Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ… ΛΟΥΛΟΥΔΙ!

«Λουλούδι» ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ κουκουλοφόρος μάρτυρας στην υπόθεση NOVARTIS, που μόλις προχθές συνελήφθη για απάτες επιχειρηματιών. Σ’ αυτού τις μαρτυρίες στηρίχτηκε η Τσιπροπαρέα για να βάλει στο εδώλιο 10 πολιτικά πρόσωπα-αντίπαλα προς τις ιδέες και τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα και του συστήματος δικαιοσύνης που είχε στήσει και το οποίο αυτό τον καιρό δίνει λόγο στη δικαιοσύνη.

ΤΑ… ΦΥΚΙΑ!

Έβαζε, λέει, στο χέρι επιχειρηματίες πουλώντας «φύκια», εισπράττοντας όμως εκατοσταριές χιλιάδες ευρώ! Είχε υπηρετήσει ως υπεύθυνος επικοινωνίας της NOVARTIS, με το όνομα Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, για να φορέσει κουκούλα και να γίνει Μάξιμος Σαράφης! Η πρώτη σοδειά από τις απάτες είναι στις 600.000 ευρώ και έπεται συνέχεια… 

ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!

Σ’ εκείνου τις μαρτυρίες είχε στηριχτεί το δικανικό σύστημα επί ΣΥΡΙΖΑ κι έστησε στο εδώλιο 10 πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τσιμουδιά από τα ΣΥΡΙΖόπουλα, που τώρα κόπτονται για την προστασία της έννομης τάξης και κυρίως για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, που κινδυνεύει από τις παρακολουθήσεις προσώπων που διαχειρίζονται είτε τα οικονομικά είτε τα εθνικά συμφέροντα. Γι’ αυτό το μανάρι του ΣΥΡΙΖΑ, που το είχαν επιστρατεύσει να γίνει μάρτυρας-κουκουλοφόρος στην υπόθεση NOVARTIS, τσιμουδιά από τον μέγιστο προστάτη της δημοκρατίας!

ΤΑ ΖΟΡΙΑ…

«Εγώ το έλεγα ότι η NOVARTIS δεν είναι σκάνδαλο», λέει τώρα ο «γενίτσαρος» Παπαγγελόπουλος στο δικαστήριο. Εκείνος ο Παπαγγελόπουλος, που επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για σκάνδαλο του αιώνα, ήταν άλλος; Τώρα που ζόρισαν τα πράγματα, ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος έπαψε να αναγνωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑΪΚΟ εαυτό του!

❁ Η ΑΠΟΧΗ…

Πρακτική από τα παλιά και από τότε που ήταν στα σχολεία της Γκράβας πήγε να εφαρμόσει ο Αλέξης Τσίπρας, με την απόφαση αποχής από τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα που πήρε την περασμένη Τρίτη στο Ζάππειο! Αν δεν πέσει ο Μητσοτάκης, εμείς δεν σηκώνουμε το βάρος του κοινοβουλευτισμού, είπε και σήκωσε λευκή σημαία. Επόμενο βήμα «να καεί, να καεί το μπουρ…λο η Βουλή», όπως τότε, το 2012…

■ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ!

Κινδυνεύει η δημοκρατία είπε και στάλα ντροπή δεν αισθάνθηκε ο λάτρης του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος το 2015 μέσα στα μεσάνυχτα άλλαξε το αποτέλεσμα των καλπών, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας. Αυτός ο όψιμος επαναστάτης, θέλει τώρα να προστατεύσει την δημοκρατία! Ποιος, ο Αλέξης από το Αθαμάνιο και τα υψώματα της άνω Κυψέλης, που την… είδε επαναστάτης της φακής. Αυτός είναι ο εκλεκτός του Ερντογάν, όπως ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος τον θέλει! 

