αυτός ήταν ο λόγος της εκτέλεσής της!

❁ Ο ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ…
Επανέρχομαστε σήμερα στα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην ΕΤΑΔ, παρακλάδι του υπερταμείου όπου παρατηρείται επάνοδος της εποχής των «GOLDEN BOYS» από την οποία στιγματίστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή του Β’. Εκεί, στην ΕΤΑΔ όπως και στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ τα κουμάντα και τα πάνω χέρια έχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι και τα διοικητικά συμβούλια τα θέλουν για την ανάληψη των ευθυνών των αποφάσεων των διευθυνόντων!

■ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ…
Σήριαλ έχει καταντήσει το τι θα γίνει στην ΕΤΑΔ κι αν θα παραμείνει στη θέση του ο πρόεδρος Αντώνης Μπέζας ή θα απομακρυνθεί επειδή δεν τα βρίσκει μ’ ένα Βλαστό ο οποίος από το πουθενά ως «GOLDEN BOY» έγινε πανίσχυρος και λύνει και δένει χωρίς να αποδίδει λογαριασμό ακόμη και σε... θεσπισμένους θεσμούς της πολιτείας, με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη.

❖ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ…
Χιλιάδες ακίνητα του Δημοσίου είναι στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ και η αξιοποίησή τους δεν είναι μικρή υπόθεση και φυσικά χρειάζεται άρτια και νόμιμη αξιοποίηση αφού προηγηθεί η νομιμοποίησή τους. Το «έτσι γουστάρω και λογαριασμό δε δίνω» δεν έχει σε καμία περίπτωση θέση σ’ ένα τέτοιο φορέα που μόνο ξέφραγο αμπέλι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

❁ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ…
Το ότι το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ δεν ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το κεντρικό κράτος δε σημαίνει ότι δε λειτουργεί κάτω από την επίβλεψη του κράτους, το οποίο είναι εκείνο που προτείνει και ελέγχει τη λειτουργία όλων των παρακλαδιών του, μεταξύ των οποίων και η ΕΤΑΔ.

■ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ!
Όπως αποκαλύπτεται σε Αθηναϊκά μέσα «στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν στελέχη της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου)». Παραπέμπονται στο εδώλιο πολύ σύντομα στελέχη για παράβαση καθήκοντος. Την είδηση την αποκάλυψε συνδικαλιστικό στέλεχος των εργαζομένων και έχει να κάνει με παράνομες αυθαίρετες προσλήψεις παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ, αν και ο φορέας ως δημόσιος που είναι υπόκεινται σ’ αυτόν.

❖ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
«Αυτή η τακτική συνεχίζεται από το 2018 και δώθε και αν και έχουμε απευθυνθεί αρμοδίως, καμία απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμη για τον τρόπο που γίνονται οι προσλήψεις», γράφει ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Σαγιάς, ο οποίος αναφέρει και τον αριθμό «αυθαίρετων προσλήψεων που φτάνει στα 37 άτομα».

❁ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ…
Και συνεχίζει ο πρόεδρος του σωματείου: Ενώ ο ΑΣΕΠ υποδεικνύει ότι τόσο το Υπερταμείο όσο και η ΕΤΑΔ υπάγονται στις διατάξεις του ΑΣΕΠ, εν τούτοις ο κ. Στ. Βλαστός δεν το λαμβάνει υπ’ όψιν και συνεχίζει το ίδιο παράνομο καθεστώς προσλήψεων και οι τελευταίες έγιναν την 21-01-2022 και μάλιστα ήταν διευθυντικά στελέχη που σημαίνει υψηλούς μισθούς.

■ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ…
Στις αρχές Μαρτίου ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Στ. Βλαστός παραπέμπεται στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, για να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, με αντικείμενο την νομιμότητα της πρόσληψης προσωπικού και μαζί του παραπέμπονται κι άλλα μέλη και στελέχη της ΕΤΑΔ προηγούμενου Δ.Σ. Να σημειωθεί ότι αυτές οι προσλήψεις κυρίως έχουν να κάνουν με υψηλόμισθα στελέχη και σ’ ελάχιστο βαθμό με εργαζόμενους με το βασικό μισθό!

❖ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ…
Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν το Μαξίμου γνωρίζει και ελέγχει τι γίνεται σ’ αυτούς τους φορείς όπου οι πρόεδροι και τα ΔΣ μάλλον έχουν διακοσμητικό ρόλο, ενώ το παιχνίδι το κάνουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι. Το παιχνίδι στην ΕΤΑΔ απ’ ότι φαίνεται το κάνει ο κ. Βλαστός, ο οποίος, ενώ είχε ακουστεί και είναι εκείνος που έπρεπε να απομακρυνθεί, τελικά κάποιοι τον κρατούν μη τυχόν καί τους πάει χαμένο ένα τέτοιο «βλαστάρι» που «φύτρωσε» άμα τη αναλήψει της εξουσίας από τη ΝΔ!

