Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΟΝΤΡΑ…

Αν έχω καταλάβει καλά, υπάρχει μία υφέρπουσα κόντρα μεταξύ Γ. Αμυρά και Αλ. Καχριμάνη, με αφορμή περιβαλλοντικού περιεχομένου ζητήματα. Η αρχή ήρθε με όσα έγιναν στον ποταμό Λούρο το περασμένο φθινόπωρο όπου το ποτάμι στράγγισε, κάτι που χρεώθηκε σε παρεμβάσεις της περιφέρειας. Δεύτερο μεγάλο ζήτημα η Λίμνη Παμβώτιδα, που εδώ και τριάντα χρόνια όλο μελετάται το περιβάλλον και όλο στα αμελέτητα το γράφουν οι ιθύνοντες.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ…

Ήλθε ο πρωθυπουργός τον Νοέμβριο του 2021 στα Ιωάννινα και ανακοίνωσε ποδηλατόδρομο περιμετρικά της λίμνης, κάνοντας ένα δώρο στον φίλο τον Μωυσή Ελισάφ! Από τότε άρχισαν τα όργανα περιβαλλοντικών ευαισθησιών και… στον τόπο τα βιολιά!

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ…

Ελάτε να συνεννοηθούμε, να βρούμε λύσεις για την προστασία της λίμνης μας λέει ο καθ’ ύλην Γιαννιώτης Υφυπουργός Γ. Αμυράς, ο οποίος μάλλον σε ώτα μη ακουώντων φωνάζει. Κάπου εκεί κάποια στιγμή μπήκε ο Κέρτσος κι’ έκτοτε… τσιμουδιά! 

❁ ΑΦΑΝΤΟΣ!

Άφαντος ο Αλέξης από τον καιρό που άνοιξε το στόμα του ο πρώην σύντροφος-ευεργέτης-αιμοδότης της Κουμουνδούρου Καλογρίτσας. Άφαντος ο Αλέξης απ’ όταν αποκαλύφθηκε ότι η νεκρή Μαρία στον Έβρο ήταν μούφα και την είχαν κάνει σημαία όλα τα Συριζόπουλα, σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας και στο εξωτερικό!

 ■ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ…

Αναζητείται, δεν… καταζητείται ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός που λειτούργησε ως ΣΥΡΙΖΟτρόλ και υιοθέτησε την βρώμικη ιστορία που κατασκεύασαν ίσως και «συντρόφια» στον Έβρο, βάζοντας τον Μητσοτάκη στο κόλπο, σε συνεννόηση με τον… μπουτσκάβρα (σκορπιός) για να μην επιτρέψουν στους 38 λαθραίους να περάσουν τα σύνορα, τους οποίους έσπρωχνε ο δικός τους Ερντογάν. 

❖ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ…

Ιστορία τρέλας αυτή με την 4χρονη Μαρία που σήκωσε πολύ καπνό και έκανε ακόμη και τον Ερντογάν να καταριέται τον Μητσοτάκη, ο οποίος ως ανάλγητος, δεν αποδέχεται τους λαθραίους που διακινούν τα Τουρκόπουλα με κάποια Ελληνόπουλα που ο πονοψυχισμός ξεχειλίζει από τα πατζάκια τους!

❁ Η… ΜΑΡΙΑ!

Ο θάνατος και η ταφή της Μαρίας μαθεύτηκε στην Κουμουνδούρου και ως άθεοι που είναι, έκαναν τρισάγια και σταυροκοπήματα που έφταναν μέχρι την Άγκυρα! Αυτό ήταν η αιτία που έκανε τον Ερντογάν να αναφωνήσει «Μητσοτάκης γιοκ»! Ήταν τότε που, ο Ερντογάν έδειξε την αμέριστη αγάπη και εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα. 

■ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ…

Ήταν 15Αύγουστος, γι’ αυτό η 4χρονη Συριζοπούλα βαπτίστηκε Μαρία και ετάφη σε άγνωστο χώρο αφού πρώτα την είχαν περιποιηθεί με καλλυντικά οι συνοδοιπόροι της, με πρώτη την μανούλα της που δεν θυμόνταν, αλλά θυμόνταν πολύ καλά οι φυλλάδες του ΣΥΡΙΖΑισμού, που έψαλλαν τον αναβαλλόμενο στον Μητσοτάκη και τον Μηταράκη! 

❖ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ…

Τώρα που έγιναν τα ξεβρακώματα από τους ίδιους τους λαθραίους, όλοι εξαφανίστηκαν πλην Σπίρτζη που γνωρίζει από πρώτο χέρι που ετάφη η Μαρία. Έχει προσωπική άποψη και την περιφέρει από κανάλι σε κανάλι και η λέξη ντροπή του είναι άγνωστη!

❁ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ…

Κάποιοι θησαύριζαν με το θάνατο της Μαρίας. Είναι τρομακτική… ιστορία αδιανόητη, ψεύτικη, που δυσφήμισε τη χώρα μας. Ακόμη και Έλληνας σε περιοδικό έγραφε αυτή την ιστορία. Αυτά έλεγε από το OPEN η προσφάτως διορισθείσα στην Κουμουνδούρου και στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα Πόπη Τσαπανίδου! Πήγε στο πλάι εκείνου που έκλαιγε μαζί με όλο το ΣΥΡΙΖΟσόι για τον χαμό της Μαρίας και τώρα κι εκείνη πνίγεται στο κλάμα! Μεταξύ των… θησαυριζόντων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατείχαν διευθυντικές θέσεις σε υπουργούς που διαχειρίζονταν δύο ΜΚΟ.

■ ΟΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ…

Έρχεται καπάκι η γραμματέας του Καλογρίτσα να θάψει τον ΣΥΡΙΖΑ με κάτι σακούλες, μαύρες-άσπρες δεν έχει σημασία, που έφευγαν από το γραφείο του αφεντικού της και ξεφορτώνονταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου δει! Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ένας Αλέξης Τσίπρας που… αναζητείται για να θυμηθεί τις δωρεές Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη.

❖ Η ΜΟΥΓΓΑ!..

Μούγγα στην στρούγκα της Κουμουνδούρου για τα δύο αυτά ζητήματα και άφαντος ο λαλίστατος Αλέξης, φιλαράκι από τα μαθητικά χρόνια του Ν. Παππά που κάθεται στο εδώλιο. Παιδί για «θελήματα» ο Νικολάκης, που ήθελε να φτιάξει ένα ΣΥΡΙΖΟκάναλο να το κάνει δώρο στον κολλητό του Αλέξη, όπως έγινε με την εφημερίδα του Κωστάκη!

 ❁ Ο ΜΠΑΤΙΡΗΣ…

Δεν γνωριζόμαστε με τον Καλογρίτσα ο οποίος είναι μπατίρης εδώ και πολλά χρόνια, λένε τα ΣΥΡΙΖόπουλα. Σ’ αυτόν τον μπατίρη έδιναν έργα σπάζοντάς τα για να μπορεί να τα οικονομάει εκείνος να βοηθάει και το κόμμα τους! Τώρα ξαφνικά έγινε εχθρός τους και προσπαθούν να τον βγάλουν και τρελό! Αυτός ο τρελός κράτησε όμως όλα τα μηνύματα του Ν. Παππά και μ’ αυτά θα τους σιγοψήνει. Το σήριαλ είναι στην αρχή! 

■ ΟΙ ΠΙΤΕΣ…

Φόρτωσε 5-6 βασιλόπιτες στο αμάξι του ο Γ. Αμυράς και έκανε οδοιπορικό σε ξεχασμένα χωριά του νομού Ιωαννίνων, για να γιορτάσει με τους λίγους εναπομείναντες ήρωες κατοίκους. Μέχρι την Αγ. Βαρβάρα της Κόνιτσας έφτασε όπου συνάντησε μια 93χρονη για να της ευχηθεί καλή χρονιά και ευτυχές το 2023! Έκανε τη διαφορά με αυτή του την κίνηση ο κ. Αμυράς! 

❖ Η ΠΙΤΑ… 

Πάει καιρός που η κοπή πίτας των Ηπειρωτών της Αθήνας ήταν ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός. Είδαμε την περασμένη Κυριακή ένα άδειο ΣΕΦ, γεμάτο όμως από διάθεση κάποιων νέων ανθρώπων κυρίως που συμμετείχαν στα δρώμενα για να θυμίζουν Ήπειρο. Σε πρώτο πλάνο κάποιοι πολιτικοί, δηλαδή τι κάποιοι, Τασούλας, Αμυράς, Κεφάλα, Τζούφη, Καχριμάνης. Ευτυχώς που πήγαν κι’ αυτοί, καθότι Απρίλιο έχουμε εκλογές και η ψήφος είναι ιερή υπόθεση.

❁ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ;

Δεν ξέρω πόσο έφταιξε ο κορωνοϊός και το ΣΕΦ ήταν άδειο, αλλά φοβάμαι πως και η Πανηπειρωτική ίσως να μην εμπνέει όσο παλιότερα. Αυτό ας το δουν όσοι έχουν επωμιστεί τις ευθύνες της έννοιας Ηπειρωτισμός στην Αθήνα, που δεν είναι ευκαταφρόνητος. Το άδειο ΣΕΦ, γεμάτο θλίψη! Τα συγχαρητήρια στους φιλότιμους χορευτές που όταν ακούνε Ήπειρο γεμίζουν Υπερηφάνεια και την ξεδιπλώνουν έστω και μακριά από τα ερημωμένα χωριά, όσοι τα θυμούνται. 

■ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ…

Το εγκώμιο του Κ. Τασούλα διαχρονικά μου έπλεξε μεγάλος επιστημονικός παράγοντας της Ηπείρου. Ο ίδιος δεν ήθελε και δεν θέλει εγκώμια αλλά η συμβολή του ήταν τέτοια που δεν αφήνει ασυγκίνητους ακόμη και πολιτικούς αντιπάλους. Έβαλε πολλή πλάτη σε θέματα Πανεπιστημιακής κοινότητας, χωρίς να θέλει να γίνεται αυτό αντικείμενο κομματικής – πολιτικής σπέκουλας μου είπε ο εν λόγω κι έδειξε να μην είναι αχάριστος στην προσφορά του Κ. Τασούλα. Να λέγονται και να γράφονται κι’ αυτά!

 ❖ Η ΠΑΡΤΙΔΑ… 

Την παρτίδα στην κοπή της πίτας της ΠΣΕ «έσωσε» ο Ριζόπουλος, με τις επαφές που είχε κάπου στα διαζώματα του ΣΕΦ. Είχε συνάντηση υψηλού επιπέδου με Ζαχαριάδη (ΣΥΡΙΖΑ) και Σπυρόπουλο (ΠΑΣΟΚ). Έτσι επιβεβαιώθηκε η δική του πρόφαση - ρήση ότι επικοινωνεί με τα τρία μεγάλα κόμματα, τα εξής δύο: ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ!

❁ Η ΑΠΟΥΣΙΑ…

Όμως απουσίαζε ο Ηπειρώτης πρώην πρωθυπουργός από Αθαμάνιο Αλέξης Τσίπρας, διότι θεωρήθηκε εκ περισσού, κάτι τέτοιο καθότι ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής του τα είχε ψάλλει στις γιορτές! Λέτε να συνέβαλε κι’ αυτό στα άδεια καθίσματα; 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.