Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ;

Εξακολουθεί να απασχολεί την τοπική κοινή γνώμη η ξαφνική απεμπλοκή από την πολιτική του Στ. Καλογιάννη κι όλοι αναρωτιούνται γιατί αυτή τη στιγμή. Δεν είμαστε αρμόδιοι να απαντήσουμε, αλλά τα σενάρια δίνουν και παίρνουν μ’ εκείνη την αποστροφή στην δήλωση παραίτησής του: «ένας νέος κύκλος ανοίγει»! Αυτός ο κύκλος είναι που απασχολεί κύκλους σε Δήμο-Περιφέρεια κι αλλαχού! Αρμόδιος να δώσει απαντήσεις είναι ο ίδιος ο παραιτηθείς, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν ανοίγει χαρτιά. Ίσως κάτι τέτοιο να γίνει μετά την 21η Μαΐου κι ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αφού πρώτα δει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών…

 Η ΣΚΑΤΖΑ…

Εκείνο όμως που προβληματίζει αρκετό κόσμο, είναι το πως έγινε η σκάτζα του Καλογιάννη με τον Γιούρκα! Κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ, ούτε φαινόταν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όταν είναι γνωστό ότι ο Γιούρκας απουσιάζει από τα Γιάννινα από το 2001, τον Γενάρη, όταν έφυγε και πήγε στον Παναθηναϊκό και μάλιστα όταν ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έδινε ένα σημαντικό για την παραμονή του αγώνα, με τον Πανιώνιο του Μπέου, ο οποίος, λόγω προβολέων και παράγκας, έγινε σε τρεις δόσεις. Αυτή η αποχώρηση Γιούρκα, σήμανε αυτομάτως και την παραίτηση Παράσχου!

ΟΙ ΜΑΧΕΣ…

Στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων υπάρχουν πολλά πρόσωπα που δίνουν τη μάχη του σταυρού με το πάνω χέρι να το έχουν οι πιο δοκιμασμένοι στον πολιτικό στίβο. Τέτοια νέα πρόσωπα βλέπουμε σ’ όλη την Ήπειρο και φυσικά στο Νομό Ιωαννίνων. Πολλές φορές οι μάχες είναι άνισες, αλλά αυτές πρέπει να δίνονται όπου φτάσουν…

❁ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!..

Το τι στασίδι έπιασαν, το τι λαμπάδες και τι λιανοκέρια άναψαν και το τι ψαλμωδίες έκαναν οι πάσης φύσεως πολιτευόμενοι σ΄ όλη τη χώρα αυτή την Πασχαλιά, δεν λέγεται! Όλα τα παραπάνω γίνονταν κυρίως για μια φωτογραφία που ανέβαινε στο διαδίκτυο, για να πιστοποιήσει την θρησκευτικότητα και την ευλάβεια με την οποία συνδέουν το εκκλησιαστικό με το πολιτικό στασίδι!..

■ Η ΘΥΣΙΑ!

Όλα… θυσία για την ψήφο του πολίτη, στον οποίο τάζουν λαγούς με πετραχήλια εν όψει εκλογών. Η συνήθεια έρχεται από πολύ παλιά, αλλά στην εποχή του διαδικτύου παίρνει άλλες διαστάσεις. Η άλλη… λαμπάδιασε στην Μητρόπολη Αθηνών, για να βρεθεί όσο πιο κοντά στον Αρχιεπίσκοπο να πάρει πρώτη την φωτιά της Ανάστασης! Μιλάμε για την Συριζαία, πρώην Πασόκα, Ξενογιαννακοπούλου που έστω κι έτσι πήρε τα λεπτά δημοσιότητας που ήθελε, αφού όλα τα ΜΜΕ έπαιζαν το σκηνικό. Ποιος νοιάστηκε για το αναστάσιμο μήνυμα; Πάνω απ’ όλα η φράντζα της Μαριλίζας!.. 

❖ ΣΤΟ ΜΠΟΙ ΤΟΥ!

Μέχρι κι ο Τσίπρας έτρεχε σε εκκλησίες να ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του, κάτι που δεν τον ξοδεύει και πολύ. Ο Αλέξης, που μέχρι το 2015 δήλωνε άθεος για να ανακαλύψει ξαφνικά το φως το αληθινό, όταν ανέβηκε το Μαξίμου και κατσικώθηκε για 4 ½ χρόνια, με τον Βαρουφάκη και τον Πάνο Καμμένο για να μας σώσουν από τα μνημόνια, με τα οποία απόκτησε έναν έρωτα και υπέγραψε δύο για να ‘χουμε να πορευόμαστε… 

❁ ΔΥΟ… ΠΡΩΤΕΣ ΦΟΡΕΣ!

«Δεν κυβερνήσαμε την πρώτη φορά. Πρώτη φορά θα κυβερνήσουμε τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια», ακούστηκε να λέει ο Αλέξης και ψάχνει για άτομα με κρανία κενών εγκεφάλων να τον πιστέψουν και να το εμπιστευτούν; Όμως πρέπει να πείσει και τον κολλητό του, τον Π. Πολάκη, ότι θα κυβερνήσει τώρα πρώτη φόρα, διότι εκείνος απειλεί με την δεύτερη φορά η οποία δεν θα μοιάζει με την πρώτη!..

■ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ!

«Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να κυβερνήσει τη χώρα ο Μητσοτάκης», διαβεβαίωνε τους Έλληνες ο Τσίπρας το 2019! Κάτι ανάλογο λέει και τώρα στις μαζώξεις που κάνει και που είναι πάμπτωχες από παρουσίες. Τα λέει για να τα ακούει ο ίδιος, για να παίρνει εκείνος θάρρος, ώστε να φτάσει όπως θα φτάσει στις 21 Μαΐου το βράδυ.

 ❖ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ…

Τώρα έχει αρχίσει να αποδομεί τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δεν είναι του γούστου του και του γούστου του Αντώναρου, που ήταν η χρυσή μεταγραφή! Μια μεταγραφή που την βρήκε στα αζήτητα και με αυτή θεώρησε ότι κάνει ανοίγματα στον Καραμανλισμό. Είπαμε, με κάτι τέτοια σενάρια φτιάχνεται το Συριζομάνι. Καραμανλισμός και Πολάκης μαζί! Το φαντάζεστε; Άσχετα αν ο Αντώναρος έχει 10 χρόνια να πει καλημέρα στο Καραμανλικό στρατόπεδο! 

❁ Η ΨΗΦΟΣ…

Αλήθεια, αυτός ο γίγαντας της πολιτικής ορθότητας Αντώναρος, πιστεύει ότι έστω κι ένας Καραμανλικός μπορεί να του εμπιστευτεί ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν σαν Καραμανλικός και με εξουσία στα χέρια πήρε μόλις 4.000 ψήφους και δεν εξελέγη βουλευτής, παρά μόνο όταν παραιτήθηκε ο Γ. Σουφλιάς. Υπολογίζει αυτό το ορφανό ότι θα τον υιοθετήσουν τα Συριζόπουλα της περιοχής και θα τον κάνουν εκλεκτό τους όταν έχουν ένα σωρό δικά τους ορφανά να ενισχύσουν;

 ■ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…

Πάει αυτός, ζουρλάθηκε εντελώς! Ο Γιάνης Βαρουφάκης απειλεί να μας βάλει σε καθεστώς «ΔΗΜΗΤΡΑ», όπου οι συναλλαγές θα γίνονται με χαρτιά δικής του κοπής, καταργώντας το τραπεζικό σύστημα! Το ακούσαμε από τον εκπρόσωπό του και δεν πιστεύαμε, μέχρι που το επιβεβαίωσε ο ίδιος. Επιστροφή στον Ιούλιο του 2015, όπου εκεί κατά τις 5 του μηνός πλαντάζει στο κλάμα η Περιστέρα!

 ❖ Η ΣΕΜΠΡΙΑ…

Μ’ αυτόν τον Γιάνη θέλει να κάνει σεμπριά ο Τσίπρας, στα πλαίσια δημιουργίας προοδευτικής κυβέρνησης! Ότι δεν κατάφεραν το 2015 με το περιβόητο δημοψήφισμα, πάνε να το καταφέρουν τώρα, αν τυχόν και ζουρλαθούν οι Έλληνες και τους εμπιστευτούν την τύχη της χώρας. Και θέλουμε 25 μέρες μέχρι τις εκλογές.

❁ ΟΙ… ΔΗΜΗΤΡΕΣ!

Θα φέρει λέει την «ΔΗΜΗΤΡΑ» ο Βαρουφάκης και στην μνήμη πολλών ήλθε η Δήμητρα Λιάνη, που κι εκείνη έτσι ξαφνικά ήλθε στην πολιτική σκηνή, μέσω Αντρέα και έγινε τότε της… ΔΗΜΗΤΡΑΣ! Ήταν τότε που επέστρεφε ο Αντρέας από νοσοκομείο της Αγγλίας και την κατέβασε από το αεροπλάνο με εκείνο το περίεργο νεύμα που έκανε με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, τον Χατζάρα αν δεν κάνω λάθος, να λιποθυμά από την λατρεία προς το νέο «λάφυρο» του Αντρέα τους! Ελπίζω να αποφύγουμε «λιποθυμίες», από τις ΔΗΜΗΤΡΕΣ του Βαρουφάκη. 

■ ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΤΕΣ!

Παιδιά εσείς του Ρουβίκωνα και όλοι εσείς οι άλλοι οι δικαιωματιστές, μη το παρακάνετε στις κινητοποιήσεις ενάντια στη βία, όπως αυτή που μαρτύρησε το θύμα του ομορφάντρα Γεωργούλη. Μην ζορίζεστε και κόψετε τα βρακαζώνια σας από καταλήψεις και πλατείες, κυρίως στην Αθήνα και ξελαρυγγιάζεστε ενάντια στους βιαστές και ενάντια στο θάνατο της «Μαρίας» στον Έβρο. Κυρίως μην ξυπνήσετε τον τεράστιο… Πιπίλα, που τόσο κοντά είναι στα δικαιώματα των γυναικών! Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου! 

