ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΙΔΗΣΗ…

Είχαμε κλείσει πρόωρα την στήλη την περασμένη Δευτέρα και δεν προκάναμε την είδηση της παραίτησης από την διεκδίκηση της ψήφου από τους Γιαννιώτες του Σταύρου Καλογιάννη. Μπορεί να έκλεισε τον κύκλο του ο κ. Καλογιάννης στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν έκλεισε όμως καθόλου τον «πολιτευτισμό» του όπως ο ίδιος ανέφερε σε σχετική επιστολή.

Η ΑΠΟΦΥΓΗ…

Εδώ και τρία χρόνια η στήλη αποφεύγει να σχολιάζει πολιτικές κινήσεις για τα 23 τελευταία χρόνια που βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο και μετά την «αποστράτευση» του πατρός Ελευθερίου, ο οποίος κι εκείνος διακόνησε τη πολιτική στο νομό Ιωαννίνων επί 2-3 θητείες. Κορυφαία στιγμή η αρπαγή της κάλπης, όταν η δημοκρατία εξευτελίζονταν μέσα στον ναό της δημοκρατίας (έτσι το έλεγαν). Ήταν τότε επί Αντρέα και Κουτσόγιωργα με τα ροζ ψηφοδέλτια, που έλεγαν ότι έτσι υποστηρίζεται σταθερά το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής, αρκεί να ψηφίζεις σημαδεμένα!

ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ!

Έκλεισε ένας κύκλος για τον κ. Καλογιάννη και ανοίγει ένας άλλος! Τον κύκλο που έκλεισε τον βλέπαμε, τον κύκλο που ανοίγει δεν γνωρίζουμε και από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν πάρει φωτιά οι συζητήσεις και τα σενάρια που κυκλοφορούν.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ;

Πού το πάει και κυρίως πού θα πάει ο Σταύρος, αναρωτιούνται όσοι ενδιαφέρονται για τα κοινά και κυρίως γιατί ο Σταύρος άφησε να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο για να αλλάξει «γήπεδο» που θα αγωνιστεί, όπως ο ίδιος διατείνεται…

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ…

Τα σενάρια οργιάζουν και σε κάποιες περιπτώσεις ορίζουν το επόμενο πεδίο δράσης του. Άλλοι τον θέλουν στην Ευρωβουλή και άλλοι τον θέλουν να διεκδικεί την Περιφέρεια Ηπείρου, κάτι που διακινούνταν εδώ και μήνες στην πόλη μας και κυρίως σε όσους ασχολούνται με τα κοινά!

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ;

Γνώριζε, λένε, ο Μητσοτάκης τα περί παραίτησης του Σταύρου εδώ και καιρό, αλλά τον συμπεριέλαβε στο συνδυασμό για να πάρει την απόφαση εκ των υστέρων ο Σταύρος της αποχής από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Το ότι το γνώριζε, φάνηκε από την άμεση αντικατάστασή του με τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και της Εθνικής Ελλάδος Γιούρκα Σεϊταρίδη. 

Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ…

Διακινούνταν η φήμη πριν από μήνες ότι ο Σταύρος ίσως προτιμήσει την Περιφέρεια, που είναι δύο βήματα από την κατοικία και το γραφείο του, σε σχέση με την μακρινή (;) Αθήνα. Αυτή η φήμη κυκλοφορούσε και στους διαδρόμους της περιφέρειας, βάζοντας φωτιά στα πατζάκια πολλών ανθρώπων που αλλιώς λογαριάζουν και ίσως αλλιώς τους βγουν.

Η ΛΟΓΙΚΗ…

Δεν προτρέχουμε να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά κάποια πράγματα δεν εξηγούνται δια της λογικής οδού και σε όλα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Εξήγηση πρώτη, γιατί ο Σταύρος παραιτήθηκε και εξήγηση δεύτερη, πού κατευθύνεται όταν λέει «ένας νέος κύκλος ανοίγει»; Εκείνο που αποκλείεται είναι η ιδιώτευση…

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…

Θα ήταν χρήσιμο και σκόπιμο και υποχρέωση του πρώην υπουργού (και για λίγες μέρες ακόμη βουλευτή) να εξηγήσει στους «συνταξιδιώτες» του επί 23 χρόνια, τους λόγους της αποχώρησης. Ίσως το κάνει όταν θα ανοίξει τον νέο κύκλο, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει το νέο τόπο δράσης του…

Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ…

Η φιλοδοξία είναι δικαίωμα του καθενός και είναι θεμιτή. Αυτή την επόμενη φιλοδοξία του κ. Καλογιάννη θέλουν να μάθουν οι Γιαννιώτες και κάποια στιγμή, ίσως μετά τις εθνικές εκλογές Μαΐου-Ιουλίου 2023, όλοι οι Ηπειρώτες. Κρατείστε το όλοι οι Ηπειρώτες!

