Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!..

Ωραίος ο κόμβος στην κεντρική πλατεία και πολύ λειτουργικός στην πράξη. Αυτά για τους οδηγούς που θέλουν λίγη οδηγική αγωγή ακόμη, για να ξέρουν ποιος έχει προτεραιότητα στην κυκλοφορία. Ωραία και τα στολίδια που μπήκαν σαν ανθόκηπος, ενώ έγινε και η τοποθέτηση της προτομής του Γ. Μυλωνά που ήταν ο πρωτεργάτης της ίδρυσης Πανεπιστημίου στα Ιωάννινα. 

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ…

Ακόμη όμως δεν επανατοποθετήθηκε το άγαλμα της Ολυμπιάδας με τον μικρό Μέγα Αλέξανδρο, που φιλοξενούσε επί μια 15ετία η συγκεκριμένη πλατεία. Λέτε να έπεσαν θύματα της αντίδρασης προς την Ιστορία, όπως την καλλιέργησαν κάποιοι ντόπιοι προοδευτικοί την εποχή που στήνονταν το άγαλμα επί δημαρχίας Ν. Γκόντα και αντιπολίτευσης Φίλιου-Ελισάφ; Απλή επισήμανση…

 Ο ΜΙΧ. ΣΕΡΒΟΣ…

Να σημειωθεί ότι το άγαλμα αυτό της Ολυμπιάδας, καθώς και το άγαλμα στην κεντρική πλατεία του Πύρρου ήταν δωρεές του Ελληνοαμερικανού, αείμνηστου πλέον Μιχ. Σέρβου, ο οποίος είχε καταγωγή από Βόρειο Ήπειρο και ήταν λάτρης της Ελληνικής ιστορίας. Τα δύο αυτά αγάλματα για να «πολεμηθούν», χαρακτηρίστηκαν κακόγουστα και ως τέτοια έπρεπε να αφαιρεθούν. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως δημιουργήθηκε ολόκληρος κόμβος στην κεντρική πλατεία για να εξαφανιστεί το άγαλμα! Σ’ αυτό τον τόπο όλα μπορούν να γίνουν!

 ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ!

Αφού ο λόγος για τον κόμβο, να σημειώσουμε πως από τότε που ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία, δεν είδα να σκούζουν οι αντιρρησίες που όταν ξεκινούσαν οι εργασίες έφεραν τον κόσμο ανάποδα, για το κακό που μας βρήκε σ’ αυτή την πόλη. Αναμένεται η κατασκευή και των άλλων δύο κόμβων που έχει εξαγγείλει η δημοτική αρχή.

Ο ΚΛΟΙΟΣ…

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την προηγούμενη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και στην πρώτη γραμμή οι μεγαλοσυνδικαλιστάδες. Αυτοί που, ενώ διαθέτουν τις μισθάρες τους και την καλοβόλεψή τους, πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις με συνθήματα κατά της ανεργίας, της φτωχοποίησης, της ανέχειας και όλα αυτά που διαχρονικά καταδυναστεύουν την Ελληνική κοινωνία… 

Ο… ΔΡΟΜΟΣ!

Δικαίωμα και αγαθό η συμμετοχή σε απεργία που το απολαμβάνουν απλόχερα οι δημοκρατικές χώρες. Από το δικαίωμα στην διαμαρτυρία μέχρι τον μπαχαλακισμό ένας ΣΥΡΙΖΑ δρόμος! Από την πενθήμερη την οικογενειακή στην Ουγγαρία, για ν’ αποφύγει τη συγκίνηση από το ΟΧΙ του ’40, ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε τα φιρμάτα ρούχα και κατέβηκε στους δρόμους της Αθήνας ν’ απολαύσει το θέαμα που δημιούργησαν στο διάβα τους οι μπαχαλάκηδες! 

ΣΑΝ ΤΟΤΕ!

«Όπως τότε το 2014 που τα κάναμε γυαλιά-καρφιά, έτσι και τώρα. Προετοιμάζουμε το έδαφος για επιστροφή για δεύτερη φορά που δεν θα μοιάζει με την πρώτη», μας προειδοποίησε αρχισυνδικαλίσταρος ντόπιος, που ανάθεμα αν έχει πιάσει μολύβι στο χέρι του να κάνει μια στάλα δουλειά από τότε που έπιασε δουλειά στο δημόσιο. Εμπρός, στο δρόμο που χάραξε ο Βαξεβάνης!

