ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Φωνάζαμε καιρό…
✒ Έχει καιρό αυτή εδώ η εφημερίδα που φωνάζει για την Παραλίμνιο περιοχή επισημαίνοντας προβλήματα και παράπονα αναγνωστών για την κατάστασή της, καθώς, εδώ που τα λέμε, τελευταία ο Δήμος την είχε εγκαταλείψει.

Τα πεζοδρόμια…
✒ Εξαίρεση αποτελεί η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο τμήμα από την «Κυρά Φροσύνη» μέχρι το «Δώδεκα». Εργασίες που προχωρούν μεν αργά, έχουν όμως ένα καλό αποτέλεσμα για την εμφάνιση του χώρου και την άνεση όσων περπατούν σ’ αυτόν.

Κάτι αλλάζει…
✒ Μέχρι εκεί όμως. Κατά τα άλλα, τα τελευταία χρόνια δεν έγινε τίποτα στην Παραλίμνιο. Κάτι που αλλάζει αυτές τις μέρες καθώς το Εργοτάξιο του Δήμου ανέλαβε καταρχήν να κλαδέψει τα πλατάνια και να επισκευάσει φθορές στο πλακόστρωτο και στα τοιχία.

Με ελάχιστο κόστος!
✒ Θα ακολουθήσει, λέει, ασβέστωμα των δέντρων και κάπως έτσι, δηλαδή με παρεμβάσεις ελάχιστου κόστους ουσιαστικά, αναβαθμίζεται αισθητικά ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία αυτής εδώ της πόλης. Να θυμήσουμε από δώ και το θέμα των δημοτικών WC που παραμένουν κλειστά. Κάποτε πρέπει να αποδοθούν στους πολίτες!

Η αφισορύπανση…
✒ Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος προανήγγειλε προχθές και εκστρατεία κατά της αφισορύπανσης στα Γιάννενα. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε, γιατί το έχουμε ακούσει κι άλλες φορές, αλλά αποτέλεσμα χειροπιαστό δεν υπήρξε. Εδώ είμαστε λοιπόν…

Χωρίς πρόστιμα…
✒ Πάντως και να καθαριστεί πλήρως η πόλη από πανό, αφίσες και ό,τι άλλο την υποβαθμίζει αισθητικά το πρόβλημα δε θα λυθεί μόνιμα. Είναι καιρός να πέσουν πρόστιμα σε όσους δεν τη σέβονται και αδιαφορούν για τις συστάσεις του Δήμου. Διαφορετικά δεν θα συμμορφωθεί κανένας.

Άμα πληρώσεις…
✒ Βάζεις αφίσες στις καινούριες στάσεις λεωφορείου ή σε τηλεφωνικούς θαλάμους, τοίχους, δέντρα κλπ; Πλήρωσε 200 – 300 ευρώ στον Δήμο και θα δούμε αν το ξανακάνεις. Και μην πει κανείς πού θα βρεθούν όσοι ρυπαίνουν. Στα πανό και τις αφίσες υπάρχουν φαρδιά – πλατιά τα στοιχεία τους!

Χρειάζεται πυγμή!
✒ Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές με επιβολή προστίμων, όμως δεν το έκανε ποτέ, προφανώς φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Έτσι δεν άλλαξε κάτι στα Γιάννενα. Αν θέλει να βελτιώσει την εικόνα, η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να δείξει περισσότερη αποφασιστικότητα.

Λίγα τα στολίδια!
✒ Λίγα αρχιτεκτονικά στολίδια του παρελθόντος έχουν απομείνει σ’ αυτήν εδώ την πόλη και μερικά απ’ αυτά παραμένουν αφανή, άγνωστα στον πολύ κόσμο και σε ορισμένες περιπτώσεις αναξιοποίητα, παρόλο που ανάγκες υπάρχουν.

Το πρώην οικοτροφείο…
✒ Ένα τέτοιο είναι το επιβλητικό κτίριο του πρώην οικοτροφείου θηλέων στον λόφο Βελισαρίου το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Μονάδα Προστασίας Παιδιού στεγάζοντας 15 – 20 κορίτσια που προέρχονται από «προβληματικό» οικογενειακό περιβάλλον.

Να αξιοποιηθεί!..
✒ Κι όμως οι δυνατότητες του συγκεκριμένου μεγάρου είναι πολύ μεγαλύτερες. Εφόσον κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο και αποκατασταθεί όπως επιδιώκει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω, αφού διαθέτει τόσα τετραγωνικά.

Δομές και δράσεις…
✒ Θα μπορούσαν, ας πούμε, να στεγαστούν σ’ αυτό κι άλλες κοινωνικές δομές, να δημιουργηθεί ένας μικρός συνεδριακός χώρος, να γίνονται εκθέσεις και άλλες δράσεις πολιτισμού ή και αθλητικού χαρακτήρα ακόμα, να «ανοίξει» ο χώρος στην τοπική κοινωνία…
Ακόμα ζεστό το νερό!
✒ Δεν περνάει απαρατήρητη από τη στήλη η είδηση! Θερμοκρασία… Ιουνίου έχει αυτή τη στιγμή το νερό στα παράλια του Ιονίου, προφανώς λόγω του καλού καιρού, ειδικά της παρατεταμένης ηλιοφάνειας του φθινοπώρου! Δεν σε προκαλεί τώρα αυτό να πας Σαββατοκύριακο μία βόλτα προς Θεσπρωτία ή Πρέβεζα; Κι αν είσαι τολμηρός, κάνεις και μία βουτιά!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.