Η ΦΗΜΗ…

Θέλω να πιστεύω ότι στην απόφαση αυτή του κ. Καλογιάννη να μην συνέβαλε κι εκείνη η φήμη μιας δημοσκόπησης που έγινε τον Ιανουάριο και η οποία δεν είδε το φως της δημοσιότητας για λόγους που γνωρίζουν εκείνοι που την παρήγγειλαν. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, ο «επόμενος κύκλος» δύσκολα ανοίγει…

ΕΣΤΑΖΕ ΜΕΛΙ!

Άκουσα τον Κυριάκο στην τελευταία επίσκεψη στα Ιωάννινα να μιλάει για τον Αλέκο τον Καχριμάνη και να… στάζει μέλι η γλώσσα του! Το αν θα είναι ο Αλέκος του και μετά τις εκλογές ή αν θα είναι ο Κυριάκος του Αλέκου, θα το δούμε μετά τις εθνικές εκλογές…

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ!

Από πλευράς ΝΔ έχει διαμηνυθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι στηρίξεις προς αυτοδιοικητικούς θα ανακοινωθούν μετά το ξεκαθάρισμα με τις Εθνικές εκλογές. Ενώ όταν πήγε στην Πάτρα ο Κυριάκος «έχρισε» εκ νέου υποψήφιο τον νυν περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, κάτι ανάλογο δεν έκανε με τον Αλέκο Καχριμάνη, τουλάχιστον δημόσια. Αρκέστηκε στο «Αλέκο μου», κάτι στο οποίο απέδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα οι ένοικοι της πλατείας Πύρρου!

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;

Μιας και ο λόγος για τον Αλέκο Καχριμάνη, ήθελα να μάθω -κι αν θέλει ας γίνει πιο σαφής- για το τι εννοούσε με εκείνη την ανάρτησή του περί «αχαριστίας» γενικώς. Μάλιστα, αυτή η ανάρτηση-αναδημοσίευση ήλθε μια μέρα μετά την απόφαση του Στ. Καλογιάννη να ανοίξει «νέο κύκλο» δράσης. Βρισκόμαστε στον τόπο και στον χρόνο των συμπτώσεων!..

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!

Όμως δεν μπορώ να μη το γράψω: υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός που σε κάνει να ξεχνάς σε ποια χώρα βρίσκεσαι. Μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης του Στ. Καλογιάννη, συνάδελφοι του έτρεξαν να δημοσιοποιήσουν την «πίκρα» τους γι’ αυτή την απόφαση και να τον συγχαρούν για το έργο που επιτέλεσε διαχρονικά από το 2000 που πρωτομπήκε στην πολιτική. Όχι, το «ουφ» δεν το είπαν, αλλά ακούστηκε αυτό!

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…

Κινητοποιήσεις Γιαννιωτών φιλάθλων και όχι μόνο είχαμε αυτές τις μέρες, μετά την συμπλοκή που έγινε στα Σεισμόπληκτα. Την προηγούμενη Τετάρτη έξω από το δικαστικό μέγαρο, συγκεντρώθηκαν πολίτες και διαμαρτύρονταν για όσα έγιναν και είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός νέου παιδιού που δίνει μάχη ζωής στο ΠΠΓΝΙ. Μεταξύ των συνθημάτων, ακούστηκαν κάποια εναντίον των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ που τους έβαλαν στο στόχαστρο, κάτι που δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Αυτοί οι δημοσιογράφοι ήταν εκείνοι που σήκωσαν το όλο ζήτημα και πήρε τις πανελλήνιες διαστάσεις. Να μην είμαστε άδικοι!

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ!

