Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ!

Συνωστισμός παρατηρείται στις υποψηφιότητες στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και, μεταξύ των γνωστών, στην πόρτα εισόδου βρίσκονται Φ. Φίλιος και Σάκης Οικονόμου. Στην έξοδο μάλλον βρίσκεται ο Χρ. Μαντάς, ο οποίος το 2019 έμεινε εκτός Βουλής, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό εξέλεξε μόνο την κ. Τζούφη, της οποίας η καρέκλα «τρίζει» από τους νεοεισερχόμενους, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ…

Τι ήθελε να το πει ο Φίλιος ότι το 2019 στήριξε Μωυσή για δήμαρχο και ρίχτηκαν τα Συριζόπουλα να τον φάνε! Ο άνθρωπος, δηλαδή ο Φίλιος, δεν έκανε τίποτα παρά πάνω από το να βγάλει την υποχρέωση απέναντι στον Μωυσή, ο οποίος ήταν συνταξιδευτής του τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ!..

Ψάχνουν αποκούμπι οι Συριζαίοι στο Δήμο Ιωαννιτών για τις εκλογές του 2023. Τους βλέπουνε τελευταία να λοξοκοιτάζουν προς Θ. Μπέγκα μεριά, μπας και έχουν καλύτερη τύχη από την σημερινή. Είδαμε τον Λ. Νάτση σε μάζωξη του Θ. Μπέγκα και μάλιστα σε πρώτη θέση, κάτι που σημαίνει ότι την αφομοίωση ίσως να την έχουν κατά νου αμφότεροι. 

ΝΕΟΣ «ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ»!

Μετά τον Λάμπρο Γεωργόπουλο νέα υποψηφιότητα στην διεκδίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου. Αυτή τη φορά «γαμπρός» είναι αυτοδιοικητικός, ο οποίος έβαλε με το νου του να γίνει Περιφερειάρχης. Πρόκειται για νυν αξιωματούχο σε περιφερειακό Δήμο του Νομού Ιωαννίνων, για να σας διευκολύνω. 

❁ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!..

Φαίνεται να καίγεται το σενάριο περί πρόωρων εκλογών. Φρόντισε γι’ αυτό ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος για μια ακόμη φορά απομάκρυνε το ενδεχόμενο εκλογών και από το τέλος Φθινοπώρου το πήγε τέλος Άνοιξης.

■ Η ΑΡΝΗΣΗ...

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εδώ και πολύ καιρό αρνείται πρόωρες εκλογές, αλλά κάποια στελεχάτα κυκλοφορούσαν φήμες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και μάλιστα τις προσδιόριζαν για 25 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου, όπως ο δικός μας Βασίλης Γιόγιακας. 

❖ ΟΧΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!

Δεν θα κάνουμε εκλογές το Φθινόπωρο αλλά στο τέλος της 4ετίας, είπε προχθές και άνοιξε την στρόφιγγα των παροχών αρχίζοντας από τις αυξήσεις σε συντάξεις, οι οποίες από το 2010 έχουν καθηλωθεί λόγω μνημονίων. Αυτές τις συντάξεις που είχε σκοπό ν’ αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πέντε χρόνια δεν πρόκανε, όπως δήλωσε και η Αχτσιόγλου! 

❁ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ…

Εκτός από την αύξηση των συντάξεων σκέφτεται να επιστρέψει χρωστούμενα σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους, που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας τα από περικοπές. Μάλιστα, εξήγγειλε ότι θα δικαιωθούν κι εκείνοι που για διάφορους λόγους δεν είχαν κάνει προσφυγές.

■ ΕΚΛΟΓΕΣ… ΓΙΟΚ!

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός υπολογίζει πιο πολύ στα αποτελέσματα της τουριστικής περιόδου και ενδεχομένως σε χρήματα από Ευρωπαϊκά κονδύλια, για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές την επόμενη Άνοιξη. Ότι και να γίνει μετά τις πρόσφατες δηλώσεις, πρόωρες εκλογές… γιόκ! 

❖ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ!..

Όσοι πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θέλει πρόωρες εκλογές πλανώνται πλάνην οικτρά. Όσο πιο αργά γι’ αυτόν, τόσο μπορεί σε κάτι να προσδοκά. Όσο πιο αργά, τόσο σε κάποια στραβοπατήματα υπολογίζει. Όλα τ’ άλλα που λένε τα Συριζόπουλα είναι για εσωκομματική τους κατανάλωση. 

❁ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ…

Αντί εκλογών πάει σε βαθύ ανασχηματισμό, λένε οι επαΐοντες! Κάποιοι υπουργοί που είχαν κατεβάσει τα στυλό τους κι έτρεχαν στις περιοχές τους για ψηφαλάκια, έχουν μπει στο στόχαστρο του ίδιου του πρωθυπουργού που κάποιοι θα απαλλαχτούν των καθηκόντων τους για να ψάχνουν για σταυρούς! Στην πρώτη γραμμή το υπουργείο Γεωργίας που έχει μείνει πίσω. Θα πάει στην ΔΕΘ με νέο πρόγραμμα, με νέες θέσεις, ιδέες και κυρίως πρόσωπα. 

■ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ…

Να συμφωνήσουμε απόλυτα με τις θέσεις του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, στην έκκληση που έκανε περί εθνικής συμφιλίωσης που είναι ένας στόχος δύσκολος και δεν έχει επιτευχθεί καθ’ ολοκληρία μέχρι σήμερα, όπως ο ίδιος τόνισε, από την περιοχή του Γράμμου, στην οποία παραβρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

❖ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…

Όμως, ποιος ευθύνεται για την συντήρηση στη μνήμη αυτών των ακραίων θέσεων που εμποδίζουν αυτή την λησμονιά μιας σειράς γεγονότων που συνέβησαν σε μια εποχή που κάποιοι «προοδευτικοί» ήθελαν να δέσουν την Ελλάδα στο άρμα του υπαρκτού σοσιαλισμού μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;

 

❁ Η ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ…

Ναι στην συμφιλίωση, όχι στην διαγραφή από τη μνήμη όλων όσων έγιναν στην Κόνιτσα, στο Γράμμο, στο Βίτσι που στοίχισαν χιλιάδες Ελλήνων νεκρών, κάτι που ονομάστηκε «εμφύλιος» και που αποφεύγεται να μνημονεύεται το ποιος και γιατί τον προκάλεσε!

 ■ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ…

Καταργήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης κάθε Αύγουστο στο Γράμμο, που ούτε καν ένα ευπρεπές μνημείο δεν έχει να θυμίζει όλα όσα έγιναν εκεί. Ήταν «γιορτές μίσους» για εκείνους που έσπασαν τα μούτρα τους και ως τέτοιες δεν είχαν καμία θέση στις ιστορικές μνήμες...

❖ Ε. ΑΒΕΡΩΦ – Θ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ…

Τελευταία φορά που η επίσημη πολιτεία απότισε φόρο τιμής στο 2520 ‘ύψωμα στο Γράμμο ήταν τον Αύγουστο του 1981. Ήταν επί υπουργίας Ευάγγελου Αβέρωφ, ο οποίος μαζί με τον πρωταγωνιστή των εκκαθαρίσεων Θρασύβουλο Τσακαλώτο έφτασαν στο ύψωμα με στρατιωτικό ελικόπτερο. Έκτοτε η πολιτεία στα πλαίσια αυτής της λησμονιάς- και κυρίως για να μην θυμίζουν στους αριστερούς τα κατορθώματά τους-, κατήργησε τις εκδηλώσεις μνήμης χαρακτηρίζοντάς τες ως γιορτές μίσους, κρατώντας όμως ανάλογες δικές τους εκδηλώσεις μνήμης, όπως γίνονται κάθε χρόνο στους πρόποδες του Γράμμου, διότι τα υψώματα ξυπνούν θλιβερές μνήμες!

❖ ΣΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ… 

Κανείς μας δεν νοιώθει ευχάριστα για όλα όσα έγιναν από 1946 μέχρι 1949 στην χώρα μας. Ήταν μια σκληρή περίοδος όπου χιλιάδες Έλληνες έχασαν τις ζωές τους σε μια αδελφοκτόνο αιματοχυσία. Η υποχρέωση ημών των ελεύθερων Ελλήνων, είναι να μην ξεχνούμε για να μην ξαναζήσουμε εμείς και οι επόμενες γενιές παρόμοιες καταστάσεις. 

❁ ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ!

Αυτή την έννοια, προφανώς, έχει η έκκληση του κ. Τασούλα περί εθνικής συμφιλίωσης και όχι περί διαγραφής από την μνήμη και κυρίως όχι περί παραγραφής όλων όσων έγιναν σε μια παραγμένη περίοδο.

■ ΟΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ…

Κι έχεις και τους άλλους τους μικρόψυχους, που δυσκολεύονται να κατανοήσουν την δημιουργία στρατιωτικού μουσείου στην Κόνιτσα, η οποία ήταν η περιοχή που αντιστάθηκε όταν χρειάστηκε κι αυτό «πληρώθηκε» πολύ ακριβά! Ήταν τότε που ο Βαφειάδης είχε βάλει με τον νου του να κάνει την Κόνιτσα πρωτεύουσα κράτους κι όταν δεν τα κατάφερε, πήγε με τα πόδια στον παράδεισο του κομμουνισμού για να επιστρέψει το 1981 και να σφιχταγκαλιάζεται με τον εχθρό του Θρ. Τσακαλώτο! Ωστόσο, από την Βουλή των Ελλήνων κατατέθηκαν οι πρώτες 65.000 ευρώ για τη δημιουργία στρατιωτικού μουσείου. 

❖ Η ΦΤΩΧΕΙΑ…

Φτωχή από παρουσία κοινού η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην επί ΣΥΡΙΖΑ «Τσάρου της οικονομίας» Ευκλείδη Τσακαλώτου που έγινε στα Ιωάννινα και στον πολυχώρο «Δ. Χατζής». Ευτυχώς που τον τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ και είπε και πέντε καλές κουβέντες για τον Τσακαλώτο, ο οποίος μάλλον είναι το μαύρο πρόβατο για τους Τσιπροφύλακες, καθότι ηγείται της ομάδας των «53» 

❁ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ…

Καλωσορίζουμε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου τον ηγέτη της Ορθοδοξίας Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Για δεύτερη φορά επισκέπτεται τα άγια χώματα της Ηπείρου κι αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας αλλά και για τον ίδιο. Παρά τις αντιρρήσεις και για το πρόγραμμα της επίσκεψης, αυτό δεν μειώνει καθόλου την τιμή που κάνει ο ίδιος στον τόπο μας και αυτές που του αποδίδονται. Τούτη την στιγμή μένουμε στον λόγο της επίσκεψης που είναι τα Θυρανοίξια της Εκκλησίας που ανηγέρθη στη μνήμη και το έργο του Αγ. Παϊσίου. Όλα τ’ άλλα εν καιρώ.

 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.