ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

❁ ΑΣΦΑΙΡΕΣ ΒΟΛΕΣ!
Αλήθεια με ποια λογική και τακτική είναι ταυτισμένοι όλοι σχεδόν, όσοι αντιδρούν στο στήσιμο του «κλειστού» στην περιοχή Κατσικά; «Μην γίνει τίποτα εδώ και όπου θέλει αλλού ας γίνει», είναι η σκέψη που όμως αυτή η σκέψη ισχύει σε όλη την Ήπειρο και σε όλη την επικράτεια. Όσοι αντιδρούν έχουν ιδίαν άποψη από τον χώρο που πάει να στηθεί το κλειστό; Έχουν εικόνα τι ακριβώς βρίσκεται εκεί που έχει επιλεγεί για αυτού του είδους η αξιοποίηση της περιοχής; Ή ρίχνουν βολές για να ακούγονται και να κάνουν επανάσταση.

■ Ο ΒΑΤΟΤΟΠΟΣ…
Σήμερα και εδώ και πολλά χρόνια η περιοχή είναι ένας απέραντος βατότοπος και ένα «νεκροταφείο» παλιών πέτρινων κτιρίων που καμία χρήση τους δεν γίνεται. Η λέξη ζούγκλα είναι μικρή να περιγράψει την εικόνα και γι’ αυτή την εικόνα κόπτονται πολλοί και διάφοροι. Έτσι για να ‘χουν να λένε για να ασκούν κριτική στον Καχριμάνη ο οποίος ενεπλάκη στην όλη υπόθεση, διότι αυτόν εμπιστεύτηκε ο «φίλος» μας ο Λευτεράκης του αθλητισμού. Είχε προηγηθεί ο Άδωνις, ο οποίος ήθελε να ξεφορτωθεί το σιδηρομάνι για να αξιοποιήσει το παλιό «Ελληνικό».

❖ Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ…
Δεν γίνομαι υποστηρικτής του Καχριμάνη, (έτσι κι αλλιώς τον έχει αναλάβει η Γεωργία, Βλάχα στην καταγωγή), αλλά κάποια στιγμή ας μάθουμε την λέξη προσγείωση στην πραγματικότητα, η οποία επιτέλους μας ζητά να συμφωνήσουμε και κάπου και να μην γκρινιάζουμε συνέχεια. Η Ήπειρος έχει δικαίωμα στο μέλλον και πρέπει να αφήσει πίσω την μιζέρια. Αλλιώς θα απολογούμαστε συλλήβδην στο μέλλον, αν υπάρξει τέτοιο με το μυαλό που κουβαλάμε στο παρόν…

❁ Η ΖΗΜΙΑ
Η υπόθεση απομάκρυνσης Α. Μπέζα από ΕΤΑΔ δεν έμεινε στην απλή είδηση της αντικατάστασής του, αλλά πήρε πανελληνίου ενδιαφέροντος διαστάσεις, με ανυπολόγιστες πολιτικές προεκτάσεις, εκτός από την ζημιά που προκάλεσε στον ίδιο τον φορέα. Ιδιαίτερα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ στο οποίο και εκεί κουμάντο κάνει ένας Γρηγόρης Δημητριάδης, που είναι απλή συνεπωνυμία και συνωνυμία του γενικού κουμανταδόρου στο Μαξίμου που είναι ο ανιψιός από αδελφή του πρωθυπουργού.

■ ΣΟΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ…
Αυτόν τον Γρηγόρη Δημητριάδη «αλιευθέντα» από το παλιό ΠΑΣΟΚ τον όρισαν διευθύνοντα σύμβουλο στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ και αυτός ανέλαβε τα καθήκοντα «λαιμητόμου» του πρώην προέδρου του ΔΣ του Α. Μπέζα, ικανοποιώντας την ζωηρή επιθυμία του Στ. Βλαστού, έτερου Δ/ντος συμβούλου ΕΤΑΔ που ζεστό ψωμί δεν έφαγε με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, διότι ήθελε να είναι μοναχοφάης και ήθελε να είναι μιας αρχής… ενός ανδρός!

❖ ΒΟΥΚΙΝΟ!
Σχεδόν όλα τα Sites και όλος ο Αθηναϊκός Τύπος έκαναν βούκινο την καρατόμηση Μπέζα και έκαναν εκτενή αναφορά στα γεγονότα και στους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο. Ήταν εμπόδιο στο έργο τους που δεν ήταν άλλο από το να έχουν το πάνω χέρι σε όλα, όσα είχαν να κάνουν με την τύχη των χιλιάδων ακινήτων του δημοσίου, τα οποία επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν προίκα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ που κουμαντάρεται με τη σειρά του από τας Ευρώπας, όταν δόθηκαν προίκα ελέω μνημονίου… (αριθμός τρία).

