ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Πολλή… δουλειά!
✒ Είχε… πολλή δουλειά τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων. Ανακοινώσεις η μία πάνω στην άλλη, παραστάσεις διαμαρτυρίας, φωνές, φασαρία, κακό… Γεμάτο το πρόγραμμα για τους ιθύνοντές του!

Πάει σε ιδιώτη…
✒ Αιτία η απόπειρα της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει τμήμα –να το ξαναγράψουμε: Τμήμα- της αποκομιδής απορριμμάτων της πόλης σε ιδιώτη εργολάβο, μπας και απαλλαγούμε από το σκουπιδομάνι που μας έχει πνίξει εδώ και κάμποσο καιρό…

Τέλος του… κόσμου!
✒ «Όχι» φωνάζει και εξανίσταται ο Σύλλογος, να μην δοθούν τα σκουπίδια σε ιδιώτη επιχειρηματία γιατί θα… έρθει το τέλος του κόσμου. Κάπως έτσι ερμηνεύει η στήλη τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών που ένα «όχι» το έχουν μόνιμα στα χείλη!

Καλά κάνουν…
✒ Καλά κάνουν οι συνδικαλιστές. Πέρα από το κύριο καθήκον τους, να προσφέρουν τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνονται στον Δήμο, δηλαδή σ’ όλους εμάς, δουλειά τους είναι και να «περιφρουρούν», με τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται, τα εργασιακά τους κεκτημένα…

Κι εμείς δικαιώματα!
✒ Όμως, από την άλλη, έχουμε και εμείς οι πολίτες δικαιώματα, τη στιγμή μάλιστα που πληρώνουμε ένα σωρό χρήματα ως ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο. Πρώτο και κύριο, να ζούμε σε μία καθαρή πόλη, χωρίς να τρώμε καθημερινά τα σκουπίδια στη… μούρη.

Θα μας επιτρέψουν…
✒ Τον Σύλλογο ΟΤΑ προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν τα δικά μας δικαιώματα, όμως θα μας επιτρέψει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι με τις εξελίξεις, προσδοκώντας πως ο ιδιώτης εργολάβος που θα πάρει την αποκομιδή για κάποιους μήνες, θα συμβάλλει στο να αλλάξει η τραγική κατάσταση στα Γιάννενα. Εξάλλου, ο Δήμος δεν είχε άλλη λύση, αφού μόνιμες προσλήψεις δεν γίνονται.

Δεν ενδιαφέρει…
✒ Και να ξέρουν ένα πράγμα οι του Συλλόγου ΟΤΑ, για να μην αναρωτιούνται μετά γιατί χάνουν το δίκιο τους. Τον Γιαννιώτη δεν τον ενδιαφέρει ποιος μαζεύει τα σκουπίδια. Εκείνο που τον νοιάζει είναι να βλέπει την πόλη και τη γειτονιά του καθαρή. Όλα τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»!

Η πρώτη έξοδος…
✒ Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει κι ως συνήθως, αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη έξοδος και των Γιαννιωτών προς τις κοντινές παραλίες που άνοιξαν και μας περιμένουν! Θα αποτελέσει ένα καλό τεστ για το πώς θα είναι τα πράγματα σ’ αυτές το φετινό καλοκαίρι.

Οι νέοι κανόνες…
✒ Πάντως, με βάση τους νέους κανόνες που ανακοινώθηκαν χθες, τα μπαράκια και οι καντίνες θα μπορούν να δίνουν σε πακέτο στους λουόμενους και καφέ και χυμούς και αλκοόλ. Επίσης επιτρέπεται ξανά, η αναμετάδοση μουσικής…

Περί μουσικής…
✒ Και γιατί αυτό με τη μουσική να ισχύσει ξανά; Ήταν καλό το μέτρο της απαγόρευσής της. Γιατί δηλαδή ορισμένες παραλίες να μετατρέπονται σε… υπαίθριο κλαμπ; Γίνεται κι εδώ, στα μέρη μας, αυτό, ας μη κρυβόμαστε.

Υπαίθρια… κλαμπ!
✒ Πάει ο άλλος να κάνει το μπάνιο του, κάθεται σε οργανωμένη ακτή, σε ένα beach bar και είναι υποχρεωμένος να ακούει ό,τι έχει διάθεση ο dj και μάλιστα από το μεσημέρι και μετά σχεδόν στη διαπασών! Καλά εκεί γύρω από το μπαράκι, αλλά εδώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν έχεις πού να κρυφτείς!

Και για τις ομπρέλες…
✒ Το ίδιο ισχύει και για τις αποστάσεις ανάμεσα στις ομπρέλες. Καλό είναι να διατηρηθεί αυτή η… αραίωση, γιατί ορισμένοι επαγγελματίες το είχαν παραξηλώσει, βάζοντας ομπρέλες και ξαπλώστρες τη μία πάνω στην άλλη για να εκμεταλλευθούν το χώρο όσο πιο πολύ γινόταν! Εδώ είμαστε να δούμε…

Ψυχαγωγικό Πάρκο…
✒ Κυριολεκτικά αγνώριστος έχει γίνει ο άλλοτε ζωολογικός κήπος του Κ. Φρόντζου παραπλεύρως του υπαίθριου Θεάτρου, ο οποίος έχει μετατραπεί σε ψυχαγωγικό πάρκο! Τα δύο τελευταία χρόνια φιλοξένησε και γιορτινά χωριά στα Χριστούγεννα, ενώ στο εξής θα λειτουργεί ως χώρος αναψυχής για παιδιά με πολλές εκπλήξεις απ’ ό,τι πληροφορούμαστε. Το χρειάζεται κάτι τέτοιο η πόλη. Αναμένουμε…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.