Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Μέσα στην αναμπουμπούλα μεταξύ Καχριμάνη – ΦΟΔΣΑ ξεφυτρώνει το ντόπιο ΠΑΣΟΚ που ενοχλήθηκε από τους χαρακτηρισμούς του περιφερειάρχη «Συμμορία-Κλίκα-Υπάλληλοι συμμορίας» και για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες έδειξε να ενοχλείται από άσχημες συμπεριφορές του Καχριμάνη. Από το 2002 στα αυτοδιοικητικά  β’ βαθμού ο Αλέκος, μόλις προχθές θυμήθηκαν να ενοχληθούν και να βγάλουν ανακοίνωση-καταγγελία εναντίον εγκαλώντας την ΝΔ αν υιοθετεί τέτοιες συμπεριφορές.

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Αν δεν κάνω λάθος και αν καλά θυμάμαι το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται στην περιφέρεια με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου, ο οποίος ως αρχηγός της παράταξής τους εδώ και τρία χρόνια δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ενοχλήθηκε για κανένα λόγο από τον Καχριμάνη. Το πως ενοχλήθηκε το ΠΑΣΟΚ παρακάμπτοντας τον εκπρόσωπο τους στην Περιφέρεια είναι προς διερεύνηση. Μάλιστα ο κ. Δημητρίου προορίζει τον εαυτό του και για υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό.

❁ Η ΑΓΝΟΙΑ

Δε γίναμε πιο σοφοί μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την υπόθεση παρακολούθησης του Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. «Δεν ήξερα, δεν κατάλαβα, δεν θα το επέτρεπα» είπε ο πρωθυπουργός και έδωσε να καταλάβουμε ότι κάτι παράλογο γίνονταν στην μυστική υπηρεσία την οποία όμως ο ίδιος είχε φροντίσει να την εντάξει υπό την άμεση εποπτεία του. 

■ ΤΟΥΣ «ΕΦΑΓΕ»

Το ότι «έφαγε» τον προϊστάμενο της ΕΥΠ Κοντολέων και τον ανιψιό γραμματέα Δημητριάδη δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες τον ίδιο, ο οποίος έπεσε πρώτος θύμα της λειτουργίας αυτών των μυστικών υπηρεσιών. Πατώντας στην άγνοια του πρωθυπουργού καθόλου παράξενο να έστηναν αυτί και στον ίδιο τον Κυριάκο. 

❖ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ;

Κόπτονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την λειτουργία της Δημοκρατίας με αφορμή τις παρακολουθήσεις. Ξεχνούν όμως τους Τόμπρες επί ΠΑΣΟΚ και όλα όσα αποκάλυψαν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που έπεσαν θύματα οι ίδιοι επί κυβέρνησής τους. Το δέστε ποιοι μιλάνε ταιριάζει αυτή τη στιγμή.

❁ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Ελπίζουν οι Έλληνες να μάθουν τα καθέκαστα και να πληροφορηθούν τον λόγο παρακολούθησης του Ανδρουλάκη προτού γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έγινε λένε, με εντολή εισαγγελέα αλλά για ποιον λόγο δε μας τον λένε. Ίσως να πάρουμε μια γεύση από όσα θ’ αποκαλυφθούν στην εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί. Ίσως να μάθουμε κι άλλα πράγματα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που καθόλου βολικά δεν θα είναι για τον ίδιο και το κόμμα του.

■ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Ποια κρίση στην ενέργεια, ποια κρίση στα καύσιμα, ποιος κορωνοϊός και κουραφέξαλα, εδώ κινδύνεψαν τα μυστικά του Ανδρουλάκη και νάτους τώρα στα κάγκελα όλοι να κόπτονται για την τύχη της δημοκρατίας στη χώρα μας. Είναι αυτό το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί τους Έλληνες αυτήν τη στιγμή εν μέσω θέρους, που κάποτε έλεγαν τον Αύγουστο ειδήσεις δεν βγαίνουν. 

❖ ΑΝΙΚΑΝΗ

Κάθε χώρα έχει τις δικές της μυστικές υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν ένα σκοπό. ΤΟ ερώτημα είναι αν εξυπηρετούν και πόσο σωστά τον λόγο για τον οποίο έχουν συσταθεί. Η ΕΥΠ απ’ ότι φαίνεται παρακολουθούσε αλλά ήταν για μπάτσες. Ούτε αυτή τη δουλειά δεν ήταν ικανή να κάνει σωστά! 

❁ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ…

Έρχεται τώρα να μαζέψει τ’ αμάζευτα ο πρωθυπουργός του οποίου κάποιοι του έβαλαν την φαεινή ιδέα να πάρει υπό τον έλεγχο του την ΕΥΠ και τώρα λούζεται ο ίδιος τα καραγκιοζιλίκια, δίνοντας δικαίωμα στους Πολάκηδες να σηκώσουν κουρνιαχτούς.

