ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ;
Το Ζαγόρι πάει να γίνει προστατευόμενη περιοχή απείρου κάλλους και να περιληφθεί στην UNESCO και η Μητρόπολη Ιωαννίνων επιμένει να «φυτέψει» φωτοβολταϊκά! Μήπως να το ξαναδεί ο Άγιος Ιωαννίνων Μάξιμος και ν’ αποφύγει ένα τέτοιο σκηνικό που μάλλον δεν θα προσφέρει καλές υπηρεσίες στην περιοχή και στον ίδιο ως «επιχειρηματία» αυτή τη φορά;

ΟΙ «ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ»…
Άλλα καμιά σαρανταριά βουνά της χώρας ετοιμάζει να εντάξει στο πρόγραμμα «απάτητα βουνά» ο υφυπουργός περιβάλλοντος Γ. Αμυράς και μεταξύ αυτών κάποια και στην Ήπειρο που τελευταία έχουν μπει στο μάτι «καλλιεργητών» ανεμογεννητριών. Ας ελπίσουμε ότι θα γλυτώσουν τα βουνά του Σουλίου που τα γυροφέρνουν οι «καλλιεργητές» που λέγαμε.

ΣΤΗ ΛΑΚΚΑ ΣΟΥΛΙ…
Λέγεται ότι ο Γ. Αμυράς προτίθεται να επισκεφτεί τα χωριά της Λάκκας Σουλίου και να συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής για να έχει από πρώτο χέρι ενημέρωση για το πως θέλουν εκείνοι να διαχειριστούν την τύχη του τόπου τους. Αν αυτό συμβεί, ίσως θα είναι η πρώτη φορά που ένας αξιωματούχος της πολιτείας θα συνδιαλέγεται με το λαό και κυρίως θα αφουγκράζεται τις απόψεις του. Να το δούμε!

❁ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…
Είχαμε τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ το προηγούμενο τριήμερο όπου και αυτή τη φορά η ΠΟΛΙΤΕΙΑ εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον τρίτο στην τάξη στα αξιώματα της πολιτείας πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα χωρίς παρελάσεις και λοιπές εκδηλώσεις. Όλα κύλησαν ομαλά και όλοι έμειναν στο πνεύμα της ιστορικής μνήμης.

■ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ…
Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε το Μέτσοβο και μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το Ίδρυμα Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα και το τυροκομείο που είναι από εκείνα που φημίζονται για τα προϊόντα που παράγονται. Η ξενάγηση έγινε από τον Τάσο Αβέρωφ, ανιψιό από τον αδελφό του Ευάγγελου Αβέρωφ, Μιχάλη ο οποίος έχει τα πρωτεία στο Ίδρυμα και ο οποίος κατοικοεδρεύει στο Μέτσοβο τα τελευταία χρόνια.

❖ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ!
Κατά τ’ άλλα, τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης μας ας ευχηθούμε να είναι τα τελευταία που γιορτάζονται χωρίς τους παραδοσιακούς γιορτασμούς που γνωρίζαμε. Γενικά η ευχή είναι να ξεμπερδεύουμε με την πανδημία για να επανέλθουμε στην κανονικότητα σε όλους τους τομείς, κάτι που βασανίζει την ανθρωπότητα και φυσικά κι όλους εμάς.

❁ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ!
Γιώργος Κύρτσος! Ένα αστέρι που χάνεται! Ένα αστέρι που ζητά τα ρέστα από εκείνους που αφελώς πίστεψαν ότι μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και του εμπιστεύτηκαν την ψήφο και μια θέση στην Ευρώπη! Ταϊσμένος καλά, τώρα φτύνει εκεί που είχε γλύψει για να φτιάξει την τύχη του μπας και ισοφαρίσει τις πρώην χασούρες.

❁ Ο ΑΛΥΣΟΣ…
Αυτός ο Γ. Κύρτσος όλο το προηγούμενο διάστημα ακολούθησε το παράδειγμα του άλλου τρανού στυλοβάτη της πολιτικής και της παράταξης της ΝΔ. Είχε καιρό που τρόχιζε τον άλυσο που τον έδενε με την κυβέρνηση με το αιτιολογικό ότι αρμένιζε στραβά και ότι εκείνος θα την έφερνε στον ίσιο δρόμο. Βάδιζε λοιπόν στο δρόμο που χάραξαν Πολάκης – Τασία – Βαξεβάνης – Παπαδάκου και λοιποί σύντροφοι.

■ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ…
Θεώρησε την ευγένεια αδυναμία και το τραβούσε το σχοινί ο Γ. Κύρτσος μέχρι που κόπηκε από μόνο του! Δεν έκανε πολλά πράγματα η ΝΔ για να τον στείλει αδιάβαστο κι όχι «από κει» που ήλθε, διότι «από κει» ούτε που να τον βλέπουν, ούτε να τον ακούν τον σύντροφο. Τώρα μπορεί ως αδέσποτο να κραυγάζει όσο θέλει!

