Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΚΟΠΤΕΤΑΙ

Κόπτεται ο Τσίπρας για τον Ανδρουλάκη που έπεσε θύμα των παρακολουθήσεων. Αν είναι δυνατόν! Εκείνο που τον ενδιαφέρει και φοβάται είναι μην ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες εξόδου των «φιλοξενούμενων» από το 2015 ΠΑΣΟΚων που είχαν μεταναστεύσει εκεί και έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να υπογράψει το τρίτο γαμάτο μνημόνιο το οποίο όμως θα καταργούσε με ένα άρθρο μ’ ένα νόμο.

Η «ΒΟΜΒΑ»

Από την πλευρά του Ανδρουλάκη είδαν ότι δεν φόρτωνε το ΠΑΣΟΚ όσο προσδοκούσαν και όσο έδειχναν τα πρώτα σημάδια και είπαν να ρίξουν την «βόμβα» της παρακολούθησης. Αυτή η βόμβα ίσως να σκάσει στα χέρια του Ανδρουλάκη και τότε θα νοσταλγούν την αείμνηστη Φώφη οι ΠΑΣΟΚοι μη πω και τον Γιωργάκη!

ΤΑ ΚΑΘΕΚΑΣΤΑ

Ωστόσο οι Έλληνες δικαιούνται να μάθουν τα καθέκαστα και τους λόγους «επισύνδεσης», έτσι λένε την παρακολούθηση της ΕΥΠ. Προφανώς οι λόγοι να είναι άκρως εθνικοί οπότε καλόν είναι να γίνει κοινωνός ο Ελληνικός λαός.

ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ

Εκείνοι που κόπτονται περισσότερο να μάθουν τον λόγο ή τους λόγους παρακολούθησης του προέδρου τους είναι οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι στους οποίους έχουν αρχίσει να μπαίνουν ψύλλοι στ’ αυτιά. Δεν υιοθετούμε έτσι άκριτα όλα όσα θρυλούνται για τον αρχηγό τους που φτάνουν στα όρια του κουτσομπολιού αλλά δε φαίνεται να τον παρακολουθούσαν γιατί δεν είχαν άλλες δουλειές να κάνουν οι ΕΥΠίτες. 

ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ

Ο ίδιος ο Ανδρουλάκης που κάνει τον ανήξερο δεν μπορεί να μην γνωρίζει τους λόγους. Είπε να κάνει λίγο ντόρο γύρω από το όνομά του και σε λίγο θα τρέχει και δεν θα σώνει. Αφού ξέρει, γιατί παρακαλάει τον Μητσοτάκη να κάνει αποκαλύψεις; Απ’ ότι φαίνεται ο Κυριάκος δεν θα χαλάσει χατίρια.

❁ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Για κατασκευή διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μιλούν τώρα από το δημαρχείο και όχι για μεταφορά δημαρχείου όπως αρχικά κυκλοφορούσαν φήμες ή σχεδιάζονταν από διάφορους επαΐοντες. Η υπόθεση ανέγερσης νέου δημαρχείου παραπέμπεται στο άγνωστο μέλλον. Ο λόγος για το παλιό πανεπιστήμιο.

■ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ

Ότι θέλει ας γίνει αρκεί να γίνει κάτι και ν’ αλλάξει αυτό το αίσχος που εδώ και τριάντα χρόνια περίπου χάσκει στο πρώην πανεπιστημιακό ίδρυμα που μέχρι πριν τρία χρόνια κανείς δεν έκανε κάτι ν’ αλλάξει επειδή το κτίριο ανήκε στο δημόσιο. Από τη στιγμή που το καθεστώς ιδιοκτησίας άλλαξε και δωρίσθηκε στον Δήμο το μόνο που δεν έπρεπε να κάνει ο δήμος είναι να μην αφήσει να σέρνεται το καθεστώς της ντροπής και της ασέβειας. 

❖ ΟΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ…

Φυσικά υπάρχουν οι μεμψίμοιροι που πάλι θα γκρινιάξουν αλλά «δουλειά» τους είναι αυτή και άστους κάτι να λένε. Το ενδιαφέρον του θέματος είναι ότι μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι και θα απαλλαγούμε από ένα κτίριο φάντασμα στο οποίο κάποτε Ελληνόπουλα λάμβαναν γνώσεις που προσδιόρισαν τη ζωή τους. Μέχρι και υπουργοί βγήκαν από αυτό το Πανεπιστημιακό κτίριο που όμως δεν νοιάστηκαν για την τύχη του.

❁ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ

Θα πρέπει να μνημονευθούν δύο πρόσωπα που συνέβαλαν στην ανάδειξη του ζητήματος αξιοποίησης του κτιρίου στην οδό Δομπόλη και αυτά είναι η βουλευτής Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα και ο τότε πρόεδρος του ΕΤΑΔ Αντώνης Μπέζας. Η πρώτη διότι ήταν από τις πρώτες διεκδικήσεις ως βουλευτής του νομού και ο δεύτερος διότι ως πρόεδρος της ΕΤΑΔ έβαλε υπογραφή της παραχώρησης κάτι που όμως δεν έκαναν  προκάτοχοί του.

