Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ!

Στην Ήπειρο τα ποσοστά μεγάλωσαν και η διαφορά μεγάλωσε μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ! Αν και μεγάλωσαν τα ποσοστά στα Γιάννινα εν τούτοις η ΝΔ πήρε μια έδρα, ΣΥΡΙΖΑ δύο έδρες και από μία ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ! Από τα περίεργα της απλής αναλογικής, που με μια μονάδα διαφορά το 2019, -όταν και εξέλεξε 4 βουλευτές η ΝΔ- έφτασε στη διαφορά 14 μονάδων να τους δίνει μόνο μία (Τασούλας) και δύο ΣΥΡΙΖΑ (Τζούφη-Στέφος), ΠΑΣΟΚ μία (Τσίμαρης) και ΚΚΕ μία (Έξαρχος). Ας ελπίσουμε να αλλάξουν, που θα αλλάξουν στις 25 Ιουνίου.

Η ΠΡΩΤΙΑ!

Η πρωτιά Κώστα Τασούλα στο νομό Ιωαννίνων δεν ήταν είδηση, απλά έπαιζε το νούμερο των ψήφων που θα του εμπιστεύονταν οι Γιαννιώτες, για να τον ψηλώσουν ακόμη περισσότερο, όπερ κι εγένετο! Απομένει να δούμε τι πόστο θα του εμπιστευτεί ο Κυριάκος στην επόμενη θητεία. 

Η ΛΙΣΤΑ…

Ακολουθούν, στη ΝΔ, η Μαρία Κεφάλα με υψηλό αριθμό ψήφων καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, ενώ ακολούθησαν ο Γ. Αμυράς, Σπ. Κωνσταντόπουλος και Εξάρχου, με την Γκορτζή και τον Σεϊταρίδη. Κάπως έτσι θα στηθεί το ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές που η ψηφοφορία θα γίνει με λίστα, βάζοντας στην Βουλή ίσως και άλλους τρεις όπως είχε μέχρι τώρα.

 ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΟ…

Στην υπόλοιπη Ήπειρο έχουμε αλλαγές σε πρόσωπα. Στην Πρέβεζα τη θέση του Στέργιου Γιαννάκη παίρνει ο Σπ. Κυριάκης στην ΝΔ, Κώστας Μπάρκας ΣΥΡΙΖΑ. Στην Άρτα Γ. Στύλιος ΝΔ, Όλγα Γεροβασίλη ΣΥΡΙΖΑ. Στη Θεσπρωτία μονοεδρική Β. Γιόγιακας ΝΔ, ενώ ο Μ. Κάτσης ΣΥΡΙΖΑ, τέλος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Πάμε για νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου κι αυτές από την αρχή. Τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής ανήκουν στην ιστορία και όλα πάλι από την αρχή, αλλά με διαφορετικό εκλογικό σύστημα που θα δίνει κυβερνησιμότητα στη χώρα. Το κόλπο της απλής αναλογικής που σκαρφίστηκε ο Αλέξης, γύρισε μπούμερανγκ και προχθές άρχισε ο ίδιος τις κατάρες! Τα έβαλε με το δήθεν προοδευτικό τόξο, που δεν τον άκουσε κι έπαθε το στραπάτσο που θα είναι και η αρχή του τέλους του! Το νέο εκλογικό σύστημα θα επιφέρει διορθώσεις και στο νομό Ιωαννίνων και θα εκλέξει η ΝΔ 4 βουλευτές! Είναι ευχή μας που αναμένεται να γίνει και πράξη!..

❁ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Ποιος να το περίμενε! Ούτε ο πιο αισιόδοξος νους δεν περίμενε να γίνει τέτοια ανατροπή, φέρνοντας τα πάνω κάτω, αφήνοντας τον Αλεξοσύριζα στ’ αζήτητα σχεδόν, δίνοντας στη ΝΔ πρώτη θέση με διπλάσιο ποσοστό! Δεν πρόκειται περί σχεδόν διπλάσιο ποσοστό αλλά ακριβώς διπλάσιο αλλά ακριβώς διπλάσιο με ΝΔ 40,8% - ΣΥΡΙΖΑ 20,1%, αφήνοντας χώρο για το ανερχόμενο ΠΑΣΟΚ που άγγιζε το 11%!

