Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ…

Πέρασε μια εβδομάδα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου 57 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο κάτω από τα συντρίμμια δύο τρένων που κινούνταν πάνω στις ίδιες ράγες! Ανθρώπινο λάθος είπαν μερικοί, ενώ η πλειοψηφία χρεώνει την τραγωδία σε διαχρονική αδιαφορία-ανικανότητα-σκοπιμότητα των κυβερνώντων και των συνδικαλιστών. Αυτοί που είχαν το πάνω χέρι και όλοι μαζί έστελναν στο θάνατο ανύποπτους επιβάτες με 165 χιλιόμετρα την ώρα και δυστυχώς τα κατάφεραν!.. 

ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ…

Πέρασε μια βδομάδα και το πένθος έχει απλωθεί στην Ελλάδα κι’ ο καθένας πλέον προσπαθεί να επικαρπωθεί πολιτικά τα αποτελέσματα της τραγωδίας! Χαμένοι οι νεκροί και η «υπόθεση πρόβλεψη» που καλύπτεται από τους μπαχαλάκηδες που πήραν στα χέρια τους την υπόθεση αποκατάσταση της τάξης και στο επίπεδο της τροχοδρόμησης σε σωστές ράγες τα τρένα. 

ΟΙ… ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι ίδιοι άνθρωποι, υπό την καθοδήγησή των κατ’ επιλογήν… ευαίσθητων πολιτικών, εκδικούνται την ελληνική κοινωνία σύμπασα! Και αυτό γιατί έτσι θεωρούν ότι επιτελούν το καθήκον τους απέναντι στη μνήμη των 57 νεκρών και κάποιων αγνοουμένων. Έσπασαν, έκαψαν, προπηλάκισαν για να εκτελέσουν γνωστές συνταγές των αφεντικών τους, που η πονοψυχία τους είναι εντελώς επιλεκτική!...

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ!

Πόνεσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ενώ ουδέποτε έμαθαν για τους 104 καμένους στο Μάτι και τους 27 πνιγμένους στην Μάντρα. Ούτε ποτέ έμαθαν για τους τρεις καμένους στην Marfin. Για εκείνους τα αφεντικά τους είπαν να μην μάθουν, γι΄ αυτό και να μην κατέβουν στους δρόμους, όπως έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο κυρίως σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…

Κανείς δεν αφαιρεί το δικαίωμα σε κανέναν της διαμαρτυρίας. Αλλά όχι όμως επιλεκτικά, κάτι που βγάζει μάτια για ποιο λόγο ευαισθητοποιούνται. Μόνο ο πόνος για εκείνους που έπεσαν θύματα της επιτηδευμένης αδιαφορίας από ειδικούς και άσχετους. Από εκείνους, που αφού πιάσουν μια θέση στο δημόσιο κυρίως, γίνονται εχθροί στις αλλαγές που μπορούν να αλλάζουν τις ζωές πολλών…

20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Καλοβολεμένοι οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλπ. Όταν έμπαινε ζήτημα αλλαγών, ήταν οι πρώτοι που έριχναν το ανάθεμα επί 20 χρόνια και δεν άφηναν το φορέα να εκσυγχρονιστεί. Από κοντά και οι ηγεσίες οι πολιτικές, που δεν έσπαζαν… αυγά για να μη χαλάσουν ζαχαρένιες. Το ρουσφέτι και ο ωχαδερφισμός ήταν τα στοιχεία που επικρατούσαν και τώρα ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο, αφού πρώτα έκαψαν και σκότωσαν 57 ανθρώπους, κυρίως νέα παιδιά!..

ΟΙ… ΦΩΤΙΕΣ

Μετά την τραγωδία, ακολούθησε η φαρσοκωμωδία με τους ευαίσθητους που ευκαιρία έψαχναν να βάλουν φωτιές στο σύστημα. Ένα σύστημα που δεν προέκυψε μόλις το 2019 που έγινε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά έρχεται από το μακρινό 2000, όπου υπήρξε η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των Ελληνικών σιδηροδρόμων. Αυτοί οι «ευαίσθητοι», βρήκαν ευκαιρία να μπαχαλοποιήσουν ακόμη περισσότερο την Ελληνική πραγματικότητα, υπηρετώντας τα αφεντικά που βρήκαν ευκαιρία να βγουν στην επικαιρότητα, πατώντας επί πτωμάτων!

ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ…

Προσέξτε τώρα, την ημέρα που έγινε το δυστύχημα ο Πρωθυπουργός με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, δείχνοντας το άμεσο ενδιαφέρον. Το ίδιο και ο Αλέξης Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αμφότεροι ενημερώθηκαν για το όλο ζήτημα και από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρχε η παραίτηση του Κ. Καραμανλή, η οποία όμως για την αντιπολίτευση δεν …έφτανε αλλά έπρεπε να παραιτηθεί ολόκληρη η κυβέρνηση!

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ!..

