Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΚΟΥΒΕΝΤΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ Με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο πρώην υπουργό και πρώην άμεσο συνεργάτη επί θεμάτων Τύπου του Κώστα Καραμανλή είχαμε μια κουβέντα στα πλαίσια του 14ου συνεδρίου της ΝΔ και είπαμε πολλά και διάφορα. Μεταξύ των άλλων μιλήσαμε και για τα θέματα του Τύπου και κυρίως για τον επαρχιακό Τύπο που δεν περνάει και τις καλύτερες στιγμές στην περίοδο του διαδικτύου. Ο κ. Ρουσόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καταγραφή των προβλημάτων, και υποσχέθηκε να βάλει κι εκείνος πλάτη για την μείωση αυτών των προβλημάτων όπου κι όπως μπορεί. Κάτι είναι κι αυτό!

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΦΙΛΕΣ...

Και με άλλες δύο καλές φίλες στο χώρο του επαρχιακού Τύπου της ΝΔ είχε την ευκαιρία να τα πει ο υπογράφων στο συνέδριο. Με την υπεύθυνη επαρχιακού Τύπου της ΝΔ Έλενα Σώκου με καταγωγή από τον Έβρο, όπου διακόνησε το λειτούργημα της δημοσιογράφου σε ντόπιο τηλεοπτικό κανάλι κι όχι μόνο, καθώς και την υπεύθυνη γραμματείας Τύπου της ΝΔ, Βίκυ Γοργολίτσα. Η τελευταία είναι αυτή που για 25 χρόνια «απολαμβάνει» τα γραπτά της στήλης και άλλοτε συμφωνεί άλλοτε όχι. Είναι όμως φανατική αναγνώστρια του ΠΛ και της στήλης και αυτό μόνο χαρά και περισσότερη ευθύνη μας φορτώνει.

❁ ΟΡΓΑΣΜΟΣ…

Ένας κομματικός οργασμός παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό στα τρία μεγαλύτερα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ πλέον. Συνέδριο στην ΝΔ που ολοκλήρωσε τις εργασίες του το περασμένο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο, το ΠΑΣΟΚ που ξαναμπήκε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και ο ΣΥΡΙΖΑ που θα ξαναεκλέξει τον ίδιο αρχηγό, που τον κρατά σαν μοναδική αξία και λύση εδώ και 15 χρόνια. Kι αυτό το ονομάζουν δημοκρατική διαδικασία!..

■ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ!

Η «αρχή του ενός» και αδιαμφησβήτητου… με ένα νόμο μ’ ένα άρθρο - και μην ακουστεί τσιμουδιά! - κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό το ονομάζουν δημοκρατική διαδικασία και δημοκρατικό δικαίωμα στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όποιος έχει διαφορετική άποψη και σηκώσει κεφάλι, όπως έκανε ο Τσακαλώτος, του την πέφτουν οι προεδροφύλακες και μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε…

❖ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ…

Πρότυπό τους στα ΣΥΡΙΖόπουλα οι Χότζας-Πούτιν-Μπρέζνιεφ που ποτέ δεν μάθαμε ποιοι ήταν οι αντίπαλοι σ’ εκλογές που έκαναν. Ακραίο παράδειγμα θα μου πείτε. Ναι, αλλά αυτό αποδεικνύεται στην πράξη με όσα μεθοδεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα, που λένε ότι ακολουθούν δημοκρατικές διαδικασίες σε όλα όσα γίνονται σ’ αυτόν τον κομματικό σχηματισμό.

❁ ΟΙ ΧΑΡΕΣ!..

Από την άλλη μεριά οι χαρές και τα πανηγύρια περισσεύουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ πλέον, που 180.000 νοματαίοι έκαναν τα βαπτίσια την προηγούμενη Κυριακή. Κουμπάροι όλοι αυτοί που πήγαν στις κάλπες και που κατά 90% πήραν το αίμα τους πίσω και που άρχισε αυτό να ρέει στις φλέβες τους καταπράσινο και με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ ανατέλλοντα ξανά.

■ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ… ΜΕΛΛΟΝ

Χαρές και πανηγύρια στο ΠΑΣΟΚ για την επιστροφή στο παρελθόν και στην Παπανδρεϊκή περίοδο με το νου στο μέλλον που ίσως κάποτε ξαναζήσουν τιμές και δόξες, κάτι που έχουν να ζήσουν πολλά χρόνια. Τελευταία φορά ήταν το 2009, όπου ο ΓΑΠ κέρδισε τον Καραμανλή μ’ εκείνο το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» για να αποδειχτεί μέσα σε δύο χρόνια ότι ο βασιλιάς ήταν εντελώς… μπλετσουνάρης. Ήταν τότε που ο «λεφτά υπάρχουν» παρέδωσε την χώρα στα μνημόνια και την έβαλε για δέκα χρόνια στα δεσμά των δανειστών, κάτι που μέχρι και τώρα πληρώνουμε!

❖ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ…

Επιστρέφουμε στο δρόμο προς την κατάκτηση της εξουσίας, ακούμε αυτές τις μέρες από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και όσο περνά ο καιρός, με την υπό τον Ανδρουλάκη ηγεσία αυτή η επιθυμία μεγαλώνει και τα καμπανάκια στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο, χτυπούν πιο δυνατά. Και η ΝΔ πρέπει να ανησυχεί αλλά σε πάρα πολύ μικρό βαθμό, διότι οι πρώην ΠΑΣΟΚοι είχαν βρει καταφύγιο στις αγκαλιές των ΣΥΡΙΖόπουλων.

❁ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Στην Άρτα σήμερα για γκιζερίσματα ο Αλέξης Τσίπρας στα πλαίσια κομματικής παρουσίας εν όψει της εκλογής του την Κυριακή. Προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των ΣΥΡΙΖόπουλων, μπας και του βελτιώσουν τα ποσοστά τα οποία έχουν καθηλωθεί γύρω στο 22%. Παρά τις δυσκολίες που περνά το κυβερνητικό στρατόπεδο καθότι το οικονομικό πεδίο ζοφερό εν τούτοις έχει κολλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι που δείχνει πως δεν προτίθεται ο Έλληνας να ξαναζήσει εποχή Πολάκηδων και Τσιπραίων.

■ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ

Ένα ακόμη στέλεχος από τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ του Σπ. Ριζόπουλου κούνησε μαντήλι, βγάζοντας κόκκινη κάρτα μάλιστα προς πάσαν κατεύθυνση. Αυτή τη φορά… ο φευγάτος είναι ο Φίλιππας Ξέρας από την Πρέβεζα ο οποίος πριν από ένα χρόνο είχε συμπορευτεί με την συγκεκριμένη αυτοδιοικητική παράταξη, επενδύοντας πολλά όνειρα γι’ αυτή και κυρίως όσα είχαν να κάνουν με την πρόοδο και την προκοπή της Πρέβεζας.

❖ Η ΑΦΟΡΜΗ…

Λέγεται ότι ο κ. Ξέρας βρήκε ως αφορμή έναν αντιαβερωφισμό που έβγαλε σε διαδικτυακές κουβέντες που έκαναν μεταξύ τους κάτι που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε ακόμη και τον θυμό του Πρεβεζιάνου συντονιστή της παράταξης. Αποτέλεσμα να κόψει δεσμούς με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, που ξεχειλίζει από αγανάκτηση. Όσο θόρυβο έκανε η ένταξή του στους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, άλλο τόσο έκανε η αποχώρησή του…

❁ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…

Δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τους χώρους που θα δραστηριοποιείται κομματικά, πολιτικά, επαγγελματικά. Κυρίως στην πολιτική η ανάδειξη έχει κόστος κι αυτό πρέπει να εκτιμάται, γιατί οι απογοητεύσεις και οι δυσκολίες είναι περισσότερες απ’ ό,τι οι απολαύσεις. Αυτό πρέπει να το εξετάζουν όλες οι πλευρές όταν αποφασίζουν ν’ ασχοληθούν με το «άθλημα».