❖ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ…
Κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο ο Κύρτσος και από κάτω πάει το θάψιμο σ’ άλλο κόσμο. Τον έτρωγε η πλάτη του και τώρα τον «ξύνει» ο κάθε περαστικός ανεξαρτήτου προελεύσεως και προορισμού. Όλοι θεωρούν εαυτούς πουλημένους από τον καλοταϊσμένο Κύρτσο ο οποίος θα ψάξει τρύπα να κρυφτεί αλλά δεν θα τον χωρά καμία. Καλή τύχη Γιώργαρε σύντροφε!

❁ Ο ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΟΣ…
Μετά τον Γ. Κύρτσο νάτος ο Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν ξεχνά τον μεγαλοαστισμό του και εντελώς ξαφνικά ένοιωσε ότι δεν μπορεί να κάνει παρέα με τον Τσίπρα του Πολυκλαδικού της Γκράβας και του σκράπα στην Αγγλική, ενώ ο ίδιος μια σκραποσύνη στην Ελληνική την έχει πάθει!

■ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ
Τι ζητάμε εμείς οι μπουρζουαζοί με την πλέμπα ήταν το σκεπτικό που ξεδίπλωσε ο Ευκλείδης, ο οποίος κάτι θέλει να πει αλλά δεν μπορεί να το αποδώσει στην Ελληνική, διότι σκέφτεται ως κάποιος έξω από τα Συριζαϊκά δεδομένα και κυρίως από τους πολακισμούς που είναι η κύρια γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
❖ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!
Στην Αλβανία θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης κι αυτή τη φορά ως απεσταλμένος του Ευρωκοινοβουλίου και αντικείμενο συζήτησης με την Αλβανική κυβέρνηση θα είναι οι ενταξιακές κινήσεις της Αλβανίας στην Ε.Ε.

ΓΝΩΣΤΗΣ!..
Βαθύς, πραγματικά, γνώστης του αλβανικού συστήματος γενικά ο Μανώλης, είναι βέβαιον πως θα διαχειριστεί την υπόθεση Αλβανία σε σχέση με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια με την προϋπόθεση ότι η παρέα Έντι Ράμα θα έχει Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και όχι όπως κάνει μέχρι σήμερα με τις Τουρκικές «σειρήνες» να βαράνε στη διαπασών!

■ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ…
Ο Μ. Κεφαλογιάννης δεν παύει εκτός από βουλευτής Ευρωκοινοβουλίου να είναι Έλληνας πατριώτης που γνωρίζει πολύ καλά το Αλβανικό ζήτημα σε όλες του τις γραμμές. Ξέρει πολύ καλά πως διακυβεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως αν τέτοιου είδους ζητήματα δεν λυθούν, το όνειρο εντάξεως στην Ε.Ε. θα απομακρύνεται.

❖ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ!..
Έχει ασχοληθεί επανειλημμένως με το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα και με τα δικαιώματα της μειονότητας από νέο παιδί ο Μ. Κεφαλογιάννης κι έχει ξεχωρίσει με τις συνεχείς παρεμβάσεις του για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Αν και αυτή η συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό κι άλλους παράγοντες θα έχει ευρωπαϊκό χαρακτήρα, εν τούτοις στο πίσω μέρος του μυαλού του θα έχει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Βόρεια Ήπειρο που ποτέ δεν έπαψε να υφίσταται από το 1945 που έκλεισε τα σύνορα ο Εμβέρ Χότζα μέχρι το 1991 που «άνοιξαν» και μιλιούνια οι Αλβανοί πλημμύρισαν την χώρα μας. Δεν αναφέρομαι στους Βορειοηπειρώτες, διότι εκείνοι επέστρεφαν στον τόπο τους.

❁ Ο ΘΥΜΟΣ…
Τόλμησα να αμφισβητήσω την στάση ορισμένων Ευρωβουλευτών πριν ενάμιση χρόνο όσον αφορά στην στήριξη των Βορειοηπειρωτών κι έτυχα του θυμού κάποιων χρεώνοντάς μου σκοπιμότητα. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ευτυχώς για όλους όμως τους άλλους, ο υπογράφων το 1987 και το 1989 έτρεχε στο καθεστώς Αλία τότε ως «κατάσκοπος» να καταγράψει το δράμα των Ελλήνων της Αλβανίας. Αυτή η τηλεοπτική καταγραφή αφελώς δόθηκε σε Γιαννιώτισσα καθηγήτρια, η οποία ουδέποτε επεστράφη και όχι μόνο αυτό, αλλά μας έκοψε έκτοτε και την καλημέρα. Το όνομα σε επόμενο σχόλιο της στήλης.

■ Η ΑΠΟΦΑΣΗ…
Με την απόφαση για ανεξαρτητοποίηση περιφερειών της Ουκρανίας ο Πούτιν ανοίγει δρόμους σε άλλους δικτάτορες για παρόμοιες πράξεις! Θεός φυλάξοι μην το πάρει μετρητοίς ο Ερντογάν και του ανοίξει η όρεξη για μειονότητα της Θράκης! Απλά μια σκέψη κάνουμε…

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.