Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Ο ΔΙΑΔΡΟΜΙΣΤΗΣ!

Με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που σ’ αυτές τις εκλογές προτιμούν να μπουν στα πλάι του Κυριάκου, τα έβαλε ο Γ. Κύρτσος που μια περατζάδα από κόμματα έκανε ο ίδιος, για να καταλήξει στην Ευρωβουλή με τον συνδυασμό της ΝΔ για δύο θητείες!..

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;

Χαρακτηρίζει θλιβερό το θέαμα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που υποβάλλουν τα σέβη τους στον Μητσοτάκη, όταν ο ίδιος από την ΚΝΕ έδωσε τα διαπιστευτήρια σε ΛΑΟΣ-ΝΔ και τώρα πάει στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ μπας και γλυτώσει τα 470.000 ευρώ που χρωστάει και γι’ αυτή την οφειλή έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας του. Είχε μπει σε ρύθμιση 120 δόσεων αλλά «ξέχασε» να πληρώσει και ψάχνει τρόπο να απαλλαγεί από ένα τέτοιο βάρος, καθυβρίζοντας τη ΝΔ που τον έστειλε στην Ευρωβουλή για να λιγδώσει τ’ αντεράκι του...

ΤΟ ΜΠΑΪΡΑΚΙ…

Οικτίρω τον εαυτό μου που το 2014 τον περιέφερα στα Ιωάννινα ως εκλεκτό της ΝΔ κατόπιν προτροπής φίλου των Αθηνών για να εκλεγεί στην Ευρωβουλή. Εξελέγη και τότε και το 2019 κι όταν ο Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι τρίτη θητεία στην ευρωβουλή δεν θα υπάρξει, τότε σήκωσε μπαϊράκι για να διαγραφεί και να πουλάει εξυπηρέτηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει τι να κάνει τους δικούς του, όχι να μαζέψει και «ορφανά» τύπου Γ. Κύρτσου!

❁ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Δύο μήνες σχεδόν πριν από τις εκλογές κάποιοι ντόπιοι παράγοντες θυμήθηκαν την διεκδίκηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, ζητώντας να περιέλθει στο Δήμο Ιωαννιτών. Επί τέσσερα χρόνια επί δημαρχίας Μωυσή Ελισάφ και επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, ούτε που το ακουμπούσε κανείς το ζήτημα!

■ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ…

Το συγκεκριμένο ζήτημα έρχεται από την περίοδο Καραμανλή Β’, όπου η τότε δημοτική αρχή Ν. Γκόντα, με την συμβολή του Κων/νου Τασούλα ως υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, είχαν φτάσει στην παραχώρηση του 65% σχεδόν, αλλά αυτό δεν έφτανε στην τότε αντιπολίτευση του Δήμου του Φ. Φίλιου συμπεριλαμβανομένου και του Μ. Ελισάφ την πολέμησαν σφόδρα, με αποτέλεσμα ουδέποτε να πραγματοποιηθεί αυτή η διεκδίκηση. 

❖ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ…

Προ ολίγου καιρού και όταν ο δήμαρχος ήταν καλά στην υγεία του, αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου το στρατόπεδο, αλλά αυτό φαίνεται να μην προχωρά, οπότε ανέλαβε ο Στ. Καλογιάννης να βάλει πλάτη ζητώντας κι εκείνος ολόκληρο το στρατόπεδο, επανερχόμενος στις θέσεις Φ. Φίλιου – Μ. Ελισάφ!

❁ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ…

Από το όλον στρατόπεδο ο Μ. Ελισάφ και η δημοτική αρχή εν γένει, είχαν κάνει λόγο για έναρξη συζήτησης για παραχώρηση τμήματός του για να έλθει ο κ. Καλογιάννης να διεκδικεί το όλον και αυτό το κατέθεσε στον Δήμο σε συνάντηση που είχε με στελέχη της δημοτικής αρχής.

 ■ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ!..

Το έργο το έχουμε ξαναδεί με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, κι άμα δείτε εσείς στρατόπεδο στον Δήμο να μου γράψετε, εδώ θα είμαι. Η νοικοκυρά αν δεν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει και αυτό το ζούμε εδώ και 15 χρόνια. Στο ίδιο έργο θεατές…

 ❖ Ο ΑΞΟΝΑΣ…

Κάτι ανάλογο συνέβη με τον άξονα Γιάννινα-Κακκαβιά, τον οποίο οι φωστήρες του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ επί Γ. Σουφλιά τον περνούσαν από τον κεντρικό ιστό της πόλης τριχοτομώντας την. Ευτυχώς τότε όρθωσε το ανάστημα σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και αποφεύχθηκε η κατακρεούργηση του λεκανοπεδίου χωρίς να μπαίνει η σκέψη σε λειτουργία πριν από την κατασκευή.