 ■ ΤΟ ΣΚΟΡ…

Κυριάκος Μητσοτάκης με Πιερρακάκηδες και Σκέρτσους, εναντίον Πολάκηδων, Θεανών, Ποπάρας, Ακρίτα σημειώσατε 41-20! Όλοι μιλούν για θρίαμβο της ΝΔ χωρίς να παραβλέπουν την τραγωδία και το στραπάτσο του συρφετού, που νόμιζε πως ήταν του χεριού τους ο Κυριάκος. Έπαιξαν και έχασαν και μπήκαν στον γκουβά! 

❖ ΜΕ ΦΟΡΑ!

Από την μια μεριά ο Κυριάκος που με σοβαρότητα διαχειρίστηκε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που του έτυχαν από το 2019 μέχρι τώρα και από την άλλη ένας ιδιαίτερος σαλντιμπαγκισμός, που είχε πάρει φόρα χωρίς να υπολογίσει ότι μπροστά του έχασκε μια ολόκληρη κατηφόρα, που τελικά τους οδήγησε στο βάραθρο, απ’ όπου ατενίζουν πλέον το… μέλλον τους! 

❁ Η ΑΠΟΦΑΣΗ…

Ο λαός την περασμένη Κυριακή αποφάσισε να συνεχίσει τον δρόμο που χάραξε ο Κυριάκος, μακριά από τοξικότητα και τις αθλιότητες των τυχάρπαστων που απειλούσαν να «σκλαβώσουν» την χώρα μας, επειδή έτσι τους κάπνισε κι επειδή τους το… χρωστούσε η ιστορία, όπως αρέσκονταν να διατυμπανίζουν. Μάλιστα απειλούσαν, ποιον (;) ότι η δεύτερη φορά αριστερά δεν θα είχε καμία σχέση με την πρώτη! Τελικά, η κατρακύλα η προχθεσινή τους χάλασε το όνειρο και τώρα ψάχνονται όλοι γενικώς…

■ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ!

Από τούτο εδώ το μετερίζι, ούτε μια στιγμή δεν πιστέψαμε πως ο ελληνικός λαός θα έπαιρνε στα σοβαρά τις αρλούμπες που αράδιαζαν από 7 Ιουλίου 2019 και δεν πάψαμε να τους κάνουμε επισημάνσεις. Επισημάνσεις κάναμε και προς την κυβέρνηση, αλλά η διαφορά ήταν ότι οι μεν πρώτοι μας γράφανε στα από «τέτοια» τους ενώ οι δεύτεροι κάπου-κάπου έστηναν κι ένα ευήκοον ους, όπως λένε και στο χωριό μου…

❖ ΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ…

Αλαζονεία, άγνοια, αδιαφορία, αλητεία όλα μπορεί να τα χρεώσει κανείς στο Τσιπροχώρι, που ουδέποτε αφίππευσε… κάλαμον, θεωρώντας την κυβέρνηση ως ενδιάμεση, η οποία θα έστρωνε τον δρόμο με παρδαλά χαλιά για να πατήσουν πάνω οι Πολάκηδες, οι Ποπάρες, οι Σπίρτζηδες και όλα τα λοιπά πλέον ορφανά…

❁ ΟΙ ΜΠΟΡΕΣ!

Πέρασε ένα σωρό μπόρες και καταιγίδες η χώρα από το 2019, με πανδημίες, πολέμους, ενέργεια, αυξήσεις και ο Μητσοτάκης κατάφερε να τα βγάλει πέρα, κάτι που μόνο το Τσιπροσόι δεν αντιλήφθηκε. Όμως, επειδή όλοι οι Έλληνες δεν είναι Τσιπροβαρεμένοι, αποφάσισαν να πλεύσουν με τον ίδιο καπετάνιο και για την επόμενη 4ετία.

■ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…

Ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν από την περασμένη Κυριακή το βράδυ και είναι συγκεκριμένοι εκείνοι που φέρουν την ευθύνη της τραγωδίας του ΣΥΡΙΖΑ και της καταβαράθρωσης του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αν του έχει μείνει λίγη τσίπα πρέπει να επιστρέψει στα ορεινά της άνω Κυψέλης, κοντά στην Γκράβα απ’ όπου ξεκίνησε την πολιτική του πορεία, εκπαιδευόμενος στα… «φωτιά και τσεκούρι»!

❖ ΟΙ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ!

Ότι παλαβομάρα μπορούσε να ακούσει κανείς τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια από το Συριζοσόι, το είδε και το άκουσε! Νόμιζαν ότι Μητσοτάκης και ΝΔ ήταν μια παρένθεση και ότι στην δεύτερη φορά αριστερά θα έφταναν σε σημείο να κλείσουν φυλακή τον Μητσοτάκη, ενώ σε κάποια στιγμή έψαχναν για κορόιδα σε ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25 να συνδράμουν στην αθλιότητα…

❁ ΜΕ ΣΟΦΙΑ…

Έλεγε αλήθειες ο Κυριάκος και από την πλευρά του Τσίπρα το παραμύθι σύννεφο! Μεταξύ αυτών των δύο κόσμων είχε να επιλέξει ο Έλληνας την περασμένη Κυριακή και το έκανε με σοφία και υπευθυνότητα. Έστειλε, ό λαός, τον Συριζαϊσμό στ’ αζήτητα, βάζοντας πολύ κόσμο στο ντουλάπι της ιστορίας, για να θυμηθούμε σλόγκαν του παλιού ΠΑΣΟΚ, του οποίου τα συνθήματα επανέφερε στην επικαιρότητα και προσπάθησε μ’ αυτά να ξαναμπεί στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα! 

■ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ!

Το τι άκουσε ο Κυριάκος από τα υπόγεια της Κουμουνδούρου δεν περιγράφεται! Από κοντά σ’ αυτόν και η οικογένειά του, με πρώτη την Μαρέβα η οποία είχε την ατυχία να είναι επιχειρηματίας σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική. Όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα, από το 2019, έμειναν στο ποσοστό του 3% και ότι έλεγαν κι έκαναν ήταν για να χαϊδεύουν αυτιά και μάτια των κατοικοεδρευόντων στα υπόγεια της Κουμουνδούρου, ούτε καν στο ισόγειο…

 ❖ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ… 

Χωρίς πρόγραμμα και μόνο με συνθήματα, χωρίς ποτέ να ανοίξουν βιβλία αριστερόστροφων φιλοσόφων τύπου Μακιαβέλλι, προσπαθούσαν να ηγεμονεύσουν στην σύγχρονη Ελλάδα! Σ’ αυτό το τουρλουμπούκι έδωσε πανίσχυρο χαστούκι ο νεοέλληνας, που ακούγεται στα πέρατα του κόσμου! Θα τρίβουν για πολλά χρόνια τα μάγουλα από το «χαστούκι» και ζήτημα είναι να βάλουν μυαλό οι επιτήδειοι μυαλοπώληδες…

❁ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ!

Τους έφταιγαν οι δημοσκόποι μέχρι την περασμένη Κυριακή, με πρώτο τον Παυλάρα από τα Χανιά! Από τις επτά που ανακοινώθηκαν τα πρώτα exit polls, εξαφανίστηκε ο λεβέντης των όρεων τσι Κρήτης και αναζητείται έκτοτε! Αναζητείται και ο Documeντάριος Μπαξεβάνης, που δεν άφησε αθλιότητα να μην την χρεώσει στον Κυριάκο.

 ■ Ο ΧΟΡΗΓΟΣ!

