ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Και τώρα τι;
✒ Και τώρα τι; Τώρα που η ΕΤΑΔ Α.Ε. αποφάσισε να παραχωρήσει στον Δήμο Ιωαννιτών το τμήμα του κτιρίου της Δομπόλη που τόσες δεκαετίες ρημάζει, πώς θα αξιοποιηθεί προς όφελος της πόλης μας; Ατό είναι το μεγάλο ερώτημα μας και ο νέος μεγάλος πονοκέφαλος της Δημοτικής Αρχής!

Πονοκέφαλος...
✒ Ας μην κοροϊδευόμαστε, πονοκέφαλος είναι η αποκατάσταση του τεράστιου αυτού κτιριακού συγκροτήματος η έκταση του οποίου ξεπερνά τα 5.700 τετραγωνικά μέτρα και δεν είναι τίποτε άλλο σήμερα από έναν σκελετό. Απαιτεί δηλαδή πλήρη ανακατασκευή...

Η στατικότητα...
✒ Συν τοις άλλοις, ένα σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στο κτίριο της Δομπόλη είναι η στατικότητά του, η επάρκεια της οποίας πρέπει να διερευνηθεί πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε άλλη εργασία. Αυτά όμως υπάρχουν άλλοι, πιο ειδικοί από μας, για να τα δουν.

Χωρίς σχέδιο...
✒ Ωστόσο, το μείζον ζήτημα είναι πώς θα αξιοποιηθεί το κτίριο, όταν αποκατασταθεί. Εδώ είναι προφανές, όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ.», ότι δεν υπάρχει σαφές σχέδιο από πλευράς της Δημοτικής Αρχής. Πάντως, ο Δήμαρχος δεν είπε προχθές ούτε μία φορά τη φράση «νέο δημαρχείο» κι αυτό κάτι δείχνει!

Πολύς ο δρόμος!
✒ Οπότε, θα πρέπει να αναμένουμε τη δημόσια συζήτηση για την τύχη του κτιρίου, αν και ήδη από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις για μεταφορά σ’ αυτό του δημαρχείου της πόλης. Συμπέρασμα: Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε...

«Μετά... βλέπουμε»
✒ Γιατί όμως ο Μ. Ελισάφ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να παραχωρηθεί στον Δήμο το κτίριο της Δομπόλη λέγοντάς του ότι θα κάνει εκεί νέο δημαρχείο; Προφανώς με το σκεπτικό «ας μας το δώσουν και μετά βλέπουμε»! Δεν γίνονται έτσι όμως τα μεγάλα έργα. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο και να έχουν μελετηθεί οι τρόποι υλοποίησής του...

Ο μεγάλος δακτύλιος...
✒ Και αν δεν φτιάξει νέο δημαρχείο στα Γιάννενα όπως φιλοδοξεί ο νυν Δήμαρχος, τουλάχιστον επί ημερών του θα γίνει ο λεγόμενος μεγάλος δακτύλιος της πόλης που δεν πρέπει κανείς να υποβαθμίζει την αξία του ως έργου. Είναι πολύ σημαντικό...

Εναλλακτική είσοδος...
✒ Πρόκειται για τον οδικό άξονα που από τον κόμβο της Βογιάννου με τη Γεννηματά στην Παραλίμνιο θα «βγάζει» στο Πανηπειρωτικό Στάδιο. Άρα, όταν κατασκευαστεί, θα μπορεί κανείς να μπαίνει ή να βγαίνει από την πόλη και μέσω μίας εναλλακτικής αρτηρίας!

Θα αλλάξει....
✒ Σήμερα όλη η κίνηση από τους δύο αυτοκινητόδρομους και την Εθνική Ιωαννίνων – Άρτας διοχετεύεται στην πόλη μέσω της Λεωφόρου Δωδώνης. Ελάχιστα οχήματα ακολουθούν τον κεντρικό δρόμο του Κατσικά. Με την κατασκευή του μεγάλου δακτυλίου αυτό θα αλλάξει.

Δεν θα επιβαρύνεται!
✒ Πολλοί οδηγοί θα στρίβουν στο Πανηπειρωτικό και θα κατευθύνονται στην Παραλίμνιο χωρίς να επιβαρύνεται κυκλοφοριακά το κέντρο, η Πλατεία, η Αβέρωφ, οι δρόμοι γύρω από το Κάστρο κλπ. Όσοι πάλι από την κάτω πλευρά της πόλης θέλουν να βγουν εκτός θα ακολουθούν την αντίστροφη διαδρομή!

Και δύο πάρκινγκ...
✒ Το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να συνοδευτεί και από τη χωροθέτηση τουλάχιστον δύο μεγάλων πάρκινγκ στη Γεννηματά ή στην Λεωφόρο Αρχιεπ. Σπυρίδωνος, τα οποία θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με εκείνο στα παλιά σφαγεία, προκειμένου οι εισερχόμενοι στην πόλη να αφήνουν τα Ι.Χ. τους.

Στη νεροτριβή...

✒ Πολλή δουλειά έπεσε στις νεροτριβές όλου του Νομού το τελευταίο διάστημα. Γέμισαν φλοκάτες, στρωσίδια και σκεπάσματα που τα πλένουν οι νοικοκυραίοι για να τα έχουν έτοιμα για τον χειμώνα που πλησιάζει. Μιλάμε για οικολογική διαδικασία, αφού εδώ δεν χρησιμοποιούν απορρυπαντικά. Ό,τι καλύτερο δηλαδή! (Η φωτό από τη νεροτριβή στο Ανθοχώρι Μετσόβου με τα άφθονα κρυστάλλινα νερά).

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.