Χωρίς Υπαγόρευση

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Αγόρης on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Δύσκολο πράγμα…

Δύσκολο πράγμα το να καλείσαι να κάνεις απολογισμό έργου, ειδικά όταν το έργο αυτό είναι ακόμα στα… σκαριά και κάτι απτό δεν υπάρχει. Δηλαδή, δεν έχει γίνει κάτι που να μπορούν να το δουν μπροστά τους οι πολίτες. Αυτό ισχύει για τη Δημοτική Αρχή στα Γιάννενα.

Το Δημοτ. Συμβούλιο…

Ο απολογισμός ήταν το βασικό θέμα της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως είχε ενδιαφέρον. Η Δημοτική Αρχή δέχθηκε «ομοβροντία» από την Αντιπολίτευση και ο Δήμαρχος προσπάθησε να απαντήσει.  

Καθυστέρησε…

Τι νεότερο είπε λοιπόν ο κ. Ελισάφ; Στην πραγματικότητα ελάχιστα πράγματα! Ας τα πάρουμε ένα – ένα: Για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας τόνισε ότι υπάρχει ανάδοχος και υποστήριξε ότι τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που χάθηκαν απ’ αυτήν πήγαν σε άλλα έργα. Η ουσία είναι ότι η ανακατασκευή της καθυστέρησε αρκετά χρόνια!

Led και οδικά…

Ανάδοχος υπάρχει, σύμφωνα με τον Μ. Ελισάφ, για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού, το οποίο πάντως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ενώ μίλησε για «δεκάδες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου». Να δεχθούμε ότι υλοποιούνται αυτή τη στιγμή οι κόμβοι. Κατά τα άλλα…

 Πίσω το Πυρσινέλλα!

Πίσω έχει πάει και το Πάρκο Πυρσινέλλα, για το οποίο ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχει υποβληθεί πρόταση για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται απόφαση. Αν μπει στο πρόγραμμα, θα γίνει. Διαφορετικά… ζήσε Μάη μου! Όσο για το παλιό Πανεπιστήμιο, προς το παρόν ετοιμάζονται οι μελέτες. Κι αυτό πάει πίσω χρονικά…

 Πριν λήξει η θητεία…

Συμπέρασμα: Κάπου εκεί, κοντά στο τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής, θα ξεκινήσουν πιθανώς ορισμένα από τα πολυσυζητημένα τόσα χρόνια μεγάλα έργα στα Γιάννενα. Χάθηκαν δηλαδή περίπου τρία χρόνια, γεγονός για το οποίο ευθύνεται σε έναν βαθμό και η πανδημία, για να είμαστε δίκαιοι. 

Η καθημερινότητα…

✒ Όσο για τις μικρές παρεμβάσεις της καθημερινότητας, οι οποίες μας ενδιαφέρουν άμεσα όλους τους κατοίκους αυτής εδώ της πόλης, εκεί… έχει χαθεί τελείως η μπάλα! Εδώ δεν χρειάζονται λεπτομέρειες. Δυστυχώς, η υστέρηση είναι μεγάλη και το βλέπει αυτό κανείς καθημερινά γύρω του. 

Στην «Ανεμότρυπα»…

✒ Ας πάμε σε κάτι διαφορετικό τώρα. Σε μία ευχάριστη είδηση που αλιεύσαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης κάνει γνωστό ότι γίνονται παρεμβάσεις στο σπήλαιο «Ανεμότρυπα» των Πραμάντων. 

Οι παρεμβάσεις…

Συγκεκριμένα, εξηγεί, παραθέτοντας και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, ότι έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά κιγκλιδώματα στο μονοπάτι που διασχίζει το σπήλαιο, ενώ απομένει η τοποθέτηση ειδικού φωτισμού κατά μήκος της διαδρομής, στη βάση της! 

Καλύτερη η περιήγηση!

Δεν το γνωρίζαμε ότι γίνονται εργασίες στο συγκεκριμένο σπήλαιο, οι οποίες σαφώς και θα βοηθήσουν να γίνει πιο εύκολη και ουσιαστική η περιήγηση των επισκεπτών σ’ αυτό. Πρόκειται για σημαντικό έργο όσον αφορά στο τουριστικό προϊόν των Πραμάντων και της ευρύτερης περιοχής. 

Μόνο οφέλη…

Δεν διαθέτουμε πολλά σπήλαια στην Ήπειρο όπως η «Ανεμότρυπα». Άρα η ανάδειξή της μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τα πανέμορφα Τζουμέρκα, εφόσον μάλιστα συνδυαστεί με κατάλληλη τουριστική προβολή. Λογικά Περιφέρεια και Δήμος Βορ. Τζουμέρκων θα κάνουν τα δέοντα και προς αυτή την κατεύθυνση!

Λίγη ιστορία…

✒ Για την ιστορία, να πούμε ότι το σπήλαιο «Ανεμότρυπα» βρίσκεται τρία χιλιόμετρα από τα Πράμαντα, δυτικά της Στρογγούλας, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Σ’ αυτό βλέπει κανείς χρωματιστούς σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1960 και από το 2000 έγινε προσβάσιμο σε επισκέπτες. 

Ιστορικό κέντρο…

✒ Σφύζουν από ζωή πλέον η Οδός Ζάππα, η Κουντουριώτη και κάποιες από τις κάθετες παρόδους τους στο ιστορικό κέντρο, στις οποίες «ξεφύτρωσαν» τα τελευταία χρόνια διάφορα μικρά μαγαζιά, τσιπουράδικα, καντίνες, καφενεδάκια (φωτό). Σ’ αυτό βοήθησε η πλακόστρωση της περιοχής πριν μερικά χρόνια που την αναβάθμισε αισθητικά. Από τα πιο ωραία σημεία της πόλης μας…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.