Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

Να συμμεριστεί η στήλη την αισιοδοξία της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του αρμόδιου αντιδημάρχου επί των έργων κ. Αρλέτου, ότι κάποιες ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν ανά τας ρύμας και τας οδούς της πόλης μας, αλλά αυτό έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα από την αρχή της θητείας της. Ξέρω δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά έπρεπε να έχει προτεραιοποιηθεί αυτή η ενέργεια, κυρίως σε κεντρικούς δρόμους τους οποίους περπατούν τα αυτοκίνητα των επισκεπτών, όπως αυτός της παραλίμνιας περιοχής. 

 ΤΟ… ΜΑΥΡΙΣΜΑ!

Ας έχουν υπόψιν τους οι εργολάβοι κατασκευαστές που κάνουν ασφαλτοστρώσεις, ότι δεν γίνονται αυτές με ένα απλό… μαύρισμα, αλλά με υπεύθυνη δουλειά για ν’ αντέξει η άσφαλτος. Ούτε είναι ζημιά γι’ αυτούς να κάνουν περίεργες καλλιγραφίες σε δρόμους, για να μην ξοδέψουν τρία καρότσια ασφάλτου όπως έχει γίνει σε κάποιους κεντρικούς δρόμους. 

 ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ…

Ένα ολόκληρο εκατομμύριο θα διαθέσει ο Δήμος για αποκαταστάσεις δρόμων της πόλης κι αυτό σε πρώτο χρόνο. Σ’ ένα επόμενο διάστημα -δηλαδή σ’ επόμενη θητεία τους στον Δήμο- Δήμαρχος και αντιδήμαρχος θα ξοδέψουν άλλα 4 εκατομμύρια για τους ίδιους σκοπούς. Άραγε, θα είναι εδώ τότε να υλοποιήσουν το όραμά τους;

ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ…

Μ’ αρέσει όμως η αισιοδοξία των διοικούντων τον Δήμο σήμερα ότι στους επόμενους 6 μήνες ο Δήμος Ιωαννιτών θα βρει λύσεις σε πολλά ζητήματα που εκκρεμούν αυτή την στιγμή, γι’ αυτό θα ζητήσουν  ανανέωση εμπιστοσύνης από τους Γιαννιώτες τον επόμενο Οκτώβριο. Μάλιστα, προ ημερών, ανακοίνωσαν την επίσημη… σεμπριά με την παράταξη Μπαρτζώκα και με κάποια άλλα «ορφανά» ένθεν κακείθεν. Οι κεραυνοί όμως ήρθαν από πρώην δικό τους, τον κ. Λυκογιώργο ο οποίος τους περιποιήθηκε δεόντως εκεί στην κάτω πλατεία, αφήνοντας κατηγορίες για ύποπτες κινήσεις με εργολάβους…

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ-ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ…

Πώς γίνεται διαχρονικά και προεκλογικά να βρισκόμαστε κοντά στην έκδοση του ΠΔ για τη λίμνη και να απομακρυνόμαστε αμέσως μετά τις εκλογές, αυτό κανείς δεν μας εξηγεί. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα δοθεί τελικά ένα τέλος σ’ αυτή την εκκρεμότητα, που ταλανίζει ολόκληρο το λεκανοπέδιο με πρώτη την Παμβώτιδα. 

■ Π.Δ. «ΓΙΟΚ»!

Αυτή την εποχή είχαμε στο αρμόδιο υπουργείο, σ’ αυτό του Περιβάλλοντος του Γ. Αμυρά, ο οποίος αν και το δούλεψε το ζήτημα με το Π.Δ., εν τούτοις μέχρι στιγμής δεν ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω αυτή την εκκρεμότητα, η οποία ίσως λυθεί στην επόμενη τετραετία αφού, όπως λέγεται, έχει μπει το νερό στ’ αυλάκι…  

❖ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ…

Επ’ ευκαιρία, εκείνος ο ποδηλατόδρομος περιμετρικά της λίμνης, που είχε κάνει δώρο ο Μητσοτάκης στον Μ. Ελισάφ τι απέγινε; Μάλιστα, είχαν πάρει «φωτιά» τα ποδηλατάδικα από τις πωλήσεις, επειδή θα είχαν ένα δικό τους δρόμο να ασκούνται και να κόβουν βόλτες, απολαμβάνοντας το μεγαλείο της φύσης!

❁ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ…

Έχει τις αντιρρήσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Β. Γοργόλης, όσον αφορά την εκπόνηση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών για τις περιοχές NATURA! Αντιλαμβάνεστε τώρα τι έχει να γίνει και πότε θα ολοκληρωθούν, αν ολοκληρωθούν οι μελέτες, για να μπουν αυτές σ’ εφαρμογή, έτσι ώστε να έχουμε ακόμη και Π.Δ. για τη λίμνη! Κατά τ’ άλλα, να περιμένουμε να κάνουμε τον γύρο της λίμνης με ποδήλατο!  

■ ΖΟΥΦΙΑ!

Εντελώς… ζούφια αυτή η Πρωτομαγιά που περάσαμε. Αν εξαιρέσουμε τις παρατάξεις των υποψηφίων που έτρεχαν στας εξοχάς για τον «μαρτυρικό» σταυρό, οι υπόλοιποι Έλληνες λόγω καιρού άλλαξαν προγράμματα και προορισμούς.  

❖ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…

Από χωρίον εις χωρίον οι πολιτευτές για να συναντήσουν άραγε ποιους; Αν βρουν κάποιον στο καφενείο, που αν υπάρχει τέτοιο, βγάζουν μια φωτογραφία και «ποστάρουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφοντας… την επιτυχία τους! 

