Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ…

Αυτή τη φορά τα καλά νέα τα έφερε ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κ. Τασούλας και είναι ο περιβόητος άξονας Ιωαννίνων-Κακαβιάς, ο οποίος μπαίνει σε γραμμή δημοπράτησης, αφού έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2022-2027.

ΤΟ ΞΕΔΙΠΛΩΜΑ…

Ο κ. Τασούλας σε συνάντηση που είχε με την Ένωση Ξενοδόχων «ξεδίπλωσε» μια σειρά έργων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην περιοχή, έτσι ώστε να ενισχυθεί η οικονομία της Ηπείρου γενικότερα. Ξεχωρίζει αυτό για το οποίο τόσο καιρό γίνεται λόγος και είναι ο άξονας που συνδέει Ιωάννινα-Κακαβιά και, μέσω του άξονα που ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό από Αλβανικής μεριάς, θα φτάνει κανείς στο Μαυροβούνιο. Αναμένουμε να δούμε την υλοποίηση!

Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ…

Τα δύο παιδιά του αεροπόρου που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας το καλοκαίρι στη Σάμο, υιοθέτησε η Ελληνική Βουλή, μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Κώστα Τασούλα. Πρόκειται για μια πράξη αλτρουισμού που ακόμη υπάρχει στις μέρες μας. Ο εκλιπών που είχε καταγωγή από Γοργόμυλο και φεύγοντας τόσο άδικα και τόσο νωρίς, άφησε πίσω δύο παιδιά τα οποία θα τύχουν της προστασίας της Ελληνικής Βουλής μέχρι την ενηλικίωσή τους.

❁ Η ΔΕΘ…

Το επόμενο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο τα αυτιά και τα μάτια των Ελλήνων θα είναι στραμμένα στην Θεσσαλονίκη όπου η ΔΕΘ ανοίγει τις πύλες της. Ως είναι γνωστόν, τα εγκαίνια γίνονται από πρωθυπουργό και εφ’ όσον αυτή την στιγμή πρωθυπουργός είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, αυτός έχει και τον πρώτο λόγο. 

■ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ…

Έχουν ακουστεί πολλά όλο το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το τι θα πει ο πρωθυπουργός σε μια περίοδο που τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσον αφορά την οικονομία και το ζητούμενο είναι το πως θα διαχειριστεί την όλη κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σε όλα τα επίπεδα. 

❖ ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ…

Καύσιμα, ενέργεια, επιδημία, μεταναστευτικό, παρακολουθήσεις, θα είναι τα κύρια ζητήματα που θ’ απασχολήσουν την κυβέρνηση, κάτι που θα προσδιορίσει ίσως και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Καλείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να βάλει τις προτεραιότητες έτσι ώστε οι Έλληνες να βγάλουν πιο ανώδυνα κι αυτό το χειμώνα. 

❁ Ο… ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ

Φυσικά και κυρίαρχο ζήτημα αναμένεται να είναι οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, που το τελευταίο διάστημα δε είναι και στα καλύτερά τους. Οι «γείτονες» προσπαθούν να καλύψουν την κακομοιριά τους ρίχνοντας το ανάθεμα στην Ελλάδα, ενίοτε θυμίζοντάς μας τι έγινε το 1922 που κατά μία προοδευτικιά Ελληνίδα καθηγήτρια, έγινε ένας απλός συνωστισμός! Μιλάνε οι Μογγόλοι για ιστορικές στιγμές στην περιοχή. 

■ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ…

Αναμένονται ανακοινώσεις-δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό αύριο βράδυ στο Βελλίδειο, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι στον ίδιο χώρο θα του γίνει «ιερά εξέταση» από το δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας. Την Κυριακή το μεσημέρι, ο υπογράφων θα βρίσκεται εκεί, εκπροσωπώντας τον «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ» όπως κάνει τα τελευταία τριάντα χρόνια. Θα έχει προηγηθεί μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό απόψε σε ξενοδοχείο στην οδό Αριστοτέλους, όπου θα «δεξιωθεί» εκπροσώπους ΜΜΕ απ’ όλη την Ελλάδα, κυρίως επαρχιακά, όπου κι εκεί ο «Π.Λ.» θα εκπροσωπηθεί από την αφεντιά μου. Για να δούμε τι θα πούμε!

