ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ…
Τόλμησε ν’ αμφισβητήσει η στήλη την αποτελεσματικότητα όσον αφορά την αξιοποίηση της περιοχής περιμετρικά της λίμνης και κάποιοι το πήραν κατάκαρδα! Η επισήμανση έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα με την οποία κινείται το κράτος και όχι με την βούληση των τοπικών παραγόντων!

ΤΟ ΠΡ. ΔΙΑΤΑΓΜΑ…
Ακούμε εδώ και δεκάδες χρόνια για το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο όλο έρχεται και όλο στο δρόμο είναι και βάσει αυτών κάνουμε τις σκέψεις ότι ούτε επί ημερών ΝΔ θα εκδοθεί αυτό, έτσι ώστε να απελευθερωθούν δράσεις γύρω από τη λίμνη, όπως είναι σήμερα ο ποδηλατόδρομος και παλαιότερα το τραινάκι. Ανάλογη είναι η περίπτωση του Ρυθμιστικού που όλο στα χαρτιά μένει…

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΣΥΡΕ;
Το ότι η στήλη δεν προσδοκά σε καλύτερες μέρες όσον αφορά τον ποδηλατόδρομο, καθόλου δεν μειώνει την προσπάθεια που καταβάλλει κάθε καλοπροαίρετος πολιτικός παράγοντας του τόπου. Το ότι επίσης ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε την ολοκλήρωση του έργου παρασυρόμενος προφανώς, αυτό δε σημαίνει ότι συφωνούν οι περίοικοι και κυρίως το υπόλοιπο κράτος των Αθηνών που περί άλλων τυρβάζει…

Η ΚΡΙΤΙΚΗ…
Παρ’ όλα αυτά, η δική μας κριτική έχει να κάνει με το αποτέλεσμα και όχι μόνο με την επιθυμία να αξιοποιηθεί η λίμνη περιμετρικά. Απλά η πρόθεση με την αποτελεσματικότητα απέχουν παρασάγγας κι αυτό ας το προσέξουν ορισμένοι που διέπονται από καλές διαθέσεις και προθέσεις!

❁ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ…
Κόπτονται τα ΣΥΡΙΖόπουλα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα κι αυτό ύστερα από μία έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από διεθνείς οργανώσεις, με αφορμή την δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ τον περασμένο χρόνο! Γράφω κόπτονται, διότι… «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν» εκείνοι που επί κυριαρχίας τους έβαλαν τα βοσκοτόπια εγγύηση για να μονοπωλήσουν τον χώρο της ενημέρωσης, βάζοντας στο παιχνίδι τους Σαββίδηδες που ομολόγησαν ότι ήταν «λαγοί» στην διεκδίκηση τηλεοπτικών αδειών!

■ Η ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ…
Μια χαρά είναι ο Τύπος στην Ελλάδα, αρκεί να μη χαλάς ζαχαρένιες, όποιες κι αν είναι αυτές! Ελευθερία, ναι, ακόμη και στα όρια της ασυδοσίας. Όχι όμως στις αθλιότητες και στις εμμονές εκείνων που την έχουν δει «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω».

❖ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!
Ναι στην οξεία κριτική σε εκείνους που ασκούν εξουσία. Όχι στην μονοπώληση της αθλιότητας και στα κτυπήματα κάτω από τη ζώνη και κυρίως όταν πρόκειται για συλλογική και οικογενειακή ευθύνη. Κυρίως όσα γράφονται, να υπογράφονται. Ο υπογράφων και άλλα πρόσωπα του χώρου της ενημέρωσης και όχι μόνο, δέχτηκαν μια άθλια επίθεση από άγνωστο, γνωστόν πλέον τύπο που ενοχλούνταν από την κριτική, όσο το ίδιο πρόσωπο είχε αποκτήσει εξουσία ή μάλλον του είχαν χαρίσει εξουσία ορισμένοι αφελείς.

❁ ΛΟΓΟΣ ΜΕ ΣΥΝΟΡΑ!
Η αλήθεια είναι ότι καμία εξουσία δεν θέλει την κριτική στο έργο και τις πράξεις της και ψάχνουν τρόπους να την αποφύγουν. Όμως η ίδια η δημοκρατία διακρίνεται γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δηλαδή την ελευθερία της σκέψης και του λόγου. Ενός λόγου που έχει όμως σύνορα.

■ ΜΕ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ!
Το είδαμε και αυτό για δεύτερη φορά! Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και «συλλειτουργός» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μοστράρει μέρα μεσημέρι με ρωσικό καπέλο στα στενά της Ύδρας, λανσάροντας τον φιλορωσσισμό του! Αυτός ντε, που κάποτε ήταν μέχρι κόκκαλο αντικομουνιστής, τάσσεται υπέρ του Πούτιν και της γενοκτονίας που σπέρνει εδώ και ενάμισι μήνα στην άλλοτε δική τους Ουκρανία! Ο λόγος για τον… τιτανοτεράστιο Πάνο Καμμένο.

❖ ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ…
Ποιος δεν θυμάται τα σφιχταγκαλιάσματα Τσίπρα-Καμμένου στην Πλατεία Κουμουνδούρου, όταν παρέδιδε τους ΑΝΕΛ στον μέγιστο ηγέτη και μαζί μ’ αυτούς και την χώρα στο έλεος των ψευτοαριστερών. Όλα αυτά, αντί του αξιώματος της ηγεσίας στον στρατό, που μας φύλαξε ο Θεός και δεν είχε ανοίξει τότε η όρεξη του Πούτιν… να βάλει τάξη στην Ουκρανία.

