Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ…

Δεν θέλησε να αφήσει να σέρνονται φήμες για την υγεία του ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο ίδιος θέλησε να εξηγήσει τη δική του περιπέτεια που βιώνει το τελευταίο διάστημα. Έτσι, την Κυριακή το απόγευμα, η διευρυμένη δημοτική ομάδα συνήλθε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου αναγγέλθηκε η πορεία της υγείας και η οποία ώσπου να «ξεκαθαρίσει» θα απέχει ο ίδιος από την προσωπική παρουσία μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ!

Εντελώς ανθρώπινη και πολύ υπεύθυνη η στάση του δημάρχου, του επιστήμονα, του γιατρού, του ανθρώπου που εκτιμήθηκε από συνεργάτες, πολιτικούς αντιπάλους και κυρίως από όλη την Γιαννιώτικη κοινωνία η οποία έδειξε την απόλυτη συμπάθεια προς το δήμαρχο! Οι ευχές όλων μας για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας είναι δεδομένη. Τον θέλουμε υγιέστατο και δυνατό για ν’ ασκούμε και την ανάλογη κριτική. Καλή ανάρρωση Δήμαρχε!

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ…

Δεν θ’ απαντήσει σε τηλεφωνήματα ο δήμαρχος και γι’ αυτό μην το επιχειρήσετε, ήταν η παράκληση από την Δημοτική Αρχή. Και δεν μπορεί να μη το έμαθε αυτό ο Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος προσπάθησε κάτι άλλο να περάσει προς τα έξω, όταν εξέφραζε την συμπάθειά του για την περιπέτεια υγείας του δημάρχου.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ…

«Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του και δε το κατάφερα», έγραψε ο κ. Μπέγκας, που από την μια μεριά δείχνει συμπόνια κι από την άλλη αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι άλλο σοβαρό μπορεί να συμβαίνει! Μπακαλίστικη σκέψη και πολιτική πέρα για πέρα! Σε όλα υπάρχει ένα μέτρο. Ακόμη και στην αντιπολιτευτική τακτική…

❁ ΞΕΦΥΓΑΝ!

Είχαμε κι έχουμε όλη την καλή διάθεση να στηρίξουμε το έργο της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», αλλά από την στιγμή που μέσω των δικηγόρων παπά και παπαδιάς πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά, μάλλον σε άλλους δρόμους οδηγούνται τα πράγματα. 

■ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…

Δεν απέκλεισε, ούτε αποκλείει κανείς το δικαίωμα της υπεράσπισης του ζεύγους από όσα λέγονται, γράφονται, αποκαλύπτονται αλλά να βγαίνουν οι συνήγοροι και να μοιράζουν εκείνοι ευθύνες, είτε προς την επίσημη εκκλησία είτε προς την πολιτεία, μόνο στο σωστό δρόμο δεν οδηγείται η κατάσταση και κακό της κεφαλής τους… 

❖ ΤΟ ΙΣΙΩΜΑ…

Το όλο ζήτημα δεν είναι ή του ύψους ή του βάθους, αλλά υπάρχει και το ίσιωμα, δρόμο εξάλλου που έχει την ευθύνη να βαδίσει η δικαιοσύνη και να αποδώσει το δίκαιο όπου υπάρχει. Ή εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη, ή τα κάνουμε όλα… Ιράν που κι αυτό αποφάσισε να βγάλει την μπούργκα… 

❁ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ…

Το κατάντημα κι όχι το δράμα, το ζήσαμε το περασμένο Σάββατο το βράδυ, όπου η οικογένεια παπά-Αντώνη την… έβγαλε σ’ ένα αυτοκινητάκι, διότι εκδιώχθηκε από τον τέταρτο όροφο της δομής στην οποία διαβιούσε όλο το προηγούμενο διάστημα. Είχε διαταχθεί η έξοδος για να μην έρχεται ο παπάς σε επαφή με τροφίμους, μέχρι να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές και εισαγγελικές έρευνες ύστερα από καταγγελίες που έγιναν από παιδιά της δομής.

■ Η ΕΞΕΤΑΣΗ…

Έφτασαν σε εξευτελιστικό σημείο να πασάρουν κάποιοι στην κοινή γνώμη σκηνή όπου η παιδίατρος εξέταζε το ανήλικο παιδί στο πάμφθηνο αυτοκινητάκι της οικογένειας, αφού εκεί κατέληξε η οικογένεια μετά την έξωση του παπά Αντώνη! Ο ευτελισμός σε όλο του το μεγαλείο!..

❖ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ…

270 ακίνητα βρέθηκαν στη δομή, μερικά από τα οποία είναι στην ιδιοκτησία της οικογένειας! Και δεν βρήκαν ένα απ’ αυτά να ξημεροβραδιάσουν μέχρι το πέρας της έρευνας. Εκεί στο αυτοκινητάκι την έβγαλαν για να αποδείξουν ότι η φτώχεια και η ανέχεια είναι με το μέρος τους και ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δοσμένα στη δομή… 

❁ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ…

Αν καλά κατάλαβα, στον παπά Αντώνη απαγόρευσαν προσωρινά την παραμονή στην δομή του Κολωνού και όχι σε όλη την οικογένεια. Και ο παπά Αντώνης απομακρύνθηκε για όσο καιρό θα διεξάγονται οι έρευνες και όταν όλα πάνε καλά, όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα είναι μια απλή παρεξήγηση! Τότε ο παπάς θα επιστρέψει στα καθήκοντά του να συνεχίσει το έργο το οποίο, επί μια 25ετία υπηρέτησε.