 ❖ Η ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ…

Εκφράζει την βεβαιότητα ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι εκείνος ο εκλεκτός του Ελληνικού λαού και θα είναι εκείνος που θα έλθει να ξανακυβερνήσει τη χώρα για να ολοκληρώσει το έργο (της καταστροφής)! που το άφησε στη μέση. Μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα που προεξοφλεί νίκη βρέξει-χιονίσει, διότι ο τόπος δεν χόρτασε Πολάκη και Θεανώ! 

❁ ΤΑ ΕΜΠΛΑΣΤΡΑ…

Προσέξτε όμως. Η ΔΦΑ (Δεύτερη Φορά Αριστερά) δεν θα είναι ίδια με την πρώτη. Τώρα ξέρουνε πού και πώς πονάνε οι Έλληνες και έχουμε ανάλογα έμπλαστρα για θεραπεία. Ενώ η σημερινή κυβέρνηση μέσω της αλλαγής εκλογικού νόμου του δίνει μπόνους 50 εδρών για να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, εκείνος, ο Αλέξης, αρνείται να συμβάλλει σε μια τέτοια πράξη… αντιδημοκρατική! 

■ ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ…

Αυτοπαραμυθιάζονται  εκεί στον χώρο της αντιπολίτευσης και ο Αλέξης είναι ο πρώτος παραμυθάς, που την έχει δει ηγέτης πολλών καρατιών. Εδώ και σαράντα μήνες περίπου ονειρεύεται επιστροφή στην εξουσία χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα σε σκέψεις, οράματα και πρόσωπα! Με Τζανακόπουλους και Θεοχαρόπουλους που νομίζουν ότι είναι εκείνοι οι εκλεκτοί της Ελληνικής κοινωνίας καμία τύχη δεν πρόκειται να έχει αυτό το μείγμα της ακροδεξιοκεντροακροαριστεράς! Έχουν παρελθόν και είναι τέτοιο που προδικάζει ή καταδικάζει το μέλλον τους! 

❖ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ;

Φαντάζεστε να είχαμε τον Αλέξη τώρα πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να μας θυμίσει την Σμύρνη του 1922-23; Ένας Τσίπρας που από Γεωγραφία ήταν μπιτ σκοπέντρας και νόμιζε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα! Κάτι τέτοια είχε ακούσει ο Ερντογάν και λέει να τα φέρει στη Σαρωνίδα και δίπλα από τον εξοχικό του Αλέξη!

❁ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ!

Ήθελαν ξέφραγο αμπέλι την Ελλάδα και γι’ αυτό το 2015 άνοιξαν τα σύνορα και 800.000 λαθραίοι πλημμύρισαν τη χώρα! Τους ενοχλεί ακόμη και ο φράχτης, γι’ αυτό ζητούν ανοικτά σύνορα!

■ Η ΜΑΡΙΑ!..

Επί μια εβδομάδα έκλαιγαν και μοιρολογούσαν τη μικρή Μαρία που έχασε τη ζωή της στη «βραχονησίδα» του Έβρου και το τι άκουσε η κυβέρνηση από τους προοδευτικάριους δε λέγεται. Τελικά μούφα η «απώλεια» της Μαρίας, αφού και η μάνα της δήλωσε άγνοια για την ύπαρξή της!

❖ ΤΟ ΛΑΔΙ… 

Το είπε ο γιός πρώην Τούρκου πρωθυπουργού! «Αφήστε πρώτα να φύγει από πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης και μετά ένα βράδυ να κάνουμε επίθεση στα Ελληνικά νησιά»! Καταλάβατε τώρα; Η απάντηση είναι μία. «Πάρτε λάδι κι ελάτε ένα βράδυ»!

