ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ…
Μετά την «αξιοποίηση» του παλιού πανεπιστημίου σειρά παίρνει το πάρκο Πυρσινέλλα που επί 12 χρόνια είναι πλήρως εγκαταλειμμένο. Και γι’ αυτό πέρασαν τρεις δημοτικές αρχές Φίλιου-Ελισάφ-Μπέγκα όταν ήταν μαζί και ξεχωριστά και τώρα. Μας πληροφορούν ότι ήλθε η αξιοποίησή του. Το ερώτημα που ξαναμπαίνει είναι αν θα προκάνουν να υλοποιήσουν τις επιθυμίες τους εκεί στον Δήμο όταν ο χρόνος που απομένει είναι ένας χρόνος και κάτι ψιλά για να ολοκληρώσει την θητεία του ο Μωυσής!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ…
Θα είναι ή δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Μ. Ελισάφ, είναι το ερώτημα που πλανάται πάνω από την πόλη το τελευταίο διάστημα που αρχίζουν να σχεδιάζονται νέοι «σχηματισμοί» για το 2023. Όλα θα εξαρτηθούν από τη θέση που θα έχει ο Κυριάκος στο πολιτικό στερέωμα και κρατήστε το αυτό. Ο ίδιος ο Μ. Ελισάφ έχει ψιλοδηλώσει ότι θέλει ακόμη μια 4ετία!

❁ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ…
Όπως το είχαμε επισημάνει. Η δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννιτών έχει αποφασίσει να φτιάξει το νέο δημαρχείο στα κτίρια του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη. Πάει και τελείωσε, λένε από το Δήμο και ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ έριξε τον κύβο και δεν ακούει κανέναν άλλον, κυρίως από την αντιπολίτευση!

■ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ…
Χρόνια και χρόνια περιμέναμε και επιμέναμε να γίνει αξιοποίηση αυτών των σημερινών χαλασμάτων και του γενικότερου αίσχους που επικρατεί σ’ αυτόν τον ιστορικό χώρο και τώρα που περιήλθε στον Δήμο το ερώτημα που μπαίνει είναι τι θα το κάνουμε και γιατί να πάει εκεί το δημαρχείο! Μια ζωή άρνηση!

❖ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ
Το έχουμε γράψει πολλάκις. Ότι επί εποχής Ν. Γκόντα ο χώρος που είχε επιλεγεί για νέο δημαρχείο ήταν ο χώρος της Αγ. Μαρίνας πάνω από την λαϊκή αγορά εξωραΐζοντας ολόκληρο τον χώρο παράλληλα. Μάλιστα, είχε γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και επομένως υπάρχουν και τα σχέδια. Εν τούτοις, οι δημοτικές αρχές που ακολούθησαν, Φίλιου, Μπέγκα και τώρα Ελισάφ ούτε που σκέφτηκαν να υλοποιήσουν αυτόν τον σχεδιασμό.

❁ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ…
Ό,τι πει ο Αρλέτος είναι η λογική της σημερινής Δημοτικής Αρχής, άποψη που ο Δήμαρχος ενστερνίζεται απόλυτα, όπως γίνεται σε όλα όσα σχεδιάζονται στο Δήμο. Ο κ. Αρλέτος είναι εκείνος ο οποίος σχεδιάζει, αποφασίζει, υλοποιεί. Άρα, λειτουργεί ως ένας… Πάπας που το αλάθητο είναι το μεγάλο του προσόν και η απόλυτη κάλυψη γίνεται από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος έχει ν΄ ασχοληθεί και με την τέχνη του αοιδού!

■ ΤΟ ΞΕΧΝΟΥΝ!..
Κάπου σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό περί νέου δημαρχείου πολλοί είναι εκείνοι που ξεχνούν ότι στην δικαιοδοσία του Δήμου θα μπορούσε να περιέλθει το σημερινό κτίριο της Περιφέρειας στην πλατεία Πύρρου και ως εκ τούτου πρέπει να ψάχνεται η Περιφέρεια να βρει χώρο στέγασης. Αυτό όμως ποιος να το ανακινήσει σε τέτοιες εποχές και που να ξεσπιτώνεται ο Καχριμάνης και να ψάχνει εκείνος για στέγη;
❖ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ…
Να θυμίσω ακόμη ότι ο γενικότερος σχεδιασμός της πόλης και όταν το στρατόπεδο Βελισσαρίου είχε σχεδιαστεί να περιέλθει κατά 65% στον Δήμο, τότε μεταξύ των άλλων προβλέπονταν εκεί η δημιουργία διοικητικού κέντρου και ως εκ τούτου και η ανέγερση Μεγάρου Περιφέρειας και Δήμου. Αλλά τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια…

❁ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ…
Αλλά αφού στην Αγ. Μαρίνα δεν γίνεται κι αφού και στην πλατεία Πύρρου δεν μεταφέρεται το Δημαρχείο γιατί να μην μεταφερθεί στο παλιό πανεπιστήμιο και να συγκεντρωθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα είναι σκόρπιες στο κέντρο της πόλης και κάποιες στην περιοχή του Κατσικά!

■ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ…
Η κ. Τατιάνα Καλογιάννη αντιδρά σφοδρά στην μεταφορά του Δήμου στην Δομπόλη. Η ίδια ήταν εκείνη που σαν αρμόδια αντιπεριφερειάρχης διεκδικούσε το συγκεκριμένο κτήριο να περιέλθει από αποκεντρωμένη τότε στην αιρετή περιφέρεια. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε επί ημερών της και σήμερα καταθέτει τις αντιρρήσεις της προτείνοντας την Αγ. Μαρίνα, κάτι που ξέρει πολύ καλά ότι για πολλούς και διάφορους λόγους αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει. Αλλά, αντιπολίτευση είναι η Τατιάνα, οπότε αυτά θα λέει…

❖ ΟΙ ΤΙΜΕΣ…
Όταν είναι να αυξηθεί η τιμή στα καύσιμα αυτό γίνεται αυτόματα στα πρατήρια. Όταν η τιμή πέφτει σε επίπεδα εισαγωγής, τότε πώς γίνεται και δεν το μαθαίνουν οι αρμόδιοι; Αυτό είναι από τα περίεργα και ακατάληπτα. Έπεσε κατά 30% η αγορά του πετρελαίου διεθνώς και ούτε που το πήραν χαμπάρι οι μεταπωλητές στην Ελληνική αγορά. Έχουμε παλιά αποθέματα με παλιές ανεβασμένες τιμές, οπότε η πτώση της τιμής μην περιμένετε, μας λένε και κοντεύουν να μας φτάσουν την απλή βενζίνη στα 2,50 ευρώ!

❁ Η ΜΕΡΙΜΝΑ…
Εν τω μεταξύ, από την κυβέρνηση μας προειδοποίησαν ότι θα υπάρξει σχετική μέριμνα για επιστροφή χρημάτων από καύσιμα μέσω των αποδείξεων που θα προσκομίζονται αρμοδίως. Αυτό θα γίνεται με φορολογικά κριτήρια γιατί η μείωση των φόρων στα καύσιμα οριζοντίως διευκολύνει κυρίως τους πλούσιους, μας λένε, και δείχνουν να νοιάζονται για τους αδύνατους! Για να δούμε τι θα δούμε, πότε θα το δούμε και αν θα το δούμε!

■ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!...
«Εγώ για την Ελλάδα πάω να πολεμήσω, αλλά για την Ουκρανία δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο.» Αυτό δεν το έλεγε όποιος και όποιος αλλά μια Ουκρανή που βρίσκεται στην Ελλάδα, στα Γιάννινα και στην περιοχή των Αμπελοκήπων! Αυτό διατυμπάνιζε την περασμένη Τρίτη στην Λαϊκή αγορά κι έδειχνε να λέει αλήθεια και να το πιστεύει. «Εγώ τον έφαγα τον κομμουνισμό με το κουτάλι και ξέρω πολύ καλά τι θέλω και γι’ αυτό βρίσκομαι στην Ελλάδα», έλεγε και ήταν έτοιμοι Έλληνες κομμουνιστές (;) να την σηκώσουν στα χέρια για τα πιστεύω της. Τι να πεις τέτοιες ώρες που οι Ρώσοι πνίγουν στο αίμα τους πρώην συντρόφους τους…

❖ ΟΙ ΣΥΜΦΟΡΕΣ…
Τόσες συμφορές έχουν βρει αυτόν τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του στους 33 μήνες που βρίσκεται στην εξουσία κι ακόμη κρατάει διψήφια διαφορά με τον Τσιπρισμό. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αξιωματική αντιπολίτευση να μη εμπνέει εμπιστοσύνη στον λαό, ο οποίος πάντοτε πίστευε σ’ αυτή όταν η κυβέρνηση δεν τα πήγαινε καλά.

❁ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…
Αυτή η σταθερή διαφορά όλο αυτό το διάστημα δείχνει ότι τα 4 ½ χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τον τόπο φούσκωσε τον κόσμο με παραμύθι και δεν εννοεί ο λαός να το ξαναφάει. Οι Πολάκηδες και οι μετανάστες του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και ας την βάζουν με το νου τους την επιστροφή στην εξουσία.

■ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…
Έντονα το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές και μάλιστα ο επόμενος Μάιος έχει οριστεί από τον Τσίπρα για κάτι τέτοιο, διότι δεν μπορεί άλλο να παραμείνει στην Αντιπολίτευση. Το είπε και η αηδός Άτζυ Σαμίου, η οποία θέλει την σημερινή κυβέρνηση να έχει αποχωρήσει… Χθες, για να αναλάβει εκείνη υπουργείο προφανώς! Με κάτι τέτοια… Σαμιώτικα προσπαθεί ο Αλέξης να πείσει τον λαό ότι είναι αναγκαία η παρουσία του στην πρωθυπουργία για να μας… ξανασώσει από την τραγωδία που ζούμε ως χώρα. Μα τι πίνουν και δε μας δίνουν;..

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.