❁ Η ΝΤΡΟΠΗ…
Έχασε η ντροπή την ντροπή της(!) μ’ αυτή την προκλητική εικόνα που παρουσιάζει ο Π. Καμμένος το τελευταίο διάστημα. Εντελώς προκλητικά, προσπαθεί να βγει από την αφάνεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, για να δηλώσει παρών στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας. Βρήκε μάλιστα την κατάλληλη στιγμή να κάνει κάτι τέτοιο, πατώντας πάνω στα πτώματα που αφήνει ο φίλος του ο Πούτιν στην Ουκρανία! Τύφλα να είχε ο Χίτλερ, που δεν έκανε κάτι περισσότερο!

■ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…
Αυτός ο «πατριώτης» ο Πανούλης, ήταν που έφερε τον Αλέξη και τον Πολάκη στην εξουσία και όλοι μαζί παρέδωσαν την «Μακεδονία» στα Σκόπια! Ήταν ο ίδιος που φεύγοντας, δήθεν, άφησε πίσω του όλο το βουλευτικό του ασκέρι, που τινές εξ’ αυτών εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στην Ευρωβουλή! Θα τρίζουν τα κόκαλα του αντικομουνιστή πατέρα του, Ηλία, από το κατάντημα του βλασταριού του!

❖ ΑΛΛΑΓΕΣ…
Ανακατατάξεις στην κεντρική και στην τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ. Αρκετοί Ηπειρώτες ανέβηκαν σκαλί , με πρώτο τον Αρτινό Κώστα Σκούμα που κατέλαβε το αξίωμα του αρχηγού ΕΛΑΣ και του επίσης Αρτινού υπαρχηγού Γιώργου Γιάννινα, κάνοντας δύο στα δύο στην ηγεσία και δύο στους πέντε!
❁ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ…
Στο Αστυνομικό Μέγαρο στα Γιάννινα προήχθη στο βαθμό του υποστράτηγου ο γενικός επιθεωρητής Ηπείρου Κώστας Δούβαλης εκ Ζαγορίου προερχόμενος, ενώ παραμένει στον ίδιο βαθμό ο μέχρι τώρα αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων Β. Μουσελίμης, ενώ ο μέχρι τώρα διοικητής Τροχαίας Γ. Αζέλης προάγεται και αναμένεται η παραπέρα αξιοποίησή του, σύμφωνα με τον βαθμό που κατέλαβε. Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι την θέση του κατείχε ο Κ. Σκούμας ως γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος καταλαμβάνει ο αδελφός του Κώστα Δούβαλη, Γιώργος, ο οποίος προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου! Προαγωγή είχαμε και στην Θεσπρωτία όπου ο μέχρι τώρα επικεφαλής αστυνομικής διεύθυνσης Ι. Παππάς προάγεται σε αστυνομικό Δ/ντή.

■ Η ΜΑΧΗ
Ήπειρος-Κρήτη σημειώσατε ένα, στην περίπτωση των κρίσεων στην ΕΛΑΣ. Αυτή τη φορά η Ήπειρος πήρε τα πρωτεία με Σκούμα-Γιάννινα, ενώ η Κρήτη έχασε δύο δικούς της «παίκτες» Καραμαλάκη-Δασκαλάκη στις αντίστοιχες θέσεις. Το τι, ποιος και γιατί έτσι αποφάσισε είναι αλλουνού, παπά ευαγγέλιο. Μην πει κανείς ότι οι κρίσεις είχαν κομματικό χαρακτήρα όπως τότε παλιά, γιατί είναι εκτός τόπου και χρόνου!

❖ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΕΓΚΑ…
Για απευθείας αναθέσεις έκανε λόγο στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και πολύ καλά έκανε. Ήταν η δημοτική αρχή η δική του, κατά την οποία η υπόθεση «αναθέσεις» ήταν στην σκαλέτα εκπαιδεύσεως των στελεχών του! Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο παρελθόν, θα το διαπιστώσει.

❁ Ο ΣΥΔΛΙ…
Εκεί που η έννοια της ανάθεσης διδάσκεται και εφαρμόζεται πλήρως από τον Γ. Αρλέτο είναι στον ΣΥΔΛΙ! Δεν άφησε φιλαράκι παραπονεμένο, αφού ο δήμαρχος του έχει παραδώσει σχεδόν τα κλειδιά της εξουσίας παντού! Στον ΣΥΔΛΙ που θα τον συνένωναν με την ΔΕΥΑΙ και που απ’ ότι φαίνεται συμφέρει να λειτουργεί σαν δεύτερο παράλληλο μαγαζί στην υπόθεση «νερό», σε μια περιοχή που ο Θεός έδωσε απλόχερα αυτό το αγαθό.

■ ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ…
Έφτιαξα ένα διαδικτυακό παραμύθι την πρωταπριλιά και πολύς κόσμος, κυρίως πολιτικός το πήρε τοις μετρητοίς. Έστειλα τον Ελισάφ στο Επικρατείας, τον Καχριμάνη στο δημαρχείο Ιωαννίνων και τον Γκόντα στην περιφέρεια Ηπείρου! Τι το ήθελα; Πήραν φωτιά τα τόπια και πολλοί ήταν που ζητούσαν λεπτομέρειες. Η απάντηση θα δοθεί του χρόνου την πρωταπριλιά! Ωστόσο, κρατείστε σημειώσεις για όσα έγραψα!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.