Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΝΙΑ!

Όσον αφορά τα τοπικά δρώμενα το σκηνικό των ημερών διαφορετικό. Πολύς κόσμος σε όλη την Ήπειρο, με το νομό Ιωαννίνων να πρωταγωνιστεί έστω κι αν χιόνι ούτε για δείγμα. Ήταν μια καλοκαιρινή απόδραση στην καρδιά του χειμώνα, αν μπορεί να γίνει κάποιος τέτοιος συσχετισμός. Φρόντισε γι’ αυτό η ίδια η φύση, τουλάχιστον προς το παρόν. Αν επιφυλάσσει εκπλήξεις, θα το διαπιστώσουμε κατά Φλεβάρη-Μάρτη. Γι’ αυτό λέει ο Μητσοτάκης εκλογές μετά τον Απρίλιο...

ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟ!..

Τα Γιάννενα γιόρτασαν Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά χωρίς τον πρώτο πολίτη της πόλης, που είναι ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος δίνει  τη μάχη αποκατάστασης της υγείας στην πρωτεύουσα. Δίνει τη «μάχη των μαχών», λένε γνωστοί και φίλοι του και κανείς δεν μπορεί να πει σε ποιο βαθμό έχει πληγεί η υγεία του, κάτι που θα προσδιορίσει την τύχη της πόλης το επόμενο διάστημα, αφού έχουμε μπει στην εκλογική χρονιά. Μακάρι να πάνε όλα καλά!

 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΔΟΧΗ…

Έχει αφήσει προσωρινή διάδοχη κατάσταση ο δήμαρχος Ελισάφ και την απολαύσατε τις μέρες που η μουσική μπάντα του Δήμου τους είπε τα κάλαντα στο δημαρχείο. Την υποδοχή έκανε ο αντ’ αυτού, Βαγγέλης Πήχας, που, πως να το κάνουμε μια πρόβα υποψηφίου δήμαρχου την έκανε. Φυσικά παραδίπλα ο επί των έργων αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος, ο οποίος κι εκείνος έχει βάλει με το νου του την επόμενη ημέρα στη μετά Ελισάφ εποχή. 

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ…

Στην Περιφέρεια τα πράγματα πιο απλά. Ο Καχριμάνης άφησε… ακούνητους τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, κάτι που επέφερε στους ίδιους μια ανακούφιση, διότι θα παίξουν σε γνωστά γήπεδα εξασφαλίζοντας μια ακόμη εκλογή τους. Ο ίδιος ο Καχριμάνης έχει μπει σε εκλογικό κλίμα και μοστράρει παντού έργα, από τις στάνες μέχρι τα μεσοχώρια. Την ξέρει καλά αυτή τη δουλειά! 

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ…

Να ‘μαστε πάλι εδώ στα παλιά γνώριμα λημέρια να τα «ψάλλουμε», όπως κάνουμε δεκαετίες τώρα. Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από την τελευταία μας επικοινωνία, δηλαδή έχουμε να τα πούμε… από πέρσι! Ας όψεται ο άτιμος ο κορωνοϊός που με επισκέφτηκε λίγο μετά του Αγίου Νικολάου. Κι αφού τα «είπαμε» και τα «ήπιαμε» για καμιά 15αριά μέρες κι αφού ήλθε και ο Αϊ Βασίλης με τα νέα του καλούδια, επιστροφή κι εμείς στο πόστο μας… 

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ…

Εκεί που λες ότι δεν σε κολλάει τίποτα έρχεται ο κολλητός σου, που έγινε κολλητός του κορωνοϊού και σε βάζει στην παρέα και νάτος κι εγώ κορωνοϊόπληκτος. Χωρίς βέβαια να έχω και πολλά πάρε-δώσε μαζί του. Τον έβαλα κάτω και του έδωσα να καταλάβει. Λίγο πυρετούλης μέχρι 38ο, λίγος πονοκέφαλος κι από δω πάει ο «επισκέπτης» περισσότερο διήρκησε η καραντίνα προς αποφυγή μετάδοσης σε άλλα πρόσωπα, γι’ αυτό και η απουσία από την στήλη. 

 ❖ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Εδώ λοιπόν και τη νέα χρονιά να τα λέμε και αν αναλογιστούμε ότι εφέτος είναι χρονιά εκλογική για Βουλή και Αυτοδιοίκηση τότε έχουμε να πούμε πολλά και μάλιστα πάρα πολλά! Αυτή τη νέα χρονιά θα αποφασίσουν οι Έλληνες ποιον θέλουν στην κυβέρνηση και ποιους σε Δήμους και Περιφέρειες. Αν θέλουν Κυριάκο ή Αλέξη, για Νικολάκη να μην γίνεται λόγος. 

ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΜΥΣΤΙΚΟ!

