ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ…
Επί τέλους, κάτι κινείται στο χώρο του πρώην Ασύλου Ανιάτων, αφού οι εργασίες αξιοποίησης ξεκίνησαν με την κατεδάφιση των παλιών εγκαταστάσεων που για είκοσι σχεδόν χρόνια έμεναν κενές περιεχομένου και αποτελούσαν μία εστία μόλυνσης στο κέντρο της πόλης μας.

Η ΑΡΧΗ…
Αυτός ο χώρος προσέφερε υπηρεσίες μέχρι αρχές της δεκαετίας του 2000 που μετακόμισε σε νέα σύγχρονα κτήρια στα οποία βρίσκουν φιλοξενία δεκάδες άτομα μειωμένων δυνατοτήτων. Περίσσεψε όλα αυτά τα χρόνια η θέληση για αξιοποίηση του χώρου και φτάσαμε στο σήμερα που κάτι άρχισε και αφού η αρχή έγινε, κάτι καλό θα έρθει.

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ…
Εκτός της χρησιμότητας των νέων κτηρίων που θα αναγερθούν, ολόκληρη περιοχή αναμορφώνεται και ένας υποβαθμισμένος χώρος αποκτά την δική του αξία. Από την θλίψη και την εγκατάλειψη περνά η περιοχή στο φως και στην αναζωογόνηση ειδικά μάλιστα αφού εκεί θ’ ακούγονται παιδικές φωνές!

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ…
Κάτι κινείται και στην περίπτωση της παραχώρησης στον Δήμο Ιωαννιτών από ΕΤΑΔ των κτηρίων του παλιού Πανεπιστημίου στην Δομπόλη. Μόλις προχθές έπεσαν υπογραφές παράδοσης – παραλαβής μεταξύ του περιβόητου πλέον Βλαστού και του δημάρχου Μ. Ελισάφ. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το όνειδος 35 χρόνων θα εκλείψει και η ιστορική μνήμη θ’ αποκατασταθεί. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται! Παλιό σύνθημα ΠΑΣΟΚισμού που γίνεται σύγχρονο στην προκειμένη περίπτωση. Η στήλη έβαλε το δικό της μικρό λιθαράκι καθώς επίσης και ολόκληρος ο «Π.Λ.».

Η ΑΠΟΥΣΙΑ…
Τώρα, γιατί από τις υπογραφές έλειπε ο πρόεδρος ΕΤΑΔ Α. Μπέζας είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και το περιγράψαμε προχθές. Ο ίδιος ο Μ. Ελισάφ θα μπορούσε να μας πληροφορήσει αφού το έζησε από πρώτο χέρι και είναι προσωπικός φίλος του Κυριάκου!

❁ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ
Από γαμπρός του αείμνηστου Μ. Έβερτ έγινε «γαμπρός» της εξουσίας και από τέτοιος πήδηξε στο δημαρχείο της Σπάρτης και από κει έκανε άλματα μνήμης για να μοιράσει χρήματα με τις τσάντες το 2007 που έγινε το ολοκαύτωμα στην Ηλεία. Έτσι κερδίσαμε τις εκλογές τότε, ακούστηκε να λέει μπροστά σ’ ένα υπουργό ονόματι Λιβανό και κάπως έτσι τους πήρε και τους σήκωσε αφού ο Μητσοτάκης τους έστειλε αδιάβαστους και τους δύο εν ριπή οφθαλμού!

■ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ!
«Δεν εννοούσα αυτό που καταλάβατε», μυξόκλαψε ο Δούκας που όμως μόνο τέτοιος δεν είναι παρά μόνο ένας δήμαρχος μιας πόλης της Πελοποννήσου. Εμείς δεν καταλάβαμε ή εσύ δεν έχεις καταλάβει τι ήσουν… και τότε και τώρα, που αν δεν ήσουν γαμπρός του Έβερτ όχι δήμαρχος δεν θα καταντούσες, αλλά ούτε κλητήρας.