 ❁ Η… ΜΕΤΡΗΣΗ

Έγινε και μια «μέτρηση» περισσότερο της «πίεσης» των Ηπειρωτών και είδαν τον Καχριμάνη να δίνει μάχη με τον Ριζόπουλο! Να ρωτήσω απλά: αυτή η «μέτρηση» που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν φρέσκια ή ήταν εκείνη του 2019 που σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά είχε; 

■ ΦΑΒΟΡΙ!

Φαβορί ο Κ. Τασούλας για Ν.Δ. ενώ πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Γιαννιωτών ο Τρ. Αλμπάνης! Για τον Κ. Τασούλα, λόγος να μην γίνεται. Για τον Αλμπάνη όμως όλα είναι ανοιχτά, αν υπολογιστεί ότι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας τον ξεχώρισε όχι για τα Γιάννινα, αλλά στο πανελλήνιο και το είδαμε αυτό στην σύναξη την κομματική που είχαν πριν από το Πάσχα. 

❖ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ… 

Είδαμε τα ονόματα στο Επικρατείας των κομμάτων και μένουμε σ’ εκείνα της Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Δυο διαφορετικοί κόσμοι. Από τη μία πλευρά στη Ν.Δ., άτομα με ενεργή παρουσία στην κοινωνία και νέα φρέσκα πρόσωπα και στη άλλη κυρίως «τρολλάκια» της Κουμουνδούρου! 

❁ ΟΙ… ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΖΕ!

Μέχρι προχθές θεωρούσαμε ότι οι Κύπριοι ήταν αδέλφια μας και δεν ξεχωρίζουμε απ’ αυτούς. Ξαφνικά, μάθαμε από τον ίδιο τον Τσίπρα, ότι οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες, αλλά είναι «νατουραλιζέ» πολίτες που θέλουν πιστοποίηση ελληνικότητας! Ποιος μωρέ να δώσει τέτοια πιστοποίηση; Ο Αλέξης από την Άνω Κυψέλη, που ξαφνικά ανακάλυψε το Σούνιο όπου νοικιάζει μια «παλιοβίλλα» με 500 ευρώ το μήνα; 

■ ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ! 

Γεννήθηκε το 1967 και το 1995 πήρε σύνταξη από το ΙΚΑ! Έκτοτε απολαμβάνει πλέρια τον σοσιαλισμό του Τσίπρα και αμύνεται γι’ αυτό καθώς και υποψήφια. Αυτή ήταν η μεθυσμένη οδηγός που συνελήφθη στη Λάρισα, μετά από ξέφρενο γλέντι σε κομματική εκδήλωση! 

❖ Η… ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ 

«Εμείς έχουμε Πρωτομαγιά και ο Τσίπρας ζει στην πρωταπριλιά», είπε προχθές ο Κ. Μητσοτάκης σε περιοδεία που έκανε στα Β. Προάστεια της Αττικής. Με δυο λέξεις, περιέγραψε την ωμή πραγματικότητα ο Κυριάκος, κάτι που εκτός από τον βήχα του Αλέξη, του έκοψε και το ρεύμα στην ομιλία που έκανε στην άλλη άκρη της Αττικής!

❁ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ…

Θέλουμε 17 μέρες ακόμη μέχρι την 21η Μάη που ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει Κυριάκο ή Αλέξη με Βαρουφάκη. Αν και μικρό το διάστημα μέχρι τις εκλογές, ο δρόμος μακρύς μέχρι να ξαναμπεί ο τόπος στην κανονικότητα. Όταν λέμε κανονικότητα, δεν εννοούμε σαν εκείνη του «μ’ ένα νόμο-ένα άρθρο» θα βγούμε από τα μνημόνια…

■ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ ΓΙΑΝΗΣ!

Να μου κοπεί το χέρι αν εγώ δώσω στήριξη στον Αλέξη, είπε ο γνωστός Γιάνης που εσχάτως λανσάρει «Δήμητρες»! Όμως, διαβάσαμε, ότι είχαν συνάντηση τα δυο συντρόφια μόλις προχθές και δεν -ω του θαύματος- είδαμε τον Γιάνη μ’ ένα χέρι! 

❖ ΟΙ… ΨΙΛΕΣ! 

Έφαγε κάτι ψιλές τις προάλλες από συντρόφους ο Γιάνης στα Εξάρχεια και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την ενέργεια. «Έφαγαν» γιαούρτωμα τα παιδιά του Θ. Πλεύρη σε ταβέρνα και ήταν ημέρα Σάββατο, για το προδευτικομάνι που επιλεκτικά συγκινείται από τέτοιες ενέργειες… 

❁ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ…

«Θα είμαι εδώ και θα παρεμβαίνω όπου κι όταν χρειαστεί», είπε ο Στ. Καλογιάννης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα. Εκεί ο κ. Καλογιάννης προσπάθησε συν τοις άλλοις να «διασκεδάσει» περισσότερο και όχι να διαλύσει τις φήμες που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά την παραίτησή του από διεκδίκηση βουλευτικής έδρας στο νομό. 

■ Η ΑΝΑΦΟΡΑ…

Ο κ. Καλογιάννης έκανε ιστορική αναφορά στην δράση του ως πολιτικό πρόσωπο και απ’ όποιο πόστο κι αν βρέθηκε και πολύ καλά έκανε. Εκείνο που δεν εξήγησε ήταν τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από την κεντρική πολιτική σκηνή και ένα δεύτερο, τι εννοούσε όταν έλεγε «ένας κύκλος έκλεισε, ένας άλλος ανοίγει». Εδώ θα είμαστε να διαπιστώσουμε τους κύκλους του, τους οποίους δεν προτιθέμεθα να διαταράξουμε…  

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.