 ❖ Ο ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ Η… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Λίγες ώρες πριν από αυτή την «επανάσταση του Ζαππείου», και ενώ η Ελλάδα θρηνούσε το χαμό δύο παλληκαριών της πολεμικής αεροπορίας, παίρνοντας παραμάσχαλα την Τσαπανίδου και τη Σβίγγου, ποζάριζε έξω από το Αθηναϊκό θέατρο στο οποίο πήγαν να ψυχαγωγηθούν! Ούτε αυτή την τραγική στιγμή δε σεβάστηκε ο ψευτοεπαναστάτης και εξακολουθεί να βγάζει τη γλώσσα στο λαό, τον οποίο απειλεί να ξανακυβερνήσει!...

❁ Η ΑΓΝΟΙΑ…

Έχει εντελώς άγνοια της πραγματικότητας και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γυρίσει στο τιμόνι της χώρας, διότι το έχει τάξει στην Περιστέρα του. Δεν εξηγείται αλλιώς η λογική της αποχής από τα βουλευτικά καθήκοντα, διότι απλός βουλευτής είναι, δυο τρεις μήνες πριν τις εκλογές.

 ■ ΤΟ ΑΚΥΡΟ…

Δεν του έκατσε καλά το άκυρο που έφαγε από την πρόταση μομφής, που έκανε προς την κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα. Εκεί που προσδοκούσε να πει όχι έστω κι ένας βουλευτής της ΝΔ, κάτι όμως που δεν έγινε. Αυτό ήταν που τον τάραξε κι είπε να σηκώσει σημαία επανάστασης αυτοεξευτελιζόμενος… 

❖ ΓΙΑΛΑΤΖΙ!..

Αυτός ο γιαλατζί επαναστάτης θα απέχει από τα καθήκοντά του, αλλά δεν θα απέχει από τον μισθό των 7-8.000 τον μήνα! Γι’ αυτό δεν είπε κάτι και μάλλον το άφησε στην διακριτική ευχέρεια της Βουλής και του προέδρου. 

❁ ΣΚΥΛΙΑΣΑΝ!..

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ και αυτό ήταν που έκανε τα ΣΥΡΙΖόπουλα να σκυλιάσουν. Φαίνεται πως είχαν βάλει με το νου τους ότι δεν θα κάνει ψηφοδέλτια το ΠΑΣΟΚ και θα έπεφταν με τα μούτρα πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ όπως έγινε το 2015.

■ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…

Σε μια περίπτωση κάπου στη Βόρεια Ελλάδα, υποψήφια που ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, αυτή τη φορά εμφανίστηκε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και αυτό έκανε έναν «γαμπρό» στην περιοχή να κάνει απειλητικά τηλεφωνήματα τα άγρια χαράματα, για το κακό που τους έκανε! Ήταν εκείνος που ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε στους «σοφούς» και που για 4 χρόνια έκανε τα κουμάντα μεταξύ γκόμενας και υπουργικών καρεκλών… 

❖ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ…

Η ίδια η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει καταγγελία στην Χαρ. Τρικούπη, η οποία πρέπει να πάρει τα μέτρα της για να προστατέψει τον δικό της κόσμο από τέτοιου είδους συμπεριφορές που φτάνουν τα όρια του τραμπουκισμού. Η στήλη και ο υπογράφων έχει άμεση γνώση του γεγονότος κι απλώς αναμένουμε τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

❁ Ο ΚΥΚΛΟΣ…

Έκλεισα τον κύκλο μου ως πολιτικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει με ανάρτησή του ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ιωαννίνων Μιχ. Κασσής, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται γι’ αυτό. Αφήνει όμως αιχμές για τις επιλογές που έγιναν όσον αφορά στις υποψηφιότητες. Θα τα πει όλα μετά τις εκλογές! Να σημειωθεί ότι ο κ. Κασσής προ καιρού είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι κι αυτή την φορά υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, στο νομό!.. 