■ ΤΟ ΦΑΟΥΛ…

Κάκιστη η επιλογή να αμυνθεί επιτιθέμενος ο παπάς, στου οποίου τα ταμεία βρέθηκαν να έχουν περάσει πολλά εκατομμύρια! Το να δίνει το δικαίωμα στους δικηγόρους να μιλάνε για λογαριασμό του, βάζοντας… απέναντι  την εκκλησία στης οποίας το όνομα έφτιαξε την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, μάλλον φάουλ και... πέναλτι μέσα στην περιοχή του έκανε. Τώρα, απλά βρίσκεται στη θέση του τερματοφύλακα, για να μιλήσουμε με όρους ποδοσφαιρικούς που ήταν αγαπημένο του άθλημα. 

❖ ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ…

Στα δύσκολα δοκιμάζονται και οι ενδεδυμένοι το ράσο που ακολουθούν, όπως, λένε τον Γολγοθά όπως, ο Ιησούς. Εκείνος είναι που έδειξε τον δρόμο της καρτερίας και των δοκιμασιών, μέχρι που έφτασε στον μαρτυρικό θάνατο, λέγοντας «άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι». Όχι δεν θέλει κανείς να δει τον παπά Αντώνη σε σταυρό μαρτυρίου, ούτε όμως με Καγιέν και εκατομμύρια ευρώ τα οποία όταν δεν είχε δουλειά να κάνει και για να μην πλήττει η παπαδιά, τα μετρούσε μέσα σε νάιλον σακούλες τα οποία μόλις είχε βγάλει από τραπεζική θυρίδα.

❁ ΚΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ!

Απαράδεκτη η εικόνα άκρατου λαϊκισμού η εξέταση του μικρού παιδιού από παιδίατρο στο αυτοκίνητο, αν αυτό είναι αλήθεια και δεν είναι μούφα, όπως απαράδεκτη  και η υπεράσπιση που θύμιζε θέατρο. Καθόλου δεν βοηθούν την κοινή γνώμη για να στηρίξει τον παπά Αντώνη και το έργο του, που όπως και να το κάνουμε μόνο τυχαίο δεν είναι. 

■ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ!

Αγόραζε ακίνητα με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η παπαδιά και μόλις το περασμένο Σάββατο το βράδυ δεν βρήκε ένα «αποκούμπι» να φιλοξενηθεί. Έβαλε τους δικηγόρους να κράζουν κι αυτό το ονόμασαν υπερασπιστική γραμμή! Μόλις λίγες μέρες πριν, εκτός από αυτά που μετρούσε, καμιά 370.000 ευρώ, άθικτος ήταν ο προσωπικός λογαριασμός του παπά που καμιά δεκαριά χρόνια ήταν… ακίνητος! 

❖ Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ… 

Σουίτα στο Μεγάλη Βρετανία θα είχε κλείσει αν ήθελε και δεν θα την έβγαζε στο αυτοκινητάκι όπως μας πασάρισαν οι ίδιοι! Αυτό δεν το θέλει ούτε άνθρωπος, ούτε Θεός και καλόν είναι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.

❁ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ…

Δυστυχώς, η μεγάλη ζημιά δεν έγινε μόνο στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αλλά και σε πολλές άλλες δομές που περιμένουν τον οβολό των πολιτών φτωχών και πλουσίων για να λειτουργήσουν. Οι πολίτες πλέον κουμπώνονται με αυτά που αποκαλύπτονται και οι απλοχεριές συμμαζεύονται. 

■ H ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Παρ’ όλα αυτά, κοινό και επιτακτικό είναι το αίτημα τέτοιου είδους δομές να συνεχίσουν να προσφέρουν το έργο τους, αλλά πλέον με κανόνες και με ελέγχους. Τα «αποκαλυπτήρια» της μέχρι πρότινος διοίκησης της ΚΙΒΩΤΟΥ, ανοίγουν το δρόμο για ορθολογική λειτουργία των δομών με όλους τους κανόνες ασφαλείας και όπως τα πρωτόκολλα προβλέπουν, όταν μάλιστα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση ανθρώπινων ζωών και παιδικών ψυχών. 

❖ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ! 

Και φυσικά η συγκεκριμένη δομή πρέπει να έχει συνέχεια, διότι έχει υποχρέωση να βοηθήσει αδύναμους και κατατρεγμένους. Κανείς δεν αμφισβητεί το έργο που είναι επιφορτισμένες οι δομές, αρκεί να υπάρχουν κανόνες και διαύγεια. Μεταξύ των παραρτημάτων της ΚΙΒΩΤΟΥ είναι κι εκείνα σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα όπου οι έρευνες σε βάθος δείχνουν πολύ στενάχωρα πράγματα. Μετά την μπόρα χρειάζεται η ηρεμία και η ξαστεριά σε όλα τα επίπεδα. Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η αγωνία του Αντιδημάρχου Στέλιου Κουκουλάρη από τον δήμο Πωγωνίου να μείνουν ζωντανές οι δομές σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα διότι έχουν να προσφέρουν πολλά.

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.