Προχθές την Κυριακή, τέσσερις μέρες μετά, ο Κυριάκος ανάλαβε τις ευθύνες και ζήτησε συγνώμη δημόσια από τα θύματα και τους συγγενείς, για το κακό που τους βρήκε. Ήταν μια φυσιολογική πράξη η οποία όμως δεν άρεσε στα Συριζόπουλα, τα οποία άρχισαν να τον… πετροβολούν με το πρόσχημα ότι άργησε να μιλήσει τέσσερις μέρες! Ναι άργησε! Την ίδια μέρα όμως του δυστυχήματος βρέθηκε επιτόπου και εκεί είπε εκείνα που έπρεπε κι επιβάλλουν οι ώρες και οι στιγμές. Δεν απέκρυψε το γεγονός και το αποτέλεσμα της τραγωδίας, ούτε δήλωσε άγνοια όπως έγινε στο Μάτι, που από το μεσημέρι καίγονταν άνθρωποι και δέκα η ώρα το βράδυ δε γνώριζε αν υπάρχουν θύματα!..

ΑΝΤΙ ΣΥΓΝΩΜΗΣ – ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Αμ το άλλο! Ουδέποτε ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συγνώμη για το ΜΑΤΙ και την ΜΑΝΤΡΑ. Όχι μόνο αυτό! Ύστερα από το ολοκαύτωμα στο Μάτι και σε πέντε μέρες έκανε διακοπές με το τουριστικό σκάφος της Παναγοπούλου, την οποία είχε χρήσει πρέσβειρα! Αυτό το είχαν ξεχάσει τα Συριζόπουλα και ρίχτηκαν στη μάχη της λάσπης στον Κυριάκο που άργησε, λένε, τρεις μέρες να ζητήσει συγνώμη μπας και… γυρίσουν πίσω οι νεκροί! Τέτοια σπίλωση μνήμης δεν την αντέχει κανείς...

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟ…

Έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα, όχι σε άθλιους συμψηφισμούς διότι κανένα πρόβλημα δε λύνεται έτσι. Η καλή συνεννόηση, ίσως αλλάξει καταστάσεις έτσι ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές κι αυτό είναι το ζητούμενο. Ο σεβασμός προς την απώλεια ζωής πρέπει να είναι διαχρονικός κι όχι τρεις μέρες μονάχα και μετά να στήνονται «γλέντια» στις πλατείες και στους δρόμους, με κυνήγημα, εμπρησμούς και καταστροφές. Το είδαμε προχθές αλλά δεν το είδαμε, επαναλαμβάνω, στο Μάτι! Το ποιος ήρξατο χειρών αδίκων πατώντας επί πτωμάτων φαίνεται ξεκάθαρα....

ΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΜΕ 

Τη δημοσίευση θα την αποδώσουν τα Αθηναϊκά ΜΜΕ κυρίως τα κανάλια που στα πρωινά-μεσημεριανά-βραδινά άφησαν την Πισπιρίγκου και έπιασαν τον σταθμάρχη της Λάρισας. Μέχρι την περασμένη Τρίτη, μετά την Καθαρά Δευτέρα, δεν είχαν χρόνο ν ασχοληθούν με τα κενά δεκαετιών στους Ελληνικούς σιδηροδρόμους. Επί 24ώρου βάσεως και βάζοντας πλερέζες έσκουζαν στο χυμένο αίμα στα Τέμπη, που τα είχαν γνωρίσει πάλι στην περίπτωση των μαθητών και των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ!

Διαχρονικές οι ευθύνες για το δράμα των Τεμπών και των σιδηροδρόμων Ελλάδας, που τους ξεπούλησαν μπιρ-παρά χωρίς όμως να μεριμνήσουν για τη σωστή λειτουργία τους. Τώρα όλοι γίνονται τιμητές της νομιμότητας και εκείνος που φταίει μόνο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στου οποίου τα χέρια έσκασε η βόμβα!..

ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΛΑΓΜΟΥΣ…

Πιο συγκρατημένα, πιο υπεύθυνα και πιο σοβαρά τα περιφερειακά ΜΜΕ, τα οποία σεβάστηκαν το δράμα των οικογενειών και δεν… επένδυσαν πάνω στην αιματοχυσία για να κερδίσουν πόντους στην τηλεθέαση. Τα περιφερειακά ΜΜΕ, στην πλειοψηφία τους αφήνουν κατά μέρος τις αθλιότητες των Αθηναϊκών που διαγωνίζονται μεταξύ Πισπιρίγκου, Κοκλώνη και Τεμπών βάζοντάς τα στο ίδιο τσουβάλι!..

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ… 

Η Ελληνική κοινωνία, δεν είναι η κοινωνία του Συριζαϊσμού που επενδύει στον μπαχαλακισμό. Η Ελληνική κοινωνία είναι αυτή που κάθισε στις ουρές, για να δωρίσει αίμα σ’ εκείνους που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της Λάρισας. Ελληνική κοινωνία είναι οι μαθητές της χώρας, που με τις τσάντες τους έγραφαν συνθήματα συμπαράστασης στους αδικοχαμένους στην κοιλάδα των Τεμπών. Το σύνθημα «πάρε με όταν φτάσεις», αποτύπωνε στην κυριολεξία την αγωνία των γονιών που νοιάζονται για τα βλαστάρια τους...

ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ…

Κοινωνία δεν είναι οι μπουρλοτιέρηδες, που πατούν πάνω στο θάνατο για να βγάλουν τ’ απωθημένα τους προς την ίδια κοινωνία, που αλλιώς πορεύεται. Δεν είναι κοινωνία όλοι αυτοί που καθοδηγούνται να καίνε και να καταστρέφουν, για να επανέλθουν στην εξουσία «είτε με το καλό, είτε με το άγριο»! Αυτό ακριβώς το άγριο ζούμε και κάποιοι φρόντισαν να το ζήσουμε. Είναι οι ίδιοι που το 2017 ξεπούλησαν με 45 εκατ. ευρώ τα τρένα στους Ιταλούς. Ρωτήστε και τον Σπίρτζη που ήταν αρμόδιος υπουργός και ο οποίος εξαφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα…

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, που έχει χρέος να αποδώσει δίκαιο εκεί που πρέπει. Ο σταθμάρχης είναι ο πρώτος ανευθυνοϋπεύθυνος. Αυτοί όμως που οδήγησαν τα πράγματα εκεί, δεν θα δώσουν λόγο; Τον επόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν όλα ρολόι στα τρένα, μας λένε όψιμοι υπεύθυνοι, όμως πόσοι Σεπτέμβριοι πέρασαν από τότε που αποφασίστηκε εκσυγχρονισμός, για να φτάσουμε στο Μάρτη του 2023 να μετράμε νεκρούς!

ΧΩΡΙΣ ΛΕΥΚΟ ΚΑΠΝΟ… 

Μέχρι στιγμής, Τρίτη, δεν έχει βγει ακόμη λευκός καπνός από τον… αποκεντρωμένο Λιάπη, για το αν είναι νόμιμη η όχι η εκλογή νέου δημάρχου από οκτώ συμβούλους της παράταξης Μ. Ελισάφ. Είναι τόσο σύνθετα τα πράγματα και ζορίζεται ο Λιάπης ή θέλει να κρατά σε αγωνία μια ολόκληρη κοινωνία που είδε να εκλέγεται δήμαρχος από μια μειοψηφία, επικαλούμενη την τελευταία επιθυμία του πρώην Δημάρχου;

ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Είχε ζητήσει, λένε από το Δημαρχείο, ο Μ. Ελισάφ ένα μήνα πριν φύγει από τη ζωή, από το υπουργείο να του απαντήσουν ποιος θα είναι διάδοχος του, όταν εκείνος φύγει από τη ζωή και απάντηση δεν έλαβε! Πάνω σ’ αυτή την «απάντηση» πάτησε η ομάδα Παπαγεωργίου-Αρλέτου και προχώρησαν σε εκλογή. Μάλιστα, οι ίδιοι, επικαλούνται αυτή την πράξη του αείμνηστου Μ. Ελισάφ. Αυτή η «απάντηση» ήταν που προβλημάτισε την τριάδα Πήχα-Λυκογιώργου-Τύρου Ούζα και διαχώρισαν τη θέση τους.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ…

Λόγω της τραγωδίας των Τεμπών και για λόγους σεβασμού προς τα θύματα σε όλη την Ελλάδα, πολλές εκδηλώσεις πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα ματαιώθηκαν και αναβλήθηκαν πλην της Τατιάνας Καλογιάννη στα Ιωάννινα, η οποία θεώρησε σκόπιμο να πραγματοποιήσει τη δική της σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ!

Προσέξτε όμως! Αυτό που δεν έκανε η Τατιάνα το έκαναν οι πολίτες, οι οποίοι την άφησαν μόνη με μια μικρή παρέα να αναπτύσσει το πρόγραμμα της παράταξής της για το 2023 και ύστερα, αφού η παράταξή της έχει ημερομηνία λήξης το 2023 όπως είναι και η ονομασία της. Σ’ αυτή λοιπόν την «κοσμοπλημμύρα» την πρωτοκαθεδρία είχε το νέο σύστημα Θ. Μπέγκα-Λ. Νάτση, οι οποίοι φάνηκαν να ρουφούν το πρόγραμμα της Τατιάνας και του Β. Κοσμά.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ…

Όμως η Τατιάνα, για να δείξει συμμετοχή στο πένθος έκανε κάτι πρωτόγνωρο. Ενώ πραγματοποίησε την εκδήλωση δεν «άφησε» να δημοσιοποιηθεί πριν περάσουν ορισμένες μέρες από το γεγονός! Ακούγεται κάπως παράταιρο, αλλά έτσι ακριβώς έγινε. Μέχρι χθες Τρίτη ούτε μια φωτογραφία της εκδήλωσης δεν είχε διαρρεύσει!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.