Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ…

Είχε Predator από τότε ο Πιερρακάκης και κατάφερε να ανεβάσει σε βάρκα στην θάλασσα, στο Μάτι, τα τρία του παιδιά, την πεθερά του και τη σύζυγό του και δεν τους άφησε να καούν! Αυτό κατήγγειλε εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σ/Κ και φάνηκε να το υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας τη θλίψη του όχι για τους 102 αλλά για τους πέντε του Πιερρακάκη που έζησαν!

 ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ…

Τους έχει μπει καρφί στο μάτι ο Πιερρακάκης, ο οποίος εκσυγχρονίζει την Ελλάδα κάνοντάς την κανονική ευρωπαϊκή χώρα σε ό,τι έχει σχέση με τον ηλεκτρονικό εκσυγχρονισμό. Έπρεπε να πεθάνει όλη η οικογένεια και αν ήταν δυνατόν και ο ίδιος ο Πιερρακάκης για να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι Πολάκηδες, που απειλούν με ΔΦΑ (Δεύτερη Φορά Αριστερά), η οποία δεν θ’ αφήσει κόσμο που δεν θα τον… ρίξει στη φωτιά! 

ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ…

Ακούστε και το άλλο. Το predator ήταν εκείνο που χρησιμοποιήθηκε και λίγες μέρες μετά το ολοκαύτωμα στο Μάτι, αποκάλυψαν τον Αλέξη να απολαμβάνει θάλασσα πάνω στο κότερο της εφοπλίστριας Παναγοπούλου, την οποία προόριζε και παραμύθιαζε για τη θέση της «ΑΘΑΝΑΤΗΣ», όπως είχε ζητήσει από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία ως ήταν φυσικό απέρριψε κάτι τέτοιο. 

ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΟΥΝ!

Οι ρεμπεσκέδες δεν μπόρεσαν να χωνέψουν τη δημιουργία του 112 από τον Πιερρακάκη, που τα τρία τελευταία χρόνια προειδοποιούσε πολίτες να σώσουν ζωές και περιουσίες από ολοκαυτώματα και πνιγμούς όπως έγιναν σε Μάτι και Μάνδρα, όπου 130 άτομα πλήρωσαν την αδιαφορία και την ανικανότητά τους με τις ζωές τους και τις περιουσίες τους. Πόσο βαθιά θα τον θάψουν τα ίδια τα συντρόφια του τον Αλεκάρα τους!

❁ Η ΚΙΒΩΤΟΣ…

Μετά την Πισπιρίγκου, μετά την 12χρονη, μετά τις παρακολουθήσεις ήλθε η σειρά της Κιβωτού του Κόσμου που δημιούργησε ο Πατήρ Αντώνιος και μόλις προχθές μάθαμε ότι πρόεδρός της είναι η πρεσβυτέρα του πατρός! Εκείνη έκανε τα κουμάντα, κάτι που στους πολλούς ήταν άγνωστο!.. 

■ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Πριν από 25 χρόνια σχεδόν ιδρύθηκε η συγκεκριμένη δομή και μέχρι σήμερα όλοι είχανε την εντύπωση ότι όλα εκεί μέσα ήταν καλώς καμωμένα. Όλοι ξέραμε και λέγαμε, ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον πατέρα Αντώνιο και καλύπτει κενά που δημιουργούνται από την ίδια την πολιτεία, η οποία βολεύεται σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις και αφήνει ανεξέλεγκτες τις δομές… 

❖ Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ…

Καθόλου καλή δεν είναι η εξέλιξη αυτή. Όλα όσα ακούγονται και καταγγέλλονται από τους ίδιους τους τρόφιμους που πέρασαν από τη δομή, φέρνουν αναστάτωση σε όλες τις δομές σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών στο στόχαστρο και η δομή στην Πωγωνιανή. Καταγγελίες που έχουν να κάνουν με την κακοποίηση εντός των δομών παιδιών που καταλήγουν σ’ αυτές γιατί για πολλούς λόγους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα…

❁ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ!

