ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Οι προτεραιότητες...
✒ Είχαν ενδιαφέρον οι δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων με τις οποίες συνόδευσε την ανακοίνωση για τον ορισμό Αντιδημάρχων που έφτασαν αισίως τους δώδεκα! Κι αυτό γιατί ο κ. Ελισάφ έθεσε τις βασικές προτεραιότητες για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Δύο μεγάλα έργα...
✒ Δύο λοιπόν είναι τα έργα τα οποία θέτει σε πρώτη προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή για το 2022. Η ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα και η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου που έχει περάσει και με τη... βούλα της ΕΤΑΔ στον Δήμο Ιωαννιτών.

Δεν έχουν σχέση!
✒ Πρόκειται αναμφίβολα για δύο σημαντικά έργα, τα οποία ωστόσο δεν έχουν σχέση με αυτό που λέμε βελτίωση της καθημερινότητας. Δηλαδή, εφόσον προχωρήσουν και ολοκληρωθούν, δεν πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή μας, όπως, ας πούμε, θα την επηρέαζε η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.

Μία ωριμότητα...
✒ Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Το Πάρκο Πυρσινέλλα και η ανάπλασή του είναι ένα έργο που έχει σχετική ωριμότητα, καθώς υπάρχει μία μελέτη. Εξάλλου και η νυν Δημοτική Αρχή, όπως και η προηγούμενη, θέλει διακαώς να το προχωρήσει για ευνόητους λόγους. Αρκεί φυσικά να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση...

Σύνταξη φακέλου...
✒ Προφανώς ελπίζει στο Ταμείο Ανάκαμψης και στα κονδύλιά του. Αν καταφέρει να εντάξει το έργο σ’ αυτό, τότε θα γίνει η ανάπλαση του Πάρκου. Ήδη, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «typos – i» ανατέθηκε σε εταιρία η σύνταξη φακέλου ωρίμανσης της ολοκληρωμένης ανάπλασής του. Θα δούμε λοιπόν πώς θα κυλήσει το πράγμα!

Σχέδιο δεν υπάρχει!
✒ Το δεύτερο μεγάλο έργο που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα για την τρέχουσα χρονιά η Δημοτική Αρχή, το παλιό Πανεπιστήμιο μόνο... ώριμο δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς. Πρόσφατα παραχωρήθηκε στον Δήμο, έπειτα από αίτημά του, όμως σχέδιο για την αξιοποίησή του δεν υπάρχει. Μόνο σκέψεις και προτάσεις...

Για να διεκδικήσει...
✒ Για να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του συγκροτήματος, έργο το οποίο απαιτεί ένα πολύ μεγάλο ποσό, ο Δήμος πρέπει να ετοιμάσει ένα σαφές και συγκεκριμένο πλάνο για τη χρήση του και τις ανάλογες μελέτες. Διαφορετικά δεν πρόκειται να προχωρήσει το έργο.

Αν γίνει... θαύμα!
✒ Μιλάμε για διαδικασίες χρονοβόρες, εκτός κι αν γίνει κάποιο... θαύμα και τρέξουν οι υπηρεσίες του Δήμου με ταχύτητες που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει. Άρα, για φέτος λίγο δύσκολο μοιάζει να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Εξάλλου, ο Δήμαρχος είχε πει ότι θα γίνει διάλογος και διαβούλευση για τη χρήση του κτιρίου...

Θα πάρουν χρόνο...
✒ Η πρόβλεψη της στήλης λοιπόν είναι ότι τα δύο συγκεκριμένα έργα θα πάρουν χρόνο για να μπουν σε φάση υλοποίησης, ειδικά εκείνο του κτιρίου της Δομπόλη. Θα προτείναμε λοιπόν στον κ. Ελισάφ να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές του και σ’ αυτές να συμπεριλάβει πιο χειροπιαστές παρεμβάσεις.

Άλλα «καίνε» την πόλη!
✒ Ας πούμε, να ασχοληθεί πιο ζεστά μαζί με τους συνεργάτες του με το θέμα της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού που κυριολεκτικά «καίει» τα Γιάννενα για λόγους που δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε εδώ. Βέβαια, εμείς δε μπορούμε να του επιβάλλουμε πώς θα κινηθεί. Απλό σχολιασμό κάνουμε...

Δίπλα στη λίμνη...

✒ Να και μία ωραία εικόνα από την Παμβώτιδα! Στην απέναντι από την πόλη πλευρά της οι πάπιες και οι κύκνοι βγήκαν έξω και απολαμβάνουν τη βόλτα τους δίπλα στα ήρεμα νερά. Φυσικά η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι βοριάδες που φυσούν τις τελευταίες μέρες!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.