ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την Πρωινός Λόγος on . Posted in Τολμηρά

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Για όσους δεν κατάλαβαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Δευτέρα κήρυξε επίσημα την έναρξη των εθνικών εκλογών που θα γίνουν το 2023. Έβαλε τους άξονες για το που θα κινηθεί η ΝΔ και έδωσε γεύσεις κινήσεων προς το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Μπορεί να μην προσδιόρισε επακριβώς τον χρόνο διεξαγωγής, αλλά η σύναψη της πολιτικής επιτροπής ήταν η αρχή του δρόμου προς τις εκλογές και έκανε ψυχολογικό μασάζ στον κομματικό μηχανισμό.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ…

Φυσικά και έδωσε απαντήσεις σε μείζονα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο το διεθνές στερέωμα κι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση εδώ και τρία χρόνια με πανδημία, ενεργειακή κρίση, καλάθι νοικοκυριού και λίστα Βαξεβάνη-Τσίπρα. 

ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ…

Παρακολουθήσεων συνέχεια, με τη λίστα Βαξεβάνη να αυγαταίνει! Ο Μητσοτάκης κοιμόταν και ξυπνούσε με την έγνοια ποιόν θα… παρακολουθήσει, περισσότερο δικούς του και λιγότερο έως καθόλου τους αντιπάλους! Στη λίστα πουθενά ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πολάκης και η Ξενογιαννακοπούλου και ο Τζουμάκας. Τέτοια… σοβαρά ζητήματα!

ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ…

Θα σου δείξω εγώ, φαίνεται να λέει ο Τσίπρας στον Κυριάκο κι άρχισε κρυφτούλι πίσω από τον Βαξεβάνη. Δεν μπορεί να συγχωρήσει την ανυποληψία ο Αλέξης προς το πρόσωπό του που, ούτε μια τόση δα παρακολουθησούλα δεν του κάνει για νάχει να μολογάει στους απογόνους, ότι κάποτε τον πήραν στα σοβαρά από την κυβέρνηση και τον έβαλαν στο στόχαστρο!

Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ!

Από Κυριακή σε Κυριακή θα το πάει ο Βαξεβάνης, μπας και πουλήσει κάνα φύλλο παραπάνω. Κάθε Κυριακή θα ανακοινώνει παρακολουθούμενους από τον χώρο τον κυβερνητικό. Υπουργοί, γραμματείς και γυναικόπαιδα έχουν την τιμητική τους, χωρίς πουθενά να αναφέρονται πρόσωπα από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, πλην Ανδρουλάκη, ο οποίος ήταν εκείνος που άνοιξε το χορό των παρακολουθήσεων, ανοίγοντας συγχρόνως και την πόρτα του φρενοκομείου!

Η ΕΥΘΥΝΗ…

Το λένε όλοι οι άλλοι, το γράφω και εγώ! Η ευθύνη των αποκαλύψεων και η παράθεση στοιχείων είναι όλων εκείνων που φέρνουν μια τέτοια υπόθεση στη δημοσιότητα. Δεν θα ρωτήσει κανείς τον Βαξεβάνη πού τα βρήκε, αλλά εκείνος θα πρέπει να πείσει με στοιχεία όλα όσα επιβαρύνουν εκείνους που διαχειρίστηκαν μια τέτοια κατάσταση…

ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ…

Αυτά τα παραπάνω, λέει η λογική, η οποία όμως στην προκειμένη περίπτωση πάει περίπατο! Πρέπει να καταλάβει η ΝΔ ότι δε γίνεται να έχει πόλεμο και να δέχεται όλμους κι εκείνη να απαντά με φυσεκλίκια! Καλές υπηρεσίες στον εαυτό της και στον τόπο δεν προσφέρει έτσι…

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ!

Όποιος ξέρει να βγει να μιλήσει, για να μάθει ο λαός με ποιους έχει να κάνει. Ο τόπος μας δεν πρέπει να βρωμίζει με τις κάθε είδους Βαξεβανιές και Πολακισμούς, φυσικά και με την ευλογία του Τσιπραϊσμού.

ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ…

Δέκα φορές την ημέρα μιλάει ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του και τους λοιπούς συνεργάτες του. Δεν του φτάνει όμως αυτό και έχει αποφασίσει να τους βάλει και ένα κοριό να τους παρακολουθεί, για να ξέρει μη τυχόν κάνουν «κουτσουκέλες»! Έτσι στο στόχαστρο έβαλε τις φίλες της Μαρέβας και την Μπαλατσινού, για να έχει μια σφαιρική εικόνα πότε βρίσκει χρόνο και κάνει ταξίδια σε Ευρώπη-ΗΠΑ και αλλαχού. Ένας Τσίπρας το ξέρει!

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ!

Τη μία μα…κια κοντά από την άλλη ο Αλέξης. Πήρε το σκουφί του αέρα και είπε να κάνει μια πρόβα «νυφικού» -πρωθυπουργού ήθελα να πω. Τι του έκατσε να πάει στην γκλάβα λέτε; Του έκατσε να πάει στη Γαλλική πρεσβεία και μέσω του πρέσβη ν’ απειλήσει την Γαλλία ότι μόλις έλθει στην εξουσία, θα αλλάξει όλες τις συμφωνίες αγοράς πολεμικού εξοπλισμού!

ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ…

Μία στεναχώρια που τράβηξαν οι Γάλλοι δε λέγεται, έχουν μια βδομάδα να κοιμηθούν από τη λύπη που τους προξένησε! Εκείνο που δεν μάθαμε είναι αν πήγε σαν Έλληνας ή σαν… Τούρκος στην πρεσβεία και έδωσε τελεσίγραφο. Μόνο οι Τούρκοι έχουν τέτοιους πόνους και καημούς από τον εξοπλισμό της χώρας από τους Γάλλους.

ΠΟΛΥ ΒΛΑΨΙΜΟ… 

Το παιδί όσο μεγαλώνει, τόσο βλάψιμο φαίνεται να βγάζει προς τα έξω. Ακούς εκεί! Να απειλεί τη Γαλλία με ακύρωση της συμφωνίας όταν εκείνος γίνει πρωθυπουργός, χωρίς βέβαια να δίνει και τις ανάλογες εξηγήσεις. Γι’ αυτό οι Τούρκοι προέτρεπαν πριν από λίγο καιρό, να μην ξαναψηφίσουμε Κυριάκο για πρωθυπουργό. Δεν πίστευα ότι αυτό θα το βλέπαμε μπροστά μας, μέρα μεσημέρι στη Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ!..

Όμως μια απορία την έχω. Γιατί στη λίστα των παρακολουθήσεων δεν υπάρχουν Τσίπρας, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης, Βελόπουλος; Θα μαθαίναμε κι εμείς με ποιους κουβεντιάζουν και τι λένε. Θα μαθαίναμε π.χ ποιος έβαλε τον Αλέξη να πάει στη Γαλλική πρεσβεία και να προειδοποιήσει τους Γάλλους για αθέτηση υπογραφεισών συμφωνιών. Εκτός κι αν ο Βαξεβάνης επιφυλάσσει εκπλήξεις!

ΤΟ… ΜΑΣΑΖ!

Έκοψε το λουρί από την Κουμουνδούρου και ήλθε κατά Γιάννινα μεριά ο Παυλάρας ο Κρητικός, για να κάνει ψυχολογικό-κομματικό μασάζ στα συντρόφια του! Τέτοια κασκαρίκα δεν την είχαμε ματαξαναδεί. Τον πήγαν στην ΕΗΜ και τον έκρυψαν εκεί για να μη τον δει και πολύς κόσμος και η χασούρα θα ήταν μεγαλύτερη από τα οφέλη!

ΦΤΗΝΗ ΛΥΣΗ!

Εκεί στην ΕΗΜ, που είναι πιο φτηνή λύση, είπαν, ανάμεσα σε καμιά 100αριά άτομα άνω των 80 οι πιο πολλοί, άρχισε να π..λογεί απειλώντας τους πάντες ότι όταν ξανάρθουν αυτός, η Θεανώ, ο Καρανίκας κ.α. δεν θα είναι και τόσο καλά παιδιά όπως την πρώτη φορά. Άμα ξανάρθουν να μας γράψουν, λέμε εμείς!

ΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ…

Δικοί τους άνθρωποι έλεγαν και έγραφαν ότι η παρουσία Πολάκη στα Ιωάννινα ήταν σαν να μην έγινε. Το παιδί, ο Παύλος, έκανε για μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και όχι για την ΕΗΜ που είναι αίθουσα κυρίως για φιλολογικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις και όχι για τσαμπουκάδες.

ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ…

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Φρόντζου, που σ’ ένα χώρο ιερό που ο ίδιος δημιούργησε με τόσες θυσίες, φιλοξενούνται οι ιδέες και απόψεις ενός Πολάκη, που με τον καλό λόγο έχει κόψει σχέση από την εποχή που ήταν δοξαστής της ΚΝΕ. Από τότε που ήταν θαυμαστής του Χοτζικού καθεστώτος και πολεμούσε τους πολέμιους του Χότζα, μεταξύ αυτών και το μακαριστό Σεβαστιανό.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ…

Η κ. Μερόπη Τζούφη υποδέχτηκε τον Παύλο και μάλλον δεν αισθάνονταν και πολύ βολικά, εκτός και αν εγώ δεν κατάλαβα καλά. Ήταν εκεί ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και παραδίπλα ο πρώην δήμαρχος Φ. Φίλιος, ο οποίος, αν καλά είδα, τους «φουμάριζε» όλους. Εκείνον που δεν κατάλαβα να είναι, ήταν ο Θ. Μπέγκας, ο οποίος είναι έτοιμος να φιλήσει χέρια για το χρίσμα που λέγαμε τις προάλλες, αφού Λάζαρος Νάτσης γιοκ πάλι!

ΣΤΕΡΕΨΕ Ο ΛΟΥΡΟΣ!

Μιας και ο λόγος για προστασία του περιβάλλοντος, πάμε κατά ποταμό Λούρο μεριά όπου δεν περνάει και τα καλύτερά του! Εντελώς ξαφνικά και περίεργα, το ποτάμι στέρεψε και τα ψάρια ψοφάνε, δημιουργώντας ένα τεράστιο οικολογικό ζήτημα. Κάποιοι ρίχνουν την ευθύνη σ’ εκείνους που έκαναν αμμοληψία ακαταλόγιστη, ενώ κάποιοι άλλοι το ρίχνουν στην ανομβρία!

ΝΑ ΣΩΘΕΙ…

Όποια και να είναι η αιτία, το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το πως διορθώνεται η κατάσταση. Το ότι νεκρώθηκε το ποτάμι από παρουσία Πλατάνων λόγω της γνωστής ασθένειας, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να νεκρωθεί και από νερό. Δόξα τω Θεώ, οι πηγές Λούρου ακόμη τροφοδοτούν τον συνώνυμο ποταμό. Ας το δει και ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Αμυράς, ο οποίος, ενώ βρέθηκε στα Ιωάννινα, δεν έκανε τον κόπο να πάει μια επίσκεψη επί τόπου…

ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ…

Προτού κατακάτσει ο κουρνιαχτός από την γνωστοποίηση περί κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα Γιάννινα, άρχισαν τα αναθέματα για το κακό που πάει να γίνει στον τόπο μας. Αν κάτι τέτοιο γίνει, λένε οι λάτρεις του περιβάλλοντος πάϊσαμαν χαμένοι!

Η ΖΙΤΣΑ…

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που όταν γίνονταν έρευνες ξεχείλιζαν από οικολογικές ευαισθησίες και κυνηγούσαν τα συνεργεία που συμμετείχαν σ’ αυτές. Ήταν επί εποχής κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλου, όπου αρμόδιος υπουργός ήταν ο Γ. Μανιάτης, ο οποίος προσπάθησε να αναδείξει την υπόθεση υδρογονάνθρακες σ’ όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και την περιοχή Ζίτσας.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…

Μη τυχόν και ψάξετε στην περιοχή για κοιτάσματα γιατί θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα, απειλούν οι οικολογούντες που προτιμούν αέριο από τη μαμά Ρωσία, για να μπορούν να επαναστατούν εναντίον της κεφαλαιοκρατίας στη χώρας μας. Τι άλλο θα ζήσουμε, Θεέ μου… 

ΤΟ ΜΑΡΑΖΙ…

Αμ το άλλο! Τους μάραναν τα 4 στρέμματα στα οποία έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα. Όπως τους μάρανε ότι θα εξασφαλιστούν αρκετές θέσεις εργασίας στην περιοχή, την οποία, ενώ αποκαλούν τη φτωχότερη περιφέρεια της χώρας, από την άλλη τη θέλουν θαμμένη! Τι σόι παραλογισμός είναι αυτός;

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.