Μέχρι πρότινος, μόνο καλά λόγια ακούγονταν για τις δομές του παπά-Αντώνη. Και αυτή η φήμη η καλή, προέτρεπε πολύ κόσμο να ενισχύσει το έργο του και πολύ καλά γίνονταν κάτι τέτοιο. Τα καλά λόγια και το καλό έργο, ήρθαν να τα διακόψουν οι καταγγελίες για κακοποίηση των τροφίμων, κυρίως από εργαζόμενους στις δομές, των οποίων τη διοίκηση ασκούσε η παπαδιά, τουλάχιστον ως προς το τυπικό μέρος.

■ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ…

Δεν αμφιβάλει και δεν αμφισβητεί κανείς το έργο μιας τέτοιας δομής, η οποία όμως πρέπει να λειτουργεί με κανόνες. Αυτοί οι κανόνες που έλειπαν, έφεραν προφανώς το «δική μας είναι η δομή, κάνουμε ό,τι θέλουμε», το οποίο οδήγησε στην κακή λειτουργία και κακή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, με αποτέλεσμα να φτάσει στην έκρηξη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

❖ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ…

Μέχρι να αποδειχτούν αληθείς οι καταγγελίες η δομή πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα, διότι έχει να κάνει με τη διαχείριση ανθρώπινων υπάρξεων και ιδιαίτερα νέων παιδιών, που βρέθηκαν εκεί αφού δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Από το «ευτυχώς που υπάρχει ο παπά-Αντώνης» περάσαμε στο «στην πυρά ο παπά-Αντώνης» που ένας πρώην τρόφιμος έβγαλε τα εσώψυχά του όταν ολοκλήρωσε τη διαβίωσή του στη δομή!

 ❁ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ…

Δεν είναι όλα μαύρα-άσπρα! Υπάρχει και το γκρίζο και σ’ αυτό το γκρίζο πρέπει να μείνουμε, από τη στιγμή που τον λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα που κάνουν τους ελέγχους. Το να ρίχνουμε όλοι το ανάθεμα, καθόλου δεν μας τιμά ούτε εμάς ούτε περισσότερο εκείνους που διαχειρίστηκαν την κατάσταση επί μια 25ετία.

■ ΟΙ… ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΙ!

Θα πρέπει να μπουν στην κρίση και τα καλά και τα άσχημα κι ανάλογα να παρθούν αποφάσεις. Η καταγγελιομανία και το «θάνατος» στους «κακούργους» δια λιθοβολισμού καθόλου δεν μας τιμά σαν κοινωνία η οποία δυστυχώς διψά για αίμα και το δείχνει με κάθε ευκαιρία.

❖ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ!

Ήταν ΜΚΟ λένε η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και σαν τέτοια ήταν ανεξέλεγκτη και δεν υπακούνε σε κανόνες. Κάτι ανάλογο γίνεται στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ που κι εκείνο όταν του ζητήθηκε να μπει υπό κρατικό έλεγχο αρνήθηκε! Τώρα φυσικό είναι να μπαίνουν στην κρίση και στο πετροβόλημα, όμως δε φταίνε τα παιδιά να υφίστανται τις συνέπειες. 

❁ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…

Τι ενοχλεί και ποιους, ο κρατικός έλεγχος, κάτι που θα σήκωνε τις ευθύνες και δεν θα πετροβολούνταν ο παπάς με την παπαδιά και τα θύματα να είναι τα δεκάδες παιδιά που βρήκαν καταφύγιο, αφού προέρχονται από ανύπαρκτες οικογένειες; 

■ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ…

Ως Πόντιος Πιλάτος έρχεται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να πλύνει τα χέρια του, λέγοντας ότι ουδεμία σχέση είχε η Εκκλησία της Ελλάδος με τη λειτουργία της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ότι όλη την ευθύνη τη φέρει ο παπά-Αντώνης. Μάλιστα, απαγόρεψε στον παπά να τελέσει οποιαδήποτε λειτουργία εκκλησιαστικού περιεχομένου!

❖ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ! 

