ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

«Λάβρο» Γηροκομείο...
✒ Μία έκπληξη τη νιώσαμε από τη προχθεσινή ανακοίνωση του Γηροκομείου «Ζωσιμάδων» με την οποία καταφέρεται εναντίον του ΕΟΔΥ. Ο λόγος ότι αρνείται να βάλει σε προτεραιότητα εμβολιασμού τους εργαζόμενους του ιδρύματος που αποφάσισαν πλέον να κάνουν το εμβόλιο.

Ούτε οι μισοί!..
✒ Η έκπληξη οφείλεται στο ποσοστό όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί, το οποίο είναι μόλις 40%! Δηλαδή λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους του Γηροκομείου έκαναν εγκαίρως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Οι υπόλοιποι, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, είχαν φόβους και αμφιβολίες!

Αρνήθηκαν το εμβόλιο!
✒ Με άλλα λόγια, εργαζόμενοι σε δομή με ηλικιωμένους, μία από τις πιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, η οποία γνώρισε μάλιστα πριν μερικούς μήνες περιπέτειες τις οποίες θυμόμαστε όλοι, καθώς ασθένησαν ταυτόχρονα δεκάδες γέροντες και γερόντισσες, αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο στην ώρα τους αν και είχαν την ευκαιρία!

Φταίει ο... ΕΟΔΥ;
✒ Τώρα, έχοντας εμβολιαστεί 1,3 εκατ. συμπατριώτες μας, ξεπέρασαν τους φόβους και τις αμφιβολίες τους, αλλά ο ΕΟΔΥ τους λέει να κλείσουν ραντεβού στην ειδική πλατφόρμα και να πάνε με τη σειρά τους για εμβόλιο. Και... φταίει ο ΕΟΔΥ που δεν τους βάζει σε προτεραιότητα σήμερα που εκείνοι το αποφάσισαν.

Από τους πρώτους...
✒ Κάπου πρέπει να σοβαρευτούμε σ’ αυτό τον τόπο. Οι εργαζόμενοι ιδρυμάτων όπως το Γηροκομείο Ιωαννίνων θα έπρεπε υποχρεωτικά να έχουν εμβολιαστεί από τους πρώτους, για ευνόητους λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε εδώ. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χωρούν ούτε φόβοι ούτε αμφιβολίες.

Ατομική ευθύνη...
✒ Θεωρούμε απαράδεκτο το να μην έχουν κάνει εμβόλιο ούτε οι μισοί τη στιγμή που είναι σε καθημερινή επαφή με τόσους ηλικιωμένους. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό των νοσοκομείων και λοιπών μονάδων υγείας. Και σίγουρα δεν είναι –μόνο- ευθύνη του ΕΟΔΥ αυτό. Υπάρχει και η ατομική ευθύνη που έχει ειδικό βάρος. Αυτή πού... χάθηκε;

Η πλατεία Χατζή...
✒ Άλλη μία Δημοτική Αρχή της τελευταίας εικοσαετίας και βάλε θέτει στα πλάνα της την ανάπλαση της πλατείας Χατζή στους Αμπελόκηπους, με στόχο να τη μετατρέψει σε πραγματική πλατεία γιατί σήμερα πιο πολύ θυμίζει αλάνα ή πάρκινγκ! Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Μωυσή Ελισάφ...

Νέος σχεδιασμός...
✒ Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δήμου, ο χώρος πρόκειται να μετατραπεί σε ένα πάρκο δραστηριοτήτων αναψυχής και πολιτισμού με κονδύλια που θα αντληθούν από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες...

Τίποτε μέχρι τώρα!
✒ Η πλατεία Χατζή είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στα Γιάννενα, τα οποία, εδώ που τα λέμε, δεν φημίζονται για τις πλατείες τους. Ωστόσο, παρά τα προγράμματα και τα σχέδια που κατά καιρούς έχουν ανακοινωθεί, δεν έγινε τίποτα ουσιαστικά για την ανάπλασή της, με εξαίρεση τη δημιουργία δύο παιδότοπων.

Δεν πρόλαβε...
✒ Θυμηθήκαμε μάλιστα τον Νίκο Γκόντα, ο οποίος είχε εξαγγείλει πριν αρκετά χρόνια, πρέπει να ήταν κατά τη δεύτερη θητεία του στη δημαρχία, τον εξωραϊσμό του χώρου και την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ. Σχέδιο που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει...

Αν τα καταφέρει...
✒ Όπως και να ‘χει, οι Αμπελόκηποι που μέσα σε λίγες μόλις δεκαετίες μετατράπηκαν σε μία μικρή πόλη μέσα στην πόλη, δικαιούνται έναν χώρο αναψυχής και πρασίνου, μία ωραία πλατεία. Βέβαια, θα χρειαστούν αρκετά χρήματα για να γίνει καλή ανάπλαση. Αν η νυν Δημοτική Αρχή τα καταφέρει, θα είναι αναμφίβολα ένα έργο – σημαία γι’ αυτήν!

Για τους πελαργούς...

✒ Ήρθαν οι πελαργοί στην Ελεούσα, όπου να ‘ναι θα έρθουν και στη φωλιά τους στον μιναρέ του τζαμιού της Καλούτσιανης! Για να διευκολυνθούν οι «επισκέπτες της άνοιξης», ο Δήμος καθάρισε τη φωλιά τους με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και πολύ καλά έκανε... (Η φωτό από χθεσινή ανάρτηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.