❁ Η ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ…
Όπως επίσης ένα άλλο «βλαστάρι» παρόμοιο του Βλαστού έχει στρογγυλοκαθίσει στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ονόματι Δημητριάδης, που καμία σχέση δεν έχει με τον ανιψιό του Κυριάκου ο οποίος έχει το συντονισμό του Μαξίμου. Αυτός ο συνονόματος με «πολλά» προσόντα, προφανώς έχει τακιμιάσει με τα προσόντα του Βλαστού κι όλοι μαζί κάνουν ότι θέλουν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις διοικήσει, που μάλλον διακοσμητικό ρόλο παίζουν κι απλά καλούνται να νομιμοποιούν με τις υπογραφές τους τις πράξεις τους. Ας τους χαίρονται όσοι είχαν τη φαεινή ιδέα να τους εμπιστευτούν τις χρυσοπληρωμένες θέσεις τους, καθότι «Golden Boys».

■ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ!
Αντί να απομακρύνουν τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Βλαστό από την ΕΤΑΔ, έχουν βάλει λυτούς και δεμένους ν’ απομακρύνουν τον Α. Μπέζα από πρόεδρο του Δ. Σ. της ΕΤΑΔ, που μάλλον τους είναι εμπόδιο να δουλέψουν το φορέα όπως γουστάρουν, έστω κι αν ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας όπως γίνεται στην περίπτωση των προσλήψεων και για την οποία παραπέμπεται ο κ. Βλαστός στις 9 Μαρτίου 2022. Αν δικασθεί, τότε θέλω να δω ποιος Δημητριάδης θα σηκώσει τις πλάτες και ποιος θα φάει τις μούντζες!

❖ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ…
Να σημειωθεί ότι ο Α. Μπέζας παραμένει στη θέση του παρά τις πιέσεις που δέχεται να τους απαλλάξει από την παρουσία του. Βλέπετε, δεν είναι των ίδιων χνώτων και παραείναι ικανός και τίμιος για μια τέτοια θέση ευθύνης. Το παρελθόν του τον έχει συνδέσει με την πολιτική των καθαρών χεριών και μάλιστα ως υφυπουργός οικονομικών την εποχή που οργίαζαν τα «Golden Boys», όπως και στο χώρο της υγείας και εργασίας επι εποχής Σαμαροβενιζέλων. «Είναι ικανός, δε μας κάνει», προφανώς είναι το σκεπτικό.

❁ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…
Παπαρατσένκο αποκάλεσε ο Δ. Κουτσούμπας το Ρώσο ερευνητή που αποκάλυψε τα «μυστικά» του ΚΚΕ την περίοδο της Σοβιετίας κι ιδιαίτερα τα όσα γνωρίσαμε για τις ερωτοδουλειές μεταξύ της ηγεσίας Νίκου Ζαχαριάδη – Μ. Βαφειάδη! Π…ριές του Ρατσένκο που τους γλεντάει διότι έζησε τον κομμουνισμό στο πετσί του όπως ο ίδιος αποκαλύπτει!

■ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ…
Π…ριες του καθηγητή Πανεπιστημίου κατά τον Κουτσούμπα όσα αναφέρονται σε επιστολή που έστειλε η τότε ηγεσία του ΚΚΕ Ζαχαριάδης – Βαφειάδης στις 7 Ιουλίου 1948 με την οποία ζητούν βοήθεια από το κομμουνιστικό κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης για να επιτευχθεί η απόσπαση κομματιού της Βορείου Ελλάδος.

❖ Η ΑΠΗΧΗΣΗ…
Ούτε ο ίδιος ο Ρατσένκο δεν περίμενε να έχει τέτοια απήχηση η αποκάλυψη που έκανε για τη «δράση» των κομμουνιστών και απατώντας στους ΚΚΕδες είπε σκωπτικά: Φυσικά είμαι αντικομουνιστής! Έχω εμπειρία από πρώτο χέρι από την ΕΣΣΔ, η οποία προσέφερε δωρεάν, εφ όρου ζωής, εμβολιασμό κατά του κομμουνισμού! Δεν απαιτούνται ενισχυτικές δόσεις! Πού πας ρε.. Καρακουτσούμπα;

❁ ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ…
Εκτός όλων των άλλων που είπε στην τηλεοπτική μας συζήτηση στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο υφυπουργός Γ. Αμυράς αναφέρθηκε και στην αδειοδότηση ή μη εργοστασίων παραγωγής βιοαερίου από βιομάζα σε δύο δήμους της περιοχής και που παρέλειψα να αναφέρω σε σχετικά σχόλια της στήλης. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που θα γίνονταν στο Δήμο ΔΩΔΩΝΗΣ και που αποκλείστηκε από το υπουργείο και άλλο ένα στα Ραβένια που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και που όλες οι αρμόδιες αρχές έχουν δώσει το ΝΑΙ, όπως μας διαβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Αμυράς. 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.