ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ…
Σχεδόν 45 χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν για ν’ αποδείξουν οι νεοέλληνες ότι διάφορες ιδιοκτησίες γαιών είναι δικές τους έστω κι αν αυτές... λόγγιασαν από την εγκατάλειψή τους για πολλούς και διάφορους λόγους. Λογγιασμένες ναι, ξεχασμένες και χαρισμένες στους διάφορους χαρτογιακάδες των δασικών υπηρεσιών της περιοχής Πλατείας Συντάγματος όχι!

ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ…
Επιστρέφονται για καλλιέργειες διάφορες δασικές εκτάσεις, αποφασίζουν τα διάφορα Υπουργεία αποκαθιστώντας την τάξη, η οποία τα τελευταία χρόνια του Κτηματολογίου είχε επιφέρει τεράστιες ανακατατάξεις με τους δασικούς χάρτες να αλλοιώνονται και ολόκληρες στρεμματικές εκτάσεις να μετατρέπονται από καλλιεργήσιμες στο απώτερο μέλλον σε δασικές κι άντε να αποδείξει ο καθένας ότι δεν είναι ελέφαντας!

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…
Αυτή την αποκατάσταση της τάξης έρχονται να κάνουν τα αρμόδια Υπουργεία, μεταξύ αυτών και του Περιβάλλοντος «αποτρέποντας το λόγγιασμα των αγρών που κάποτε ήταν καλλιεργήσιμοι», μας λέει ο Υφυπουργός Γ. Αμυράς, ο οποίος έβαλε το δικό του λιθαράκι σ’ αυτή την αποκατάσταση της τάξης.

Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ…
Από το 1979 περιμένουν οι Έλληνες αυτή την τακτοποίηση, λέει ο κ. Αμυράς και κάνει λόγο για μεγάλη μεταρρύθμιση εκ μέρους της Κυβέρνησης. «Χωράφια που εγκαταλείφθηκαν επιστρέφονται προς χρήση και γι’ αυτό πρέπει να κινηθούν πλέον οι ίδιοι οι πολίτες. Κυρίως πρέπει να αποδείξουν ότι κάποτε στο παρελθόν αυτές οι εκτάσεις ήταν καλλιεργήσιμες και αυτό μέσω αεροφωτογραφιών του 1946 ή του 1960», επισημαίνει.

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ…
Η Ήπειρος ευεργετείται τα μάλλα από αυτή την ρύθμιση, αρκεί οι Ηπειρώτες να κινηθούν για την αποκατάσταση της τάξης. Έχει δικαίωμα κάθε πολίτης να διεκδικήσει την επαναφορά των σημερινών δασικών εκτάσεων στην κανονικότητα κι έτσι όπως ήταν αυτές τότε που ήταν καλλιεργήσιμες, αν δεν θέλουν να τις αφήνουν να λογγιάζουν αενάως!

❁ Η…ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!
Όχι, δεν κτυπούν αμάχους στην Ουκρανία οι Ρώσοι, μας πληροφορεί ο Λιάτσος από την Μόσχα, ο οποίος επί δεκαετίες ήταν τρόφιμος της κρατικής ΕΡΤ. Λίγο θέλει να μας πει ότι όλοι αυτοί οι άμαχοι, παιδιά – γυναίκες – γέροντες, ψάχνουν να βρουν πού ρίχνουν ρουκέτες οι Ρώσοι να πέσουν επάνω τους για να γίνονται θύματα!

■ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Πανηγυρίζει ο Λιάτσος για τις επιτυχίες του Ρώσικου στρατού που αφανίζει ολόκληρες πόλεις και σπέρνει παντού τον θάνατο και τον όλεθρο και μαζί μ’ αυτόν πανηγυρίζουν και ντόπιοι συνοδοιπόροι που έχουν απασφαλίσει και τάσσονται υπέρ της επίθεσης στην Ουκρανία με το πρόσχημα ότι σ’ αυτή τη χώρα δρουν ομάδες ναζιστών! Πατώντας πάνω σ’ αυτό το πρόσχημα δεν αφήνουν τίποτα όρθιο οι Ρώσοι φτάνοντας σε σημείο να συλλαμβάνουν ομήρους και να τους οδηγούν σε στρατόπεδα της Ρωσίας.