❖ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ… 

Μετά τον θάνατο του δημάρχου Μ. Ελισάφ, τα πράγματα στο Δήμο δεν είναι και δεν θα μπορούσαν να είναι ίδια. Στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο, θα γίνει μια απλή διαχείριση της κατάστασης μέχρι τη λήξη της θητείας κι έτσι όπως διαμορφώθηκε και διαμορφώνεται το σκηνικό. 

❁ Η «ΔΙΚΑΙΩΣΗ»…

Εντάξει! Το κράτος των Αθηνών «δικαίωσε» τον τρόπο αντικατάστασης του δημάρχου και μια ικανοποίηση την έβγαλε ο νυν δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου, δημοσιοποιώντας αυτήν την ικανοποίηση και κάνοντας διάφορους χαρακτηρισμούς προς τους διάφορους αμφισβητίες, ρίχνοντας κυρίως τα βέλη προς «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», η οποία ήταν εκείνη που κράτησε τις επιφυλάξεις για το ορθόν της επιλογής του Δημάρχου, να εκλεγεί μόνο από την παράταξη που είχε ιδρύσει ο Μ. Ελισάφ!

■ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ…

Όπως είναι γνωστό, την ίδια άποψη με την παράταξη Ν. Γκόντα, η οποία συνέπραξε και συμπράττει με την παράταξη Μ. Ελισάφ, είχαν άλλοι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μ. Ελισάφ - Δ. Παπαγεωργίου, οι οποίοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τον τρόπο εκλογής του Δ. Παπαγεωργίου και συντάχθηκαν με τις θέσεις της παράταξης Ν. Γκόντα και άρα είναι και εκείνοι που συμπεριφέρθηκαν επιπόλαια, όπως ακριβώς χρέωσε ο νυν δήμαρχος.

❖ Η ΕΝΣΤΑΣΗ… 

Και ποια ήταν η ένσταση του Ν. Γκόντα, που τόσο ενόχλησε ορισμένους κύκλους της δημοτικής αρχής; Απλά ζητούσε να εκλεγεί δήμαρχος από την παράταξη που ίδρυσε ο Μ. Ελισάφ, αλλά αυτό να γίνει από τις τρεις συμπράττουσες παρατάξεις για το ενιαίο του ζητήματος. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Τα υπόλοιπα εν καιρώ και μετά τις εθνικές εκλογές.

❁ Η ΕΝΩΣΗ…

Παράταξη Μ. Ελισάφ με παράταξη Α. Μπαρτζώκα, ήλθαν εις «γάμου κοινωνίας» επισήμως και πριν από τις επόμενες εκλογές. Ο Δ. Παπαγεωργίου έβαλε το όνομα και ο Άρης έβαλε το σήμα και από κοινού «απειλούν» να πορευτούν για να συνεχίσουν υπό το νέο σχήμα να σώζουν τον τόπο. Εκείνοι που έβαλαν τα κορμιά τους είναι ο Άρης Παππάς και ο Γιάννης Αϊβατίδης, που από νωρίς πήδηξαν από το μαντρί της Τατιάνας… 

■ ΑΛΛΑΓΕΣ…

Μαθαίνω ότι το καθεστώς στις δομές φιλοξενίας μεταναστών – λαθραίων κυρίως αλλάζει και από τα χέρια των ΜΚΟ περνάει σε κυβερνητική επιτήρηση, κάτι που, απ’ ότι λέγεται, κάνει ολίγον τι ζόρικα τα πράγματα. Αρχίζει ο δημόσιος έλεγχος κι αυτό σημαίνει ότι όλα αρχίζουν να ακολουθούν τις δημόσιες συνήθειες που ορισμένες φορές είναι «δυσκοίλιες» με ό,τι κι αν αυτό μπορεί να σημάνει στην λειτουργία τους. 

❖ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ! 

Πολύ χαρτομάνι και μεγάλες καθυστερήσεις για να γίνουν ακόμη και τα απαραίτητα, λένε οι γνωρίζοντες την κατάσταση από πολύ κοντά. Όλα τα καινούργια θέλουν αρκετό χρόνο για να εμπεδωθούν και να πάρουν το δρόμο τους, λένε οι γνώστες τέτοιων καταστάσεων. Και λένε να βάλουν ένα χεράκι να πάει το ζήτημα ένα βήμα παραπέρα, αποφεύγοντας το γνωστό πλιάτσικο από τις ΜΚΟ. Πάντα μια αρχή είναι δύσκολη, αλλά χρειάζεται να γίνει…

❁ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...

ΣΤΑΘΕΡΑ-ΤΟΛΜΗΡΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ! Αυτό είναι το κεντρικό πολιτικό μήνυμα, με το οποίο πορεύεται η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές. Ο υπογράφων θα… απαιτήσει δικαιώματα κατά 33%, διότι η ΝΔ χρησιμοποίησε το σήμα της στήλης που εδώ και σαράντα χρόνια πορεύεται με τον τίτλο ΤΟΛΜΗΡΑ! Επειδή όμως είμαι μεγαλόκαρδος, τους το χαρίζω, διότι έχουν έξοδα ενόψει εκλογών!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.