Χρυσό χορηγό της ΝΔ χαρακτηρίζουν οι ΠΑΣΟΚοι την νίκη τους επί του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ΠΑΣΟΚοι, που αύξησαν τη δύναμή τους, κλέβοντας δυνάμεις από ΣΥΡΙΖΑ που είχαν βρεθεί «πρόσφυγες» το 2015. Ένα ΠΑΣΟΚ που αύξησε τη δύναμή του σε διψήφιο νούμερο, κάτι που ήταν ζητούμενο από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Νίκη και για το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτές τις εκλογές και δικαίως οι ΠΑΣΟΚοι πετούν την σκούφια τους από την χαρά τους.

❖ Η ΕΙΚΟΝΑ… 

Το ξαναγράφω: Από την μια μεριά ο Κυριάκος, ο Πιερρακάκης, ο Σκέρτσος και από την άλλη ο Αλέξης με τη Θεανώ με τα… γεμιστά και τον Πολάκη, που θα έρχονταν αλλιώς τη δεύτερη φορά που οι μισοί Έλληνες θα έφτυναν το γάλα της μάννας τους… 

❁ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ…

Πιο φτωχό το κοινοβούλιο, μετά απ’ αυτή την εκλογή. Ούτε Κατρούγκαλος, ούτε Σκουρλέτης, ούτε Σκανδαλίδης, ούτε Νάσος Αθανασίου, ούτε Καφαντάρη, ούτε Κουρουμπλής, ούτε, ούτε… πως θα ζήσουμε μόνο με τη Θεανώ και με τα ορφανά γεμιστά. 

 ■ ΟΙ… ΔΗΜΗΤΡΕΣ

Φτωχό και από την παρουσία του Βαρουφάκη, που θα γιόμιζε την Ελλάδα με «Δήμητρες»! Τουλάχιστον μέχρι 25 Ιουνίου θα ξεκουραστεί και θα επανέλθει, αν επανέλθει, με τίποτα «Κωνσταντίνες», «Γεωργίες», «Βαρβάρες». Συγνώμη για την αναφορά σ’ αυτά τα ονόματα. Μ’ αυτές τις «Δήμητρες» φλέρταρε ο Αλέξης για την επόμενη μέρα που θα έπαιρνε την εντολή να γίνει ξανά πρωθυπουργός. Ο καλός Θεός μας φύλαξε!

❖ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης, ύστερα από την «τραγωδία» που βιώνει. Η επιστροφή στο 3% είναι η πιο πιθανή κατάληξη. Η επιστροφή των ΠΑΣΟΚων στις εστίες τους μετά δεκαετή «μετανάστευση» θα αφήσει περιθώρια ψήλωσης ακόμη περισσότερο, ίσως στις εκλογές του 2027!

❁ ΝΤΕΡΜΠΙ…

Οι εκλογές στις 25 Ιουνίου θα εξελιχθούν σε ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, για το ποιος θα καταλάβει τη δεύτερη θέση και θα γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Μπορεί να είναι λίγο τραβηγμένη αυτή η εκτίμηση, αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Αν δούμε τις πρώτες κινήσεις που γίνονται από την Κυριακή το βράδυ στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πέσουμε και πολύ έξω, από τα όσα θα δούμε στη συνέχεια…

 ■ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ!

Ο «Κούλης», ναι αυτός ο «Κούλης», όπως περιπαιχτικά έλεγαν τα Συριζόπουλα έφερε τα πάνω κάτω και τους άφησε μακράν, κάτι που δεν ξαναματάγινε στην ιστορία. Συνήθως, η αντιπολίτευση ήταν ελπίδα για ένα λαό! Αυτή την ελπίδα την έκανε σμπαράλια ο Αλέξης με την παρέα του. Ο λαός είχε κριτήριο και αισθητήριο και πίστεψε τον Κυριάκο και όχι τον Αλέξη. Έχουν εμπιστοσύνη στον πρώτο και απορρίπτουν τον δεύτερο. Τόσο απλά… 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.