❖ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ…
Φτάνει σε σημείο να πανηγυρίζει ο «ενημερωτής» της Ελληνικής κοινής γνώμης σύντροφος του Πούτιν Λιάτσος για τις επιτυχίες του Ρωσικού Στρατού που επιδιώκει να εξοντώσει το Ουκρανικό κράτος, παραθέτοντας στοιχεία που ανακοινώνει το Ρώσικο Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είναι η πανάκεια στο χώρο της πλέριας ενημέρωσης…

❁ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ…
Και συνεχίζει ο Λιάτσος: «Όλα όσα μεταδίδονται από Ουκρανία είναι φέικ και σκοπό έχουν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, η οποία αλήθεια είναι με το μέρος της Ρωσίας και πως τα περί επιθέσεων σε αμάχους, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς είναι ψέματα που τα διαδίδουν τα ΜΜΕ όλων των άλλων χωρών πλην Ρωσίας! Πόσος κατήφορος πια;

■ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ…
Έκκληση προς την κυβέρνηση κάνουν γεωργοί, παραγωγοί και στο χώρο της πτηνοτροφίας να ξαναδούν την περίπτωση ρύθμισης των υποχρεώσεων προς Εφορία και Ταμεία όπως έγινε το 2019. Ζητούν να ενταχθούν σε ρυθμίσεις 120 δόσεων για να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και μάλιστα σε μία περίοδο που το κόστος παραγωγής έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη!

❖ ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ!
Αυτή η φωνή αγωνίας έρχεται από όλους τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα που λόγω των αυξήσεων σε τροφές και ενέργεια έχουν γίνει απλησίαστα και φτάνουν στο σημείο της εγκατάλειψης κάθε παραπέρα ανάπτυξης, καθώς αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν έστω και στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις από δανεισμούς και όχι μόνο. Ας το δουν οι ντόπιοι πολιτικοί παράγοντες και μη, ας σκύψουν στο πρόβλημα για να βρουν κάποιες λύσεις προτού να είναι αργά.

❁ ΤΑ ΧΡΕΗ…
Από τον καιρό της Αγροτικής Τράπεζας μετρούν τα χρέη κτηνοτρόφων, πτηνοτρόφων και γεωργών. Χρέη που μεταφέρονται από γονείς σε παιδιά και εγγόνια και που έχουν βεβαιωθεί σε ΔΥΟ και γίνονται θηλειές στους λαιμούς τους, κάτι που εμποδίζει οποιαδήποτε ενασχόληση πλέον με κάθε παρόμοιο αντικείμενο, σπέρνοντας την απόλυτη φτώχεια.

■ Η ΡΥΘΜΙΣΗ…
Ζητούν την ισχύ του 4611/19 νόμου και την παράτασή του τουλάχιστον μέχρι 31/12/2023 μπας και βρεθεί τρόπος εξόφλησης των χρεών. Αλλιώς πολλά χωριά θα ερημώσουν αφού η ενασχόληση με τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι αδύνατη και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς που όλα γίνονται όνειρα άπιαστα!

❖ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…
Με μια μακροσκελή ανακοίνωση που «μυρίζει»... Γεωργία Βλάχα η Περιφέρεια Ηπείρου, προσπαθεί να περιγράψει το «άδικον» της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων Ηπείρου όσον αφορά τις «ποινές» που είχε επιβάλλει η Περιφέρεια για τον χρόνο και την πιστή λειτουργία του εργοστασίου.