Εκεί, λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα, άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός ότι θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Το είπε στον Κουτσούμπα του ΚΚΕ κι εκείνος το έδεσε κόμπο και το έκανε βούκινο! Ένα… μυστικό δεν κρατάει αυτός ο άνθρωπος!. 

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΝΤΙ ΜΕΤΣΟΒΟΥ!

Είχε πει ο  Μητσοτάκης ότι θα έλθει κατά Μέτσοβο μεριά, από όπου θα έπαιρνε απόφαση και για την ημερομηνία των εκλογών. Δεν είχε υπολογίσει όμως ότι χιόνι γιοκ εφέτος στο Ανήλιο, οπότε με καλοκαιρινό καιρό καλύτερα στα Χανιά που μπορούσε να ρίξει και καμιά βουτιά! Από εκεί, από τα Χανιά, πρέπει να σκέφτηκε την ημερομηνία εκλογών και την ξεφούρνισε στον Κουτσούμπα ο οποίος το… έδεσε κόμπο! 

ΚΑΣΤΡΟ-ΛΟΥΛΑ-ΑΛΕΞΗΣ…

Στα Χανιά ο Κυριάκος, στην Βραζιλία ο Αλέξης να υποδεχτεί τον νέο χρόνο και να κάνει λίγη παρέα στον σύντροφο Λούλα, που έψαχνε υποστηρικτές στο διεθνές στερέωμα και ένας από αυτούς ήταν ο αδελφός Αλέξης από την Ελλάδα. Από την κηδεία του Κάστρο στα γιορτάσια του Λούλα, ένας… Τσίπρας δρόμος.

Ο ΟΦΙΣ ΦΤΑΙΕΙ!

Τον καιρό που απουσίαζε η στήλη ένα σωρό ζητήματα προέκυψαν στην πατρίδα μας. Με ένα απ’ αυτά μας έβαλαν στο κάδρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, κυρίως του ευρωπαϊκού που είχε να κάνει με κάτι ψωροχιλιάδες ευρώ της Εύας Καϊλή. Σκάνδαλο το χαρακτήρισαν οι ευρωπαίοι, ατύχημα το λέει ο συνήγορος της όμορφης Εύας που ο όφις της έδωσε μήλα και την παρέσυρε στην ακολασία…

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

Εξακολουθεί να τον βασανίζει το ερώτημα «γιατί με παρακολουθήσατε», τον Νίκο Ανδρουλάκη ύστερα από τα… Καϊλίσματα στις Βρυξέλλες; Αν ναι και τώρα μπορεί να πάει να ζητήσει προσωπική ενημέρωση όπως ήταν η πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός, όταν έσκασε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

ΑΤΙΜΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!

Όμορφο κορίτσι Πασοκοθρεμένο η Εύα, που δάγκωσε ένα μήλο 600.000 ευρώ σε πρώτη φάση και νάτην τώρα να… παραθερίζει σε φυλακές Βελγίου. Την έπιασαν κι εκείνη σαν την παπαδιά να τα μετράει και να τα τσουβαλιάζει, έχοντας βοηθούς τον Ιταλό σύντροφο που κι εκείνος με άλλους συντρόφους του ίδιου ιταλικού και ευρωπαϊκού χρώματος και κόμματος, το είχαν ρίξει στις αρπαχτές από τους Καταριανούς.  Μόνη υποχρέωση να ευλογούν το «Άγιο» Κατάρ που έφτιαχνε στάδια για Μουντιάλ, θάβοντας 6.500 ανθρώπους που προσπαθούσαν να επιβιώσουν με ένα ευρώ την ημέρα, όσοι τελικά έζησαν!

ΤΟ ΔΡΑΜΑ…

Αυτή είναι η μία πλευρά του σκανδάλου «Εύα Καϊλή» με την υπόλοιπη Ιταλική μαφία. Το δράμα αρχίζει για τον Νίκο Ανδρουλάκη που δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι μια… τόση δα Εύα από Θεσσσαλονίκη, τον έκανε να βολοδέρνει και να ψάχνει να βρει αποκούμπι για να μην πέσει ξερός. Όχι πως δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται, αλλά του το έδωσαν οι Βέλγοι στο πιάτο κι άντε τώρα να το καταπιεί…

  Ο ΡΟΛΟΣ…

Από το 2014 μαζί στην ευρωβουλή ο Νικολάκης με την Ευούλα και μόλις τώρα κατάλαβε τι ρόλο έπαιξε και ψάχνει γωνίες να χτυπήσει την κούτρα του από το κακό που τον βρήκε. Τελικά βρήκε πέτρα, χτύπησε την γκλάβα του και αναφώνησε εύρηκα-εύρηκα! Ο Μητσοτάκης… φταίει που είχε μεταβάλλει την Εύα σε Δούρειο ίππο και όπου νάταν θα ήταν η εκλεκτή του για την επόμενη Ευρωβουλή!... 

