ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ποιος φανταζόταν…
✒ Ποιος θα το φανταζόταν, όχι πριν χρόνια, αλλά μόλις πέρυσι, ας πούμε, ότι θα μπορούσε ο πολίτης κάνοντας μία αίτηση μέσα από τον υπολογιστή του να λαμβάνει μέσα σε ένα πεντάλεπτο ένα πιστοποιητικό γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης που είναι από αυτά που αναζητούμε πιο συχνά.

Σε άλλη εποχή!
✒ Κι όμως έγινε κι αυτό με τη λειτουργία εδώ και λίγες ημέρες της ιστοσελίδας reg.services.gov.gr, δημιούργημα κι αυτή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που το τελευταίο διάστημα κάνει… θαύματα, περνώντας τη χώρα μας σε άλλη εποχή!

Χωρίς ταλαιπωρία…
✒ Σύντομα, δε, θα μπορεί κανείς να πάρει χωρίς τρέξιμο, αναμονή σε ουρές και ταλαιπωρία σε γκισέδες ληξιαρχικές πράξεις γάμου και συμφώνου συμβίωσης, γέννησης και θανάτου, ενώ προγραμματίζεται και η έκδοση αδειών γάμου και βάπτισης. Μία νέα πραγματικότητα, δηλαδή…

Όλα γίνονται!..
✒ Συμπέρασμα: Με τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση, με όραμα και δουλειά, μπορεί κανείς να πάει τη χώρα ένα ή περισσότερα βήματα μπροστά. Κι αυτό είναι που ενδιαφέρει τον πολίτη, ο οποίος έχει βιώσει μεγάλη ταλαιπωρία στις συναλλαγές του με το δημόσιο, ακόμα και τις πιο απλές.

Η οδός Νιάρχου…
✒ Μιλώντας για έργα, ας αφήσουμε τα ψηφιακά και ας πάμε στις υποδομές. Μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων είναι η οδός Νιάρχου, η οποία θα συνδέσει την πόλη με Πανεπ. Νοσοκομείο και Πανεπιστήμιο.

Σήμερα… καρμανιόλα!
✒ Ο νέος δρόμος θα αντικαταστήσει τη σημερινή οδό – καρμανιόλα, η οποία, πέρα από τη μία λωρίδα σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, δεν διαθέτει ούτε πεζοδρόμια, ούτε αποστραγγιστικά έργα, ούτε άλλες βασικές υποδομές. Εξ ου και ο παραπάνω χαρακτηρισμός….

Χάρη στο πείσμα…
✒ Η Νιάρχου, η οποία πέρασε από σαράντα κύματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, άρχισε πλέον να κατασκευάζεται κι αυτό χάρη στο πείσμα και τις προσπάθειες του Αλέκου Καχριμάνη, για τον οποίο το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προφανώς ένα μεγάλο στοίχημα!

Ξεκίνησε ο κόμβος!
✒ Η Περιφέρεια, που έχει αναλάβει την υλοποίησή του, ξεπέρασε τα εμπόδια, κυρίως τις προσφυγές των ιδιοκτητών εκτάσεων εφαπτόμενων του δρόμου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο έργο, που είναι ο κυκλικός κόμβος στη συμβολή της Νιάρχου με τη Λεωφόρο Δωδώνης.

Αναγκαία αρτηρία…
✒ Κάποιοι μίλησαν για… φαραωνικό έργο, επειδή πρόκειται για αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομο, νησίδες, χώρο για τραμ κ.λ.π.. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία απολύτως αναγκαία οδική αρτηρία σε ένα φορτωμένο κυκλοφοριακά τμήμα του Λεκανοπεδίου.

Χιλιάδες κόσμου…
✒ Ας σκεφτούμε μόνο πόσες χιλιάδες κόσμου θα χρησιμοποιούν καθημερινά τη Νιάρχου για να μετακινούνται προς τα δύο μεγαλύτερα ιδρύματα της Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά και οικισμούς όπως το Νεοχωρόπουλο. Αυτό αρκεί…

Η περιφερειακή…
✒ Εξάλλου, είδαμε στα μέρη μας και τα έργα που δεν είναι… φαραωνικά τι εξυπηρέτηση προσφέρουν. Κορυφαίο παράδειγμα η περιφερειακή οδός, η οποία δεν έγινε όπως έπρεπε και τώρα που όλοι καταλαβαίνουμε τις ελλείψεις της, είναι πλέον πολύ αργά!

Όλα στη θέση τους…
✒ Οι ομπρέλες στήθηκαν, οι ξαπλώστρες μπήκαν στη θέση τους, οι μηχανές του καφέ πήραν μπρος και όλα είναι πλέον έτοιμα στις παραλίες της Ηπείρου να υποδεχθούν τους παραθεριστές. Μόνη… παραφωνία, προς το παρόν, ο καιρός, ο οποίος θυμίζει πιο πολύ φθινόπωρο. Πού θα πάει, θα φτιάξει κι αυτός (η φωτό από τον Βράχο της Πρέβεζας).

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.