Χωρίς Υπαγόρευση

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Αγόρης on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Σε λούζει ιδρώτας…

Πηγαίνει ο έρμος ο οδηγός αυτές τις μέρες στο πρατήριο να βάλει βενζίνη και του τρέμουν τα χέρια την ώρα που ξεβιδώνει το καπάκι του ντεπόζιτου. Τον λούζει κρύος ιδρώτας αναμένοντας να ακούσει την τιμή του καυσίμου, ειδικά αν πει στον υπάλληλο να φουλάρει! 

Καύσιμα – εφιάλτης…

Έγιναν εφιάλτης για όλους μας τα καύσιμα. Μεγάλος πονοκέφαλος για όποιον αναγκάζεται να χρησιμοποιεί το Ι.Χ. καθημερινά για τη δουλειά του, να πηγαινοφέρνει παιδιά σε δραστηριότητες και να κάνει διάφορα πράγματα. Όσο για εκείνους που ταξιδεύουν συχνά, ούτε… ψύλλος στον κόρφο τους! 

Πάτησε τα 2,4 ευρώ!

Κι ενώ μπαίνουμε στο δεύτερο μισό του Ιουνίου, τα ρεκόρ στην τιμή της αμόλυβδης σπάνε το ένα μετά το άλλο. Στα Γιάννενα που μας ενδιαφέρουν κυρίως, η βενζίνη πωλούνταν χθες κατά μέσο όρο έναντι 2,4 ευρώ το λίτρο, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης. Και είναι σίγουρο ότι θα ανέβει και άλλο!

 Πού θα φτάσουν;

Πού θα φτάσουν τα καύσιμα; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή. Πιθανώς στα τέλη του μήνα ή στις αρχές του επόμενου, καθώς θα μπαίνουμε σε περίοδο θερινών διακοπών και επομένως ταξιδιών, να τη δούμε στα τρία ευρώ το λίτρο. Σκέτος εφιάλτης δηλαδή…

Κάτι αποφασιστικό…

Εδώ λοιπόν πρέπει κάτι να γίνει από πλευράς της Πολιτείας και αυτό το «κάτι» να είναι αποφασιστικό. Φτάνουν πια τα ημίμετρα. Το fuel pass, την πρώτη δόση του οποίου όλοι σχεδόν πήραμε, είναι… ψίχουλα. Άλλες τιμές είχαν τα καύσιμα προ διμήνου όταν σχεδιάστηκε το μέτρο και άλλες σήμερα. Με 40 ευρώ πλέον η βελόνα ανεβαίνει ελάχιστα!

Σε αναμονή…

Αναμένουμε να δούμε την παρέμβαση που έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση στο ζήτημα της βενζίνης. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για σοβαρή ενίσχυση και ας ελπίσουμε ότι θα είναι τέτοια, γιατί δεν πάει άλλο. Πρέπει να δοθεί μία καλή ανάσα στους ταλαιπωρημένους πολίτες που βάλλονται από παντού. 

Βαρύ το κλίμα…

✒ Βαρύ και ασήκωτο είναι το κλίμα στην Πρέβεζα τον τελευταίο καιρό, με αφορμή το τι μέλλει γενέσθαι με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα παραμείνει στη γειτονική πόλη. 

Δύο στρατόπεδα…

✒ Από τη μία πλευρά, είναι οι τοπικοί φορείς της Πρέβεζας, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος, Ξενοδόχοι κλπ. που θέλουν αμετακίνητο το Τμήμα. Από την άλλη, ο Πρόεδρός του και οι καθηγητές μαζί με τις Πρυτανικές Αρχές που προκρίνουν τη μετακόμιση στα Γιάννενα.  

Πώς να αδικήσεις…

Δεν μπορεί κανείς να αδικήσει τους πρώτους που αντιδρούν έντονα στην απώλεια μίας πανεπιστημιακής δομής. Εξάλλου, αν βγάλεις τη θερινή περίοδο, που είναι πολλοί οι παραθεριστές, η Πρέβεζα είναι μία μικρή πόλη με περιορισμένη κίνηση και οικονομική δραστηριότητα. 

 Λείπουν οι υποδομές!

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι δεν δημιουργήθηκαν εκείνες οι υποδομές που θα διευκόλυναν τους φοιτητές του και θα έκαναν το Λογιστικής πιο ελκυστικό σε υποψήφιους των Πανελλαδικών. Για παράδειγμα, έπρεπε να έχουν γίνει και λέσχη μέσα στην Πρέβεζα και μία φοιτητική εστία και να εξασφαλιστεί απρόσκοπτη αστική συγκοινωνία.

Εκεί «πατούν»…

Πάνω στις ελλείψεις αυτές «πατούν» σήμερα οι υποστηρικτές της μετακόμισής του στα Γιάννενα και καταφέρονται εναντίον όσων αντιδρούν σ’ αυτήν, κυρίως των τοπικών Αρχών. Δεν μπορεί κανείς να τους πει ότι δεν έχουν δίκιο για τις υποδομές… Είναι βασικό κριτήριο. 

Κάτι πήγε στραβά!

Ωστόσο, γενικά τα τελευταία χρόνια κάτι πήγε… στραβά στη συνεργασία Περιφέρειας, Πανεπιστημίου και Δήμου Πρέβεζας όσον αφορά στην ενίσχυση του Τμήματος Λογιστικής. Η συνεργασία τους δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Και να σήμερα που φτάσαμε να εξαπολύουν βέλη ο ένας στον άλλο.

Να πέσουν οι τόνοι…

Αυτή η κατάσταση τελικά λειτουργεί εις βάρος της ίδιας της δομής και της προοπτικής της. Ας το καταλάβουν αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι, ας ρίξουν επιτέλους τους τόνους και ας καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να βρουν μία λύση. Τόσο δύσκολο είναι αυτό πια;

 Περιποιημένο το πάρκο…

✒ Να και μία ευχάριστη έκπληξη σε μία πόλη που σε γενικές γραμμές δεν… χαροποιεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της. Το Πάρκο στα Λιθαρίτσια καθαρό από χόρτα και περιποιημένο. Πράγμα αυτονόητο δηλαδή, ειδικά όταν μιλάμε για το κεντρικότερο σημείο πρασίνου στα Γιάννενα, για μία καλοκαιρινή όαση. Πάντα τέτοια…

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.