■ Η ΑΠΕΙΛΗ…

Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ονομάζεται η συγκεκριμένη υπηρεσία και σαν σκοπό έχει την προστασία των Εθνικών συμφερόντων απ’ όπου κι αν αυτά βάλλονται. Ανέκαθεν αυτός ήταν ο σκοπός δημιουργίας και λειτουργίας και αυτό είναι γνωστό στους πάντες μεταξύ αυτών και ο τεράστιος Πολάκης ο οποίος μόλις προχθές προειδοποίησε τα «τρολάκια» που τον «περιποιούνται» ότι όταν έλθει ξανά στα πράγματα θα βάλει την ΕΥΠ να τα ανακαλύψει και θα τα περιποιηθεί ο ίδιος όπως ξέρει! Γι’ αυτό σας λέω δεν έχουμε σωτηρία.

❖ ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ

Υπό τον πρωθυπουργό η υπηρεσία της ΕΥΠ και έκαναν του κεφαλιού τους. Εγώ πιστεύω τον πρωθυπουργό ότι δεν ήξερε τι έκαναν τα σαΐνια κάτω από τη μύτη του! Τέτοια σαΐνια έχουμε δει κατά καιρούς και στην περιοχή μας να στελεχώνουν την ευαίσθητη αυτή υπηρεσία και τα έχουν κάνει μούσκεμα. Κάποτε δρούσε φιλοαλβανική οργάνωση στα Ιωάννινα και μάλιστα διέμενε στην πόλη και είχε αναλάβει την προπαγάνδα του Χοτζικού καθεστώτος και η ΕΥΠ ούτε που είχε πάρει μυρωδιά. Τι θυμάμαι κι εγώ!

❁ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Ελάτε να τα πάρετε», κάτι τέτοιο είπε ο Α. Καχριμάνης προς τους δημάρχους Ηπείρου που μόνοι τους αποφάσισαν, όπως αποφάσισαν να πάρουν στην επικυριαρχία τους το εργοστάσιο απορριμμάτων εντάσσοντάς το στον ΦΟΔΣΑ. Με ριγμένα τα γράδα αυτή τη φορά και μετά τις φουρτούνες και τα δυνατά μποφόρια των προηγούμενων ημερών και μετά τις «κλίκες» και τους «κλικάρχες» ο Αλέκος χαλάρωσε κάπως και ζήτησε να κάτσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι να κουβεντιάσουν για το όλο ζήτημα. 

■ ΌΛΟΙ!

Όταν λέμε όλοι προφανώς εκείνον με τους δημάρχους και όχι με τους «Αγραφιώτες» που ούτε να ακούει ούτε να μαθαίνει θέλει. Εννοεί εκείνους που συμμετέχουν στο ΦΟΔΣΑ και οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν εκείνοι τα κουμάντα στην διαχείριση απορριμμάτων στην Ήπειρο αφαιρώντας την εξουσία από την Περιφέρεια.

❖ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 

Έριξε τους τόνους ο Αλέκος και από τους χαρακτηρισμούς κλίκα τους ζήτησε να κάτσουν να κουβεντιάσουν αφού όμως πρώτα κάποιους θα τους στείλει στον εισαγγελέα για την μη λειτουργία των ΣΜΑ! Κάπου εκεί ανάμεσα στις αναμπουμπούλες θυμήθηκε και τον ΧΥΤΥ Βλαχέρνας που λειτουργεί παράνομα και την ευθύνη της παρανομίας έχουν οι δήμαρχοι Αρταίων και Νικ. Σκουφά και φυσικά ο πρόεδρος ΦΟΔΣΑ. Αλλά όμως ελάτε να τα βρούμε είναι η κατακλείδα της παραίνεσης του Αλέκου.

❁ ΜΕ ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ

Δεν τον νοιάζει τον Αλέκο που του πήραν την ευθύνη εποπτείας του εργοστασίου αλλά που του φέρθηκαν μπαμπέσικα και η μπαμπεσιά έγινε με εντολές άνωθεν! Αυτό το «άνωθεν» είναι που τον κατατρώει και ξεσπαθώνει στους κάτωθεν που είναι οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι δημάρχων στο ΦΟΔΣΑ που έναν απογαλακτισμό-αποκαχριμανισμό έδειξαν με την τελευταία απόφαση στο ΦΟΔΣΑ. 

■ ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ

Από τη μια μεριά ρίχνει κεραυνούς και από την άλλη ελάτε καλά μου παιδιά να συζητήσουμε. Δεν έχουν τα εχέγγυα να λειτουργήσουν το εργοστάσιο οι άνθρωποι του ΦΟΔΣΑ που χρωστάνε 4,1 εκατ. ευρώ ενώ Περιφέρεια χρωστά 2,17 εκατ. στο εργοστάσιο, τους λέει και τους καταλογίζει ανέχειες, για να καταλήξει στο ελάτε να κουβεντιάσουμε και να σας παραδώσω το εργοστάσιο! Τι δεν καταλαβαίνετε;

■ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΨΗ!

Μην το ξεχάσω. Μεταξύ εκείνων από τους δημάρχους που δεν εμπιστεύονται τη διαχείριση των απορριμμάτων από την περιφέρεια είναι το αγαπημένο παιδί του Αλέκου που τον έχει «διορίσει» δήμαρχο Μετσόβου ο κ. Κώστας Τζαφέας, ο οποίος φαίνεται να μην έχει άποψη!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.