■ ΥΠΟΛΑΝΘΑΝΩΝ…

Το ερώτημα που μπαίνει στην περίπτωση της αποχώρησης του Φ. Ξέρα: τι σχέση μπορεί να έχει με την αυτοδιοίκηση αυτή τη στιγμή ένας υπολανθάνων Αβερωφισμός τον οποίο επικαλείται ο ηγέτης των ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ και πως και πότε ανακαλύφθηκε αυτός 30 χρόνια μετά το θάνατό του! Για ποιον λόγο τέτοια εποχή μπαίνουν τέτοιου είδους ζητήματα, όταν είναι γνωστό ότι ο Ε. Αβέρωφ έπαιξε σημαντικό ρόλο για τα πράγματα της χώρας και της περιοχής Ηπείρου για πολλές δεκαετίες.

❖ ΑΤΟΠΟ!..

Θεωρώ άτοπο τέτοιου είδους συσχετισμούς αυτή την ώρα από πλευράς του ιδρυτή των ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ και δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον ίδιο και στην παράταξή του, 1½ χρόνο πριν τις περιφερειακές εκλογές. Άποψη καταθέτουμε και δεν απαιτούμε να την υιοθετήσει ο κ. Ριζόπουλος, ο οποίος ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα πως μπορεί να πείσει τους Ηπειρώτες να του εμπιστευτούν την τύχη της Ηπείρου, αντικαθιστώντας τον Αλ. Καχριμάνη.

❁ ΜΗΠΩΣ…

Μήπως να εξετάσει ο κ. Ριζόπουλος τι είναι αυτό που φταίει και η παράταξή του μαδάει; Μήπως να κοιτάξει και τον «γιαλό» και το αρμένισμα; Απλά μια παρατήρηση κάνω κι άμα θέλει την λαμβάνει υπ’ όψη του. Άλλωστε η παράταξη δική του είναι κι εκείνος ξέρει καλύτερα τι πρέπει να κάνει.

■ ΠΟΛΥ… ΚΛΑΜΑ!

Το καημένο το παιδί από την Κρήτη, που έκλαιγε μπροστά στον Τσίπρα για το κακό που τον βρήκε με την αύξηση του ρεύματος. Πλήρωνε για το μαγαζί του 100-150 ευρώ και τώρα του ήλθε στα 300! «Δεν μπορώ να κάνω οικονομία εγώ στο μαγαζί διότι πρέπει να έχω τα φώτα αναμμένα. Στο σπίτι θα κάνω οικονομία και θα κάνω μπάνιο με κρύο νερό», ακούστηκε να λέει εντελώς… αυθόρμητα στην… αυθόρμητη συνάντηση που ο ίδιος οργάνωσε, (!) καθότι μέγιστος ΣΥΡΙΖάνθρωπος κατά γενική ομολογία. Φοβάμαι μην πάρει καμιά πούντα το παλικάρι και δεν πάει να ψηφίσει την Κυριακή, για να επιλέξει τον νέο αρχηγό μεταξύ του Αλέξη του Τσίπρα και του άντρα της Περιστέρας! Είδατε πόσες επιλογές έχει;

❖ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ…

Δικό μας προσωπικό γιατρό θα έχουμε και δεν θα τον πληρώνουμε, μας ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και έδειχνε να το έχει πάρει απόφαση να γλιτώσει από ταλαιπωρίες και έξοδα τους Έλληνες. Θα είναι της επιλογής του πολίτη ο γιατρός, ο οποίος θα κρατά το ιστορικό και θα πράττει εκείνος τα δέοντα, να τα βρίσκει με το κράτος τα θέματα της αμοιβής. Δεν το λες μικρή πράξη ένα τέτοιο ενδεχόμενο! Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.