Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΣΤΑ… ΥΨΩΜΑΤΑ

Στο Μέτσοβο τον περίμενε, στα υψώματα του Κολωνακίου τον συνάντησε. Ο λόγος για τον δικό μας Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη που ήπιαν καφέ σε καφετέρια Κολωνακίου, λίγο μετά το καλωσόρισμα του 2023 στο προεδρικό μέγαρο και λίγο μετά τη συζήτηση περί ημερομηνίας εκλογών, που είχε ο Κυριάκος με τον Κουτσούμπα.

ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ!

Κολλητάρια Τασούλας-Κυριάκος και είχαμε πολλές ευκαιρίες να το διαπιστώσουμε κατά τα 3,5 προηγούμενα χρόνια. Προφανώς οι δύο αυτοί «ταγοί» της εξουσίας, τουλάχιστον σε καίρια ζητήματα συνεννοούνται και είχαμε ευκαιρία να το διαπιστώσουμε. Ίσως ο Κώστας Τασούλας να είναι γνώστης των απόψεων του Κυριάκου, εκτός των άλλων ζητημάτων και για την ημερομηνία των εκλογών…

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Ο ίδιος ο Κ. Τασούλας πριν ένα χρόνο διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας. Αυτό φαίνεται εκ των πραγμάτων να επιβεβαιώνεται, διότι κυβέρνηση νέα θα έχουμε εκεί κατά Ιούνιο μεριά.

 ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ…

Η σχέση Τασούλα-Μητσοτάκη μου θυμίζει τις σχέσεις αείμνηστου Ευαγ. Αβέρωφ με Κων/νο Μητσοτάκη. Ήταν τότε που ο Αβέρωφ είχε υποστηρίξει με πάθος την εκλογή Μητσοτάκη στο αξίωμα του προέδρου της ΝΔ το 1984. Στην απέναντι όχθη ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος, γέννημα και θρέμμα της ΝΔ που όμως ο Ε. Αβέρωφ δεν είχε τόση βεβαιότητα ότι μπορούσε να τα βγάλει πέρα, με ένα πανίσχυρο τότε ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου.

ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

Αν υπολογίσει κανείς ότι ο Κώστας Τασούλας είναι πολιτικό παιδί του Αβέρωφ και ο Κυριάκος υιός Κων/νου Μητσοτάκη, τότε μπορεί κανείς να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι έχουν κοινά στοιχεία οι δύο πολιτικοί κι αυτό αποδεικνύεται με την άψογη συνεργασία που έχουν. 

❁ Η… ΜΑΡΙΑ

Μας… έπρηξαν όλα τα Συριζόπουλα εδώ και τρεις μήνες με την 4χρονη Μαρία, που την είχε καταπιεί (λέμε τώρα) ένας σκορπιός στον Έβρο που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα και δεν τους άφηναν οι φύλακες των συνόρων. Πήγαινε το κλάμα κορόμηλο και οι κατάρες προς την Ελληνική πολιτεία που ήταν ανάλγητη και άφηνε τη μικρή Μαρία στις δαγκάνες του σκορπιού, την οποία μάλιστα οι γονείς, ότι απέμεινε, την έθαψαν επί τόπου.

■ ΤΟ ΚΛΑΜΑΑΑ!

Νααα τα πρωτοσέλιδα των Συριζοτρόφιμων εφημερίδων και σάιτ με την ανάλγητη κυβέρνηση. Νααα το κλάμα των ΜΚΟ που ταΐζονται από το δράμα των προσφύγων. Νααα οι κατάρες του Ερντογάν εναντίον του Κυριάκου, που αφήνει τα 4χρονα παιδιά να τα καταπίνουν οι σκορπιοί στο Τουρκικό έδαφος. Από κοντά, συμπαράσταση στον Ερντογάν τα Συριζόπουλα που μαζί πολεμούν την Ελλάδα. Άλλωστε, ο ίδιος ο Ερντογάν έναν έρωτα προς τον Αλέξη τον έδειξε δημόσια πριν από κάμποσο καιρό. 

 

❖ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ!..

Το χαστούκι ήλθε μόλις τις προηγούμενες μέρες από το περιοδικό SPIEGEL, που ανέδειξε το όλο ζήτημα κρεμώντας τη χώρα μας στα μανταλάκια. Το ίδιο το περιοδικό ζήτησε συγνώμη για το ρεπορτάζ το οποίο ήταν «μαϊμού» για την 4χρονη Μαρία, αφήνοντας όμως ξεκρέμαστες όλες τις ντόπιες μοιρολογίστρες της αριστερίλας, που είχαν επενδύσει στο θάνατο για να φτιάξουν τη δική τους ζωή, αν ποτέ ξαναέρχονταν στην εξουσία.

