ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Και οι Δήμοι συνέχεια...
✒ Λέμε συχνά ότι το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια. Δηλαδή κάθε κυβέρνηση που έρχεται να μην ακυρώνει ό,τι έργο ξεκίνησε η προηγούμενη, γιατί αλλιώς δεν πάμε πουθενά. Κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύει και στους Δήμους όπου επίσης εναλλάσσονται συχνά οι διοικήσεις.

Μεγάλη κόντρα!
✒ Στα Γιάννενα η κατάσταση είναι... περίεργη. Υπάρχει μία μεγάλη κόντρα ανάμεσα στη νυν και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που βγαίνει διαρκώς στην επιφάνεια και γι’ αυτή ευθύνονται και οι δύο πλευρές. Πάντως, κάθε φορά που η σημερινή πάει να κάνει ένα έργο ή προβαίνει σε μία ανακοίνωση, η προηγούμενη αντιδρά έντονα...

Αχρείαστη ένταση...
✒ Κατά την άποψή μας η «ένταση» με την οποία αντιμετωπίζει ο Θωμάς Μπέγκας την προσπάθεια που κάνει ο Μωυσής Ελισάφ προκειμένου να παραχωρηθεί στον Δήμο το κτίριο της Δομπόλη που στέγασε στο παρελθόν το Πανεπιστήμιο είναι υπερβολική και αχρείαστη.

Ας διεκδικεί...
✒ Μπορεί όντως να μην υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση του συγκροτήματος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δήμαρχος, εφόσον έχει την ευκαιρία να το διεκδικήσει, δεν πρέπει να το κάνει. Όλα μπορούν να γίνουν σε δεύτερο χρόνο. Και κυκλοφοριακές μελέτες και χωροθέτηση πάρκινγκ...

Έχει τα δίκια του!
✒ Φυσικά, ο κ. Μπέγκας έχει και τα δίκια του. Ο ίδιος προέκρινε για δημαρχείο το ΚΕΠΑΒΙ, εξασφάλισε και μελέτη την οποία χρηματοδότησε το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς. Είχε προχωρήσει αρκετά δηλαδή το θέμα και τώρα που βλέπει να ακυρώνονται εκείνοι οι σχεδιασμοί, προφανώς δεν του αρέσει καθόλου!

Με την ίδια γραμμή...
✒ Γι’ αυτό γράψαμε παραπάνω πως και οι Δήμοι πρέπει να έχουν συνέχεια. Όταν νυν και πρώην ακολουθούν την ίδια γραμμή σε ένα ζήτημα, τότε αυτό προχωράει, γίνεται έργο και ωφελούμαστε όλοι. Έμπρακτο παράδειγμα το παλιό Άσυλο Ανιάτων που θα μετατραπεί σε «Κέντρο για το παιδί».

Δεν προχωρούν!
✒ Το ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, το υιοθέτησε η νυν και να που φτάνει η ώρα της δημοπράτησης άρα και της υλοποίησης. Αντίθετα, έργα όπως η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας και το νέο δημαρχείο θα αργήσουν να πάρουν σάρκα και οστά, αφού υπάρχουν πισωγυρίσματα! Τόσο απλά...

Η κατάληψη...
✒ Ας πάμε και μέχρι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το οποίο ασχολείται συχνά η στήλη, αφού βρίσκεται στην επικαιρότητα για διάφορους λόγους. Αυτή τη φορά είναι η κατάληψη σε τμήμα του κτιρίου της Πρυτανείας που απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του τοπικού και αθηναϊκού Τύπου!

Ορθώς έπραξαν!
✒ Η στήλη θεωρεί ότι ορθώς έπραξε η Σύγκλητος και δεν ζήτησε παρέμβαση της Αστυνομίας για να λυθεί η κατάληψη, έστω κι αν, όπως ακούστηκε, πήραν τον Πρύτανη στο τηλέφωνο και η Υπουργός Παιδείας και αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ασχολήθηκε αυτεπάγγελτα και εισαγγελέας!

Θα γινόταν μπάχαλο!
✒ Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβει κανείς τι μπάχαλο θα δημιουργούνταν αν η αστυνομία προχωρούσε σε εκκένωση του χώρου που τελεί υπό κατάληψη, ο οποίος είναι ουσιαστικά ο προθάλαμος και η αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου. Αχρείαστα πράγματα αυτά...

Ας λύσουν αλλιώς...
✒ Κάποιοι θα το ήθελαν αυτό το μπάχαλο και δεν πρέπει να τους γίνει το χατίρι. Ας λυθεί ενδοπανεπιστημιακά το ζήτημα χωρίς να πέσει «λάδι στη φωτιά» από την ΕΛ.ΑΣ γιατί είδαμε τι έγινε στο ΑΠΘ. Είναι περίεργη η συγκυρία. Εξάλλου, η Σύγκλητος συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, οπότε δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Θ’ ανθίσουν πάλι!
✒ Τις προηγούμενες μέρες ο Δήμος κλάδεψε όλες τις κουτσουπιές κατά μήκος της οδού Δομπόλη και καλά έκανε. Τη χρειάζονταν μία περιποίηση και μετά το κλάδεμα θα φουντώσουν ξανά. Κάποιοι μπορεί να πουν πως θα έπρεπε να τις κόψουν λιγότερο. Ειδικοί δεν είμαστε. Θα περιμένουμε να δούμε πόσο θα ανθίσουν για να βγάλουμε συμπέρασμα..

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.