❁ Η… ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
Μέχρι τα «ΝΕΑ» η εφημερίδα Μαρινάκη πρώην εκδόσεις Λαμπράκη, στοχοποίησαν τον κ. Στ. Βλαστό χρεώνοντας αποπομπή Μπέζα, μέσα από κύριο άρθρο της εφημερίδας, στο οποίο ο Γ. Παπαχρήστος αποκαλύπτει τα όσα συνέβησαν στην ΕΤΑΔ επί ημερών κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δείχνει να είναι αμέτοχος (;) του σκηνικού που έχει στηθεί στην δήθεν αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου. «Ζητούσε ο Α. Μπέζας να τηρηθεί το ενιαίο μισθολόγιο κι εκείνος, ο Βλαστός, ούτε που ήθελε να ακούσει» γράφει ο Γ. Παπαχρήστος και αφήνει να εννοηθεί ότι τέτοιες συνταγές δεν ίσχυαν για τον γαλαντόμο Βλαστό, που ήταν της άποψης των ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΪΣ, μιας άλλης εποχής. Αυτοί που υπέσκαψαν και έφαγαν το κεφάλι του Καραμανλή και που όταν ήλθε η ώρα της απολογίας εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πεδίον δόξης λαμπρό στον Γιωργάκη που παρέδωσε τη χώρα στα μνημόνια…

■ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν όλα αυτά τα τεκταινόμενα στην ΕΤΑΔ του Βλαστού στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ του Γρ. Δημητριάδη, είναι εν γνώσει του Κυριάκου και ακόμη χειρότερα με τις ευλογίες του! Αν και δεν θέλω να το πιστέψω για λόγους ηθικής τάξεως, φοβάμαι πως το γνωρίζει αλλά είναι δέσμιος παρεών. Και επειδή έχουν πάρει φωτιές τα μπατζάκια του από χιλιάδες άλλα ζητήματα, δίνει τόπο στην οργή μπας και υπάρξει φως στον ορίζοντα σε διεθνή και εθνικά ζητήματα.

❖ ΑΛΛΑΓΕΣ…
Εκείνο που μπορεί άμεσα να κάνει ο Κυριάκος είναι να διατάξει τον αποκεφαλισμό των διοικήσεων ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ και ορισμό νέων προσώπων που να πάρουν τα πράγματα από την αρχή. Δέστε το ΤΑΙΠΕΔ με τους διαγωνισμούς των λιμανιών που τρία χρόνια επί κυβερνήσεώς του όλο ολοκληρώνονταν και όλο στον τόπο τα βιολιά. Το ζούμε με τον ΟΛΗΓ που θα τα παραχωρούσαν, με διαγωνισμό, επί ΣΥΡΙΖΑ και τρία χρόνια επί ΝΔ το πάνε από εξάμηνο σ’ εξάμηνα και έχουν περάσει έξι εξάμηνα και ουδέν νεότερο.

❁ ΤΡΥΠΩΣΕ!
Από την πλευρά του καρατομηθέντος Α. Μπέζα τα πράγματα καθόλα ομαλά κύλησαν. Ο ίδιος δημοσιοποίησε την λύπη του και το θυμό του για την συμπεριφορά των ιθυνόντων τύπου Βλαστού που ήταν η πέτρα του διαβόλου, ενώ την σκανδάλη τράβηξε ο σύντροφος Γρηγόρης Δημητριάδης. Γράφω σύντροφος καθότι ως ΠΑΣΟΚος βρήκε κι αυτός τρύπα και τρύπωσε στα σαλόνια της εξουσίας που αυτή την στιγμή είναι στην ΝΔ. Αλλά και άλλοι, πολλοί σύντροφοί του που είχαν γεννητσαριστεί στον ΣΥΡΙΖΑ κι έγιναν εκεί αξιωματούχοι. Όχι βέβαια πως και κάποια φυντάνια της ΝΔ δεν είχαν αυλιστεί στις αυλές της ΣΥΡΙΖΑϊκής εξουσίας, όπως Π. Καμένος, Τ. Κουίκ και λοιποί δεξιοί συγγενείς...

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.