Η ΓΑΤΑ…

Η κοσή της γάτας μέχρι τον αχυρώνα! Γάτα ο Μαρινάκης του Ολυμπιακού, που μέσα σε 48 ώρες αναθεώρησε τη σκέψη περί αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα, το οποίο επλήγη την περασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο! Εκεί που ο «στρατηγός» Βρέντζος απειλούσε θεούς και δαίμονες, για την εγκληματική πράξη του Δανού διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι στο 96!

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ…

Δύο επιλογές είχε ο Μαρινάκης κι εκείνος επέλεξε μια τρίτη! Η πρώτη επιλογή ήταν να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα για να ικανοποιήσει το θέλημα του Βρέτζου και, αφού αυτό δεν έγινε, η άλλη επιλογή ήταν να αποσύρει από την ομάδα το Βρέντζο. Εκείνος έκανε την τρίτη επιλογή. Παρέμεινε στο πρωτάθλημα για να σπάσει τα μούτρα της «συμμορίας» του Μαξίμου, που μετά την απομάκρυνση του Δημητριάδη ζει την απόλυτη ορφάνια!

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ…

Λέμε και καμιά μ…α να περνά η ώρα, ήταν το σκεπτικό της διοίκησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που συνεδρίασε την Τρίτη το βράδυ, για να αποφασίσει επί του ζητήματος των Καραπαπά-Βρέντζου και που σαν κύριο θέμα ήταν η αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Με ψήφους οκτώ έναντι δύο, τελικά επικράτησε η άποψη συνέχισης της ομάδας του αγωνιστικού προγράμματος, αφήνοντας το Βρέτζο στα αζήτητα!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

«Θα συνεχίσουμε την πορεία προς την κατάκτηση της κορυφής και θα στείλουμε το βίντεο του αγώνα σ’ όλες τις γειτονιές του κόσμου, ώσπου να δουν πως παίζεται το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, του οποίου την τύχη διαχειρίζεται η ΕΠΟ, η οποία δεν είναι του γούστου μας»! Κάτι τέτοιο αποφασίστηκε και από δω πάνε οι άλλοι…

ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ…

Εδώ και καμιά εικοσαριά χρόνια μονοπωλούσε πρωταθλήματα και κύπελλα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όλα στο χώρο του ποδοσφαίρου κυλούσαν όμορφα κι ωραία. Εφέτος, που σήκωσε κεφάλι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ όλα πάνε κατά διαβόλου και τα φαντάσματα κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου, το οποίο άλλη δουλειά δεν είχε να κάνει από το να κυβερνάει και το ποδόσφαιρο!..

Η ΑΤΑΚΑ…

Αξέχαστη θα μείνει η ατάκα του πρωθυπουργού στην εφετινή ΔΕΘ, προς εμένα, όπου έκανε ειδική αναφορά στη θέση που παίζει το νέο αστέρι(;) του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, Μαρσέλο, αποκαλύπτοντας την ποδοσφαιρική του επιλογή που είναι η ομάδα του λιμανιού! Αυτός λοιπόν ο πρωθυπουργός μπήκε στο στόχαστρο της παρέας Μαρινάκη, για τον οποίο ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης εδώ και πολλά χρόνια απολογείται για την κουμπαριά που έχουν… 

ΟΨΙΜΟΙ… ΜΑΡΙΝΑΚΙΣΤΕΣ!

Διαπλεκόμενο με τα συμφέροντα τον ανέβαζαν τα αριστερόπουλα, διαπλεκόμενο τον κατέβαζαν επειδή τους συνέδεε η κοινή πίστη στην ομάδα του Μαρινάκη. Από την περασμένη Κυριακή όλα αυτά τα καλόπαιδα άλλαξαν στρατόπεδο και έχουν χτυπηθεί από... Μαρινακισμό και ζητούν την κεφαλή επί πίνακι του Μητσοτάκη!

  ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ!

Εκείνος ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης πού εξαφανίστηκε; Αυτός ο κολλητός του Μαρινάκη έβγαλε τον… σκασμό και ως νέος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του. Μέχρι στιγμής δεν ακούστηκε να παίρνει το λόγο και να δικαιολογεί τις επιλογές των διάφορων Μπαλτάκων που ανέλαβαν την «κυβέρνηση» του ποδοσφαίρου και έφεραν σε δύσκολη θέση την ομάδα του φίλου-κολλητού του, διότι έτσι τον έχουν χρεώσει!