 

❁ Η ΜΟΥΓΚΑ!

Μούγκα από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ, που είχαν υιοθετήσει την αθλιότητα περί του χαμού της 4χρονης Μαρίας. Το κατάπιαν αμάσητο, όπως κατάπιαν και τη γλώσσα τους! Η λέξη συγνώμη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους. Μόνο η γνωστή από τα σήριαλ Έλενα Ακρίτα τόλμησε να ζητήσει συγνώμη για την μ…α που έκανε υιοθετώντας άκριτα το θάνατο της Μαρίας, τασσόμενη στο πλευρό όλων των άλλων αλητηρίων ντόπιων και ξένων ενημερωτάδων των αριστερούληδων.

 

■ Ο ΣΚΑΣΜΟΣ…

Ούτε μια κουβέντα από ΣΥΡΙΖΑ, που βουλευτές-ευρωβουλευτές του έπαιρναν φαλάγγι τα κανάλια και πυροβολούσαν την κυβέρνηση για την… αναλγησία της. Έπεσαν στην εποχή Λούλα της Βραζιλίας και τραγουδούσαν τη γνωστή δική μας Λούλα, πού είσαι Λούλα! Τόσο σοβαρά σκέπτονται για το μέλλον της χώρας μας. Αλήθεια, ας μου θυμίσει κάποιος ποια ήταν τα αγαθά που αποκόμισε η χώρα από την Κούβα, την οποία επισκέφτηκε ο Αλέξης ως πρωθυπουργός στην κηδεία του Κάστρο!. 

❖ Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ!..

«Δεν τελείωσα ούτε καν το γυμνάσιο, για λύκειο να μην γίνεται λόγος. Ήμουν ατίθασο αγόρι». Κάτι τέτοιο έχει δηλώσει ο γνωστός από τη Βανδή, Β. Μπισμπίκης ο οποίος κάνει τη δική του επανάσταση ζητώντας «Ελευθερία το 2023». Αυτός λοιπόν ο καλλιτέχνης έχει την απαίτηση να εξισωθεί με τους πτυχιούχους πανεπιστημίου, δηλαδή με αυτούς που σπούδασαν την τέχνη του ηθοποιού!

 ❁ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ…

Έχουμε σε περίοδο Μπισμπικιάδας, μετά τα αποκαλυπτικά… αποκαλυπτήρια της αοιδού Βανδή η οποία τον διασκεδάζει ποικιλοτρόπως! Τελευταία φορά τον έπιασε ο φακός με τσιγάρο στο χέρι, στο κέντρο της ερωμένης του και έγινε ένας μικρός χαμός, με το πρόστιμο που του έριξε ο Πλεύρης στον ίδιο και στο κέντρο. Το ότι ο αντικαπνιστικός νόμος έχει ατονήσει, δεν είναι κρυφό μυστικό. Απλά τον Μπισμπίκη τον έτρωγε… ο τάχας του.

■ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ…

Τρεις τραυματισμοί ήταν ο απολογισμός της υποδοχή του 2023 στο Μέτσοβο. Τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν από αδέσποτες στρακα-στρούκες κι έτρεχαν στο ΚΥ Μετσόβου να βρουν την υγεία τους. Δεν έμειναν όμως σ’ αυτά οι τραυματισμένες, αλλά προχωρούν, λέει, σε καταγγελίες των υπεύθυνων της διοργάνωσης των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων, που είναι ο δήμαρχος Κ. Τζαφέας ο οποίος ανάθεμα και ξέρει κανείς ποια θητεία διανύει, αφού στο Μέτσοβο οι δήμαρχοι «διορίζονται» τα τελευταία 40-50 χρόνια 

❖ ΟΙ… ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος έχει ανοίξει ο δήμαρχος Τζαφέας, για ιστορίες του παρελθόντος που είχαν να κάνουν με την τοποθέτηση οπτικών ινών και λειτουργία Wi-Fi.