Να γράψουμε και ένα καλό λόγο για κάποια σημεία της δημόσιας διοίκησης, που κάνει σωστά και με συνέπεια αυτό που έχει οριστεί να επιτελεί στον εργασιακό βίο. Ο υπογράφων, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την διαδικασία έκδοσης άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου στην υπηρεσία Μηχανολογικού στα Ιωάννινα. Βέβαια, σε όλα πιστός βοηθός η ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Πιερρακάκη που βοηθά τα μέγιστα και η ταλαιπωρία και οι ουρές των παλιών εποχών δεν υφίσταται πλέον.

ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ…

Πληροφορήθηκα ότι το ανάλογο τμήμα, το Μηχανολογικό της Πρέβεζας είναι υποστελεχωμένο και ως εκ τούτου η υπόθεση άμεση εξυπηρέτηση και χωρίς ταλαιπωρίες, είναι δύσκολη. Αν αυτό αληθεύει, ας το δουν οι «παραπάνω» κι ας κάνουν κάτι έτσι ώστε να διορθωθούν οι καταστάσεις.

ΕΥΧΕΣ…

Μ. Παρασκευή σήμερα και ο χριστιανισμός θυμάται την θυσία του Χριστού. Σήμερα κορυφώνεται το θείο δράμα με την Σταύρωση και τον θάνατό Του, αναμένοντας την Ανάσταση Θεού και… ανθρώπων. Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ αδέλφια!

ΟΜΑΔΙΚΑ!..

Ομαδικές εμφανίσεις κάνουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων. Διακρίνει κανείς μια… σύμπνοια άνευ προηγουμένου! Όλοι τους είναι… μια γροθιά, αλλά απ’ ότι φαίνεται ίσως ένας ή μια να έχουν τύχη, αρκεί να προκάνουν. Όσον αφορά τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι όπου να ‘ναι έρχονται και η ΔΦΑ (Δεύτερη Φορά Αριστερά), δεν θα είναι σαν την πρώτη! Ο Σάκης Οικονόμου θυμήθηκε τον παλιό καλό καιρό και κυκλοφόρησε φυλλάδιο με τις θέσεις του, το οποίο απλά έρχεται από την εποχή του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ!

ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ!

Και με τον διάβολο θα κάνουν σεμπριές τα ΣΥΡΙΖόπουλα, μπας και ξαναβάλουν στο χέρι την εξουσία. Το έκαναν το 2014 για να ρίξουν τον Α. Σαμαρά, το επαναλαμβάνουν και τώρα για να ρίξουν τον Κυριάκο. Χέρι-χέρι τότε με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να μην εκλεγεί πρόεδρος ο Σταύρος Δήμας, χέρι-χέρι τώρα και με τον έγκλειστο Κασιδιάρη, μπας και ξανακάτσει στραβή. Μόνο που τα γεγονότα δεν επαναλαμβάνονται. Έστω και η μπούργκα που φορούν, τους κρύβει τον άμετρο Πολακισμό που προσπαθούν να επιβάλλουν…

Η ΑΠΟΧΗ…

Δεν ψήφισαν στην Βουλή την σχετική τροποποίηση, που αφήνει εκτός Βουλής ένα κόμμα που βαρύνεται με εγκληματικές πράξεις και του οποίου οι πρωταγωνιστές είναι «καγκελόφρακτοι»! Προσπάθησαν να βρουν ένα σωρό τερτίπια για να αποφύγουν εμπλοκή τα Συριζόπουλα, με εντολή Αλέξη ο οποίος αυτολανσάρεται ως απόλυτος ηγέτης της νομιμότητας της αριστεράς, με… μείγμα Χρυσής Αυγής!

ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΑΝ…

Οι ίδιοι άνθρωποι, επί 4 ½ χρόνια δεν έβρισκαν αίθουσες δικαστικές να δικάσουν τους «εγκληματίες» που ευθύνονταν για την δολοφονία Φύσσα. Οι ίδιοι, από την μια αγκαλιά έχουν τον Κασιδιάρη και από την άλλη την μάνα Φύσσα, η οποία την έχει δει κάπως αλλιώς την όλη υπόθεση και δεν αντιλαμβάνεται ότι, χωρίς την θέλησή της, δίνει μέσω ΣΥΡΙΖΑ συγχωροχάρτι στους δολοφόνους του παιδιού της! Είναι ίσως σκληρά αυτά που γράφω αλλά τα πράγματα μας οδηγούν σε τέτοιες σκέψεις και συμπεράσματα.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.