Η ΓΚΛΑΒΑ… 

Το κακό δεν είναι ότι μάτωσε την γκλάβα του, αλλά έχει την απαίτηση να κάψει και τα μυαλά όλων των Ελλήνων με τις δικαιολογίες που έψαχνε και ψάχνει να βρει, για να καλύψει τις λαμογιές της συντρόφισσας που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έδρασε με τα νάματα της Πασοκικής κουλτούρας. 

ΟΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ…

Μέσα σε σακούλες μαύρες είχε τις κατοσταριές χιλιάδες και οι συνειρμοί έφτασαν πίσω με μια άλλη εποχή όπου χρησιμοποιούνταν κούτες παμπερς! Κάποιοι κάνουν λόγο και για δημιουργία ειδικής σχολής που έστελνε κι άλλους συντρόφους της Εύας και του Νίκου αδιάβαστους.

  ΧΟΡΟΣ ΔΑΙΜΟΝΩΝ…

Σε αδιέξοδο ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι εκείνος που άνοιξε το… χορό των δαιμόνων, μόνο που οι Βέλγοι δεν αστειεύονται. Όταν είδαν τα σημάδια ότι γίνεται της αρπαχτής τους έβαλαν στο σημάδι και νάτοι τώρα οι πρώτοι τέσσερις στην μπουζού των Βρυξελλών να απολογούνται για καλά δεμένες υποθέσεις αφού απ’ ότι φαίνεται εκεί λειτουργεί νόμιμα το Predator. Λέμε εμείς τώρα… 

Η… ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ!

Έβαλε το κεφάλι του στην γκιλοτίνα ο κ. Ανδρουλάκης για να δοκιμάσει αν τελικά η λαιμητόμος λειτουργεί. Δυστυχώς γι’ αυτόν λειτούργησε κι άντε τώρα να τα μαζέψει τα αμάζευτα. Ναι αλλά αλληθώρισε κατά ΝΔ μεριά λένε τα στελεχάτα που βρίσκουν το κουράγιο να βγουν στα ΜΜΕ να υποστηρίζουν τον πολιτικό τους χώρο όπως-όπως.

ΤΙ ΚΑΪΛΗ-ΤΙ ΠΑΤΣΗΣ…

Είχατε και εσείς τον Πάτση, λένε απευθυνόμενοι προς την ΝΔ. Άντε τώρα να θυμηθεί κανείς τον Άκη, τον Παπαντωνίου που μια καριέρα στον Κορυδαλλό την έκαναν. Με τέτοια μυαλά, μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι το νέο ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσφέρει το νέο που έχει ανάγκη ο τόπος; 

ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Και που είναι το κακό να έχεις 600.000 ευρώ μετρητά στο σπίτι; Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς! Αυτό λέω και εγώ. Στις κρύες νύχτες του χειμώνα που πλακώνει στις Βρυξέλλες να έχει με κάτι ν’ ασχολείται μετρώντας τον… κόπο της. Πρώτη διδάξασα η παπαδιά της «Κιβωτού» που μόνο 370.000 ευρώ είχε στο σπίτι για να τα… μετράει! Βοηθούς στο μέτρημα είχε τον Ιταλό σύντροφό της και τον Έλληνα πατέρα της!

 ❖ Η ΕΠΙΣΚΙΑΣΗ…

Τι 12χρονη, τι «Κιβωτός», τι Ρομά, τι «Χαμόγελο του Παιδιού»! Όλα τα επισκίασε η καλλονή Εύα Καϊλή και το αφεντικό της ο Νικολάκης, ο οποίος δεν πρόκανε να την διαγράψει! Δεν πρόκανε μωρ’ μάνα μου το παιδί, το οποίο από την ημέρα που έσκασε η βόμβα στις Βρυξέλλες, δεν προλαβαίνει να διαγράφει κοινές φωτογραφίες από το διαδίκτυο και όλα τα καλολογικά στοιχεία που αφιέρωνε στην αφεντιά της. Κατά τ’ άλλα φταίει ο Άδωνις, που κάπου, κάπως, κάποτε της είπε καλημέρα! 

ΕΥΧΕΣ!

Νέα χρονιά, νέα όνειρα, νέες ελπίδες. Το 2023 να φέρει τα καλύτερα κι όσοι αδικήθηκαν από τους παλιότερους χρόνους να αποζημιωθούν μέσα στο 2023! Όχι πως πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά εμείς εκφράζουμε την ευχή και άμα πιάσει, έπιασε. Κυρίως η ευχή είναι μία και μοναδική! Καλή υγεία σε όλους. Τ’ άλλα θα τα βρούμε!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.