Το ζήτημα είναι ένα κι αυτό πρέπει να εξεταστεί. Μέσα σε τέτοιου είδους δομές γίνεται αποϊδρυματοποίηση ή ιδρυματοποίηση όλων όσων για κάποιους λόγους οδηγούνται σ’ αυτές; Αυτό πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από την ίδια την πολιτεία και να μην επαφίεται στη φιλανθρωπία του κάθε παπά-Αντώνη και της παπαδιάς. Η πολιτεία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο! Αν θέλουν ας το καταλάβουν, για να μην γίνονται βορά των ενημερωτάδων αθώες παιδικές υπάρξεις που αναζητούν σωσίβια για να μείνουν στη ζωή όρθιες και με αξιοπρέπεια…  

❁ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ…

Μόλις την περασμένη Δευτέρα η πολιτεία ανέλαβε την ευθύνη της διαχείρισης της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, απομακρύνοντας από τη διοίκηση-διαχείριση τον παπά-Αντώνη και την παπαδιά που ήταν πρόεδρος της δομής. Χθες ορίστηκε νέα διοίκηση η οποία θα έχει το βάρος της ευθύνης και ίσως μάθουμε περισσότερα πράγματα.

■ ΤΟ… ΘΑΨΙΜΟ!

Δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά πράγματα η κυβέρνηση, για να θάψει στα βάθη του χρονοντούλαπου την εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, το κάνουν άριστα οι δικοί του άνθρωποι. Κάθε μέρα τα στελέχη του βρίσκουν έναν τρόπο να θυμίσουν στην Ελληνική κοινωνία ότι το πέρασμά του από την εξουσία ήταν καταστροφικό!

❖ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ;

Δεν τους έφταναν οι 102 νεκροί στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, ήθελαν κι άλλους πέντε τουλάχιστον για να το… απολαύσουν καλύτερα! Μόλις προχθές έβαλαν στο κάδρο των ευθυνών την οικογένεια του Κυριάκου Πιερρακάκη, όπου ακούσατε-ακούσατε έπρεπε να καεί για να το φχαριστηθούν οι ρεμπεσκέδες της αριστεράς, που ελέω Καμμένου κυβέρνησαν και παρέδωσαν τη χώρα σε ολοκαύτωμα επί 4 ½ χρόνια!

 ❁ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

«Ούτε και για τους δέκα «κατηγορούμενους» της NOVARTIS υπήρχαν στοιχεία, όπως στοιχεία δεν υπάρχουν και για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων», δήλωσε ο δικός τους νομικός σύμβουλος και υπερασπιστής Ματζουράνης! Αφού έτσι είναι, τότε τι στο διάβολο ψάχνουν τα ντοκουμεντόπουλα και οι Πολάκηδες ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης; Οι ίδιοι μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχουν προσκομίσει και ζητούν από τους «κατηγορούμενους» να αποδείξουν εκείνοι πως είναι αθώοι!

■ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ…

«Εμένα με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μέσω του Μανώλη Κοττάκη σε παρουσίαση βιβλίου του στη Λάρισα. Εκεί παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός τιμής ένεκεν, από τα χείλη του οποίου κρέμονταν για κάτι σπουδαίο που είχε να πει!

❖ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ;

Το σπουδαίο λοιπόν ήταν αυτή η φράση, ότι τον παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες! Τι εννοούσε όμως ο «ποιητής» «Βούδας» Κ. Καραμανλής ο Β’; Δεν μας το εξήγησε ο βιογράφος-αγιογράφος Μ. Κοττάκης, που έχει αναλάβει εργολαβικά τα έργα και τις ημέρες Κ. Καραμανλή, από τότε που έγινε πρωθυπουργός το 2004 μέχρι το 2009.

❁ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ… 

Αυτή η ρήση Καραμανλή μας έφερε στη μνήμη τα σκηνικά που έγιναν στη Ρωσία, όταν την επισκέφθηκε ως πρωθυπουργός και που τότε οι μυστικές υπηρεσίες τον είχαν υπό παρακολούθηση και υπό έλεγχο, μέχρι που είχε γίνει κουβέντα για απόπειρα δολοφονίας του! Αν αυτό εννοούσε, πράγματι υπήρχαν παρακολουθήσεις από σοβαρότερες υπηρεσίες. Τι να του κάνει ένα τόσο δα predatorάκι του Κωστάκη του Β’;

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.