ΤΟ ΤΣΑΛΑΚΩΜΑ… 

Τώρα να μιλήσει κανείς για τσαλάκωμα Βρέντζου από την συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ του ΟΣΦΠ, θα ήταν παραλογισμός! Τέτοιοι Βρέτζοι κουμαντάρουν το ποδόσφαιρο διαχρονικά, συνεπικουρούμενοι από τους διάφορους Σπάθες. Ρωτήστε τον Μάνθο Κολέμπα που έζησε στο πετσί του την παραγκοπαρέα των Θωμάδων και των Γιάννηδων (Σπαθάδων).. 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!

«Εγώ στηρίζω τη Φιλελεύθερη Δημοκρατία», ήταν η απάντηση του Μαρινάκη προς τον Κυριάκο, λίγο μετά την συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου. Αυτό ήταν που πλήγωσε βαριά τα αριστερόπουλα και τα ντοκουμεντοβαρεμένα, που πήγαν να επενδύσουν στην αριστεροστροφή του Βαγγέλα από το λιμάνι του Πειραιά.

ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ!

Και πού είστε, παιδιά! Μην μπερδεύετε τους Γρηγόρηδες Δημητριάδηδες. Απλή συνωνυμία και συνεπωνυμία. Άλλος ο Γρ. Δημητριάδης του Μαξίμου, ανιψιός από αδελφή του Κυριάκου, που εξεδιώχθη λόγω κακού συντονισμού κι άλλος ο Γρ. Δημητριάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου που λύνει και δένει στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και που κρατά ως μανάρι τον άλλο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, αν και η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ τον έχει για αποστρατεία…

 ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

Έχεις και τον Παυλάρα από την Κρήτη που την έχει δει καβαλάρης της εξουσίας για δεύτερη φορά, που όπου βρει δεξιό θα τον… δαγκώσει σαν σκυλί λυσσασμένο! «Ερχόμαστε, φυλαχτείτε», γράφει καθημερινά και φαίνεται να φτιάχνεται με αυτή την ιδέα της επιστροφής. Ωστόσο, τον καλωσορίζουμε σήμερα στα Γιάννενα, που θα μας φωτίσει για μια ακόμη φορά. Τα φώτα της θα μας δώσει και η «δική» μας Μερόπη! Αν θα έχουν μαζί τους τον καθοδηγητή τους Κώστα Βαξεβάνη, μέχρι στιγμής είναι άγνωστο. Γνωστά όμως είναι τα λημέρια για τον Κώστα Βαξεβάνη, αφού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πήρε τα γράμματα της αριστεράς, την οποία υπηρέτησε ως ανταποκριτής του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στη δεκαετία του ’90!

ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!

«Τα έργα παράκαμψης-σύνδεσης Φιλιππιάδας με ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ είχαν σχεδιαστεί επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και απορούμε γιατί καθυστέρησαν», αναρωτιέται και καταγγέλλει την Περιφέρεια ο Γ. Ζάψας, επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Μόνο που ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει και λεφτά σύντροφε Γιώργο. Ευτυχώς που δεν εγκαινίασε και κανένα… πανώ ο Αλέξης όπως έκανε στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

ΓΑ..Ω ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ!

Ο Τράμπ δεν κερδίζει, ο Πούτιν αρχίζει να χάνει, ο Μαρινάκης δεν αποσύρει τον Ολυμπιακό και πως να κοιμηθούν τα ντόπια αριστερόπουλα! Το μαξιλάρι Βαξεβάνη τους φαίνεται σκληρό και το όνειρο έχει αρχίσει να χαλάει και να γίνεται εφιάλτης!

 ΝΕΑ ΠΡΥΤΑΝΙΣ;

Γυναίκα προαλείφεται για τη θέση Πρυτάνεως στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Οι διαδικασίες εκλογής των μελών διοίκησης εσωτερικών και εξωτερικών ολοκληρώθηκαν και αναμένεται η εκλογή του προσώπου που θα αντικαταστήσει τον νυν Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος 8 Δεκεμβρίου παραδίδει τα σκήπτρα. Αναμένουμε την επιβεβαίωση της πληροφορίας και της θέλησης των εκλεγμένων.

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.