■ Η ΣΚΟΥΦΙΑ…

Πετούσαν την σκούφια τους από την χαρά τους εκεί στους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ επειδή η διευθύντριά τους κ. Μάγδα Τάτση θα είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Θεσπρωτίας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ αυτό σημειολογικά σημαίνει ότι οι ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ μπορεί και να είναι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο. Απλές σκέψεις μας. Έτσι για την ιστορία, υποψήφια των ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ το 2019 φαίνεται να είναι στο πλευρό του Αλέκου. Την είδαμε σε φωτογραφίες το τελευταίο διάστημα!

 ❖ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ… 

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες τραγωδιών, που έχουν να κάνουν με θανάτους κυρίως νέων παιδιών μέσα σε αθλητικούς χώρους. Αυτές οι τραγωδίες, επαναφέρουν επιτακτική την ανάγκη τοποθέτησης απινιδωτών σ’ αυτούς τους χώρους, για να υπάρξει μια πρώτη βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη τέτοιες στιγμές.

❁ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ…

Η στήλη είχε επικρίνει στο παρελθόν την αφειδώς τοποθέτηση απινιδωτών σε διάφορους χώρους που συνοδεύονταν από μια ανέξοδη προβολή, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την καθ’ αυτού χρησιμότητα του «εργαλείου» αυτού που σώζει ζωές, αρκεί να υπάρξει και η ανάλογη εκπαίδευση από εκείνους που έχουν γνώσεις.

 ■ Η ΑΝΑΓΚΗ…

Το τελευταίο διάστημα επανέρχεται επιτακτική η ανάγκη τοποθέτησης απινιδωτών σε όλους τους αθλητικούς χώρους, μια απόφαση που πήρε και η ΕΠΟ χωρίς να νοιάζεται και για την αγορά τους, κάτι που αναλαμβάνουν διάφοροι «χορηγοί». Ένας τέτοιος χορηγός ήταν ο ιδιοκτήτης της κοσμικής ταβέρνας «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» στην Πεδινή, ο οποίος χρηματοδότησε αγορά απινιδωτή στο ποδοσφαιρικό σωματείο της Νεοκαισάρειας. Διαμεσολαβητής ο Οδ. Πότσης, ο οποίος από πλευράς περιφέρειας νοιάζεται περισσότερο. 

❖ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ… 

Και το όνομα αυτού Βασίλης Μουσελίμης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου. Ο κ. Μουσελίμης προήχθη στον βαθμό του Ταξίαρχου και ως εκ τούτου ανέλαβε καθήκοντα νέου Ηπειρωτάρχη της ΕΛΑΣ, καλύπτοντας τη θέση που έμεινε κενή μετά την αποστράτευση του Κ. Δούβαλη, ο οποίος, ευδοκίμως υπηρέτησε το σώμα. Εκκρίθη αποστρατεύσιμος από την ηγεσία της ΕΛΑΣ, σε αντίθεση με τον δίδυμο αδελφό του που ανέλαβε καθήκοντα ύψιστα στην Βόρεια Ελλάδα.

❁ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ… 

Χαμηλών τόνων και οι δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, Δούβαλης-Μουσελίμης τα τελευταία χρόνια, έκαναν αυτά που έμαθαν και ήξεραν καλά. Δεν έδωσαν δικαιώματα στην ενάσκηση των καθηκόντων τους και έδωσαν δείγματα καλής δουλειάς τηρουμένων των αναλογιών. Απομένει στο νέο γενικό της Ηπείρου κ. Μουσελίμη να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή στη νέα θέση, όπου τα καθήκοντα και οι ευθύνες είναι περισσότερα και σοβαρότερα. Έχουν περάσει κι άλλοι από την Ήπειρο, κάποιους από τους οποίους θυμόμαστε μόνο για την πανηγυρτζίδικη συμπεριφορά τους. Καλή δύναμη για καλή θητεία στον κ. Μουσελίμη. Και ξέρει και μπορεί! 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.