❖ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ…
Την σήμερον ημέραν που το κάθε κινητό λειτουργεί ως αψευδής αυτόπτης μάρτυς λες τέτοιου είδους… π…..ριές κύριε Δούκα μας, για να παραστήσεις τον σπουδαίο; Πέρασαν 15 χρόνια από τότε και εσύ τώρα το θυμήθηκες;

❁ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙ…
Και καλά ο Δούκας! Εκείνος ο Λιβανός να λιβανίζει και να ευλογεί τις σπουδαίες πράξεις του Δούκα που παρέδιδε μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς που πατούσαν πάνω στις πληγές τις οποίες είχαν αφήσει τότε οι φωτιές στην περιοχή της Ηλείας…

■ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ…
Ήταν υποχρέωση της πολιτείας τότε να καλύψει έξοδα των πληγέντων και καμία παλικαριά δεν έγινε έτσι όπως την περιέγραψε ο Δήμαρχος Σπάρτης. Όπως υποχρέωση της πολιτείας είναι να κλείνει πληγές από πάσης φύσεως θεομηνίες, διότι το δικαιούνται οι πολίτες.

❖ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!
Έδωσαν το δικαίωμα οι Δούκας – Λιβανός ν’ ανοίξουν τα απύλωτα στόματα των πάσης φύσεως ΤσιπροΠολάκηδων και να ρίχνουν στην πυρά τον Μητσοτάκη, που το 2007 δεν ήταν εκείνος πρωθυπουργός αλλά ο Καραμανλής και ο Προκόπης που κατά περίεργο τρόπο και λόγο είναι… ανύπαρκτα πρόσωπα γι’ αυτούς. Μιλάει ο ίδιος ο Τσίπρας που θα έδινε 2000 ευρώ στους πυρόπληκτους στο Μάτι αλλά δεν το έκανε διότι θα τα χαλούσαν!

❁ ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ…
Ουρλιάζουν νύχτα-μέρα τα Συριζόπουλα φτάνοντας σε ακρότητες και ούτε που ιδρώνει το αυτί του Τσίπρα. Εκτός του Πολάκη που είναι μόνιμος αθυρόστομος, νατην και την ξεχασμένη Τζάκρη εκ μεταγραφής από ΠΑΣΟΚ να εξομοιάζει τους θανάτους από κορωνοϊό μ’ εκείνους του εμφυλίου! Αλλά ντ’ άλλα και της Τζάκρης μας το γάλα, ένα πράμα…

■ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ…
Κάτι είχε ακούσει για 25000 στην περίπτωση του εμφυλίου, αλλά αυτό δεν είχε να κάνει με θανάτους διότι ήταν πολλαπλασίως περισσότεροι και μάλιστα κι’ απ’ όσους χάθηκαν από την αρχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Αυτό το νούμερο και λίγο παραπάνω ήταν ο αριθμός του παιδομαζώματος που οδηγήθηκαν στο παραπέτασμα για να συναντήσουν τον κομμουνιστικό παράδεισο από τον οποίο, όσοι έζησαν, απέδρασαν από το 1956 μέχρι το 1981, όπως έγινε και με τον Μάρκο Βαφειάδη.

❖ ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ…
Δεν είναι ότι οι δολοφόνοι του 19χρονου Άλκη είναι Αλβανοί, μόνο αλλά είναι και «αναρχικοί» και μάλιστα κατ’ επανάληψη και κατ’ επάγγελμα! Είναι κάποιοι από εκείνους που ήταν θιασώτες συν τοις άλλοις και του σλόγκαν «Μητσοτάκη γ…..σαι» για να γίνονται ευχάριστοι στις ομάδες που έκαναν παρέα και που μαζί δρούσαν ενδυόμενοι τον μανδύα του φιλάθλου μιας συγκεκριμένης ομάδας που έκανε πως δεν ήξερε τι ψύλλους είχε στον κόρφο της!

❁ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ…
Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στον σύνδεσμο δολοφόνων κι όχι φιλάθλων του οποίου τα κλειδιά είχε η παρέα και στον οποίο σύνδεσμο διδάσκονταν το μίσος και τα δολοφονικά χτυπήματα. Όσο «μη με χτυπάτε άλλο» εκλιπαρούσε ο Άλκης, τόσο πιο γρήγορα του έδωσαν την χαριστική βολή γιατί αυτή η φωνή τους ενοχλούσε! Τον δολοφόνησαν κι έφυγαν να κοιμηθούν ήσυχα-ήσυχα έχοντας την συνείδηση ήσυχη ότι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην ιδέα «τίποτα όρθιο, όλα μπάχαλο»!

■ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ…
Την είχαν ξανακάνει την δουλειά σε άλλον ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά τότε ήταν άλλη μέρα! Όμως από ποιόν παραδειγματίστηκαν; Χωρίς να τα κάνουμε ίσιωμα, απλά θυμόμαστε ένα πρόεδρο ΠΑΕ που μπήκε στο γήπεδο με το εξάσφαιρο στη μέση αλλά είχε άδεια οπλοφορίας και τότε… όλα καλά! Το ότι γίνονταν το παράδειγμα για τα «παιδιά» των γιαφκών σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα ούτε που τους ενδιαφέρει, αρκεί να δημιουργούνται ποδοσφαιρικοί στρατοί και όπου θέλει ας βγάλει!

❖ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ…
Τα εύσημα ανήκουν στην ΕΛΑΣ στην Θεσσαλονίκη που μέσα σε λίγες ώρες μπαγλάρωσε τους πρώτους υπόπτους και στην συνέχεια εξάρθρωσε ολόκληρη την συμμορία η οποία συμμετείχε στην δολοφονία του Άλκη. Τα εύσημα στον Αρτινό Κώστα Σκούμα που προΐσταται της ΕΛΑΣ στην Β. Ελλάδα και ο οποίος πέρασε από την Ήπειρο. Να δείτε που το ενδεχόμενο να γίνει αρχηγός ΕΛΑΣ δεν είναι καθόλου απίθανο.

❁ ΠΑΤΣΙ!..
Μισό λάθος της στήλης, μισό του Προέδρου της ΔΕΥΑΙ, άρα είμαστε πάτσι. Ο λόγος για το σχόλιο περί διορισμού ως μέλους στο πειθαρχικό της επιχείρησης του πρώην προέδρου, όχι όμως ως προέδρου όπως έγραψα τις προάλλες! Η παρατήρηση έγινε εκ μέρους του κ. Προέδρου για το αξίωμα και όχι την σχέση που μπορεί να έχει ο κ. Χρυσοστόμου με τους εργαζόμενους όταν ήταν εκείνος που χρησιμοποίησε δημοσίως την λέξη «καμόρα» για να τους επιπλήξει: Μια «καμόρα» που όμως επι 4ετία συνεργάστηκε και έδειξε εμπιστοσύνη στο έργο τους (;) για να έχει ειρηνική συμπόρευση!

■ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ…
Επ’ ευκαιρία, ακούστηκε ότι ο κ. Μπαρτζώκας θα συμπορευτεί εκ νέου με τον Μωυσή Ελισάφ και στις εκλογές του 2023, κάτι που θα σημάνει την ενσωμάτωση της παράταξής του, δηλαδή δύο δημοτικοί σύμβουλοι, με την παράταξη του δημάρχου και γιατί όχι αφού ο Μ. Ελισάφ, γαλαντόμος ων, τους έδωσε γην και ύδωρ ως φιλοξενούμενοι που ήταν. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

❖ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ!
«Κανένα κόμμα δεν θα με πιάσει από το λαιμό. Εγώ μιλώ μόνο για συγκλίσεις» ακούστηκε να λέει ο πρόεδρος των «Οριζόντων Ηπείρου» στην καθιερωμένη συνέντευξη – επικοινωνία με την Ηπειρώτικη κοινωνία μ’ αυτή την αποστροφή των λόγων του ο πρόεδρος θέλει ν’ αποδείξει ότι είναι αδέσμευτος και ανεξάρτητος από κομματικούς μηχανισμούς που, ενώ κάποιοι μετά μανίας επιδιώκουν, εκείνος τους αποτάσσει μετά βδελυγμίας. Κάτι ξέρει αυτός. Σ’ ενάμιση χρόνο περίπου έχουν αυτοδιοικητικές εκλογές κι’ εκεί θα δούμε τους ρόλους των κομμάτων και τις επιδράσεις.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.