Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

 ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ…

Υπό νέο διοικητικό καθεστώς θα λειτουργεί για ένα χρόνο τουλάχιστον η «Κιβωτός του Κόσμου» μετά τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου. Προς το παρόν, μένουν εκτός παπα Αντώνης και παπαδιά με όλα τ’ άλλα μέλη που οι ίδιοι είχαν ορίσει οι οποίοι, απ’ ότι φαίνεται, μπαίνουν σε περιπέτειες αφού θα γίνει ξεκαθάρισμα…

Ο ΑΣΚΟΣ…

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στην Κιβωτό και ακούγονται πράματα και θάματα, αν και τα δεύτερα δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Θα τα κάνουν όλα «φύλλο και φτερό» για να διαπιστωθεί αν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στέκουν ή απλά λειτούργησαν στην φαντασία των φιλοξενούμενων στην δομή. 

Η ΖΗΜΙΑ…

Η ζημιά που έγινε και γίνεται αυτή τη στιγμή στην συγκεκριμένη δομή, αλλά και γενικά στις παρόμοιες δομές, είναι τεράστια και κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει. Θύματα και τα ίδια τα παιδιά, που μόνο σε ησυχία δε θα μείνουν… 

ΜΕ ΚΥΡΟΣ!...

Άτομα κύρους και με προσφορά στο χώρο τα μέλη της νέας διοίκησης, με πρώτη την πρόεδρο, η οποία έχει δώσει εμπράκτως δείγματα προσφοράς σε ανάλογους χώρους. Αλεξάνδρα Μαρτίνου το όνομά της, η οποία είναι πρόεδρος της «Ένωσης Μαζί για το παιδί». Εκείνη κλήθηκε να καλύψει τα κενά όποια υπήρχαν και υπάρχουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Απομένει να διαπιστώσουμε εν τοις πράγμασι το έργο της νέας διοίκησης.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ…

Ωστόσο, τα όσα λέγονται και αποκαλύπτονται για την λειτουργία επι διοίκησης παπαδιάς δεν αντέχουν σε κριτική. Το ξαναγράφω, δεν υιοθετεί η στήλη όσα αποκαλύπτονται εσχάτως, κυρίως από πρώην τρόφιμους, οι οποίοι για δικούς τους λόγους πετροβολούν την δομή που τους κάλυψε τα κενά από την οικογένεια που δεν είχαν. 

Η ΛΟΓΙΚΗ…

Όμως, δεν μπορεί κανείς να κλείνει τ’ αυτιά και τα μάτια σε κάποια πράγματα που, πώς να τα κάνουμε, δεν έχουν καμία σχέση με την λειτουργία της λογικής. Γίνεται λόγος για βία πάσης φύσεως και τιμωριτικό καθεστώς άνευ ορίων! Τέτοια καθεστώτα είχαν και στα σπίτια τους και δεν χρειάζονταν να τρέξουν σε δομές, για να τα υποστούν. 

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!

Εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε τα γεγονότα, διότι και στην δική μας περιοχή λειτουργούν παραρτήματα της Κιβωτού σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα και αυτές οι δομές μπήκαν στο στόχαστρο από τροφίμους και εκπαιδευτικούς και αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο. Το ξεκαθάρισμα να γίνει όσο πιο νωρίς, για να μην σέρνονται κατηγορίες για μια δομή που χτίστηκε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων από έναν απλό ιερωμένο.

  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΔΙΚΕΣ!

Όχι στα λαϊκά δικαστήρια μέσω τηλεδικών και τηλεδικαστών! Σαν κοινωνία ζητούμε να λάμψει η αλήθεια και ζωηρή επιθυμία μας είναι όλα όσα ως φήμες κυκλοφορούν, να είναι ψευδή και ο παπα Αντώνης να αποδοθεί λευκός στην κοινωνία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο… 

ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ.!

Πάνω από τριάντα χρόνια είχε να μπει ελαιοχρωματιστής στο Νοσοκομείο «Χ/κώστα», κάτι που όμως γίνεται αυτό τον καιρό. Τα συνεργεία έχουν πιάσει δουλειά και θάλαμοι ασθενών, γραφεία προσωπικού και διάδρομοι αλλάζουν όψη και εκσυγχρονίζονται, ενώ παράλληλα αυτοί οι χώροι απολυμαίνονται.

Η ΜΕΡΙΜΝΑ…

Εκτός από τους εργαζόμενους που περνούν μεγάλο διάστημα από την ζωή τους στους χώρους, ασθενείς και επισκέπτες έχουν την «τύχη» να διαβούν σ’ ένα πιο φιλικό περιβάλλον, κάτι που είναι υποχρέωση της διοίκησης και της πολιτείας. Οι δύο αυτοί φορείς μεριμνούν στα πλαίσια που οι δυνατότητες το επιτρέπουν και προπάντων οι συνθήκες, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν είναι και στα καλύτερά του λόγω πανδημίας.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ…

Το ότι το «Χ/κώστα» έχει την φήμη του νοσοκομείου με την πιο ανθρώπινη μορφή, δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα. Αυτό οφείλεται κυρίως σε εργαζόμενους πάσης φύσεως, αρχίζοντας από τους υγειονομικούς. Η καλή διαχείριση δεν εξαιρείται όταν είναι ευρέως γνωστό ότι ο χώρος της δημόσιας υγείας δεν διαθέτει πόρους προς σπατάλη. Το τελευταίο ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο και πολλές φορές χρειάζεται… να βγει από την μύγα ξύγκι!