❁ ΤΑ ΟΦΕΛΗ…
Κοντά στα 3,5 εκατομμύρια είναι το ποσό το οποίο κερδίζει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και, ως ήταν φυσικό, οι πανηγυρισμοί για την δικαστική απόφαση περισσεύουν αυτή τη στιγμή. Από την πλευρά της Περιφέρειας καταβάλλεται προσπάθεια να αμυνθεί επιτιθέμενη για να δικαιολογήσει αυτή την «άδικη» απόφαση, η οποία στερεί από την Περιφέρεια τα 2,6 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως θα μείνουν στις τσέπες του ιδιοκτήτη του εργοστασίου που στήθηκε επί σημερινής Περιφερειακής Αρχής και επί ημερών αντιπεριφερειάρχου Τατιάνας Καλογιάννη!

■ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ…
Εκτός των πολλών άλλων που γράφει στην απάντηση η Γεωργία (συγγνώμη η Περιφέρεια ήθελα να πω), κάνει αναφορά στις παρεμβάσεις που κάνουν στα αυτοδιοικητικά ζητήματα της Ηπείρου εκπρόσωποι της επιχείρησης! Ούτε καν εγκαίνια δεν έκαναν στο εργοστάσιο, λένε από την Περιφέρεια, ενώ γίνεται αναφορά στο αίτημα του Αλ. Καχριμάνη για απομάκρυνση του Διευθύνοντα Συμβούλου και του Αναπληρωτή Εκπροσώπου του εργοστασίου! Να σημειωθεί ότι Διευθυντής της επιχείρησης είναι ο γνωστός από τα χρόνια της παντοδυναμίας του Άκη Τσοχατζόπουλου Αγραφιώτης, ο οποίος έχει αποκτήσει στενούς δεσμούς με τα Γιάννενα για όσους θυμούνται!

❖ ΤΑ… ΒΑΤΡΑΧΙΑ!
Φυσικά, ως είναι γνωστό, όταν τα βόδια μαλώνουν την πληρώνουν τα βατράχια. Όπου βατράχια είναι οι Ηπειρώτες που θα επιβαρύνονται σε υπέρογκο βαθμό για την αποκομιδή και μεταφορά των σκουπιδιών στο εργοστάσιο και αυτό το ζούμε καθημερινά στο πετσί μας. Το ότι θα προσφύγει ενάντια στην απόφαση η Περιφέρεια καθόλου δεν μας καθησυχάζει!
❁ ΠΕΤΑΝΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ!
Εκείνο που έχει σημασία κι αυτό αποδεικνύεται από το διαιτητικό δικαστήριο, είναι ότι η Περιφέρεια χρεώνεται περί τα 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πάνε κατά ΤΕΡΝΑ μεριά, η οποία δεν χαρίστηκε στην προκειμένη περίπτωση. Όλα τ’ άλλα που λέγονται και γράφονται είναι... Ταταγιατισμοί και να’ χαμε να λέγαμε! Τα ίδια τα στελέχη του εργοστασίου πετάνε την σκούφια τους από την επιτυχία τους. Το αν θα πετύχει κάτι η Περιφέρεια μετά την προσφυγή της μένει να το δούμε. Μην μας πούνε ότι δεν κατέχουμε το αντικείμενο και γράφουμε ότι να’ ναι, διότι κι εκείνοι που ήταν γνώστες να που έφτασαν τα πράγματα. Χρέωσαν την Περιφέρεια 3,5 εκατ. ευρώ, αν τα νούμερα λένε την αλήθεια, τα οποία όμως κάποιοι άλλοι θα πληρώσουν!

■ Η… ΣΥΝΕΠΕΙΑ!
Αυτή η συνέπεια λόγων και πράξεων στον ΣΥΡΙΖΑ μας έχει πεθάνει. Το «άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε» για μια ακόμη φορά έπαιξε στη Βουλή προχθές όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ. Ο μεν Τσίπρας ψήφισε ΝΑΙ και λίγο αργότερα η Αχτσιόγλου τον μετέφρασε σε ΠΑΡΩΝ! Ποιος δουλεύει ποιον σ’ αυτό το μαγαζί που τελικά το έχουν μετατρέψει σε τσαντίρ μαχαλά;

 z

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.