ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ποιος περίμενε...
✒ Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πέρυσι, στο πρώτο «lockdown», ότι ακριβώς ένα χρόνο μετά θα ήμασταν ακόμα με τις μάσκες και τα αντισηπτικά, με τα σχολεία, την αγορά, την εστίαση κλειστή και με τα κρούσματα στα ύψη σε καθημερινή βάση.

Ψάχνοντας «ξέφωτο»...
✒ Μαυρίλα τριγύρω μας και αναζητώντας η στήλη ένα «ξέφωτο», κάποιο καλό νέο, το μόνο που μπόρεσε να βρει ήταν όσα ανέφεραν προχθές οι τρεις επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού.

Μόνο τα εμβόλια!
✒ Είναι το μόνο όπλο κατά της πανδημίας είπαν και ποιοι είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε την άποψή τους. Εξάλλου, το γεγονός που έκαναν γνωστό ότι με τους εμβολιασμούς των μεγάλων ηλικιών ήδη έπαψαν να μπαίνουν ασθενείς άνω των 80 ετών στις ΜΕΛ και ΜΕΘ των νοσοκομείων κάτι δείχνει...

Αν προχωρούσαν...
✒ Κρίμα όμως που μέχρι στιγμής ο αριθμός των διαθέσιμων εμβολίων στη χώρα μας δεν είναι αυτός που όλοι περιμέναμε. Αν προχωρούσαν πιο γρήγορα οι εμβολιασμοί του πληθυσμού θα χτίζαμε νωρίτερα το περίφημο πλέον «τείχος ανοσίας» που θα επέτρεπε την επιστροφή μας στην κανονικότητα!

Πολλή συζήτηση...
✒ Στο μεταξύ, πολύς λόγος γίνεται για το διαφαινόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων όπως τα εμπορικά καταστήματα και σε δεύτερο χρόνο της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Πολλοί αντιτίθενται προβάλλοντας ως επιχείρημα τα χιλιάδες θετικά κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά.

Πόσο θα αντέξουν;
✒ Σύμφωνοι, αλλά ας σκεφτούμε λίγο και τους εμπόρους. Πόσο ακόμα θα αντέξουν κλειστοί με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις να συσσωρεύονται; Πώς θα επιβιώσουν οι άνθρωποι; Καλή η στήριξη που λαμβάνουν από το Κράτος αλλά δεν είναι αρκετή. Ξεκάθαρα πράγματα...

Επαρκή τα μέτρα!
✒ Ένα συντεταγμένο άνοιγμα της αγοράς με τα μέτρα που ίσχυαν και την προηγούμενη περίοδο που τα μαγαζιά λειτουργούσαν δε νομίζουμε ότι θα προκαλούσε ιδιαίτερη διασπορά του ιού. Μάσκες, αντισηπτικά, περιορισμένοι πελάτες εντός του καταστήματος προσφέρουν επαρκή ασφάλεια.

Τώρα πληρώνουν...
✒ Ας μη κοροϊδευόμαστε, σε άλλες κυρίως αιτίες οφείλεται η έκρηξη των κρουσμάτων. Αυτές τις ημέρες, για παράδειγμα, καταγράφονται τα αποτελέσματα του τριημέρου της Αποκριάς. Ξέρουμε όλοι τι έγινε τότε. Τρανό παράδειγμα στην περιοχή μας το Δίστρατο, το οποίο πληρώνει σήμερα τα γλέντια και την ανεμελιά...

Έντεκα «Γωνιές»...
✒ Ας πάμε λίγο και στα του Δήμου μας. Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι υπέβαλε πρόταση στο «Αντ. Τρίτσης» για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας έντεκα «γωνιών ανακύκλωσης» στην πόλη. Ό,τι γίνεται προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης είναι θετικό...

Κομποστοποίηση...
✒ Ευκαιρία όμως να προτείνουμε στον Δήμο να ασχοληθεί και με άλλο ένα «παράπλευρο» ζήτημα, αυτό της κομποστοποίησης. Βλέποντας τις στοίβες με τα κλαδέματα αυτές τις μέρες στα πάρκα της πόλης και σε μικρούς χώρους πρασίνου, αναρωτιόμαστε γιατί όλα αυτά να μην τοποθετούνται σε ειδικούς κάδους για να γίνουν κομπόστ.

Σιγά μη ξέρουν!
✒ Υπάρχουν από χρόνια κάποιοι κάδοι κομποστοποίησης σε ορισμένα κεντρικά σημεία, όπως στη νησίδα παραπλεύρως της Πλατείας Πάργης και στο παρκάκι δίπλα στο Ρολόι. Ανάθεμα όμως και αν ξέρουν οι πολίτες τι μπορούν να ρίχνουν σ’ αυτές τις... περίεργους κατασκευές. Κρίμα δεν είναι;

Πάει η σεζόν...
✒ Χιόνι έχουν τα χιονοδρομικά κέντρα στην περιοχή μας (στη φωτό το Χιονοδρομικό Ανήλιου), κόσμο όμως όχι αφού τελικά δεν επιτράπηκε μέχρι στιγμής το άνοιγμά τους. Η σεζόν χάθηκε –και- γι’ αυτά, αφού δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη και τελευταία που χάνεται!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.