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ! 

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται κατά καιρούς να προστεθούν οι ξεχωριστές πράξεις των υγειονομικών, που εδραιώνουν ακόμη περισσότερο την πεποίθηση ότι στο «Χ/κώστα» δεν υπολείπεται του ερευνητικού – επιστημονικού στοιχείου. Μόλις πρόσφατα ήλθαν να προστεθούν τρία βραβεία καλύτερων ερευνητικών – επιστημονικών εργασιών του Ορθοπεδικού Τμήματος, κάτι που αναδείχθηκε στο 78ον Πανελλήνιο συνέδριο ελληνικής εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής. Τα συγχαρητήρια είναι ελάχιστη τιμή προς όλη την ομάδα. Όχι μόνο κριτική, αλλά και οι έπαινοι, πρέπει να αποδίδονται όπου χρειάζεται! 

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ…

Μέσα στον Νοέμβριο θα ανακοινώνονταν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σ’ όλη την χώρα. Ο Νοέμβριος τελειώνει και ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Ωστόσο, στα Γιάννενα πέφτουν ονόματα στο τραπέζι και αυτά αλλάζουν συνεχώς, εκτός των δύο σταθερών Κώστα Γάτσιου και Γιάννη Τσίμαρη, που φιγουράρουν σε κάθε λίστα. Παίζουν και τα ονόματα Ζαρμπαλά – Μανταλόβα – Δημητρίου, αλλά αυτά δεν διακρίνονται από την… σταθερότητα στην προτίμηση όλων όσων σχεδιάζουν το νέο ΠΑΣΟΚ.

  ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΣ!

Ο Κώστας Γάτσιος είχε δοκιμάσει το 2019 ως υποψήφιος βουλευτής νομού Ιωαννίνων, ενώ ήταν υποψήφιος και για την θέση του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, όταν ο Γιωργάκης τα είχε βροντήξει. Το 2019 είχε έλθει πρώτος στην προτίμηση των πολιτών στον νομό, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να ξαναδοκιμάσει κάτω από νέες συνθήκες και τώρα που το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μπαίνει στην κατανομή των εδρών.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ!

Ο Γιάννης Τσίμαρης, καταξιωμένος επιστήμονας στο χώρο της Ιατρικής, διευθυντικό στέλεχος Ουρολογικής στο «Χ/κώστα», θα δοκιμάσει την τύχη του στην κεντρική πολιτική σκηνή μετά την επιτυχημένη του πορεία στην τοπική σκηνή και στον Δήμο Ιωαννιτών. Το πρώτο βήμα που έγινε στον Δήμο Ιωαννιτών με την παράταξη του Μ. Ελισάφ για τον ίδιο ήταν επιτυχημένο κι’ αυτό του άνοιξε την όρεξη και τον δρόμο και τα φτερά να πετάξει κατά Βουλή μεριά! Όλα είναι ανοιχτά αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Το ενδεχόμενο εκλογής βουλευτή ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα είναι ανοιχτό. 

ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ!

Στο λάκκο του λεόντων έχει ρίξει ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ, την Ελένη Ακονίδου, της οποίας εδώ και τρία χρόνια τις σάρκες ξεσκίζουν οι κάθε λογής παραπονούμενοι, πρώην, νυν και αεί εργαζόμενοι. Της ανέθεσε την διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου στην πιο τραγική περίοδο που λόγω πανδημίας όλα πήγαιναν κατά διαβόλου, αφού χρήματα για κάλυψη αναγκών γιόκ!

ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ…

Είχε μείνει στην εποχή Φ. Φίλιου ο Μωυσής Ελισάφ, όπου ο ίδιος «κυβερνούσε» το Πνευματικό Κέντρο, στο οποίο, εκτός των άλλων, προσέφερε τις καλλιτεχνικές του υπηρεσίες, καθότι καληκέλαϊδος ο ίδιος άδοντας με κάθε ευκαιρία! Τότε, που τα χρήματα έρρεαν άφθονα λόγω του νοικοκυρέματος από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τώρα όμως τα πράγματα ουδεμία σχέση έχουν μ’ εκείνες τις εποχές και τα ευρώ τα βλέπουν με τα κυάλια, κάτι που κάνει δύσκολη την λειτουργία του φορέα.

 ❖ ΟΙ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ…

Από τις αντιδράσεις της κ. Ακονίδου φαίνεται πως βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση και αναγκάζεται να κάνει την ανάγκη φιλότιμο και σφίγγοντας την καρδιά της καταβάλλει κάθε προσπάθεια να τα φέρει βόλτα, έχοντας απέναντί της ένα σωρό πολίτες που ο καθένας διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του! Δέστε το σήριαλ με την Φιλαρμονική, τα ΚΔΑΠ κλπ.

Ο… ΜΑΕΣΤΡΟΣ!

Και γιατί φταίει η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου που δεν έχει περισσότερα χρήματα για ν΄ απασχολήσει περισσότερους εργαζόμενους και δεν φταίει πχ το «Υπουργείο» Οικονομικών του Δήμου, που δεν φαίνεται να συγκινείται από την ανέχεια ώστε να βάλει ένα χεράκι; Ο Δήμος είναι ενιαίος κι ένας είναι ο Δήμαρχος, ο οποίος ως «μαέστρος» του Δήμου θα πρέπει εκείνος να καθοδηγεί την ορχήστρα για ν’ αποφεύγονται οι παραφωνίες που παρατηρούνται σήμερα. Άλλωστε, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά από μουσική!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.