Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Ο Φ. ΣΙΑΚΑΣ ΑΘΩΟΣ!

Δύο χρόνια κυνηγούσε το ΣΥΡΙΖΑϊκο σύστημα τον αξιόλογο χειρουργό του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Γιάννινα Φίλιππα Σιάκα, με την κατηγορία παράβασης καθήκοντος, όσον αφορά την σύσταση προς ασθενείς για τοποθέτηση ειδικών επιθεμάτων για επούλωση πληγών μετεγχειρητικά... 

Η… ΤΙΜΩΡΙΑ

Δύο χρόνια τον είχε αφήσει εκτός εργασίας, αφήνοντας την χειρουργική κλινική ορφανή από τα μαγικά χέρια του Φίλιππα Σιάκα, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι από τους καλύτερους χειρουργούς στη χώρα μας, με μια εμπειρία τεράστια και πάνω απ’ όλα με υπευθυνότητα. Όσοι έτυχαν της δικής του χειρουργικής επέμβασης το γνωρίζουν από πρώτο χέρι αυτό.

 Η ΑΠΟΦΑΣΗ…

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η απόφαση του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων την προηγούμενη Πέμπτη, με την οποία ο κ. Σιάκας απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία που του είχαν στήσει οι τότε διοικούντες τον χώρο της υγείας σε τοπικό και Αθηναϊκό επίπεδο. Όμως ποιος θα καλύψει όλα τα κενά που δημιούργησαν οι «αντίπαλοι» του Σιάκα και που ήταν ολόκληρο το ΣΥΡΙΖΑϊκο σύστημα που νοιάζονταν μόνο για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία που ήταν οι χειρουργικές εργασίες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο;

Η ΔΙΩΞΗ!..

Διώχθηκε πειθαρχικώς ο κ. Σιάκας, ύστερα από προσφυγή της τότε διοίκησης του νοσοκομείου, κάτι που στοίχησε στον ίδιο δύο χρόνια εκτός υπηρεσίας με ό,τι αν σημαίνει αυτό για τον ίδιο, την οικογένειά του, αλλά και το νοσοκομείο. Ήταν τότε που όλα τα ζητήματα της υγείας ήταν στα χέρια του Πολάκη και της παρέας του, μεταξύ αυτών κι ένας οδοντίατρος από την Πρέβεζα που ήταν μέλος του πειθαρχικού και που ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε τιμήσει με την θέση πρόεδρου διοίκησης νοσοκομείου…

❁ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!..

Σε προ ηλεκτρονικής διακυβέρνησης εποχή θα συνιστούσαμε τέτοιο καιρό. Παιδιά έχετε έτοιμα τα εκλογικά σας βιβλιάρια γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει! Σε λίγες μέρες δηλαδή, 7 Ιουλίου, η σημερινή κυβέρνηση κλείνει τα τρία χρόνια παρουσίας της στο κυβερνητικό στερέωμα και αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε στον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης από ΝΔ και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

■ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ…

Από την 7η Ιουλίου και μετά, οι εκλογές ανά πάσα στιγμή μπορούν να διεξαχθούν οπότε ας είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάτι τέτοιο υπαινίχθηκε πρόσφατα, αναιρώντας προηγούμενες αυστηρές διαβεβαιώσεις περί εξάντλησης 4ετίας. Μπορεί να πάμε, μπορεί και να μη πάμε σε εκλογές έλεγε σε όλους τους τόνους μέχρι πρότινος, για ν’ αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην χρειαστεί να εξαντληθεί η 4ετία για να πάει στην εκλογική ετυμηγορία όπως αρέσκονται να λένε οι πολιτικοί.  

❖ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!

Θα έχετε παρακολουθήσει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κινητικότητα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με υπουργούς και βουλευτές να πυκνώνουν τις παρουσίες τους στις εκλογικές περιφέρειες για επικοινωνία με το λαό τους. Η αρχή έγινε το περασμένο Πάσχα, όπου όλους αυτούς τους έβρισκε κανείς σε όλες τις εκκλησίες, όλες τις μέρες της Μ. Εβδομάδος και την Ανάσταση, κουβαλώντας ο καθένας τους τον δικό του… σταυρό, ζητώντας τον δικό μας σταυρό προτίμησης. 

❁ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ…

Εκεί, κατά το τέλος καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου ίσως κληθούν οι Έλληνες στις κάλπες, για ν’ αποφασίσουν για το μέλλον τους ή την οπισθοδρόμηση. Ίσως ο Οκτώβριος να είναι ο μήνας της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, με το σύστημα της απλής αναλογικής που είχε καθιερώσει ο Τσίπρας για να φέρει… αναμπουμπούλα, για να φτάσουμε στη δεύτερη αναμέτρηση με ενισχυμένη αναλογική, κάτι που ίσως δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασιών. 

■ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ!

Είθισται οι πρωθυπουργοί να διατυμπανίζουν το περί ολοκλήρωσης της 4ετίας για να ολοκληρωθεί το έργο τους, αλλά όσο πιο πολύ το τονίζουν αυτό, τόσο πιο κοντά στο ν’ αλλάξουν θέση βρίσκονται. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ήθελε ν’ ακούει για πρόωρες εκλογές για να την… κάνει γυριστή λίγες μέρες πριν, αφήνοντας ένα παράθυρο ανοιχτό για σπάσιμο της 4ετίας.