 ❁ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ…

Φτάσαμε στο 2023 και ακόμη μιλάμε για άξονα ο οποίος τελικά δημοπρατείται 16 Μαρτίου κι αυτός κουτσουρεμένος! «Δεν έχουμε μωρ μάνα μου λεφτά για τετράιχνο και θα τον κάνουμε τρίιχνο», που θα έλεγε και ο Σπ. Παπαζήσης. Έτσι δημιουργείται βάση για τετράιχνο στο μέλλον, λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες κι αυτό δύο μήνες πριν τις εθνικές εκλογές. 

■ ΟΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ…

Κι εμείς ξανά θα λέμε «από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα»! Όταν βλέπουμε ότι η Πρέβεζα, η Άρτα και η Θεσπρωτία δεν μπαίνουν στο κάδρο των μεγάλων έργων, εμείς αρκούμαστε με τα κουτσουρεμένα. Υπάρχουν και κάποιοι που ρίχνουν ντουφεκιές για να δηλώσουν παρόντες, καθότι εκλογές εν όψει...

 ❖ Η ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ…

Τώρα θα λυθούν όλα και το στρατόπεδο και ο άξονας και κυρίως η θωράκιση της Παμβώτιδας. Κυρίως η Παμβώτιδα, η οποία από προστασία σε προστασία το πάει. Το Π.Δ. ακόμη παραμένει στα αζήτητα και ενώ όλοι μιλούν γι’ αυτό, εντούτοις λύση δεν διαφαίνεται ανάμεσα από τα… καλάμια! 

❁ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ…

Εμείς θα γράφουμε, οι «άλλοι» θα κάνουν πως μας ακούν και μας παίρνουν στα σοβαρά και έτσι θα κυλά ο χρόνος, χωρίς να δίνεται καμία λύση! Είναι κι εκείνος ο μπαγάσικος ο ποδηλατόδρομος περιμετρικά, που πρώτος θα έκανε ποδηλατάδα ο ίδιος ο Κυριάκος, οποίος τον είχε εξαγγείλει από τα Γιάννινα τον Νοέμβριο του 2021!

 ■ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ…

Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που έγινε δήμαρχος ο Μ. Ελισάφ και δεν είδα εγώ τουλάχιστον τον κ. Καλογιάννη να συναντάται μαζί του στο δημαρχείο. Μόλις προχθές ανέβηκε τα σκαλιά και κουβέντιασε με τον κ. Πήχα και τον κ. Παπαγεωργίου ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως είναι η παραχώρηση του στρατοπέδου, μιλώντας μάλιστα για την παραχώρηση ολόκληρου(!) κι όχι μέρους όπως συζητούσε ο δήμαρχος. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο, λέμε εμείς, όμως μια απιστία την έχουμε κυρίως για τις προθέσεις!

❖ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ… 

Είναι κι αυτή η άτιμη η δημοσκόπηση που αλλάζει τα δεδομένα στο νομό Ιωαννίνων. Οι προτιμήσεις των πολιτών είναι τέτοιες που κάνουν περικοπές και αυτό αλλάζει πλεύση σε υποψηφίους που κάποτε θεωρούσαν δεδομένη την εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με αυτή την δημοσκόπηση θα καλυφθούν και θέσεις υποψηφίων της ΝΔ στο νομό, με τον Σπ. Κωνσταντόπουλο να καλύπτει την 4η θέση άντρα ενώ για τις θέσεις γυναικών μία φαίνεται να καλύπτεται από την περιφερειακή σύμβουλο Ναυρόζογλου. Αναζητείται μια ακόμη εθελόντρια υποψήφια βουλευτής! 

❁ OI ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ…

700.000 Έλληνες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, αφού ο Άρειος Πάγος ενέκρινε την παράδοση των τραπεζικών δανείων στα funds! Ο Άρειος Πάγος δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να εφαρμόσει τον νόμο του Αλέξη Τσίπρα του 2015 που ήταν ο πρώτος τον λίθο βαλέτω!

■ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ…

Ακούγεται βαρύ το νούμερο των 700.000 νοικοκυριών και σ’ αυτό το νούμερο επενδύει την αντιπολιτευτική τακτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνοντας τον… πονόψυχο απέναντι στους ανήμπορους να πληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις. 700.000 ίσως είναι οι δανειολήπτες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί δεν εκπληρώνουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους. Ρίχνουν όμως το νούμερο για εντυπώσεις…

❖ Η ΔΙΑΦΟΡΑ… 

Ο Άρειος Πάγος δεν έβγαλε κανένα καινούργιο… φετφά, παρά μόνο γνωμοδότησε επί της διαφοράς παραχώρησης των δανείων, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει το 2015! Ούτε νέο νόμο, ούτε νέες αποφάσεις όρισε ο Άρειος Πάγος. 

❁ Ο ΝΟΜΟΣ…

Πάνω σε νόμο του Τσίπρα στηρίχτηκαν οι Τράπεζες και πούλησαν τα δάνεια, για να μην βάλουν λουκέτα οι ίδιες. Αυτά τα funds είναι που κάνουν τα κουμάντα και διεκδικούν την αποπληρωμή των δανείων από έχοντες και μη έχοντες! Και καλά οι μη έχοντες να διαμαρτύρονται δικαίως. Αλλά οι έχοντες που πατούν πάνω στους αδυνάμους και γίνονται μπαταχτσήδες, γιατί κάνουν σημαία την απόφαση του Αρείου Πάγου αποκρύπτοντας ότι «σφαγέας» τους είναι ο Αλέξης Τσίπρας, που επί ημερών του υπογράφτηκε η σφαγή;

■ Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ…

Όμως, ποιος θα επιβραβεύσει και πώς τους συνεπείς που δεν δανείστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να φτιάξουν βίλες αλλά ένα διαμέρισμα 80-100 τ.μ. για να βάλουν την οικογένεια κάτω από ένα κεραμίδι; Γι’ αυτούς τους συνεπείς θα νοιαστεί κανείς να κάνει έστω μια μικρή περικοπή από τα παραπάνω που πήραν και παίρνουν οι τράπεζες και έχουν ξεπληρώσει δυο-τρεις φορές το αρχικό κεφάλαιο που δανείστηκαν; Αυτό θα το δει κάποια στιγμή το κοινωνικό κράτος, που λέγεται ότι λειτουργεί διαχρονικά;

❖ ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ; 

Εκείνο που δεν έχω καταλάβει είναι τι ζητούν οι δανειολήπτες, στους οποίους επενδύει όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ; Να μην ξαναπληρώσουν δόσεις δανείων επειδή δεν τους βγαίνουν τα οικονομικά ή μπαίνουν όλοι μαζί στο γνωστό σπορ «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω»; 

❁ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…

Από την άλλη μεριά οι Τράπεζες, που χορηγούσαν αφειδώς εκατοσταριές χιλιάδες δάνεια για βίλες πού στηρίζονταν και τα χορηγούσαν; Αλλά είπαμε. Υπήρχε η εποχή του «πάρτε διαβόλοι βάγια» και όταν έλθει η ώρα θα τους τα παίρνουμε έτοιμα τα σπίτια και εκείνους άστους να κουρεύονται και φυσικά όχι με κούρεμα δανείων.

■ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ…

Όσα τώρα γίνονται στην περίπτωση των δανειοληπτών, χωρίζουν τους Έλληνες σε δύο κατηγορίες. Στους έξυπνους και στα κορόιδα! Οι έξυπνοι είναι εκείνοι που φτιάχνανε μεζονέτες 300-400 τ.μ. και τώρα ρίχνουν γκάου και τα κορόιδα που έφτιαξαν ή αγόρασαν ένα διαμερισματάκι για να μην ψάχνουν διαρκώς να νοικιάσουν, που όμως μπορούν να είναι συνεπείς. Αυτούς τους τελευταίους θα βγει κανείς να τους επιβραβεύσει με κάποιο τρόπο;

❖ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ… 

Μεταγραφές από ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ και δεν μιλάμε για τριτοδεύτερα στελέχη, αλλά για στελέχη πρώτης γραμμής! Την αρχή έκανε ο Σπύρος Καρανικόλας, για να ακολουθήσουν η τομεάρχης ΠΑΣΟΚ Ελευθερία Φτακλάκη, αντιπεριφερειάρχης Αιγαίου και ο Απόστολος Σπυρόπουλος, συντονιστής τομέων πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο τελευταίοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ σε Δωδεκάνησα και Αρκαδία αντίστοιχα.  

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.