■ Η ΣΚΕΨΗ

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη παραμένει η σκέψη ανέγερσης δημαρχείου στο κέντρο της πόλης και ο χώρος αυτός είναι η περιοχή Αγίας Μαρίνας όπως είχε σχεδιαστεί επί δημαρχίας Ν. Γκόντα και υπάρχει και σχετική μελέτη αρχιτεκτονική. Αυτό ας μην το ξεχνά η σημερινή και οι επόμενες Δημοτικές Αρχές. Τα Γιάννινα δικαιούνται ενός σύγχρονου Δημοτικού Μεγάρου.

❖ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ

Όχι σε όλα λέει η Τατιάνα Καλογιάννη και με αφορμή την απόφαση του Δήμου να βάλει τέλος στο αίσχος (έτσι θα το λέμε μέχρι να αλλάξει) στο Πανεπιστήμιο στην οδό Δομπόλη. Το όλο ζήτημα συζητήθηκε στην οικονομική επιτροπή όπου τον κυρίαρχο λόγο έχει ο Αρλέτος, και αποφασίστηκε η δημοπράτηση του κτιρίου κάτι που ανοίγει το δρόμο της αποκατάστασης του κτιρίου. 

❁ Ο ΧΩΡΟΣ

Προσέξτε! Πολυλειτουργικό χώρο τον χαρακτήρισε ο Αρλέτος για να χρυσώσει το χάπι και δεν έκανε λόγο για μεταφορά του δημαρχείου κάτι που υποκρύπτεται πίσω από τις λέξεις και τις σκέψεις. Προφανώς αυτές τις σκέψεις ερμηνεύει η Τατιάνα και η παρέα της και είπαν όχι στην αξιοποίηση του κτιρίου.

■ Ο ΡΟΛΟΣ

Μίλησε και για διακριτό ρόλο του πανεπιστημίου ο κ. Αρλέτος που όλα τα «σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει», αν καλά καταλαβαίνουμε θα φτιάξει το κτίριο ο Δήμος το οποίο το Πανεπιστήμιο εγκατέλειψε την δεκαετία του ’90 και θα εκχωρήσει χώρους σ’ αυτό ο δήμος. Καλά καταλάβαμε.

❖ ΣΚΟΝΤΑΨΕ…

Εννιά χρόνια στην Περιφέρεια και σε θέση κλειδί η Τατιάνα και η υπόθεση παλιό Πανεπιστήμιο δεν είδαμε να την απασχολεί. Κάποια στιγμή κάτι πήγε να γίνει αλλά σκόνταψε στην αποκεντρωμένη του περιβόητου Μιχελάκη που όμως υπάκουε στις εντολές του κεντρικού κράτους το οποίο σιγά μη καθόταν ν’ ασχοληθεί με τέτοιου είδους ζητήματα.

❁ Η ΕΥΤΕΛΕΙΑ

Μάλλον ευτελές ζήτημα πρέπει να θεώρησε το ίδιο ζήτημα και η παράταξη Μπέγκα, η οποία δεν εμφανίστηκε στην οικονομική επιτροπή και να πάρει θέση. Η παράταξη Μπέγκα επαναπαύεται στις δάφνες των έργων της δικής της θητείας από 2014 μέχρι 2019! Μεταξύ των μεγάλων έργων ήταν κι εκείνο του βιολογικού καθαρισμού του οποίου από το 2013 δεν άνοιγε το φάκελο του διαγωνισμού που άνοιξε μόλις το 2021. Ήταν τότε που έκαναν παιχνίδι οι εργολάβοι.

■ Ο ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ

Μετά τις αντιρρήσεις της Τατιάνας για το κτίριο στην Δομπόλη σειρά πήραν τα LED του οδοφωτισμού του Δήμου για τα οποία άσκησε σφοδρή κριτική στο Δήμο και προφανώς και στην περιφέρεια που τα «έδωσαν» στην ΤΕΡΝΑ με 1% έκπτωση! Έρχεται η Δημοτική Αρχή να της θυμίσει ότι κι αυτό το θέμα όπως και στο εργοστάσιο απορριμμάτων το επαίροταν η ίδια για το σχεδιασμό ως αντιπεριφερειάρχης. «Η σημερινή δημοτική αρχή εμπιστεύτηκε απόλυτα το μοντέλο που η Τατιάνα είχε υιοθετήσει» λένε και προσπαθούν να της ξύσουν την μνήμη.

❖ Η ΧΡΕΩΣΗ 

Δεν είναι αυτό που καταλάβατε τότε τους απάντησε η Τατιάνα και τους χρέωσε ερασιτεχνισμούς στον οδοφωτισμό επειδή έτσι το θέλησαν και το κατάλαβαν οι Κοσμάδες με την υπόλοιπη παρέα. Άντε να βρεθεί συνεννόηση με τέτοιο στελεχιακό δυναμικό όταν τα μαχαίρια και τα πεπόνια τα έχει μονίμως ο σύντροφος Αρλέτος!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.