❖ Η… ΣΟΥΜΑ

Σημαντικό ρόλο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η σούμα, που θα γίνει στο τέλος του καλοκαιριού σ’ επίπεδο οικονομίας, το τουρκικό ζήτημα και φυσικά οι πυρκαγιές που είναι ο μεγάλος φόβος μην έχουμε τα ίδια τα περσινά, που δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για τα δάση μας και τις περιουσίες πολλών Ελλήνων που παραδόθηκα στην λαίλαπα! 

 ❁ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ…

Αν όλα αυτά ξεπεραστούν και αν ο τουρισμός έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, τότε οι εκλογές μέσα στο 2022 δεν φαίνεται να αποφευχθούν. Επομένως ας είμαστε έτοιμοι για εκλογές, κυρίως με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και πάντως αποφεύγοντας τους πάσης φύσεως Πολάκηδες!

■ Η ΕΙΔΗΣΗ!

Την είδηση περί εκλογών πρόωρων την ξεφούρνισε ο… τεράστιος Βασίλης Γιόγιακας βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας. Φιλοξενούμενος σε «Συριζοκάναλο» των Αθηνών, έδωσε αποκλειστική είδηση προσδιορίζοντας ακόμη και δύο ημερομηνίες των εκλογών, που θα είναι ή 25 Σεπτεμβρίου ή 2 Οκτωβρίου 2022! Έδειχνε να ξέρει από «μέσα» την πληροφορία και δεν… σήκωνε αντίρρηση! 

❖ Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ…

Αν υποψιαστώ ότι ο Κυριάκος εξουσιοδότησε τον κ. Γιόγιακα να κάνει αποκαλύψεις, τότε θα «πηδηχτώ από το παράθυρο» που έλεγε κάποτε ένας καλλιτέχνης του Αθηναϊκού κράτους. Μιλάμε για πολύ προχωρημένο άτομο στα μυστικά του Μαξίμου, που ακόμη κι αυτός ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε ν’ αποκαλύψει ημερομηνία. Εδώ ισχύει η ρήση «ξεπέρασε η σκύλα το λαγό» σε γνώση και πληροφορίες...

❁ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Μη τυχόν και δεν κάνει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες εκλογές ο Κυριάκος, γιατί θα γίνουμε βίδες! Το είπε ο Βασίλης της Θεσπρωτίας… πάει κι έδεσε! Κουτσουκέλες δεν σηκώνουμε και να το βάλει καλά στο μυαλό του. Εμείς την είδηση την δέσαμε και ετοιμαζόμαστε για 25 Σεπτεμβρίου ή 2 Οκτωμβρίου. 

 ■ Η ΒΑΝΑ…

Αυτή την είδηση φαίνεται πως άκουσε η Θεσπρωτή Βάνα Μπάρμπα (από Ασπροκκλήσι) και είπε αυτή τη φορά να σώσει τον Νομό της μέσω ΠΑΣΟΚ. Η πληροφορία θέλει την Βάνα από τα Γιάννενα, που είναι από τη Θεσπρωτία, και που μένει στη Γλυφάδα, να δοκιμάσει την πολιτική της τύχη αυτή τη φορά στην Θεσπρωτία, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει τα τελευταία χρόνια σ’ αυτή την περιοχή. Στις εκλογές του 2019 η Βάνα δοκίμασε στο Νομό Ιωαννίνων αλλά ατύχησε. Ίσως η Θεσπρωτία είναι πιο τυχερή, να εκπροσωπηθεί από την Βάνα! 

❖ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ… 

Ανοίγουν ένα σωρό στόματα μετά τις αποκαλύψεις που γίνονται για την μετά θάνατον «ζωή» του Γ. Τράγκα και τον βίο και την πολιτεία του και τα αμύθητα πλούτη του. Γιαννιώτης επιχειρηματίας, για να βουλώσει στόματα Αθηναίων δημοσιογράφων από το φόβο μην αποκαλυφθούν δικά του ατοπήματα, τους μπούκωσε τα στόματα με ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες ψωμιά! Μερικά από αυτά τα «στόματα» είναι που αλυχτάνε σήμερα πάνω από τον τάφο του Τράγκα, αφού έχει καταστεί ο πιο αδύναμος ασφαλής εχθρός - φίλος να μιλήσει…

 ❁ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ!..

Δεν προλαβαίνει να μαζεύει βραβεία η γαλακτοβιομηχανία και αυτά για την άριστη ποιότητα των προϊόντων που παρασκευάζει από ντόπιο γάλα. Άλλα 14 βραβεία έβαλε στο «σακούλι» της την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα αυτά έρχονται από το διεθνές στερέωμα. Είναι να μην νοιώθει υπερήφανος ο Δ/νων σύμβουλος Μιχάλης Παναγιωτάκης, επί ημερών του οποίου εξακολουθεί να μεγαλουργεί η «ΔΩΔΩΝΗ» της οποίας τα προϊόντα φτάνουν στα πέρατα του κόσμου, ξεχωρίζοντας από άλλες του είδους της;

  ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…

Αυτού του είδους οι επιβραβεύσεις της «ΔΩΔΩΝΗΣ» δεν την αφήνουν να επαναπαύεται στις δόξες της, αλλά την επιφορτίζουν με περισσότερες ευθύνες, κάνοντάς την ακόμη πιο ανταγωνιστική σε ποιότητα και ποσότητες. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επένδυση πολλών εκατομμυρίων, τόσο στις κεντρικές εγκαταστάσεις της όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας στις οποίες δραστηριοποιείται όπως στην περιοχή της Θήβας. Η ανάδειξή της στην πρώτη θέση και οι συνεχείς βραβεύσεις της επιφέρουν υποχρεώσεις στις οποίες ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο.

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.