❁ H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

Έχουν περάσει τόσα χρόνια που αποκαλύφθηκαν κάποιες παρατυπίες, για τις οποίες ο ίδιος ο δήμαρχος Μετσόβου διαβεβαίωνε τους πάντες ότι δεν συμβαίνει τίποτα και ότι όλα, όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ήταν απλές φήμες και συκοφαντίες! Όμως φαίνεται ότι τις απόψεις αυτές δεν τις συμμερίζεται η δικαιοσύνη, η οποία έστω και αργά τον παραπέμπει σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος! Να τον δω στο εδώλιο το δήμαρχο, για να δει τη γλύκα του. Όπως έκανε ο ίδιος όταν ο υπογράφων βρέθηκε σε αυτή τη θέση απολογούμενος για Μετσοβίτικα ζητήματα, στα οποία άμοιρος ευθυνών δεν ήταν ο νυν δήμαρχος, ο οποίος και το 2008 ήταν δήμαρχος! Από μας καλά ξεμπερδέματα…

 

■ Η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ

Φίλοι από Μέτσοβο μου «σφύριξαν» βλάχικα και μου είπαν ότι ο δήμαρχός τους, τους διαβεβαίωσε ότι το όλο ζήτημα-σκάνδαλο με τα Wi-Fi είχε κλείσει και ότι όλα ήταν καλά και ουδείς ευθύνεται δι ουδέν! Έπεσαν όλοι από… την οροσειρά της Πίνδου, όταν πληροφορήθηκαν ότι όχι μόνο δεν έκλεισε το ζήτημα αλλά ότι παραπέμπεται σε βαθμό κακουργήματος! Αυτά συμβαίνουν όταν τα δημόσια αξιώματα γίνονται καθεστώς, δυστυχώς με την ψήφο πολιτών…

❖ ΟΙ ΕΔΡΕΣ… 

Τελικά αλώβητος ο νομός Ιωαννίνων όσον αφορά τις βουλευτικές έδρες, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την απογραφή του 2021. Δεν χάνουν έδρα τα Ιωάννινα όπως είχε υπολογιστεί, κάτι όμως που δεν συμβαίνει σε Θεσπρωτία και Άρτα όπου στη μεν πρώτη γίνεται μονοεδρική, στη δε δεύτερη διεδρική από τριεδρική που ήταν μέχρι τώρα. Το ποιοι θα χάσουν ποιοι θα κερδίσουν θα το δούμε εκεί κατά Μάιο-Ιούνιο! Χαμένοι φαίνονται ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σε Άρτα-Θεσπρωτία! 

❁ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΥΤΑΝΗΣ!..

Όπως είχαμε προβλέψει πολύ καιρό πριν από τούτη εδώ τη γωνιά, γυναίκα πλέον στο τιμόνι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το όνομα αυτής Μπατιστάτου Άννα, καθηγήτρια Ιατρικής, η οποία κατέκτησε πρωτιά στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη διοίκησης στο Πανεπιστήμιο, ύστερα από το νέο σύστημα που έφερε το υπουργείο Παιδείας. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η παράδοση-παραλαβή μεταξύ Αλμπάνη-Μπατιστάτου, κάτι που ανοίγει νέο κεφάλαιο στο Πανεπιστήμιο. Από μας καλή θητεία επ’ ωφελεία της Ελληνικής παιδείας.

■ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ…

Αναμένεται το επόμενο βήμα του Τρ. Αλμπάνη ο οποίος είχε δηλώσει ότι θ’ ανοίξει τα χαρτιά του μετά την παράδοση της πρυτανείας στη νέα Αρχή. Θα ασχοληθεί όχι με την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως τον θέλουν κυρίως από ΣΥΡΙΖΑ μεριά, μπας και έχει μια καλύτερη τύχη αυτό το κόμμα. Όχι πως το πιστεύουν, αλλά ανακάτεμα της τράπουλας μόνο… 

❖ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ

Εντός του Γενάρη θα δημοπρατηθεί ο άξονας Γιάννενα-Κακκαβιά, μας διαβεβαιώνει ο Καραγιάννης του υπουργείου Υποδομών ο οποίος βρέθηκε στα Γιάννενα. Δεν προσδιόρισε… ποιας χρονιάς ο Γενάρης κι αυτό θέλει μια διευκρίνιση! Εμείς το δένουμε για τον Γενάρη του 2023! Πέρσι το είπαμε, εφέτος το κάνουμε, είπε ο Καραγιάννης και η χαρά ξεχείλισε από τα μπατζάκια του...

❁ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…

Κρατούμε την Κέρκυρα καθαρή, πετάμε τα σκουπίδια στα Ιωάννινα! Είναι το νέο δόγμα που πάει να εφαρμοστεί, με εντολή άνωθεν! Μετά την Κοζάνη το εργοστάσιο σκουπιδιών του «Αγραφιώτη», θα φιλοξενεί τα σκουπίδια της Κέρκυρας, για να μην φορτώνουν και πολύ το εργοστάσιο της Κοζάνης, αλλά και να έχει να πορεύεται το εργοστάσιο στα Γιάννενα, να βγάζει κι εκείνο μεροκάματο!..

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.