❁ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ…

Δούρειο ίππο θεωρεί τη συνεργασία των Υφαντή-Μαντά (στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της ψυχικής υγείας) το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Χρεώνοντάς τους τη συνεργασία ψυχιατρικής του ΠΓΝΙ με την ΕΠΡΟΨΗ! Κοιτάξτε που τα αριστερά κόμματα τρώγονται μεταξύ τους για… ψυχιατρικούς λόγους. Ένας ψυχίατρος μήπως να τους δει όλους;

■ Ο ΚΑΗΜΟΣ…

Ήταν καημός πολλών ετών, τριάντα περίπου, να μεταφερθούν οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας από το «Χατζηκώστα» στο Πανεπιστημιακό κι αυτό με μεθοδεύσεις ΣΥΡΙΖΑ έγινε πριν από ένα χρόνο και κάτι. Το ΠΓΝΙ, μέσω του διευθυντή Θ. Υφαντή, επωμίστηκε ένα σοβαρό χώρο και  είπε ν’ ανοίξει το όλο ζήτημα και σε άλλες δομές. Αυτό ενόχλησε τα συντρόφια του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που… ενοχλήθηκαν από τυχόν χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά κονδύλια και ξιφούλκησαν εναντίον των Υφαντή-Μαντά, παιδιών του ΣΥΡΙΖΑ που, ενώ ξορκίζουν τα ΣΔΙΤ, εν τούτοις αποδέχονται την ενίσχυση την οικονομική και καλά κάνουν. Από μας καλά «αδελφικά» ξεμπερδέματα, σύντροφοι!

❁ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ…

Ένα στολίδι πραγματικό κατασκευάστηκε και παραδίδεται στα νήπια της πόλης μας, τα οποία θα φιλοξενηθούν από τη νέα σχολική χρονιά. Πρόκειται για το νηπιαγωγείο που κατασκευάστηκε στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους στο κέντρο των Ιωαννίνων, οι οποίοι παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Ιωαννιτών. Και για να γίνει αυτό έγινε αγώνας διαρκείας από τις δημοτικές αρχές της πόλης, με πρώτη τη δημοτική αρχή Ν. Γκόντα που ξεκίνησε την διεκδίκηση.

■ ΑΜΝΗΣΙΑ Ή ΑΓΝΟΙΑ;

Έγιναν τα εγκαίνια προχθές και αλληλοσυγχαίρονταν η νυν δημοτική αρχή μ’ εκείνη του Θ. Μπέγκα και πουθενά (εγώ τουλάχιστον δεν αντιλήφθηκα) δεν έγινε αναφορά στον δήμαρχο που άνοιξε την πόρτα της διεκδίκησης που ήταν ο Ν. Γκόντας με τους συνεργάτες του, που ξεκίνησαν την όλη προσπάθεια. Ποιοι και γιατί δεν θυμήθηκαν και ποιοι ήπιαν το νερό της λησμονιάς, ας το ψάξουν. Η αλήθεια όμως δεν διαγράφεται 

❖ ΟΙ ΚΟΜΒΟΙ…

Ειλικρινά προσπαθώ να «διαβάσω» το λόγο κατασκευής δύο κόμβων σε απόσταση 50 μέτρων στην Εθνική οδό Ιωαννίνων-Αθηνών στο ύψος της Νεοκαισάρειας. Ας μας δώσει εξήγηση κάποιος σοφότερος εμού, για τον σκοπό κατασκευής και ποιος κατασκευάζει και πληρώνει τους δύο κόμβους! Να έχει κάποια λογική εξήγηση η απάντηση κι όχι σούπα-μούπες! Εγώ όσους ρώτησα όλοι δήλωσαν άγνοια! 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.